Skocz do zawartości
IGNORED

W co gracie w długie zimowe wieczory?

parantulla

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w tytule jestem ciekaw Waszych opini (lub recenzji czy jakichś ciekawostek) na temat gier video (PC, konsole) w jakie graliście lub gracie. Ja i mój syn pasjonujemy się nałogowo różnej maści FPS`ami (HL, MoH, SoF itp.) i coraz częściej zauważam dziwną prawidłowość, że im bardziej rozreklamowany tytuł np. Doom III, Painkiller, Serious Sam itp. tym większy szajs na ekranie a ciekawych gierek jak na lekarstwo. Moim skromnym zdaniem taki dajmy na to Doom III pod względem tzw. grywalności nawet się nie umywa do swojego praprzodka a taki leciwy tytuł jak np. pierwszy Half Life czy jeszcze starszy Quake II miażdży to badziewo (Doom III) pod każdym względem poza oczywiście fajerwerkami graficznymi nieosiągalnymi 10 lat temu, ale poza ładną grafiką (która po kilku minutach już przestaje robić wrażenie) nie jest w stanie przykuć uwagi gracza na dłużej, że o dotrwaniu do końca już nie wspomnę.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Jak nie mam możliwości słuchania muzyki, żadnej książki do czytania i nie mam 'pracy domowej' to pogrywam w Live for Speed - www.liveforspeed.com - jak dla mnie numer jeden z wszystkich 'wyscigowych' gierek w jakie gralem.

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

Grę mam na klaptopie jedną (słownie: jedną, nawet windowsowe zjadacze czasu wyrzuciłem). Jest to Death Rally - dzieło sprzed circa 10 lat, które kilka miesięcy temu odkryłem na nowo. Cudna sprawa, o współczynniku miodności wynoszącym dwadzieścia punktów na dziesięć możliwych ;)

Witam

Ja również przyznam się, że od czasu do czasu marnuję trochę czasu grając na PC. W sumie na przestrzeni dziejów grałem w niewiele gier:

Fifa 98 - ta i żadna inna.

Need For Speed - (z wyłączeniem Undergroudów), najwięcej czasu poświęciłem "Porshe Unleashed", no ale wtedy byłem studentem :) więc mogłem.

Half Life - (tylko w sieci, LAN).

Championship Manager - od 97/98 do 2001/2002 (moim zdaniem najlepszy), późniejsze wersje 4 i 5 jakoś mnie nie potrafiły wciągnąć. Nawet ostatni "Football Manager" (zmiana nazwy) jakoś mnie nie bierze.

Call of Duty - na chwilę obecną jedyny złodziej czasu (również z dodatkiem UO), głównie w LAN'ie, choć nie tylko.

Pozdrawiam

w brydża. Robię kanapki, chłodzę piwo, w odwodzia stoi jakieśdobre winko tudzież likier. Chło-paki sie schodzą, zapuszczam na strereo coś miłego dla nie narzucającego się i nie usypiającego - i tasujemy karty :)

Ostatni raz "po sieci" gralem w DukeNukem3D ale to bylo ho ho ho.. :) ale fajnie bylo :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>parantula

Świetny temat.Oczywiście MOHHA wszystkie które mam 3 pierwsze tylko Call , ale powiem ci w tajemnicy od czasu zakupu kompa jestem wessany przez KYODAI MAHJONGG.Znajdziesz moje klocuszki w necie strona bodaj francuska,każdy tam coś znajdzie bo jest tych układanek kilka.Jak zejdziesz poniżej 3 minut na wszystkich układach daj znać .Pozdrawiam klockowców.

