Skocz do zawartości
IGNORED

Szybkie pytanie do Discomaniac71

mzawek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

I dobrze zrobiles. Szybka informacja: laser PEA 1030 ok 300zl przetwornik PD 2028 w wersji B - klasyczna 1-bitowka ale dobrze wykonana. Na dowod jakosci zdjecie: wspolny prospekt z PD 95. Ile warto dac? Ja bym dal nawet ok 800zl.

post-1457-100009063 1170281429_thumb.jpg

post-1457-100009064 1170281427_thumb.JPG

Dałem 500zł.Rok produkcji 1992 rok.Cene lasera pewnie przezyję.W tym momencie Cd jest 100% sprawny .

Discomaniac71, w razie czego mozna zgłaszac sie do ciebie po poradę ?Przyjedzie do mnie czwartek ,piatek.

Grundig High Fidelity

Kiedys dostalem ten adres o 4kowal:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pojechalem i kupilem ku mojemu zdumieniu laserek do mojego staruszka (1989) Soniaczka, ktory juz stal na pawlaczu, za cale 30 zl - zadzwon pogadaj moze sie okazac ze bedzie facet mial to co Cie interesuje.

Pozdrawiam kaszanka7

Ukryta Zawartość

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Ukryta Zawartość

Dogadałem sie na 500zł przed końcem aukcji

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Dziekuje za zaufanie. PD-S 901 jest poteznie wykonany mimo niepozornego wygladu na zdjeciu. Ma bardzo dobre zasilanie - zwroc uwage ze pobiera 22 watty z sieci. Nawet taki PD 9300 pobieral mniej o ile pamietam...

Swego czasu za dwie stówki nabyłem PD-S802 (wygląd identyczny jak 901, ale rocznik '94), który po dokonaniu bardzo gruntownych modów - kondy, OPA627, gniazdko IEC z porządnym filtrem itp. - gra świetnie. Tam w środku sobie siedzą dwa trafka, trzy odrębne płytki, dwa przetworniki, no, jest bardzo ładnie. NIe ma gniazda słuchawkowego, co dla mnie jest dobrym znakiem - żadnych pozornych ruchów, same bezkompromisowe rozwiązania. Właśnie czekam na precyzyjny zegarek (~2ppm), po którym spodziewam się dalszej poprawy.

zwolennik łagodności

Ten Pioneer na pewno dobrze się sprawuje, jeśli chodzi o odczyt płyt. Znajomi grają z takiego na weselach, jak dotąd żadnych problemów, czyta wszystkie płyty, porysowane, z dziurami i każdą CD-R.

gratuluję zakupu, oczywiście dużo można poprawić umiejętnym tuningiem a w przypadku słabej kondycji lasera można poszukać nowszego ,dawcy, - kupiłem na allegro za 100 zeta innego Pionka z laserkiem w idealnym stanie, bo mój zajeździłem :-)

W trakcie usuwania konta.

• 2 tygodnie później...

Jako że PD-S901 przyjechał do mnie już jakis czas temu,pozwolę sobie opisać moje wrażenia.

Ten Cd rozwiał moje wczesniejsze uprzedzenie do wyrobów Pioneera.Nie miałem jeszcze w domu tak dobrego odtwarzacza.Wykonanie wysokich lotów,solidna budowa i jakaś taka gracja podczas uruchamiania sie transportu.

Czyta mimo swoich 13 lat większośc płyt,oprócz zupełnie zmasakrowanych.Cd-r bezproblemowo.

Pojawiła sie przyjemność słuchania muzyki.Na pewno mozna lepiej i drożej.Ale to za jakis czas.PD-S 901 brzmi tak jakoś analogowo...:-)

Grundig High Fidelity

> mzawek

Masz racje, to dosc przyjemny model, dosc cieplo grajacy i z miodna gora - takie byly moje odczucia. Powiem Ci tylko, ze miesiac temu sprzedalem go na allegro za 120 zl, a kupilem wczesniej za 160... Wymienilem na Philipsa 604, do ktorych mam sentyment i tda1541 jeszcze nigdy mnie nie zawiodl...

• 2 tygodnie później...

No i mam :) Kupilem PD-S 701 za 150zl :) Jak narazie gra tylko via wyjscie sluchawkowe i koss ktxpro1, ale duuuuzo lepiej niz moj cec cd540... Teraz tylko zakup wzmaka sluchawkowego....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.