Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba łatwiej pokombinować z kamieniami ozdobnymi, pełno teraz tego.

Kiedyś chciałem kupić taki dywan do pokoju, ale trochę bałem się o utrzymanie czystości, odkurzanie, pranie itp. Jest dosyć głęboki.

Edytowane przez omen
  • 4 tygodnie później...

Hahaha małe zamieszanie. Ja pisałem o sprzęcie dany84:) Odpowiadałem na jego post/zdjęcie:)

Hahaha małe zamieszanie. Ja pisałem o sprzęcie dany84:) Odpowiadałem na jego post/zdjęcie:)

No trochę wąsko i brakuje sceny ale nic nie poradzę że to mały pokój.Planuje przeskoczyć na stereo i zamierzam sprzedać tą yamahe.

TRIBUL fajny masz pokojik no i ten Rel :) u mnie jeszcze czerwona cegla, wiec droga daleka, ale dam posta jak kiedys wkoncu skoncze. Sprzet kisze w pokoju zastepczym.

Mam pytanie odnosnie Twoich R300 czy wiesz jak one sie maja do GX100 ??

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

tasiemkę led masz ze sterownikiem (ściemniaczem) czy na sztywno ?

BTW: dobra robota !

Edytowane przez cycus12

Mam pytanie odnosnie Twoich R300 czy wiesz jak one sie maja do GX100 ??

Niestety nie, nie słyszałem nigdy GXów. Miałem wcześniej dwie pary MA , BX6 i RX8, seria R z Kefa o wiele bardziej przypada mi go gustu, graja po prostu o WIELE lepiej, ale jak np RX mają się do GX to nie wiem.

tasiemkę led masz ze sterownikiem (ściemniaczem) czy na sztywno ?

BTW: dobra robota !

Na sztywno.

Dzięki.

Edytowane przez TRIBUL

Trochę dla odświeżenia tematu, tzw. work in progress. Pozostaje temat półki na sprzęt, tu projekt własny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez macpiciu

macpiciu, jak być podwyższył trochę szafkę ale nie nogami tylko zrobił pełny przód i ew. ściankę z tył na 10-15cm to byś zakrył gniazda w ścianie a listwię wrzucił pod spód.

macpiciu, jak być podwyższył trochę szafkę ale nie nogami tylko zrobił pełny przód i ew. ściankę z tył na 10-15cm to byś zakrył gniazda w ścianie a listwię wrzucił pod spód.

Dokladnie jak piszesz , bedzie lepiej wygladalo...

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Dokladnie jak piszesz , bedzie lepiej wygladalo...

Tak jak napisałem praca w toku, generalnie półka ma być wykonana z MDF, czarny lakier pianino, z własnego pomysłu systemem organizacji kabli. Zasilanie mam zamiar przesunąć 'pod' szafkę, a 'wylot' kanału z okablowaniem TV i głośnika centralnego zasłonić panelem szklanym, od dołu podświetlonym LED RGB, szkło białe lakierowane od tyłu.

Trochę dla odświeżenia tematu, tzw. work in progress. Pozostaje temat półki na sprzęt, tu projekt własny.

Ukryta Zawartość

Fajne głośniki, szczególnie, ze można je w tej chwili w promocji kupić. Słuchałem z subem Paradigm seismic i zrobiły na mnie bardzo pozytywne wrażenie

Ukryta Zawartość

Fajne głośniki, szczególnie, ze można je w tej chwili w promocji kupić. Słuchałem z subem Paradigm seismic i zrobiły na mnie bardzo pozytywne wrażenie

Zgadzam się :) Paradigmowi jestem wierny od 2003 roku, mnie pasują dźwiękowo i mają bardzo wysoki WAF :D

Zgadzam się :) Paradigmowi jestem wierny od 2003 roku, mnie pasują dźwiękowo i mają bardzo wysoki WAF :D

po sąsiedzku w wątku kolega pyta jaki central kupić - no właśnie jaki to central???

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Taśma 150 czy 300 ?

300 LED sterowana kontrolerem Fibaro RGBW, zamknięta w profilu ze szronionym kloszem. Szronienie bardzo ujednolica światło i nie ma wizualnie efektu pojedynczych ledów. Zastanawiam się również, czy nie zrobić identycznej instalacji woków obwodu telewizora.

nie świeci za mocno ? no za TVN na pewno większy efekt :P

Nie ponieważ jest sterowana przez automat w trybie zorzy + szroniony klosz

To ja też odświeżę nieco ten temat, tak ogladam filmy lecz moja jaskinia bardziej jest przeznaczona do grania na konsoli

Ukryta Zawartość

post-36182-0-61137100-1390158856_thumb.jpg

post-36182-0-83671900-1390158866_thumb.jpg

post-36182-0-34933600-1390158878_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak kolega wyżej. Pokaż jeszcze co zrobiłeś z tyłami bo od Quadrali 5000 tylne głosniki nie były przygotowane pod wieszanie.

Tak było, tutaj link do pierwszej odsłony:

Ukryta Zawartość

i kilka fotek:

el6n.jpg

o23h.jpg

fw8c.jpg

1uhk.jpg

61md.jpg

TAK JEST TERAZ

Kino przeszło małe modyfikacje.

Wymienione zostały:

Kanapa na właściwą :)

Fronty z kolumna centralna na zestaw KEF C7 i C6LCR.

