Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie spisek tak jak w czasach BMW F1...

Pewnie tak.

Ciekawe jakim cudem Hamilton wygrał tytuł Mistrza Świata z niemieckim kierowcą w niemieckim zespole...

Biedny ten Kubica, wszyscy się na niego uwzięli, wszyscy pod górkę mu robią, tylko się marnuje taki talent...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - autosport na złość parantulli

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - autosport na złość parantulli

Tak tak... w zabawnych rankingach dziennikarzy, to on likwiduje nawet Ogiera, który zdobył dwa tytuły mistrzostwa WRC z rzędu - i to daje polskim fanom powód do radości i dumy...

Natomiast w rankingu, który naprawdę się liczy, gubi się to, że jest z duuuuuużym odstępem ostatni, tylko dzięki temu, iż są w nim kierowcy, którzy nie mieli kasę na starty w całym sezonie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez IvanM

No to mamy już jasno :D

Żaden z zespołów nie zdecydował się wykorzystać w 2015 roku ten ogromny potencjał Kubicy ani w rajdach ani w wyścigach wysokiej klasy. Za słaby wynik w 2014 odpowiedzialny jest M-Sport, który nie dawał sobie rady z przygotowaniem ich już i tak bardzo słabego auta.

Ale dobra wiadomość - Lotos jednak wyda kasę na kolejny rok z Fiestą wynajęta od MSportu - ale przygotowywać będzie go lepsza/tańsza ekipa.:D

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Informatycy projektują już nowe Polo dla Kubicy. Jest już bardzo dobrze dopracowane, najsłabszym elementem są odpadające koła. Niestety muszą się kręcić i z tego powodu jest problem z zaprojektowaniem zawieszenia. No i kiepsko wytrzymuje na równi pochyłej ze schodów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piotr_1

Nie wiem, czy parantulli akurat, ale ja pamiętam, jak cholerny Robercik hałasował "po całości" przed blokiem w Krakowie.

I nikt mu (i jemu tacie) - złego słowa nie powiedział. Czasem - stare, głuche baby...

Dziś: prawią głupstwa ludzie, którym się wydaje.

I - tylko wydaje.

Stare, głupie chłopy, którym też się wydaje...

Że słucham?

Pińcet razy chyba pisałem, że do Kubicy to ja akurat nic nie mam, tylko ten szum wokół jego osoby powoduje u mnie osłabienie.

Do usranej śmierci będę twierdził, że takich kierowców jest na świecie milion i jakoś żaden takiej ekscytacji nie wzbudza.

Hamilton po raz drugi tytuł Mistrza Świata zdobywa - nikt się nawet ani słowem na ten temat nie zająknął.

Kubica zjadł jajko na śniadanie i pierdnął - o, to dopiero jest sensacja!

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Oj tam Parantulla .... Kubica jest najlepszy kierowca wszechczasów i nikomu nie musi nic dokazywać jakimiś wygranymi czy dojazdami do mety. Każdy to przecież wie a kto nie wie ... jest głupi.

Drugi.... ale daleko za Kubicą - jest Alonso, ale tylko dla tego, że to kumpel Kubicy od pokera, więc go też możemy lubić. Byle by nie wmawiać, że jakiś Niemiec jest dobry...

• 3 tygodnie później...

Wypadliśmy z drogi' date=' ale po chwili wróciliśmy na trasę. Chwilę później było gorzej. Uderzyliśmy w drzewo i przebiłem oponę.[/quote']

Dwie kraksy na jednym odcinku. A wiec niestety nic nowego....

Edytowane przez IvanM

Dokładnie jak na załączonym obrazku. Oglądałem podsumowanie dnia w polsacie i Kubica był tylko przez chwile, pokazali wypadek, jakby był nieistotnym dodatkiem.

Można mu umniejszać bo już się nie liczy, ale w podsumowaniu dnia, w którym wygrał 3OS...

Jedzie w prywatnym zespole to go nie pokazują?

A, no i nie jedzie na Michelinach.

RK: "(...)Uważam, że opony Pirelli dają w niektórych sytuacjach sporą przewagę, bo - nie oszukujmy się - samo auto, choć doinwestowane, nie jest fabryczne, tylko klienckie. Dlatego nasze tempo jest zaskakujące.(...)"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mqy

“Kejseren er i garderoben!”

