Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Szukałem opisu przycisków na kierownicy F1, znalazłem taką stronę.

Mniejsza o przyciski, z prawej strony jest poll czyli głosowanie kto będzie mistrzem 2008,

najwyraźniej poza naszą granicą na dosyć fachowej stronie Kubica nie jest jakimś faworytem, bo nie znalazł się wśród 6 typowanych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/23322-kubica-w-f1/page/27/#findComment-981508

Rozsądnie patrząc według tego co było w poprzednim sezonie to Kubica będzie 7-my. Jak bmw nie wymyśli niczego rewelacyjnego w swoim bolidzie to wyników rewelacyjnych też nie ma co się spodziewac.

https://www.audiostereo.pl/topic/23322-kubica-w-f1/page/27/#findComment-981634
  • 2 miesiące później...

PAP | 2008.03.22 13:19

"Z czwartego miejsca wyruszy Robert Kubica w niedzielnym wyścigu Formuły 1 o Grand Prix Malezji. W kwalifikacjach był szósty, ale przesunął się o dwie pozycje. To efekt kary, którą FIA nałożyła na kierowców McLarena - Heikki Kovalainena i Lewisa Hamiltona za przeszkadzanie rywalom..."

No, tak już lepiej he he :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Dał radę to jedno, drugie to miał też szczęście w tym iż Hamilton stracił dużo czasu podczas pitstopu.

Nie wiem jak to by się potoczyło gdyby Kubica jechał z Hamiltonem bezpośrednio za plecami.

Gratulacje dla Roberta.

ciekawa byla by bezposrednia rywalizacja z Hamiltonem,w ubieglym sezonie skazana na porazke,ale w obecnym,to raczej umiejetnosci kierowcow odgrywalyby kluczowa role.

wreszcie w tym wyscigu wszystko zagralo,

BuLa, 23 Mar 2008, 12:28

>Dał radę to jedno, drugie to miał też szczęście w tym iż Hamilton stracił dużo czasu podczas

>pitstopu.

>Nie wiem jak to by się potoczyło gdyby Kubica jechał z Hamiltonem bezpośrednio za plecami.

>

>Gratulacje dla Roberta.

Hmm ja myślę, że to było by tak samo jak w zeszłym sezonie w rywalizacji z Felipe Massą za plecami :)

10 okrążeń dawał rade, więc i tym razem pewnie by dał.

W przeciwieństwie do Heidfelda Robek potrafi powalczyć, jeździ agresywnie, nie daje sobie dmuchać w kasze na torze i to właśnie jest kwintesencja ścigania się...

Dobrze luk podsumowałeś - wyglądało to "stabilnie". Żadnych rewelacji taktycznych, nowych pomysłów, i Robert pokazał klasę. Też myślę że poradziłby sobie z massą albo hamiltonem za plecami, może trochę bardziej nerwowo by było. Najważniejsze że bmw pokazało że ma szybki bolid - Heidfeld wykręcił najszybsze okrążenie w wyścigu.

• 2 tygodnie później...

Oby tak dalej :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Teraz to już kwestia głównie tego kto ile zupy ma na pokładzie. Wyprzedzić na torze pewnie się nie da, ale kolejność zjazdów na tankowania... kto pierwszy zaliczy swoje ostatnie, ten wygra, proste jak sikanie i to cała wielce skomplikowana strategia jest ;)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ciekawe czy beda jezdzic w kółko ?A moze zaczna sie sciagac jak to miło kiedys miejsce w F1 ?

W tych wyscigach brak krwi i pozogi.Ponoc Schumi zarabiał do 300 000 000 euro rocznie.Mógł sie spalic za taka kase chociaz jeden raz.Gdzie karambole i płomienie ?

Zreszta ponoc maja wiekszosc wyscigów(ponad 50%) przeniesc do Arabów i Azji.

Zeby nie polskie pochodzenie Kubicy to nie ogladałbym juz tej parodi sportu.

Grundig High Fidelity

Jakich emocji - nudy na pudy, kiedyś próbowałem to oglądać i wymiękłem od razu. Jeżeli ich dochody mają brać się z 10-letniego zamrożenia badań nad silnikami to wydaje mi się że mogą się zamienić w dalszy odpływ kibiców.

Trochę hopek na torach, być może dopuszczenie silników Wankla, powrót aktywnych zawieszeń (strojonych również pod hopy) i byłoby ciekawiej jak również bliżej życia.

E tam, słabizna. Brawo to było wczoraj, a dobra pozycja dzisiaj na starcie.

Później już było "jak cie moge" a zwlekanie z ostatnim tankowaniem pozostanie dla chyba na zawsze tajemnicą strategii BMW, której założeń jakoś też dojść nie potrafię, gdzie tu sens a gdzie logika...

->parantulla

Ja jestem zadowolony z trzeciego miejsca i drugi raz z rzedu podium!

Czego Ty wymagasz od Kubicy i BMW??? Jak ogladales transmisje to widziales szybkosc BMW na prostej... Moim zdaniem Kubica jechal bardzo dobrze, bardzo rowno, oczywiscie poza startem...

Potem bylo super, a nie 'jak cie moge'...

Jak dla mnie wielkie brawa za podium!

thomas206, 6 Kwi 2008, 19:10

>Czego Ty wymagasz od Kubicy i BMW??? Jak ogladales transmisje to widziales szybkosc BMW na

>prostej...

Widziałem. A Ty widziałeś? Jeśli oglądaliśmy ten sam wyścig, to pewnie też widziałeś, że żadne Ferrari nie wyprzedziło żadnego BMW na prostej wykorzystując potencjał i całą moc maszyny, więc... nie bardzo chwytam przekaz Drogi Kolego... Zresztą o ile ja tam mniej więcej się orientuję, to wczoraj w czasówce jechały te same Ferrari i te same BMW czyż nie? No chyba że ja mam jakiś inny Polsat w swoim telewizorze...

• 3 tygodnie później...

Dziś o 14:00 kolejny wyścig.

1. Kimi Raikkonen

2. Fernando Alonso

3. Felipe Massa

4. Robert Kubica

5. Lewis Hamilton

6. Heikki Kovalainen

Pierwsze trzy parki,oby nasz człowiek zakończył miejscem na podium.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.