Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie chamstwo i szyderstwo?

Jak można się spodziewać dobrego słowa po takich fotach?

Widzę zdjęcia na których jest dobry sprzęt a nie stać ich na stolik rtv/audio jakiś, kpina, albo po co kupować onkyo /zdjęcie wyżej/ chyba to wypasiony model do takiego pomieszczenia?. Miejcie k**wa litość , na kino was stać a na stolik nie ? Albo kabelki wiszące wszędzie, jak masz listwę przypodłogową to schowaj te bidne kable a nie po ścianach wiszą. Tu nie chodzi o portfel, tylko minimum estetyki.Rozumiem że warunki nie pozwalają itp itd ale ogólnie gówno mnie to obchodzi i nie traktowałbym tego wątku pt. mam kd i robię foto.

PS Modele miodzik

No widzisz Ultro. Bo taki dokładnie był mi potrzebny. Dobrze ,że przebudowałem regały zarówno od strony nośności jak i wentylacji. Niestety nie przewidziałem miejsca dla drugiego HDMI i jak na razie komp jest niepodłączony.

Zadziwiające jak modele samolotów potrafią wytłumić pokój.

Ja bym podsumował tych obrażonych/urażonych krytyką i wyśmiewaniem jednymi słowy "Prawda w oczy kole" ... koledzy musicie się pogodzić z tym, że jak większość mówi, że coś jest brzydkie i nieciekawe, to chyba tak jednak jest. Nie zmienia to faktu, że Wam może się podobać ;o) Tego nikt Wam nie odbierze ...

Weźcie się do roboty i przedstawcie coś fajnego. Ja sobie jakoś poradziłem z czekaniem. Nie robiłem zdjęć, gdy kupiłem pierwszy w życiu TV 32" i pięć głośników. Dlaczego? Bo nie było sensu. Jaką wniósłbym taką fotką wartość dla innych? Żadną ... ot jeden z wielu nie przemyślanych zestawów. Po kiego wała "chwalić" się czymś, co nie jest podstawą do "chwalenia"? Ale wiedziałem do czego dążę. Gdy już dotarłem do punktu docelowego, chwyciłem za aparat i popstrykałem ...

Może się podobać, może się nie podobać ... ale wg mnie jest na tyle niepowtarzalne, że ktoś z tego skorzysta.

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Gość spy

(Konto usunięte)

Nie zawsze kable trzeba chowac, jesli ktos ma pomysl jak je "pokazac" moze to super wygladac i pasowac do charakteru wnetrza. W koncu jest to element toru, za ktory czesc z forumowiczow dala spora kase. Poza tym, kto wie jak graja kable z "wolnego chowu"?

Takie cos, na przyklad, nie wyglada zle!

http://lifestyle-net.com/myroom/menu/scene/h_28/index.html

z całym szacunkiem, ale coś różni to wnętrze od naszych przedmiotowych ... ;o)

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

norwidos, 19 Gru 2005, 00:23

>Proponuję aby każdy kto ma w domu jakąkolwiek instalację KD ( chociażby tak prymitywną jak moja)

>zrobił jej zdjęcia żeby stworzyć małe kompendium naszych osiągnięć które mogą okazać się cenne dla

>instalatorów adeptów którzy pewnie chcieliby przejrzeć możliwe warianty i ewentualne kompromisy

>instalacyjne oraz dla doświadczonych już instalatorów KD którzy mogliby sobie na wzajem podpowiadać

>pewne rozwiązania... ( ja czekam na wskazówki dotyczące mojej instalacji bo sprawa akustyki jest dla

>mnie stosunkowo mało zrozumiała, już sam nie wiem co i gdzie powyciszać, jak umieścić centralny i

>gdzie ma(ją) stać subwoofer(y) :))

>Niech ten temat będzie swego rodzaju katalogiem możliwości i kącikiem porad dla laików( jak ja) i

>dla profesjonalistów (jak np. Xajas)...

>Więc ruszamy!

Mate specjalnie dla Ciebie

Witam.

Na zadnym z zagranicznych forow nie spotkalem sie z takim krytykanctwem. Nikt nie ma nikomu za zle ze prezentuje zdjecia systemu opartego o tv 32" i zestaw kina domowego all in one. Jesli komus po prostu sie nie podoba nie zabiera glosu. Natomiast jak zostalo napisane wyzej dobre rady zawsze w cenie byle w sposob cywilizowany.

Jak widac w Polsce caly czas modny jest lans i chwalenie sie a ludzie chcacy pokazac cos so sprawia im przyjemnosc (a niekoniecznie jest z wysokiej polki) zostaja zjechani z gory do dolu.

BTW Trzeba sobie zdawac sprawe ze nie wszyscy uzytkownicy forum sa ortodoksami KD. Wiele z nich jest typowymi Kowalskimi chcacymi zasiegnac porady, inni to osoby ktore cos juz wiedza i polknely bakcyla a trzecia grupa to ortodoksi ktorzy prawie zawsze beda krecic nosem i wybrzydzac.

