Skocz do zawartości
IGNORED

Najfajniejsze ZEGARKI - rozne style

americano

Rekomendowane odpowiedzi

Qubric

sa na stronie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wybierz "buy watches" a potem marke arnette...

Jeszcze 3 ich fajne pozycje:

post-5140-100009437 1170280842_thumb.jpg

post-5140-100009438 1170280841_thumb.jpg

post-5140-100009439 1170280840_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten pierwszy Arette wygląda podobnie jak TAG Heuer na linku Xajasa. Jeśli w rzeczywistości jest tak samo dobrze wykonany to cena 75USD może byc uznana za nawet atrakcyjną.

Pamiętam swój pierwszy elektroniczny zegarek - prosty MBO, Okazał sie co prawda nietrawały (koperta ścierała się jak w najtańszych tajwańcach) za to kosztował jak na owe czasy jakieś fantastyczne dla mnie pieniądze choc w rzeczywistosci mogło to byc może ze 20-30DM ;)

Ja poluje na takie po rozsadnej cenie. Moze ktos z was ma?

Ukryta Zawartość

post-961-100009430 1170280860_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

xajas, to nie żadna frakcja elektroniczna, po prostu zegarek trzeba dobierać stosownie do ubioru i okazji, dlatego mam i wskazówkowego, klasycznego Szwajcara i futurystyczego binwatcha.

Gdybym był wilkiem morskim, kupiłbym ten.

Podaje czas kodem Morse'a :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dudivan, 10 Gru 2005, 18:01

Zauważ że wiekszość zegarków tzw. konfekcyjnych to zazwyczaj bardzo tanie modele Perfect lub Q&Q oraz rózne mniej znane marki typu Albatross czy Bisset itp. Zegareczki małe elektroniczne wskazówkowe, płaskie zwykle dość proste - eleganckie. Ceny to od 50 do 250 zł. w większosci na skórzanych paskach.

Tymczasem w tym wątku większość zegarków wzkazówkowych to wielkie cebule z naciągiem automatycznym. Zresztą te cyfrowe również nie wyglądają na małe. Można uznać że one wszystkie są do ubioru sportowego a nie wieczorowego.

Zbrodniczy wątek. Wszedłem zupełnie przypadkiem, będąc święcie przekonanym, że zegarki mnie "nie kręcą". Teraz myślę już tylko o tym jak "uciułać" kasę na nowy nabytek. Przy okazji mam takie pytania:

1) Czy dźwięk emitowany przez zegarki mechaniczne jest słyszalny (a tym samym uciążliwy) dla otoczenia?

2) Czy w tego typu mechanizmach wskazówka sekundowa przesuwa się płynnie? Jeśli tak to skąd właściwie to "cykanie"?

3) Czy każdy zegarek automatyczny jest zegarkiem mechanicznym?

Polecam też wszystkim adres

Ukryta Zawartość

Bardzo ciekawe forum.

Pewnym problemem jest natomiast tragiczna jakość zdjęć w sklepach sieciowych, a czasem nawet na oficjalnych stronach producenta. Kiedy ktoś na forum zapodał przyzwoite zdjęcia miałem wrażenie, że to dwa zupełnie inne zegarki. Może ktoś zna jakieś źródło *dobrych* zdjęć?

Ukryta Zawartość

>>Now_live

Co do odpowiedzi na twoje pytanie:

1) Raczej nie jest slyszalny, ale w koncu to "tykanie" to sama przyjemnosc ;-))

2) Kwestia techniczna - nie jestem techniczny ;-))

3) Okreslenie "automat" na dany zegarek oznacza, ze jest to zegarek mechaniczny z automatycznym naciagiem (nie trzeba go nakrecac - robi to sam poprzez ruch reki). Generalnie zegarki mechaniczne dziela sie na te z automatycznym naciagiem oraz nakrecane recznie.

Na marginesie - odpowiedz na wszelkie podobne pytanie znajdziesz wlasnie na forum, do ktorego podales link :-)

pzdr.

americano

No i znalazłeś mi prezent pod choinkę:)

Bardzo mi się podoba, szkoda tylko że sam będę musiał za niego płacić:)

Napiszę do Ciebie w najbliższym czasie jeśli pozwolisz maila z małą prośbą...

Pozdrawiam - Hienka

świetny temat. aż dziw, że tak późno.

ja na razie gustuję w sportowych. może na starość przerzucę się na eleganckie sikory :)

mój typ to fortis spacematic

ale pewnie najpierw będzie bardziej osiągalny Vostok

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem najlepsze prezentacje zegarków sieci:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Qubric, kwestia płaskości zegarków mechanicznych zazębia się dość mocno z ceną. Zwłaszcza dotyczy to automatów, które z natury rzeczy muszą być przynajmniej nieco grubsze od ręcznych. Tam, gdzie producent naprawdę się postarał, automat może być zaskakująco cienki, chociaż nigdy nie dorówna pod tym względem np. kwarcowemu zegarkowi Tissota, a poza tym to już kosztuje. Jednak ta nadmierna grubość to również kwestia gustu i mody, np mój naprawdę niedrogi automatyczny Atlantic jest na tyle cienki, że można go nosić pod mankietem koszuli bez obawy o posądzenie o nuworyszostwo. Wielkie cebule ze sterczącymi na wszystkie strony kołkami to nie dla mnie. Daltego nie podoba mi się większość nowych zegarków rosyjskich - Nowy Ruski jak na dłoni.