Ukryta Zawartość

Szkoda strat,w jednym rajdzie więcej wygranych OSów niż w całej historii naszych występów w WRC !!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wygrane 3 z 6 OS , no ....nuda Panie.

A co z tego skoro przed wygranymi OSami miał stratę na Ogiera +10min 32.9s a teraz wynosi ona +11min53.8s. ?

Tak - jest nuda, bo nadal jest to jaranie się zwycięstwami, które żadnymi zwycięstwami nie są.

Rajd to nie piłka nożna. OEsy nie liczą się jak goły. Ogier jedzie z głową i jedzie po wygraną. Stać go na bezpieczną jazdę. Najszybszy czas Kubicy na OSie obchodzi go tyle, co obchodzi prowadzącego w F1 najszybsza runda zrobiona przez kierowcę trzy okrążenia do tyłu. Mógł by jechac rowerem a i tak mu Kubica nie groźny.

Kubica wygrał 2008 GP Kanady. Czy wiesz kto w tym wyścigu zrobił najszybsze okrążenie?

Pewnie znajdziesz w sieci, że Raikkonen - ale kogo to interesuje? Nikt nie poświęcił mu przez to więcej czasu we wiadomościach.

Edytowane przez IvanM

Staram sie być obiektywnym kibicem i trzeźwo oceniać jego jazdę.

Faktem jest , że widać progres., jest piekielnie szybki. W zeszłym roku w MC wygrał 2 OS i nie ukończył rajdu. W tym roku 4 wygrane OS i zobaczymy co będzie jutro.Chyba sam Robert ma trzeźwe podejście do swoich osiągnięć:

RK:

"Dla mnie nie jest to niespodzianka. Wiem, że potrafię szybko jeździć, ale wciąż brakuje mi doświadczenia, które w rajdach jest może najważniejsze.

Ostateczny wynik nie będzie wspaniały, ale wygrane oesy robią wrażenie i na pewno cieszą. Potwierdziły się moje analizy w jakich ustawieniach jechać.

Na oesie było ciężko. Dużo lodu. Nie ma tu znaczenia czy opony są miękkie czy twade, bo na lodzie zawsze jest ślisko, ale nasze gumy byly dobre. Pod koniec sie przegrzewaly...

Przed nami jeszcze dużo pracy, więc nie ma się co podniecać."

Rywale w przeciwieństwie do niektórych Polaków też potrafią docenić to co robi:

Ogier o Kubicy (12:26) "Czy była to kwestia lepszych warunków, nie jestem pewny. Jego przewaga nad wszystkimi była duża, więc Robert wyraźnie wykonał naprawdę dobrą robotę"

To są słowa aktualnego mistrza świata , któremu Robert wklepał jakieś 2minuty na 10 OS liczącym 52km.To jest ponad 2s na każdym kilometrze odcinka . Na tym poziomie , takie sytuacje zdarzają się niezwykle rzadko.

PS

Znam aktualna klasyfikację generalną i na cuda nie ma co liczyć ale jestem dziwnie spokojny o przyszłość:)

Znam aktualna klasyfikację generalną i na cuda nie ma co liczyć ale jestem dziwnie spokojny o przyszłość:)

O właśnie. Dokładnie. ;)

PS. Ale niektórzy, muszą sobie popieprzyć. Tylko po co? :))

“Kejseren er i garderoben!”

Trafiłem na dość obiektywny artykuł wyjaśniający aktualną sytuację Kubicy w WRC .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ta, równie obiektywny jak wywiady z przechodniami w reklamach PZU :)

Generalnie jest dokładnie tak jak pisał wyżej IvanM, kogo to wszystko obchodzi?

"Trafiłem na dość obiektywny artykuł wyjaśniający aktualną sytuację Kubicy w WRC .

Ukryta Zawartość

O la boga...

Tymczasem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez IvanM

Jak cie nie obchodzi, to co tu robisz i po co się tym zajmujesz?

Tak generalnie.

Po prostu mnie zastanawia o czym jest ten wątek, bo na pewno nie o F1, ani nie o Kubicy w F1, no więc o czym?

Tak generalnie.

Ja nie wiem co to za idiota jakiś wymyślił, żeby w rajdach zakręty były.

Na pewno to wszystko na złość naszemu Kubicy, bo on zawsze ma na złość wszystko i w ogóle...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.