Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz PM 75 kontra PM 84

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

ARGOS 25 Lut 2005, 19:54

Zloty wiek marantza skonczył się właśnie na PM 80. PM 84 jest zdecydowanie bardziej hardcorowy niż PM 80, trudno powiedzieć który z nich dźwiękowo lepszy. PM 84 jesyt chyba bardziej wymagający dla reszty sprzętu, szczególnie wrażliwy na źródło. Ja bym wybrał 84, lepsza kontrola basu, mocniejszy ogólnie "wykop", niemniej jednak jak trzeba potrafi zagrać słodko, choć oczywiście bez szaleństw w stylu Musical Fidelity. To jest wmacniacz, który zaczyna się doceniacć w momencie kiedy usiłuje się go zmienić na coś znacząco lepszego, okazuje się że rozsądnym kosztem nie bardzo jest na co.

Witam serdecznie kolegów!

Bardzo proszę o pomoc w sprawie zakupu PM75 - cena 370 zł... ale jest to maszyna z uszkodzeniem -

Pracuje jedynie z wejścia CD. Po ogledzinach widać, że był już otwierany nie raz, kolega zapewnia że jest to do zrobienia...

Druga sprawa to brak dwóch plastików po lewej stronie - nakladki na wlacznik sieciowy i tej obok niego. Widoczne rysy od minionego czasu. Ponadto pilot jakiś uniwersalny Marantz dokupiony oddzielnie ponoć działa.

Proszę o szybką pomoc.

Dziekuje i pozdrawiam!

Mogę go dostac na dzień na ogledziny wewnetrzne więc...

Ja wiem, ze tu o Marantzach... (sam mam PM75), ale moze tak przy okazji "wrzuce" do ogrodka pewne spostrzezenie...

Moim zdaniem Denon raczej lepiej radzi sobie z klasyka - jest jasniej, detaliczniej, zywiej i energetycznie, punktualnie (moze nieco bardziej twardo, ale ja lubie na twardo ;-) ). PM 75 w klasyce jest moim zdaniem zbyt... "leniwy" ;-). Przydaje sie tu troche werwy Denona i przytup jak trzeba...

A jutro... - moze w innym watku - tez napisze nie na temat ;-)

Pozdrawiam,

Lete

>annawroc

Aniu, nie wiem czy to piszesz Ty, czy twoj chlop (zakladam, ze on ;-) ), ale mam nadzieje, ze zrozumialem Twoja sugestie - statystyki to podstawa i bede sie staral, by rosly w gore w tempie rownym, jak domy w PRL'u... ;-)

Pozdrawiam,

Lete

>annawroc

Nie moge obiecac poprawy - sila wyzsza ;-)

Ps.

Bardzo dobrze, ze mamy na forum roznych ludzi - grubych, chudych, lysych, zarosnietych, z humorem i bez niego, starych, mlodych, przeroznych... Dzieki temu mamy studium psychospoleczne za "zupelna darmoche" :)

Pozdrawiam serdecznie (i zycze usmiechu) ;)

Lete

("a jednak sie kreci...", klasyka -> Denon)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

lete - w porownaniu do Denona PMA 1560 Marantz PM 75 wrecz jest stworzony do klasyki i jazzu. To jego cieplo ten posmak lampy powoduje ze takiej muzyki milo sie slucha. Wszystko zalezy od konfiguracji. PM 75 ma wiecej smaczkow i detali o ktorych 1560 moze zapomniec. 1560 za to jesn jasny i naturalny - polecam fanom ostrego rocka techno i milosnikom brzmienia a la Krell. Nie wiem czy to ewenement czy nie ale u mnie lepiej zagral 1560 jak Krell KAV 300i.

Sorki za offtopic

Czekam na Wasze opinie porownawcze PM 75 i PM 84.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.