Skocz do zawartości
IGNORED

wzm dla MISTRZA WALDEMARA

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

Lampę się da sterować podając sygnał na anodę, wiedziałeś o tym? Tyle że niewiele z tego wynika.

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

typowy uklad wyjscia to uklad OB dla sygnalow sem glosnika. Baza jest sztywno trzymana przez emitery steujacych i dlatego zmiany syg sa tak znaczace.

Przeczytaj sobie swój wpis ale powoli i uważnie a potem zamilknij .... i prośba nie rób "syfu" jakiemuś gościowy z Edytona, bo nikt nie będzie go później chciał potraktować poważniej jak jedynie "Mistrza Waldemara".

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

bylem na wolumenie w niedz. ale lalo. Radiatory wyszly trafa tez kupilem tylko cichy wiatrak na 100V 50hz i kondzioly do wzm dla Mistrza. Konstrukcje przemyslalem i zrobie ja tak - duzy plaski radiator a na nim od strony niezeberek umocuje plytke do probnego i na niej zmontuje calosc wzm. Lampy przykleje na plask na silikon i dolutuje druty do nog. Pozwoli uniknac skwierczenia od podstawek. Tranzystory beda wchodzic bezposrednio na druk przykrecone do radiatora. Jak mi sie uda kupic duzy radiator to i kond. zasilacza posdze na nim na plask. Ot taki modul wzm. do tego tylko wejscia na koncowki trafa i kabelki do wejsc i ew. potencjometru. Prosto tanio i przyjemnie. Dam jeszce wiatrak do chlodzenia na male obroty z obnizonego napiecia i koniec. Potencjometr 4,7k log. super liniowy dla dwoch kanalow po 2zl - sprzedajacy nie wiedzial jaki skarb ma. Super jakosc powinny kosztowac munimum 100zl sztuka. kupilem woreczek. Maly.

Nareszcie dostalem z TORAL-u trafa. A co do TORAL to najlepsza i najtansza firma w Polsce. ceny smiesznie niskie ale jakosc doskonala. Jak robilem plaskiego damfaka to tylko ta firma podjela sie zrobienia traf o wysokosci 38mm i mocy 350W. Wszystkie inne odmowily. Goraco polecam ten zaklad. Kupilem tez dzisiaj w UNIZECIE na Kolejowej w Wawa kondens. 4700/100V o srednicy 30mm i na 105st. Cena jak na wolumenie ale wymiary!!!chyba po 16zl sztuka. Nie chce uzyc na 63V bo margines napiecia moze byc zbyt maly.

Witam !!!!!!

> senicz

Z tym TORALEM to wielka ściema . Może mają najtańsze i najlepsze trafa ale nie chcą ich robić dla indywidualnych . Właśnie dostałem info od Torala że nie są zainteresowani . Masówka się liczy . Chyba że masz u nich wtyki ???. Mnie niestety olali .

Pozdrawiam

Kajo

jak ktoś sobie zioło wyjara, to jest w stanie wszystko wymyślić :))

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Cześć Senicz!

Trochę straciłem wątek, gdybyś mógł opisać aktualny stan prac nad wzmakiem dla Mistrza Waldemara?

Czy masz już ustaloną koncepcję? Może jakieś schemaciki?

Jak wygląda przedwzmacniacz?

Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

chce skopiowac swoj dawny hybryd ale ta obudowa jest juz zajeta przez mutacje damfaka i teraz powstal problem z obudowa. Co do hybrydy to kiedys mialem okazje porownac swoja z duzym krellem na utopiach grand z berylem. He he niezla jazda z tymi glosnikami. Oczywiscie moj wygral brzmieniowo ale nie mocowo bo mial tylko 2X35W a krell kilowaty. Ostattecznie posluchalem se na takiej konfiguracji krell na basie duzym do 70hz? a reszta na hybrydzie niezla jazda zapewniam. Tak dalem czadu ze az mi jadra komorkowe podskakiwaly w uszach. Fajnie bylo. Od tamtego czasu hybryda poszla w niepamiec ale po zmianach jakie wprowAdze ponownie ozyje. narazie dostalem trafa z toral i musze szybko skonczyc wlasne projekty. A najwazniejszy to preamp bo to co teraz zasila damfaka rani uszy. Sam damfak pieje pieknie a ten pre pierdzi przy nim. Ale niestety pramp ma duze bo az ~0.01% znieksztalcenia. Tfu, nieudana konstrukcja. Uzylem tam fety i teraz zaluje. Chyba te fety bruzdza. Pr4awdopodobnie wystepuje efekt modulacji pojemnosci bramki sygnale drenu i kaszana powstaje. Dzisiaj rano jedzac jajecznice wpadlem na wietny pomysl - w preampie zrobie damfaka krasnala czyli o malym pracie a z duzym napieciem na wyjsciu uklad dmafaka. Jesli potrafi zejsc koncowka z thd bez obciazenia do 0.0008% to i taki mikrodamfak zadziala super. Narazie obowiazki religijne nie pozwalaja mi sie zajac na powaznie dmafakami ale ida swieta a po swietach..........

Senicz - pozdrów ode mnie swojego mistrza a także przewodnika duchowego !

>senicz

Dlaczego tradycyjnie nie odpowiadasz na pytania tylko piejesz nad swoimi wynalazkami, których nikt nigdy nigdzie nie widział? ty pewnie też nie, ale to już inna bajka....

Nie pękaj! to się leczy. Poważnie!

a na jakie pytania? driver pokazalem zasilacz tez nie podalem tylko koncowki bo mi Mistrz zakazal.

pewnie za jakis czas pikaze i kincowke wiec kto moze niech juz kleci to co moze. Najlepeij plytke do probnego montarzu lampy na silikon na plask bez podstawek moze ewentualnie piny wsuwane na nogi ale jakie? kiedys chyba cos takiego kupilem ale kto to znajdzie w mojej graciarni? A co do utopii to jak wiekszosc pasywnych i ona troche dudnila. Chyba zbyt duzy glosnik jak na basowa skrzynie. Jakby zastosowali moje mfb to by ozyla dzwiekowo no nie?

ale znając twoją słynną już myśl techniczną wszyscy czekają na jakieś rewolucyjne rozwiązania a nie schemacik jakich w necie pewnie z milion.

twój mistrz ci zakazał ale przecież to nie jedyna konstrukcja jaką zrobiłeś. te tysiące lamp w piwnicy, setki sensorów, worki tranzystorów, snopki słomy... ups, to nie do wzmacniaczy.

pochwal się, no senicz, śmiałości trochę!

ciekawsze rozwiazania ocieraja sie o patenty wiec szkoda mi ich. Ocieraja? powinny byc opatentowane ale szkoda mi kasy i czasu. Kilka razy w zyciu cos patentowalem ale uwalili wszystko choc np. wlosi zrobili fiata z moim rozwiazaniem. Wiec mam awersje. Zreszta w elektronice jest tyle mozliwosci obejscia ukladu. Chocby Halcro. Ma patent ale bardziej po to aby podniecac kupujacych bo to co oni robia jest do obejscia a nawet lepszego ukladu.

>Senicz

Jestem z Warszawy i mam cyfrowy aparat fotograficzny. Może byśmy się spotkali na pogaduchy o mfb, DF i przy okazji cyknęli parę fotek twoich dzieł, żeby udowodnić tym półgłówkom z forum, że robisz naprawdę świetne urządzenia. Zdjęcia wreszcie by ich przekonały. Możesz zresztą wybrać jakiegoś innego forumowicza z aparatem.

patentowalem ekonomizer do samochodu spalinowego z ukladem wylaczania zaplonu na czas ekonomizacji begu jalowego. GUP oczywiscie opublikowal zgloszenie i po kilku latach sedziowie sadu najw. odmowili jak i kilku innych rozwiazan. Np. sposob wlaczania alarmu samochodowego - sedzia uzasadnial to tak - ktos bedzie mi tu patentowal jak ja mam sobie "tachlowac" stacyjka?!!!!!

>Senicz

>patentowalem ekonomizer do samochodu spalinowego z ukladem wylaczania zaplonu na czas ekonomizacji

>begu jalowego.

Opisz dokładniej jak miał działać ten układ. Chodzi mi o zasade działania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.