Po za tym pamietajcie nikt nie jest idealny i kazdego mozna zjechac za dobor sprzetu i wystroj super-hiper salki kinowej (pewnie niektorzy zaraz poczuja sie wywolani do tablicy;)).

IMO caly czas jestesmy biednym narodem i malo kto moze pozwolic sobie na pokoj dedykowany KD oparty np. na B&W Nautilius, wzmacniaczach Classe, projektorze SIM itp.

Wiec Panowie wiecej usmiechu, pogody ducha i zadowolenia z WLASNYCH klockow.

Gość spy

(Konto usunięte)

Jakos nie zauwazylem, zeby ktos tu sprzet wysmiewal. Chodzi o zachowanie podstawowych zasad estetyki.

Jak ktos chce koniecznie, zeby jego rozwiazanie bylo chwalone to niech wkleja na deccoria.pl. Tam to jest dopiero oaza kiczu, obciachu i syfu - do tego wszystkim sie to tam podoba. Tam cieple slowo zawsze sie znajdzie...

Wedlug autora watku zdjecia tutaj mialy byc propozycjami ulepszenia miejsca odsluchowego/kinowego. A co daje tysieczne zdjecie z "szafka z IKEI" (nie mam nic przeciwko szafce),TV powieszony na scianie lupkowej (najlepiej z podswietleniem) czy zagraconego pokoju, czasami z przypadkowymi przedmiotami w polu widzenia. Dodatkowo, bardzo zadko (zdazylo sie w ogole?) posterzy pisza cokolwiek o uzytych rozwiazaniach (zamysl autora watku). Suche zdjecie - wkleje, moze komus sie spodoba. Chyba nie o to chodzi. I co ma do tego zamoznosc? Czy tanio musi od razu oznaczac obskurnie i kiczowato?

W innych watkach wpisy nie wnoszace nic do dyskusji sa wywalane dlaczego tu zdjecia nic nie

wnoszace nie sa wywalane? Przy okazji nie byloby emocji.

Uwazam ze teksty typu 'umieszczanie zdjec 32" tv, dvd i 5 glosnikow jest bez sensu' jest nie wporzadku. Zamyslem tego watku (jak i podobnych na roznych forach) jest pokazanie swojego miejsca do ogladani filmow. Nigdzie nie jest napisane ze maja byc zamieszczane tylko sale kinowe albo nowatorskie rozwiazania bo kazde inne nie wnosi nic nowego. Po za tym dla jednego kino domowe oparte o tv i zestaw all in one bedzie wystarczajace, dla drugie bedzie to budzetowy projektor + w miare dobry amplituner + zestaw glosnikow, a dla trzeciego dwa powyzsze beda namiastka i napisze ze tak slabego sprzetu nie ma co pokazywac.

Tak wiec moze warto stworzyc oddzielny temat dla fanatykow wnoszacych duzo do tematu KD. Chetnie zobacze ich wspaniale instalacje oparte o budzetowy projektor, budzetowy ekran oraz popularny amplituner z MM. Heh.

Tu nie ma znaczenia, czy ktoś ma budżetowy sprzęt, czy hi-end-owy, tu ma znaczenie pomysł ... w większości fotek TEGO POMYSŁU WŁAŚNIE BRAKUJE.

Cytowaliście, więc pozwolę sobie powtórzyć "Niech ten temat będzie swego rodzaju katalogiem możliwości i kącikiem porad".

No i co? No i pstro.

Z całym szacunkiem, ale gdzie właśnie te porady i możliwości ??? Nie mówcie, że pusta ściana z zegarem i powieszonym TV na takie miano zasługuje... darujcie sobie.

Trochę chłodnego spojrzenia i dystansu wobec siebie, szanowni oburzeni, by się przydało.

Ależ ostra dyskusja!

Co jakiś czas chętnie tu zaglądam i niecierpliwie przewijam kolejne zdjęcia i opisy: co też znajdę tym razem? Jedne rozwiązania mnie zaskakują, inne nawet śmieszą, a jeszcze inne podziwiam. Sytuacja mniej więcej taka, jak na eliminacjach do lokalnego konkursu piękności, gdzie czasem nie można wzroku oderwać, a czasem zadajemy sobie pytanie: czy ta panna nie ma w domu lusterka??!

Tytuł tematu: Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:) jest pojemny niczym beczka bez dna. Czy jednak będziemy tę beczkę traktować jak pożyteczne składowisko pomysłów, rozwiązań lub po prostu fajnych obrazków, czy też jak śmietnik i rupieciarnię – zależy od nas. Sądzę, że czasem przydałoby się autorom wpisów więcej krytycyzmu i zadanie sobie pytania: co chcę pokazać i po co? Wtedy prawie nikt by nas nie raczył fotkami KD złożonego z komputerowego monitorka upchniętego na biurku i głośniczków logitecha.

