Skocz do zawartości
IGNORED

Prawo Senicza

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiscie ze wysle ale chce zabezpieczenia bo wyslac tak w ciemno na adres rekin poznan?

Nie po to siedzialem 2 miesiace aby teraz przepadl w berdyczowie!

Nawet zony bym w ciemno nie wyslal a co do piero takiego damfaka? w ciemno?

ja podalem swoje warunki - allegro w dolarach tyle ile df i leci. No nie?

senicz, 5 Gru 2005, 17:55

>Oczywiscie ze wysle ale chce zabezpieczenia bo wyslac tak w ciemno na adres rekin poznan?

>Nie po to siedzialem 2 miesiace aby teraz przepadl w berdyczowie!

>Nawet zony bym w ciemno nie wyslal a co do piero takiego damfaka? w ciemno?

>ja podalem swoje warunki - allegro w dolarach tyle ile df i leci. No nie?

Prognozuje że przy takich warunkach wypożyczenia DF w pomiarach wyjdzie z 3-4 tys;-)

Senicz ile Ty masz lat? 12?

Bo szczerze mówiąc to łatwiej się dogadać z moim 12 letnim siostrzeńcem.

Zastanów się dwa razy zanim naciśniesz "Dodaj wpis". Na razie biegasz jak obłąkany po wszystkich tematach i piszesz co Ci ślina na język przyniesie. W realnym świecie też się tak zachowujesz? Chyba nie, bo ktoś by Cię w końcu trafił.

Dam Ci dobrą radę: najpierw myśl, potem rób. Bo zaczynasz się robić irytujący.

Senicz:

Pisząc "Jak tylko wroci z testow z pisma to natychmiast go wysle" nie postawiłeś żadnych warunków. Tak więc późniejsze zaporowe kaucje wyglądają na próbę wycofania się z obietnicy - BEZWARUNKOWEJ w momencie jej składania. Nie napisałeś "Jak tylko wroci z testow z pisma to natychmiast go wysle za kaucją odpowiednią do jakości według moich standardów"

Przyglądam się jako zainteresowany odsłuchem temu wątkowi i muszę stwierdzić, że Twoje warunki są dość trudne do spełnienia. Nie wyobrażasz sobie chyba, że wpłacę kaucję w wysokości np. 4000$ na adres Senicz - Warszawa i będę czekał na coś czego jeszcze nikt nie widział i nie słyszał.

Zakładając, że nie otrzymam pięknej czerwonej cegły, a rzeczywiście something looks like power amp, to może się okazać, że nie dogadaliśmy warunków zwrotu i zostanę z owym czymś i bez owych $.

Obawiam się, że proces myślowy w moim mózgu nie jest obarczony tak wielkim DF, żeby przystać na takowe warunki.

Sposób wyceny również budzi moje zastrzeżenia, bo weryfikowany jest do tej pory tylko Twoim słowem, a nie pomiarem osoby, do której mam 100% zaufanie. Sformułowałbym w związku z tym nową tezę będącą uzupełnieniem Twojej (nazwałeś ją niesłusznie prawem) - tym razem tezę rekina :) Otóż:

Mój stopień zaufania do podanej przez Ciebie liczby DF jest odwrotnie proporcjonalny do tajemniczości jaką otoczony jest Twój wzmacniacz (DF - master, lub inaczej pogromca poor DF ampów).

Proponuję inne zasady:

Przyjmijmy, że każdy przyrost DF "hipotetycznego pomiaru Mr Senicza" * 0,01 odpowiada przyrostowi rzeczywistego DF i wtedy możemy rozpocząć dyskusję.

Pozdrawiam

>lancaster, 5 Gru 2005, 23:56

Wsiowo tak siebie cytować, ale trudno, zacytuję:

>Ludziska!!!

>Przecież Senicz żywe jaja sobie z Was robi!!!

>Weżcie na przykład to:

>"Ja niestety mam z czym porownywac sprzet i cd z najwyzszej polki powinny lizac mojego 763 po zaciskach.

>A co do df i reszty to czekamy. Mam juz ustalony system przeslania wzm przy pomocy allegro.

>Prosze tez aby panowie zrobili cos ze swoimi wzm takiego aby i one mialy wysoki df gdyz czuje sie taki samotny."

>Bardziej jasno przecież już nie może!!!

Przejrzyj wątek, albo wpisy senicza, to zrozumiesz.

Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

A już myślałem, że będzie można i u nas czegoś posłuchać a tu .....pa.

