Skocz do zawartości
IGNORED

Fura ktora chce

Jazz :-)

Rekomendowane odpowiedzi

te stare Volvo niektora sa piekne... wracajac do nowszych czasow, tam gdzie jakies czas temu bawilem w US Volvo mialy okropna opinie: dla nudziarzy zgrywajacych "europejskich" intelektualistow i do tego awaryjne :)

Kwestia gustu. Prawdziwe V skończyły się na modelach serii 900 .... zachowując jeszcze styl i jakość.

Ja bardzo lubię te kanciaki ... a jak w czasie zlotu jest parada i jedzie takich 150-200 .... Nie potrzebne mi hiper szybkie auto - klasa, dostojność i bezpieczeństwo.

Pozdrawiam

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

AutoCentrum.pl - "Święty" i jego samochód - Volvo P1800

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

=> Jazz :-)

262 wyklepano nieco ponad 8000. W najgorszym stanie rupieć jest wart ponad 3 kEUR, a w stanie 2 w.g. systemu oceny aut zabytkowych to pod 20 kEUR. Ale takich jest w Europie kilkanaście/dziesiąt.

780 nieco ponad 6000 o ile pamiętam. Ale to już nie było to, co 262, fakt. Nie miał tego czaru, a co za tym idzie, statusu kultowego auta się nie dorobił. Co najwyżej egzotycznej ciekawostki.

Lukson, tak, kultem to sie nie stalo. Podejrzewam, ze wiekszosc egzemplarzy trafila tez do stanow, co z kolei spowodowalo, ze model w europie jest bardziej interesujaca ciekawostka. Zauwazam, ze ceny w EU sa czasem wielokrotnie wyzsze za niektore modele nawel z lat 70-80 tych. Szczegolnie wloskie Fiaty 124, niektore lancie i alfy, ktore tutaj sa traktowane wysypiskowo, na kontynencie maja nadal niezla wartosc.

>Jazz :-)

:-) niestety takowego nie posiadam chociaż bym chciał - taki mam gust :-) . Przeraziły mnie opłaty za sprowadzenie ze stanów tego modelu lub 780tki - notabene raz na zlocie w Polsce takową widziałem, pochodziła z Włoch i była dosyć zmęczona....w dodatku biała :-).

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

• 2 tygodnie później...

larky

Tez mam mondeo Combi:) A ST200/220 to takze moje malutkie REALNE marzenie:) Widzialem juz takie po 35000 zl, a 7,5 do setki spokojnie styka na nasze drogi:) Moze sobie sprawie jak tylko na paliwko bede mial do niego;) hehe 15 po miescie z moja noga to standart bedzie;)

Na nasze drogi chyba najlepszą propozycją będzie:

(oczywiście zakładając, że prywatnie wydobywamy ropę:

Jest to Jeep Hurricane z obiema skrętnymi osiami:

Oryginał zdjęcia na:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

larky

Niestety nie:( ale zawsze moge :)

Masz 1.8 TD? czy benzyne?

Ja teraz robie silnik a w zasadzie zrobilem juz i dzis jade na wumiane paru el w zawiasie z przodu. Jak zrobie wszstkie potzrebne rzeczy to troche go obnize i zaloze sportowe amory. Chce go go troche usportowic:) hehe:) cos ala ST;) tylko silnik nie ten;)

Odezwij sie na maila to sobie pogadamy:) nie bedziemy zasmiecac watku.

[email protected]

a oto moje auta marzeń... od the best po the rest ;))

1. Mazda Rx-7 z silnikiem Wankla, pojemność skokowa 1300cm3, biturbo, 3cia generacja.... kto słyszał ten silnik pewnie dobrze wie dlaczego ;))

2. Nissan 180 SX, tylko na turbinie..

3. ewentualnie Nissan s14, też na tubinie

ale jazda... ;))

Wankel Mazdy kręci się nawet do jakichś 10 000 rpm, moze nawet troszkę wyżej, produkuje też znacznie mniej wibracji niz silnik tłokowy, bardzo gładko się wkręca, przy tym ma znacznie bardziej zwartą budowę niż silnik tłokowy, jest lżejszy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.