Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)

Rekomendowane odpowiedzi

No to tutaj to już grubo przesadzileś. Skoro koledze wystarczą te Tannoye. To już jego sprawa. Nie twoja,czy nasza.Masz jakieś problemy z osobowością.

Ty może bierzesz to do siebie co inni gadają,i komentują ewentualnie to co posiadasz. Ale nie każdy jest taki sam. Innaczej wszyscy by mieli to samo. Jemu to wystarcza,i to jest najważniejsze.Jesli chcesz wiedzieć. Moje auto może jechać 250 km na godzinę.

A nie przekraczam 160 na autostradzie,czy to grzech.

4 godziny temu, kinomaniak 2 napisał:

Jemu to wystarcza,i to jest najważniejsze

Inna sprawa to "upchać jakieś konkretne paczki w TEJ konfiguracji ...chyba 9.1.6 było...?Na tym metrażu.?No wybaczcie na 16m2?Pełnowymiarowe kolumny w  Living Roomie?Przecież tam trzeba też żyć...Żona to by go chyba.....

A tak subtelnie bzyku bzyku...😉

Edytowane przez Gmow1977
10 godzin temu, Stary200 napisał:

Trzeba by być w tedy nie normalnym. Kolega mnie nie zrozumiał najwidoczniej. Do takiego zestawu to kupuje się sprzęt dzielony a nie jakiś ampli za 1500 zł… 

Ja Cie zrozumiałem doskonale, podam taki przykłąd by uwypuklić Twój głupi tok myślenia.

10 godzin temu, STELVIO napisał:

Nie aplikację tylko wbudowany tuner FM. Tak ja na moim avr x4400h

tak już się dokopałem, mieli to tak daleko zakopane w opisie że coś mi nie grało..

5 godzin temu, JVC 4K napisał:

Sprzęt który ma wbudowany tuner radiowy jest amplitunerem jak sama nazwa wskazuję, zaś urządzenia pozbawione tunera radiowego są wzmacniaczami AV, NIE amplitunerami.

uznaniowo wszystko nazywamy amplitunerem AV i w takim dziale są Twoje wzmacniacze. Nomenklatura w tym przypadku nie ma żadnego znaczenia. 

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, fetek napisał:

Ja Cie zrozumiałem doskonale, podam taki przykłąd by uwypuklić Twój głupi tok myślenia.

Jak widać nie! Raczej twój jest głupi i dziecinny… 

1 godzinę temu, fetek napisał:

uznaniowo wszystko nazywamy amplitunerem AV i w takim dziale są Twoje wzmacniacze. Nomenklatura w tym przypadku nie ma żadnego znaczenia

Bo tak myślą tylko zieloni twojego pokroju😆 normalny człowiek ogarnięty wie co i jak, chyba że robisz z siebie …la! 

28 minut temu, Stary200 napisał:

Jak widać nie! Raczej twój jest głupi i dziecinny… 

tylko że to nie ja snuje głupie teorie i to nie ja ignoruję jakość jednych z podstawowych elementów w torze.

29 minut temu, Stary200 napisał:

Bo tak myślą tylko zieloni twojego pokroju😆 normalny człowiek ogarnięty wie co i jak, chyba że robisz z siebie …la! 

Normalny człowiek wie że w droższym lepszym klocku dostaje lepsze zasilanie, lepsze końcówki, lepsze przetworniki, lepszą elektronikę, funkcjonalność itd... tylko jak to nazywasz zielony ogranicza się tylko do:

W dniu 12.09.2023 o 16:05, Stary200 napisał:

ilości kanałów obsługiwanych

Naprawdę poziom tej rozmowy jest żenująco niski i nie ma tu miejsca na głupie prześmieszki. 

Gość

(Konto usunięte)
7 godzin temu, fetek napisał:

tylko że to nie ja snuje głupie teorie i to nie ja ignoruję jakość jednych z podstawowych elementów w torze.

Ja nic nie mówiłem na temat jakości i kosztach! To ty wyjechałeś z Amplitunerem za 1,5 tys zł do kolumn za 100 tys zł. Mój wpis tyczył się tylko i wyłącznie potrzeby kupna wzmacniacza A/V względem ilości kanałów. A za ile ty go kupisz mnie już nie interesuje! Możesz iść w dzielone jeżeli masz taką potrzebe. Ważne jest to że mając 13.1 nie kupisz wzmacniacza a/v który ma tylko 7.1 do obsługi i brak wyjść po pre out na resztę. 

A jak tam projektor w szafie? Dalej tam siedzi? 