Eeee - nie mów. Vostok czy Poljot powoli poprawiają stylizacje swoich wyrobów. Złota już jakby na nich mniej niż jeszcze rok temu. Mają też całkiem elegancka markę kwarcowych - Rekord, też ładne.

• Redaktorzy

Nie mówię, że to jakiś koszmar, ale nic poza jakąś Striełą nie przypadło mi szczególnie do gustu. A Strieła to już audiofilski sadyzm w wydaniu Zawoda im. Kirowa: całkowicie ręczny naciąg. Aż tak analogowy nie jestem.

Na zegarki to uważać trzeba :) Wciągają nie mniej niż zabawa w audio. Wzmacniacz w zakresie cenowym 10 kPLN to już kawał pudła jest, a zegarek w takiej cenie już tak imponująco nie wygląda. No i na dokładkę koszty serwisu dochodzą - szkiełko szafirowe do markowegp zegarka to minimum 300 zł, pasek 300 zł i więcej, przegląd zegarka mechanicznego raz na pięc lat też od 1,5 kzł się zaczyna.

Ale ja i tak mój lubię :), automat, późni się lub spieszy w zależności od humoru nie więcej niż minutę na miesiąc :)))

70Marcin, 12 Gru 2005, 15:29

Tu jest mowa o najfajniej stylizowanych zegarkach, a nie o najdroższych zegarkach. Rozmawiamy o tym co sie komu podoba i co ładnie wyglada. Nie musimy rozwodzić się o markach zegarków, ich historii ani o bajeczności cen - pomyliłeś klub ;)

PS. Czy w Polsce ktoś widział zegarki Arnette? Chyba nie mają dystrybutora...

Jako że jestem zapalonym sportowcem to

Ukryta Zawartość

Jednego już miałem, ale mi kolega zgubił :( Ale fakt - niezniszczalny był.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po co komentarz...

Ukryta Zawartość

Ja mam wyjątkową słabość do jak najbardziej płaskich zegarków... na razie używam dość płaskiego Roamera, ale przymierzam się od jakiegoś czasu do któregoś z Edoxów... www.edox.ch

nie udało sie za pierwszym razem.

Ukryta Zawartość

post-6746-100009337 1170281013_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Rolex, no tak... Ale każdy Rolex wygląda jak własna podróbka, ci faceci ze stadionu mają wyjątkowo łatwe zadanie. Straszne brzydactwo. Ten Submariner może jeszcze, bo kolorek znośny.

dla wielbicieli wyświetlaczy:

Ukryta Zawartość

i coś z klasyki digital:

Ukryta Zawartość

z z innej beczki: ma ktos Vostoka Europe?

chciałem się dowiedzieć jak z dokładnością

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jozwa maryn, 13 Gru 2005, 00:21

>Ale każdy Rolex wygląda jak własna podróbka<

Parę miesięcy temu trafiłem na witrynę "timewatch" (teraz nie mogę znaleźć - albo ją usuneli albo nie pamiętam nazwy dokładnie). Oferowano tam kopie wszystkich znanych marek. Wygladały jak oryginały ze wszystkim elementami zdobniczymi i znakami markowymi także na wewnętrznych częściach mechanizmów. Każdy kosztował około 300zł. Co prawda nie znalazłem pierwowzorów tych kopii w aktualnej ofercie producentów - może kopiowali modele starsze. Na zdjęciach wcale nie wyglądały na podróbki - przeciwnie, były bardzo ładne :)))

No czesc,

masz racje Jozwa, stylizacja Rolexa w wiekszosci modeli nie przypada do gustu rowniez i mnie.

Niemniej jednak kazdy, kto troszke sie interesowal zegarkami wie, ze jezeli chodzi o jakosc mechanizmow jak i wykonanie Rolex jest jednym z najlepszych na swiecie. Marna to byc moze pociecha. Tlumaczy jednak fakt wysokiej ceny tych zegarkow rowniez na rynku wtornym. Submariner to klasyka. Mozna tez siegnac po Tudora. Zawsze cos z Rolexa pozostanie:)

T.

>>Panerei_47

To twoja kolekcja? :-)

>>Qubric, Jozwa

Fakt kupowania/noszenia podrobek jest dla mnie oznaka zlego gustu i prostactwa. Osobiscie wyznaje zasade, ze dobry zegarek nosi sie dla siebie a nie po to by cokolwiek, komukolwiek udowadniac. Z tego, jak tez i drugiego powodu, ktorym jest zwyczajnie bardzo marna jakosc takich podrobek wyznaje zasade, iz lepiej miec najtanszy model, najtanszej firmy anizeli jakakolwiek podrobke.

pzdr.

>Z tego, jak tez i drugiego powodu, ktorym jest zwyczajnie bardzo marna jakosc takich podrobek wyznaje zasade, iz lepiej miec najtanszy model, najtanszej firmy anizeli jakakolwiek podrobke.

a zauwazyles ze coniektore podrobki wielokrotnie przekraczaja cena i jakoscia 90% noszonych w Polsce oryginalow?

patrz kopia Panerai Luminor GMT oparty Automatic, ETA 7750

Ukryta Zawartość

xajas

www.jaschiks.com

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.