Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

No było blisko. 4 miejsce to i tak sukces z bolidem który wyraźnie ustępuje mclarenom. Widac to było i na starcie i przy statystyce prędkości w jednym z zakrętów (bmw 223 km/h, mclaren 232).

Szkoda mi Alonso, miałem nadzieję że dojedzie przed hamiltonem, ale jak widać renault zupełnie nie przygotował bolidu dla Alonso. Natomiast jedno mnie ciekawi - co się dzieje z Heidfeldem ? W ten weekend zupełnie nie istniał, obudził się dopiero pod koniec wyścigu.

Heidfield miał dzisiaj wyjątkowego pecha,musiał zatankować w czasie niedozwolonym.

Kara w postaci karnego przejazdu i postoju spowodowała dzisiejsze kłopoty.

Gdyby nie te utrudnienia z pewnością zameldowałby się w pierwszej szóstce.

• 2 tygodnie później...

Czwarte miejsce Kubicy ( cholercia,tak mało brakuje do podium ).

1. Felipe Massa Ferrari

2. Lewis Hamilton McLaren

3. Kimi Räikkönen Ferrari

4. Robert Kubica BMW Sauber

5. Nick Heidfeld BMW Sauber

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Grand Prix Monaco,dziś kwalifikacje i kolejne nadzieje na jeszcze większe sukcesy Roberta Kubicy.

Bardzo malownicza trasa,ale też jedna z trudniejszych.

trzymać zaciśnięte kciuki !

Ukryta Zawartość

post-803-100002509 1211627450_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Spokojnie wygraną w Monako wygrał w pokera.

Kubica oskubał szefów F1

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tylko ciszy brak

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hehe, brawo Robtert. Tak jak komentator słusznie zauważył, najbardziej poprawna jazda z calej czołówki, zero błędów, otarć o badne itp.

Ps. Fanjna fotka, to co tygryski lubią najbardziej... :)

• 2 tygodnie później...

Oglądaliście wczoraj treningi jak miszczowie bączki kręcili i latali po trawie? Ja co prawda oglądałem wieczorem w stanie mocno wskazującym ;) ale z tego co tam jeszcze mniej więcej pamiętam, to maklarenom nie za specjalnie leży ten tor, za to Kubica wywijał na zakrętach jak oszalały :) Coś czuję, że będzie się działo, oj będzie :D

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

No niestety tak się fajansiarsko poskładało, że Ferrari ma co prawda z tyłu, ale nie za plecami, tylko z boku. Przed Raikkonenem jest Hamilton w McLarenie czyli najbardziej prawdopodobny scenariusz będzie wyglądał tak, że ci dwaj wyskoczą do przodu, długo długo nic i goniący ich Kubica, a reszta w tym momencie już się nie liczy, bo Kubica ma przed sobą czysty tor i jedzie na maksa, a za sobą ma Alonso w Renault, który blokuje resztę stawki... Następnie Hamilton parkuje w krzakach, bo chyba jest zbyt pewny siebie i o ile w kwalifikacjach może sobie na to pozwolić i kręcić dobre czasy, o tyle w samym wyścigu może się przeliczyć (zmienna przyczepność czy to opon z okrążenia na okrążenie, czy też samej nawierzchni toru itd.) Raikkonen wygrywa w cuglach, a Kubica dojeżdża pół minuty później na drugim miejscu i w taki oto sposób TEORETYCZNIE Kubica może zostać nawet Mistrzem Świata nie wygrywając ani jednego wyścigu. Przy obecnym stanie rzeczy, kiedy nie ma wyraźnego lidera czy mistrza na miarę Schummachera, wygrywającego prawie regularnie wyścig za wyścigiem. Dzieląc punkty za pierwsze miejsca, na czterech zawodników, którzy będą przemiennie je zdobywać (2 x Ferrari, 2 x McLaren) zajmujących przy tym pozycje trzecie i dalsze w innych wyścigach... wystarczy, że Kubica będzie spokojnie dojeżdżał na drugim miejscu i punktował, a tytuł Mistrza Świata może być jego. Dobrze kombinuję czy coś pochrzaniłem?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Może i nie z tych, ale gdybym miał się założyć, to więcej bym postawił na to, że Kubica jutro wygra niż na to, że Alonso go machnie na torze w swojej renówce. No chyba że w takim stylu jak Heidfielda dwa tygodnie temu ;)

>... wystarczy, że Kubica

>będzie spokojnie dojeżdżał na drugim miejscu i punktował, a tytuł Mistrza Świata może być jego.

>Dobrze kombinuję czy coś pochrzaniłem?

Dobrze kombinujesz. To mu zdecydowanie wystarczy. Ja stawiam na podium dzisiaj. 3 miejce.

Co do wyścigu - jak zwykle najważniejszy start. Tym razem kluczowe wg mnie będzie ustawienie się do zakrętu nr 2 (w prawo). Musi tutaj przycisnąć ostro na starcie, ściąć zakręt 1 i zamknąć drogę raikkonenowi przy wejśiu do zakrętu 2. Reszta to już wyjdzie w praniu. DO BOJU ROBERT !!!!

No i do zobaczenia na bemowie. Obyśmy tam świętowali ostro

Tak duża przewaga Hamiltona w kwalifikacjach wskazuje, że ewentualne zwycięstwo Kubicy jest możliwe jedynie albo przy błędzie/awarii/stłuczce LH, lub też przy padającym deszczu. W czystej walce...ja osobiście nadziei nie mam. Obym się mylił:)

Weźcie mnie trzymajcie, bo normalnie za chwilę zwariuję ahahaaaa!!!

Spociłem się chyba bardziej niż oni tam w tych bolidach, ale czad!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.