Czyli tak jak myślałem ... w tym poście wypowiedzi kolegi Senicz'a to opowieści z Mchu i Paproci ... nie obrażając Żwirka i Muchomorka....

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

>rekin, 6 Gru 2005, 00:08

Co ty, wejdź w audiofilskie interkonekty i sieciówki, a za

drobniaki które ci zostaną kup Gainclona od Petera.

Full voodo i Hi-End.

Jaro_747

P.S.

Na kablach zapleć warkocze ze słomy.

Jestem Europejczykiem.

Sieciówkę o roboczej nazwie "warkocz beger" już mam (wczoraj odsłuchiwaliśmy). Być może będzie to produkt komercyjny, ale mnie nie wolno się w tym temacie wypowiadać, bo nie będę odbierał chleba szefowi działu marketingu - imć lancasterowi. Cena prawdziwie hi-endowa, więc musi być dobra ta sieciówka ;)

...no właśnie Panowie. Mamy do zaproponowania najlepszą sieciowkę na świecie. Dlaczego taka śmiała teza? Ano dlatego, że kolega sam ją zrobił:) Jedynym szczególem jaki zdecydowaliśmy się ujawnić , to wyraźna poprawa w porównaniu z kablem komputerowym. Z wieloletnich testow odsłuchowych podpartych bogatym zapleczem zrodził się produkt nietuzinkowy. Cenę 19Kzł proszę traktować jako promocyjną do czasu, kiedy kabel zostanie zaprezentowany w Emiratach Arabskich. Nazwa robocza "Warkocz Renaty" ma duze szanse stać się oficjalna nazwą produktu State of Art. Premiera krajowa w KAiM w Warszawie. Panowie! będę rozczarowany jeżeli nie zakupicie przynajmniej testowanego egzemplarza:)

Pozatym sieciowka poprawia o dwa rzędy wartości DF wzmacniaczy, tak więc lampa z DF 10 bez problemu osiąga 950. Nie będę czarował, że 1000, bo jednak w pomiarach wyszło, że ciut mniej:)

Senicz, zrobmy tak: wyślesz rekinowi wzmacniacz, dopłacisz mu na konto 14Kzł, a my Ci prześlemy sieciówę. Trochę strach robić takie rzeczy w tej chwili, bo czekamy na certyfikat urzędu patentowego...Cóż wierzymy w Twoją uczciwość. Jako bonus powiem, że jeżeli wzmak okaze sie odpowiednio dobry, to możesz sieciówkę zatrzymać.

Na jakich zasadach można odsłuchać waszą sieciówkę?

Przy podawanych przez Was jej walorach cena wydaje się atrakcyjna. Chodzi fama, że jej zastosowanie wydłuża o 27% żywotność tranzystorów bipolarnych. ???

P.s. Czy jest możliwość zakupu metrażu?Możliwość zastosowania jej w ścianach jest kusząca.Jak wtedy, przy 12,5 m połączeniu wydłuży sie czas życia tranzystora IRF240?

Pozdrowienia

StefanB odpowiem na twoje szcegółowe pytanie, nikt tego jak dotąd nie poruszył.

Otóż większość firm kablarskich z obrzydzeniem przyjęłaby myśl o mozliwości wkucia ich wyrobów w sciany. My nie boimy się takich eksperymentów jesteśmy otwarci na uwagi klientów. Sieciowka wytrzymywała w takich testach(wkuta w żelbet, suporex, klinkier) porównania z markowymi produktami uznanych marek. Były to produkty ze szczytu cennika tych firm jak się domyślasz. Jednak trzeba pamiętać, że wkucie w ścianę zmienia warunki pracy sieciówki, co pociąga za sobą konieczność stosowania odpowiednich dodatkowych izolacji. Cena rośnie o ok 30%, dla prawdziwego fana nie jest więc jak widzisz zaporowa, a całe przedsięwzięcie daje poczucie nieosiągalnej gdzie indziej estetyki pomieszczenia odsłuchowego. W sumie polecam.

Przed chwilą sprawdzilem, jak to wygląda w przypadku IRFP240. Myślę, że przy zastosowaniu naszej sieciówki mozemy dać im dożywotnią gwarancję. Istnieje możliwość usunięcia degradujących dźwiek zabezpieczeń przeciwzwarciowych we wzmacniaczu. Tak jak pisałem gwarancja dla tranzystorów jest dożywotnia(nigdy dłuższa:)) dla tranzystora w każdych warunkach.

To daje nasza sieciówka w standardzie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.