Edytowane przez Stary200

dłuuugo go nie było, chyba to rekord 🙂 Ale ciągnie wilka marcina do lasu oj ciągnie 😄

Anthem MRX1140 Klipsch RP8000FII RP540CII RP500MII SVS PB3000 Canton865 Atmos7.4.4

13 godzin temu, Stary200 napisał:

Mój wpis tyczył się tylko i wyłącznie potrzeby kupna wzmacniacza A/V względem ilości kanałów

czyli co ? utrata zdolności czytania bądź rozumienia czytanego tekstu ?

Gość

(Konto usunięte)
19 minut temu, donsalieri napisał:

Altusy, my old love 😍 

To nie są Altusy… Altusy były następcami tych że kolumn po roku 1982-1983 roku… Altus miał tubę, tu jest kopułka, altus miał bass reflex tutaj jest to obudowa zamknięta. Mam jeszcze ZG80C115 ale są zniszczone więc nie pokaże ale bede je sprzedawał bo są za słabe do Yamahy A-S1200 i idę w DIY od pewnej firmy…YB… 

także vinyl daje frajdę lepszą niż BD ale i tak dalej zbieram …

Gość

(Konto usunięte)

Wtrącę jeszcze tylko jedno zdanie nie na temat bo zapomniałem wczoraj dopisać.

Nie posiadam już żadnego sprzętu związanego z Kinem Domowym, wszystko wyprzedałem. Zostały mi tylko same filmy na Blue Ray Disc co widać we witrynie i to nadal będę zbierał tak długo jak będą one wychodziły. Do oglądania mam 65 cali Oled-a od LG plus PS4 Pro i mi to wystarczy, skupiam się teraz na czarnych krążkach☺️ bo cyfrowa muzyka mnie nudzi. 

Pozdrawiam wszystkich Kinomaniaków👊 elo😉

Gość

(Konto usunięte)
40 minut temu, jacek99 napisał:

Muzyka z "cyfry" też może brzmieć przyjemnie 😀

Tylko że muzyka cyfrowa nigdy nie dorówna Analogowi pod żadnym względem… 

Tylko że muzyka cyfrowa nigdy nie dorówna Analogowi pod żadnym względem… 

Taaa, tym bardziej ze wiekszosc Analogow pochodzi z cyfrowego zrodla
Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, xajas napisał:

Taaa, tym bardziej ze wiekszosc Analogow pochodzi z cyfrowego zrodla emoji1787.png

Już to widzę jak w latach 50,60,70 -tych używano cyfry do nagrań a później przerabiano na analog… 

Dobre😆😆😆

Dobre, ile to masz plyt z tych lat?
Chcesz w kolko sluchac 3 krazkow?
Mozna tak. Zabronione to nie jest

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość

(Konto usunięte)
41 minut temu, xajas napisał:

Dobre, ile to masz plyt z tych lat?
Chcesz w kolko sluchac 3 krazkow?
Mozna tak. Zabronione to nie jest emoji1787.pngemoji1787.pngemoji1787.png

IMG_8290.thumb.jpg.4a4e953c91f30ff81e510a0c4e46bff7.jpg

Dobry jesteś… wklejasz stare zdjęcia👏

wczorajsza wizyta na giełdzie była owocna

Edytowane przez Stary200
W dniu 17.09.2023 o 08:12, Stary200 napisał:

bo cyfrowa muzyka mnie nudzi.

obraz.png.381fd82ecb42a60780376d0bc58b4d1e.png

błędy młodości 😛

W dniu 17.09.2023 o 08:12, Stary200 napisał:

Nie posiadam już żadnego sprzętu związanego z Kinem Domowym

czyżby nowy trend na forum...

3 godziny temu, burz napisał:

Szczególnie w zakładce "Kino domowe" 😉

tia, zwłaszcza jak ktoś przez lata coś lepił i nic nie ulepił

W dniu 19.09.2023 o 15:46, fetek napisał:

tia, zwłaszcza jak ktoś przez lata coś lepił i nic nie ulepił

a lepił z rozmachem na grubo

Nie zdziwilbym sie gdyby za pare dni pojawil sie nowy temat na forum z budową "salki" do kd 😉

...jak juz się "czarna płyta" znudzi 😎

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Myślę że należało by sprawdzić inne możliwości rejestracji nowych użytkowników na tym forum, moderatorzy chyba śpią, np. dwuetapowe weryfikacja np. SMS-em, troll ma teraz ułatwione zadanie bo wystarczy zmieniać adres e-mail w nieskończoność i bez problemu zrobi nowe konto na forum, ale gdyby bardziej wnikliwie to badano np. poprzez uwierzytelnienie z nr. telefonu to już nie było by tak lekko w rejestracji, e-maila może zmienić zawsze a nr. telefonu raczej nie zmieni albo nie tak często jak e-maila.

Edytowane przez JVC 4K
  • Pokaż nowe odpowiedzi