Skocz do zawartości
IGNORED

Prawo Senicza

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

OK. Będę oczekiwał na sygnał, że wzmacniacz jest już u Ciebie. Spiszemy jakąś umowę, żeby nie było nieporozumień natury finansowej w przypadku uszkodzenia sprzętu (odpukać). Rzeczoznawcy do wyceny nie będziemy raczej wzywali - po prostu zadeklarujesz jakąś wartość. Sorry za ten formalizm, ale podejrzewam, że taki wzmacniacz z ogromnym DF nie posiada żadnych zabezpieczeń wyjść, które ograniczały by ten factor, więc wolę dmuchać na zimne.

foxbat, niewątpliwie :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeśli wzmacniacz będzie grał proporcjonalnie do swojego DF, to akceptuję wszelkie metody łącznie z zielarskim podejściem do tematu. Panowie kolejne Aboxy krążą od jakiegoś czasu po kraju i można ich posłuchać. Dlaczego nie spróbować najpierw posłuchać seniczowego dzieła - bez ziela rzecz jasna :)

dobry wieczór.

super wątek

uhaaa...

Ale z tego całego zabawnego stafu, można wyłowić perełki. Jak dla mnie to jest wypowiedź '6C33C-B' cytuję '...troll nie karmiony ginie...'. Weźmy to sobie do serca a forumowy świat będzie piękniejszy.

Prosto i na temat proszę Państwa.

spadam i pozdrawiam

Jeszcze pare słów do usera senicz ....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) po lekturze tego linku (którego treść pewnie na wskroś znasz) powinieneś już chyba mieć praktyczne wytłumaczenie Swego prawa, na którego tak licznie tu zgromadzeni czekamy .... i czekać będziemy

Ukryta Zawartość

-> Jaro_747 ... domyślam się ile mogło być takich tłumaczeń i jaki był rezultat ... ale może to jakiś audio-geniusz ... czort jeden wie ... ale z geniuszami jest tak, że docenia się, chwali i podziwia się ich po śmierci (nie wiadomo czemu).

BTW. znalazłem coś w prawach Murphiego, co pasuje jak ulał , cytuje : " ... nigdy niedyskutuj z d****m... najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem ... "

rekin =>

Jeżeli już dostaniesz do testów wzmacniacz od Senicza to koniecznie zmierz czy rzeczywiście ma tak niską impednację wyjściową.

Jestem też ciekawy czy taki wzmacniacz nie ma tendencji do wzbudzania z obciążeniem pojemnościowym ( np. 1uF ) .

Coś mi się wydaje , że Senicz wcale wzmacniacza do testów nie przyśle , a jak przyśle to jego parametry będą zupełnie inne niż Senicz opisuje ...... zobaczymy ;-))

pozdr.

Arkadix

Ja i tak z chęcią posłucham takiego wzmacniacza. Słuchałem już tak wielu konstrukcji, że jedna więcej nie zaszkodzi. Do momentu posłuchania wstrzymam się z komentarzami. Mam nadzieję, że zagra na satysfakcjonującym mnie/nas poziomie (będzie troszkę słuchaczy:)

Tak. Akurat w DF = 100 dla lampy z trafami na wyjściu trudno mi uwierzyć. Nie potrafię sobie wyobrazić konstrukcji rdzenia i uzwojeń, żeby uzyskać tak niską imp. wyjsciową. Rezystancja wtórnych to nie wszystko, bo indukcyjność powinna ja zjeść na dzień dobry. Nawet zerowa rezystancja wtedy nie pomoże. No chyba, że zobaczę jakiś lampiak bez dopasowania impedancji (trafem) na jakieś hiper lampie??? Kto wie???

Witam

Czytając wpisy do tematu, tez najarałem sie na posłuchnie tego wyczynu mysli technicznej, kurcze, tylko te koszty transportu sa tak wysokie,,,,

i mam watpliwości, czy mój wiekszy od Twego Senicz platwus, nie wpłynie negatywnie na odsłuchy????

jak myslisz???.

jk

Konstrukcje podporządkowane osiągnięciu rekordowej wartości jednego parametru to się nadają... do księgi rekordów Guinessa. I zapewne tylko tam. Z inżynierskiego punktu widzenia bardzo nieprofesjonalne podejście.

Ale w dziedzinie wzmacniaczy palmę dzierży od niedawna niejaki Sztrus i stawiam brylanty przciwko orzechom, że Senicz mu jej nie odbije...

rekin - według senicza kable nie mają znaczenia. Liczy się tylko DF na zaciskach.

Żeby nie było niedomówień: SENICZ - proszę wpisać tutaj konkretną DATĘ kiedy wyślesz wzmacniacz. Bo jak wszyscy wiedzą, dużo obiecujesz, nic nie wykonujesz :-)

impedancje wyjsciowa lampiaka latwo tak mala uzyskac. Nalezy tylko policzyc dobrze przekladnie. Dla zabawy prosze mi udowodnic, ze to niemozliwe. Tylko prosze o uwage bo latwo sie osmieszyc a chyba nikt z panow tego nie chce?

Szanowni Panowie!

Ze wzgledu na ogromne zainteresowanie moim wzmacniaczem postanowilem zorganizowac odsluch dla wszystkich zainteresowanych. O miejscu i sprzecie towarzyszacym poinformuje zainteresowanych. Najprawdopodobniej kolumny beda firmy edyton a zrodlo czytnik sacd z przerobionym wyjsciem.

Prosze sie ladnie ubrac na prezentacje gdyz jedno z pism wyrazilo zgode na zrobienie reportazu z tego spotkania.

Powodem takiego postanowienia jest zarzut uprzywilejowania rekina a inni tez by chcieli badac. Tak wiec spotkanie w szerokim gronie pod patronatem redakcji bedzie najlepszym rozwiazaniem.

Wczoraj konsultowalem dziwne zawisko w lampiaku i redakcja uznala, ze jestem godny takiego wyroznienia.

Jesli bedzie to mozliwe to kolumnami towarzyszacymi beda electry 1207 a wzmacniacz konkurujacy tact lub Krell.

Serdecznie pozdrawiam wszystkich audiofili i zapraszam na spotkanie w Warszawie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.