Skocz do zawartości
IGNORED

Płyta testowa

fadeover

Rekomendowane odpowiedzi

fadeover: swego czasu krążyło coś takiego po mailach.

Niestety - wykasowałem. Było wielce kształcące.

Podkołderniki złośliwe, grzmotniki pospolite i inne. Kto raz usłyszał- stawał się ekspertem ; )

Dużo, z sensem i dobra realizacja dźwiękowa.

Może nie wszystko stracone ? Ktoś ma... ? Bo od nowa nagrywać taki materiał... ?

Można się pośmiać, bo towarzyszyły temu także śmieszne rysunki ( na okł

dkę jak znalazł).

A śmiech - to zdrowie i oryginalności nikt by nam nie odmówił, no nie ?

Ja sam, no cóż.. zdrowia nie mam, żeby się tak popisywać ; )

Pozdr.

• Redaktorzy

Pamietam taki fanzin z lat 80., majstrowany przez kolegow z uniwersytetu. Nazywal sie, coz, Nasze Pierdy, i traktowal wlasnie o tym. A grono nosilo nazwe Polskie Towarzystwo Opierdalaczy. Szczegolna popularnoscia cieszyl sie tzw. bengal, ktory to wariant ku swemu wzruszeniu ujrzalem niedawno w "Miasteczku South Park" (przyczynil sie tam do zejscia jednego z bohaterow). No ale cos takiego faktycznie moze spalic glosniki, i nie tylko.

Już mam kilkanaście sygnałów do płyty.

Oj pomęczą się te Wasze klocki, oj pomęczą,

Ale nie przejmujcie się po Warm- up będzie coś do rozmagnesowania i uspokojenia toru.

ps. Bas schodzi tak nisko , że słychać go będzie na Jamajce :-)

>>fadeover - świetna inicjatywa, trzymam kciuki, żeby nie skończyła tak

jak moja ( sam próbowałem stworzyć taką płytkę z Hz do testowania pomieszczenia - ale wyszło...) czyli w sferze planów.

Oczywiście jestem jak najbardziej za częścią 1 - Generatory

Przychylam się również do zdania jednego z przedmówców, żeby nagrać solo na instrumentach akustycznych: fortepian - obowiązkowo, perkusja, kontrabas, gitara i może jakiś dęciak.

A co myślicie o jednym kawałku celowo nagranym mono?

Fadeover - jak wspomniałem na spotkaniu mam płytkę "Test & Burn-In" Reference Recordings (24k Gold HDCD - pełen wypas). Z ciekawych pomysłów jest "clap test" czyli klaskanie pozwalające na ocenę poziomu echa w pomieszczeniu (nie wiem czy ten pomysł pojawił się już wcześniej w wątku). W płytce jest też opis celu i zastosowania poszczególnych ścieżek.

Natomiast zapomniałem na spotkaniu powiedzieć, że chętnie wypożyczę Ci tę płytkę jeśli sądzisz, że może być pomocna. Jeśli tak to napisz do mnie na [email protected] to się umówimy.

Wasz absolutnie the bestbest best audio test music kawałek:

Tu proszę wpisywać propozycje:

ale tylko takie które posiadacie we własnych zbiorach:

To jest dalszy ciąg uzupełniania listy z sygnałami.

Również prośba : Jeśli ktoś posiada CD - rom i mógłby wysłać taki kawałek w formie Wavl lub lepiej cda files to byłbym wdzięczny za deklarację oraz dopisek.

=> fadeover

to ja się może o coś zapytam... skoro płytka miała być wysokiej jakości to taki wav (nawet zgrywany EAC) będzie mocno odstawał od reszty zrobionej profesionalnie w studiu...

> sovajazz

część płyty będzie zawierać generatory, następna - moją muzykę ( trzy kawałki) skomponowaną specjalnie , żeby wycisnąć z Waszych systemów wszystko , co się da, potem będzie trochę efektów no i na końcu muzyka która będzie wyselekcjonowana przez Was.

W związku z tym mam prośbę aby ściągać muzyczkę prędkością X 1 z komunikatem i liczeniem błędów, najlepiej na Nero

powinno być OK. czyli przełożenie 1 do 1

Sovajazz jeśli Masz inną propozycję to podpowiedz.

spoko, jeśli mówisz, że EAC wystarczy (bo na domowym sprzęcie rzeczywiście jako jedyny niemalże ma korekcje C2 i inne potrzebne), to spoko.... natomiast większość nagrywek wypala od 8x w góre.. a te starsze, które mogły z 1x, są już pewną wstecznością technologiczną, wiec ciężko będzie to zrobić w możliwie "sterylnych" warunkach... od siebie proponowałbym ripować i nagrywać wszystko w Exact Audio Copy - warto go najpierw poprawnie skonfigurować... jeśli ktoś ma starsze napędy, może być nieco gorzej (choć nie zawsze!)...

Poza tym proponuję aby Lukar udostępnił trochę miejsca na sygnały ,

kto ma wypalarkę , będzie mógł sobie ściągnąć i wypalić po swojemu.

A kto nie ma , temu wyślę płytkę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.