Najchętniej w kosza z kumplami... :)

Jeśli nie ma sali, ale są chętni, to w brydża. Jeśli nie ma chętnych, a jest nastrój, to w brydża na kurniku (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

A jeśli na kompie, to albo w "To samo" (inaczej "Same game", "kulki", etc), albo w Heroesów (Heroes of Might and Magic III). Kiedyś, zanim zezłomowałem Windowsa, grywałem jeszcze w Colina (Colin McRae Rally), i to 2, bo późniejszych wersji nie trawię... :)

Pzdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ja to w siatkówkę :) a jak sam nie gram to oglądam na ekranie jak inni graja w siatę :)

a jak siaty nie ma i sam nie gram to na PC-ie tylko w Brother in Arms gram obecnie z nowości to jedyna giera którą warto właczyć ( jak dla mnie ) . Kiedyś dawno ostro gierowałem w Andretti racing stary symulator Formuły 1 , ale do dziś nie spotkałem bardziej grywalnej gierki . czasem jeszcze się sięgnie po Herosów III niezniszczalna gra .

Gry kultowe dla mnie:

Colin Mcrae - 6 lat temu grałem jeszcze na konsoli Playstation 1, długie wieczory się spędzało z kumplami przy piwku. Niesamowicie miodna wyścigówka jak dla mnie, w tamtym czasie najbardziej realistyczna.

Half-Life - rok 1999, mój pierwszy komputer, pierwsza gra, którą zainstalowałem, nigdy później żadna gra nie zrobiła na mnie takiego wrażenia.

FarCry - piękna grafika, ach te krajobrazy, nie czujemy się w żaden sposób ograniczeni, dynamiczna i płynna akcja.

Richard Burns Rally - z dobrą kierownicą (polecam wyższe modele Logitech, najlepiej MOMO :-)) mamy mały symulator WRC, gra bardzo trudna, realistyczna i przez to bardzo wciągająca. Gram już ponad rok i jeszcze się uczę.

Gry Bardzo dobre:

Medal Of Honor - za desant na plaży, chyba najlepszy moment w całej historii mojego grania :-)

Half-Life 2 - całkiem nieźle, ale nie zrobiła na mnie takiego wrażenia jak pierwsza cześć.

Call Of Duty 2 - wciągająca akcja, piękna grafika, wszystko dzieje się niezwykle szybko, robi się tylko trochę za bardzo liniowa, a może nie :-) Bardzo dobra gra.

Need For Speed 5 Porsche - typowa zręcznościówka ale bardzo przyjemna (widok z kokpitu, którego brakuje mi w innych częściach serii Need For Speed)

Colin Macrae 4 - za granie po sieci. Moim zdaniem dużo lepszy od 5. Ale od Richard Burns Rally dzielą ją lata świetlne.

Nieporozumenia:

Doom III - nad czym oni pracowali tyle lat, poza grafiką, która się w sumie szybko nudzi. Gra typu tu potwór, tam potwór ...

Ostatnio pogrywam w Need For Speed Most Wanted, całkiem niezła, wrócili do pościgów policyjnych, które mieliśmy w 4 części, też zresztą bardzo udanej, oraz w Quake IV, na szczęście dużo lepszy od Dooma III, ale też nie rewelacja.

Pozdr.

o w morde ale jestem do tylu... ale nie ma jak stara gra Syndicate.... sie dzialo, oj sie dzialo :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

atryda, ja do dzis męcze tą niesamowitą grę, szczególnie jak sobie wzmacniacz nastrojów chlapnę. Kiedyś z kumplami spotykaliśmy się, każdy miał swoich 2-4 gości i rozgniataliśmy te paskudne aliany.

Właśnie zacząłem grać w Quake4 ;-) Na szczęście jest podobny do mojego ulubionego Quake2 ;-D Oj, spędzę kilka wieczorów grając... Muszę też jeszcze spróbować F.E.A.R. - czy może ktoś z Panów w to grał ??

Eh, tysiące gier się przez mój komputer przewijały i jedna tylko była tą szczególną:

MEDAL OF HONOR: ALLIED ASSAULT - gra po prostu genialna, co tu dużo mówić - były okresy, że (oczywiście online) grałem w nią po 6-8h dziennie. I trudno było mi się oderwać.

A MoH: Pacific Assault? Fakt, programiście spisali się naprawdę dobrze , ale nie czuć tu tego klimatu, co w poprzedniej wersji. No i krótka jak nie wiem co. A że grywam online w moszkę to mam dobrą myszę - rzekłbym, cudeńko

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Simonello

Ukryta Zawartość

Z pamietnika gracza - krótka historia gier komputerowych :) Te najwazniejsze dla mnie

River Raid, Bruce Lee - Atari

Civ - Amiga kolegi

Warlords

Master of Orion - i zaczęła się ara PC

Civ

Ufo: The Enemy unknown

Master of Orion 2

Arcanum

NFS Porsche

Diablo2

No Dyna Blaster - podstawowa gra w akademiku. Taki Quake z bardziej kolorowa grafiką ;)

I trochę hardcoru - Ancient Domain Of Mystery - piekielnie trudne - niestety nie udało mi się skończyć.

Teraz mało czasu jakoś jest na granie tylko Civ4.

Poniewaz ostatnio mam ochote w pracy komus dac w m...e a nie bardzo moge wiec wyzywam sie przy pomocy "Neo cos tam coś" - (Matrix znaczy sie) - gra polega wylacznie na bardzo wymyslnym mordobicu co chwilowo calkiem mi odpowiada.

A gierki, do ktorych wracam to Call of Duty, MOHAA (moze poza ostatnia czescia), SplinterCelle, Hitmany, HalfLife i HalfLife2 i pewnie jeszcze troche innych.

Witam

Nie jestem juz nałogowym giercownikiem bo żona, praca ....

Ostatnio męczę cały czas GTA San Andreas (stacja radiowa K-DST rządzi, głupio się przyznac ale dopiero w tej grze odkryłem takie fajne kawałki ja Evenance Front The Who, czy Horse with no name zespołu America)

COD 2 jednakznacznie gorsza niz jedynka.

No i Europa Universalis i jej klony.

Ostatnio znalazłem w necie Transport Tycoon ale to juz nie to samo.

Pozdrawiam

GTA to faktycznie niezłe oderwanie od rzeczywistosci. Zdecydowanie nie dla dzieciaków, ale bardzo wciągające i dające poczucie sporej swobody. Taki lekki odmózg, ale wymagający kombinowania. No i te stacje radiowe, zwłaszcza "gadane".

Przyznam, że w wolnych chwilach grałem w GTA3 i GTA VC. Teraz mam GTA SA, ale za to nie mam czasu.

Bardzo lubię różnego rodzaju przygodówki z dobrą fabułą i ciekawymi zagadkami do rozwiązania. Wspominam z przyjemnością Fausta (świetny klimat i muzyka), Syberię (obie części).

grywam wylacznie w japonskie gry RPG dla mezczyzn ^^

tytuly takie jak:

biko3, battle raper 2, artificial girl 2,lovedeath 4, itd.

mamy tam przepiekna grafike 3d (modele dziewczyn sa BARDZO ladne i maja 5x wiecej polygonow niz np. stworki z quake 4 czy doom3) - po zastosowaniu odpowiednicj patchy znika cenzura (kazda japonska gra erotyczna jest standardowo cenzrowana).

Jak by kogos to interesowalo ^^ to na poczatek polecam artificial girl 2, stosunkowo latwa gra . . . a w zasadzie nawet nie gra tylko przyjemne spedzanie czasu z wykreowana wczesniej kobitka a wszytko w niezlej grafice 3d (postacie bo tla raczej slabe). Dziewczyne jset dosyc latwo "zaliczyc" ale odblokowanie wszytkich dostepnych konstelacji ;) wymaga juz troche czasu.

ponizej kilka screenow z takich gierek:

Ukryta Zawartość

jest tylko jendo ale . . . mianowicie niektore z tych gier sa wylacznie w jezyku japonskim :/

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.