Do kolumny centralnej zrobiłem mocowanie samodzielnie. Kolumna ma z tyłu wieszaki do wieszania. Kupiłem profil stalowy, szlifierka kątowa, migomat, pilniki, wieratrka i wieszak gotowy, Kolumna idealnie wycelowana w uszy widza :)

Amplituner na Onkyo 818.

Pozbyłem się PS3 bo i tak nie korzystałem.

Zamieniłem miejscem lewą kolumnę i subwoofer a co za tym idzie przesunąłem ekran maksymalnie w prawo - maksymalnie tzn. muszę zamontować ogranicznik drzwi żeby nie uderzyły w kolumnę. Ekran został też bardziej rozwinięty - obraz jest niżej.

Przesunąłem też projektor a ponieważ przyszła nowa kanapa tylną prawą kolumnę efektową.

Nie jestem jeszcze do końca zadowolony z efektu. Zastrzeżenie mam jedynie do basu. Jest go za mało a Koda SW 1000 powinna sobie przecież radzić. Trzeba pokombinować z akustyką. W pomieszczeniu jest pogłos. Jak strzele palcami to nie słychać ale przy klaśnieciu idzie równo :)

Plany:

Akustyka - jakieś panele?

Kolumny efektowe i subwoofer - oklejenie folią czarną żeby pasowały do reszty.

r74y.jpg

m4hi.jpg

3v65.jpg

12hv.jpg

7hn7.jpg

ejn2.jpg

yk8l.jpg

Zbliżenie na obraz - widać cień aparatu na statywie :)

ydp9.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez KotSylwester

Super kino domowe! Nawet nie wiesz jak bardzo Ci zazdroszczę takiego miejsca, niestety nie mam u siebie w domu piwnicy, a w salonie niestety nie da rady czegoś takiego stworzyć. Naprawdę super pokój kinowy :)

KotSylwester na pewno można powiedzieć jedno - komfort oglądania ci się polepszył :) - co to za kanapa? Trzeba przyznać że fajnie to wygląda i strasz się wykorzystać możliwości "lokalowe" do maxa - dobra robota!!!

Też dołączam z gratulacjami, w świetnym guście to masz zrobione i komfortowo na pewno też. Powiedz mi jak oceniasz odbiór dźwięku z centralki bo widać że masz podwieszoną mocno u góry. I subwoofer mimo że w narożniku zachowuje się neutralnie?

Dzięki za miłe słowa.

Z centralnym nie ma problemów. Stał kilka dni pod ekranem, zanim wyspawałem uchwyt - w sumie zajęło mi to 3 popołudnia. Nie ma różnicy czy jest na dole czy na górze. Kąt pod jakim jest idealnie trafia w uszy oglądającego siedzącego na kanapie. Mierzone na moim koledze 180cm wzrostu :) Ja mam ciut więcej, żona ciut mniej więc jest optymanie. Jest przykręcony solidnie, nic nie drży, itp, itd. Nie ma wrażenie głosów gadających z nad ekranu. W sumie jest tuż nad ekranem a wg. norm jest tuż pod ekranem...

Długo się zastanawiałem na przesuwaniem tylnych głośników. Nierzadko oglądamy film ze znajomymi w 4 osoby. Co zrobić żeby skrajne osoby słyszały lewy jako lewy? Wydaję mi się że rozsunięcie głośników załatwiło sprawę.

Kino po zmianach testowałem na Elysium z BRRip, plik 42GB, i ten sam film w 1080p - w 7.1. Powiem szczerze że puszczając z mojego Laptopa nie zauważam różnicy w obrazie. Jeszcze muszę znaleźć godzinkę czasu za dnia (wieczorem ciszej oglądamy bo potem śpi piętro wyżej) i potestować.

Kanapa kupiona na zamówienie w Agata Meble model Zafira. Miała być wygodna ale nie przesadnie. Jedną oglądaliśmy taką że można zasnąć od razu po oparciu się i nawet po drinka by się nie chciało sięgnąć... Kanapa to 6 tyg czekania i przyszła nie taka (jeden narożnik odwrotny). Firma świetnie załatwiła reklamację. Cała kanapa została wymieniona po 5 tygodniach, więc oczekiwania było dużo ale panowie sami wyniesli i nową wnieśli, mimo że pierwszą odbierałem własnym transportem.

Pokój przed remontem miał jakieś 4,5x4,5 metra. Został trochę zmniejszony przez wnęki na drzwi przesuwne i półkę wnękową oraz wyciszenie.

A nie napisałem jeszcze że w planach mam zagospodarowanie obu wnęk, ale ciągle pomysł jakie półki rodzi się powoli i urodzić coś nie może.

Chcę jeszcze do stolika zrobić szufladę plytką wysuwaną w bok na piloty i klawiaturę.

Z basem muszę powalczyć. Wydaję mi się że ten sub w innym pomieszczeniu dawał lepsze efekty, teraz nie powala. Tylko, gdzie go przestawić... Mam zrobione dwa gniazda na suba za kanapami, ale przy kozie stać nie może, ew. z drugiej strony.

Szczerze mówiąc to wreszcie gra. Harman nie grał poprawnie, może to wynik awarii (wyłączał się) ale serwis nie stwierdził uszkodzenia,

Pokój przed remontem miał jakieś 4,5x4,5 metra. Został trochę zmniejszony przez wnęki na drzwi przesuwne i półkę wnękową oraz wyciszenie.

Kolor to nadal atłasowy grafit z Dekorala ?

• Pokaż nowe odpowiedzi