Ale jeśli nawet uraczy, to po co od razu wytaczać najcięższe działa i drwić, ośmieszać i poniżać czyjeś poczucie estetyki? Przecież to zabawa, te nasze kina mniej lub bardziej domowe.

Pozdrawiam.

Odnoszę wrażenie, że mimo szlachetnych intencji założyciela wątku i wielu Dyskutantów - stał się on jak mawiają Anglicy vanity fair czyli targowiskiem próżności. Służy bowiem szpanerskiemu puszeniu się na zasadzie "patrzcie jaką mam kasiorę". Zamiast merytorycznej dyskusji ad meritum.

Zaglądam tu przez ciekawość. Mam (dobry) TV, KD sensu stricte mnie nie bawi. TV oraz tuner Sat mi służą do newsów, koncertów, programów dokumentalnych i popularno-naukowych typu cała rodzina Discovery, Animal Planet, Platene czy National Geographic. Wielokrotnie przy okazji dyskusji w innych wątkach deklarowałem się jako miłośnik wielokanałowej muzyki, nie KD. NA satelitach mam włąśnie stacje radiowe emitujące w 5.1. Swojego sprzętu audio nie pokażę, ani tu, ani nigdzie indziej, z przyczyn wymienionych powyżej: chcę dyskutować merytorycznie o różnych interesujących apsektach hobby, jakim jest A/V a nie uczestniczyć w licytacji na poziomie piaskownicy kto ma ładniejszą łopatkę, wiaderko i plastikowy autobus.

Zbierałem,zbierałem aż uzbierałem... Możecie mnie nawet do sądu podać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-22316-100007881 1270566157_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak widły będą stały po lewej stronie to będzie więcej basu;) A zresztą zapytajcie mańka74 jak to gra bo on potrafi "czytać i oglądać" dźwięk. To bardzo rzadka umiejętność ale jednak.

Rzadko pisze choc czesto zagladam. Prosze o konkretne wpisy bo dosc juz klepania w klawiature dla samego klepania.

Gdyby komus sie chcialo przejrzałby inne posty manka i widzial, ze to konkretny gosc i w pyskowki sie nie bawi. Raczej konkretnie i rzeczowo odnosi sie do tematow. Moze troche go ponioslo.

Takze uznajmy, ze temat jest zakonczony i wrocmy do meritum

I find your lack of faith disturbing...

Oczywiście,to tak dla rozładowania napięcia.Fotki miałem już przygotowane i czekałem na odpowiedni moment.Trochę luzu panowie.

maniek74, 3 Kwi 2010, 21:59

>2) (...) sub może stać gdziekolwiek (...)

>3) (...) fajny sub, i fajnie gra, ale nie z bass refleksem skierowanym do stołu.

> ten sub ustawia się przekątną prostopadle do ściany

troche odkopie ale mam kilka pytan:

- czy te dwa punkty obie nie przecza?

- w jaki sposob umocowac suba przekatna prostopadle do sciany i jaki jest powod wlasnie takiego ustawienia (w kontekscie poprzedniego pytania)?

- dlaczego stolik z ikei nie nadaje sie do kina?

pytania sa troche z przymrozeniem oka ale interesuja mnie takze powazne odpowiedzi.

server unreachable;--

Bobcat - dobrze powiedziane

A ja wlasnie zauwazylem, ze zniknela moja obiektywna i wywazona uwazam wypowiedz. Ktos ja usunal?

I find your lack of faith disturbing...

• 2 tygodnie później...

Roleta, udająca ekran projekcyjny powędrowała wreszcie na śmietnik, a jej miejsce zajął ekran elektryczny Motorized Linear firmy Adeo Screen z powierzchnią VisionGrey.

Po powieszeniu, wypoziomowaniu (koniecznie!) i podłączeniu elektryki, brzęczeniem silnika ekran powoli opuścił się do ustalonego poziomu (możliwa regulacja punktu wyłączenia opuszczania). Pierwsze wrażenie: koszmarnie śmierdzi plastikiem. Gdyby nie to, pozostałe odczucia jak najbardziej pozytywne. Szara powierzchnia jest jaśniejsza niż myślałem i lekko chropowata. Bordery zrobione bardzo starannie. Powierzchnia wydaje się idealnie płaska, jedynie krawędzie czarnych bocznych obramowań trochę się zwijają - ale bez wpływu na powierzchnię projekcyjną. Ta jest perfekcyjna, choć pod światło w kilku miejscach widać leciutkie falki (różnice są milimetrowe i bez żadnego wpływu na obraz!). Jakość wykonania ekranu naprawdę niezła.

Wrażenia? Jak bym zmienił swojego kilkuletniego już panasa na nowszy projektor! Kontrast, nasycenie kolorów... jest o niebo lepiej A także ostrość oraz ogólne wrażenie jakości obrazu - nawet żona stwierdziła krótko: warto było kupić nowy ekran!

Ukryta Zawartość

post-4640-100006360 1272233106_thumb.jpg

post-4640-100006361 1272233106_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi