Skocz do zawartości
IGNORED

marnej jakosci czesci

dht

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuje opisywac tu marne, oszukane czesci elektr. i producentow.

Pierwszy kandydat:

VC259 wtyk RCA firmy Procab

mozna je kupic tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sa to podroby Neutrik ProFi, wyglad nawet niezly i na oko jakosc za cene nienajgorsza. Niestety 2 szt. z 4 jakie kupilem do przetestowania okazaly sie miec niekontaktujaca mase, poprostu do wyrzucenia.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/23505-marnej-jakosci-czesci/

=>dht

facet z takim doswiadczeniem, a dal sie nabrac jak dziecko!

Profesionalny, wysokiej trwałości wtyk RCA (cinch) firmy ProCab. Polecany do zawansowanych technologicznie aplikacji audio oraz wysokiej klasy systemów HiFi, Hi-End, DIY

* komplet wtyków wraz z wymiennymi uchwytami kabla

* uchwyty kabla w rozmiarach S 3.0-5.5 mm i L 5.6-7.3mm

* metalowa obudowa

* złącone kontakty

* specjalna konstukcja kontaktów

* duże pola lutownicze

* specjalna konstrukcja uchwytu izolacji

* producent ProCab

I co? Zareklamowalesz?

Ja mam kilka pytań odnośnie LM3886t

ostatnio kupiłem i nie spojrzałem ,dopiero w domu zobaczyłem że pisze na nim AMC-RC,co to jest?:)moze ktos wie.

A w TME maja LM3886T-nsc,co ot jest to nsc?skrot od nationala?i dlaczego tam pisze ze moc to 40 W tylko?

Witam

Kiedyś mi się zdarzyły podróbki stabilizatora 7805 ST miały inną obudowę i sie bardziej grzały pod obciążeniem.

Przeważnie w PDF-ie jest rysunek obudowy z wymiarami i dokładnym opisem oznaczeń można porównać.

Pozdrawiam Romek

Na poniższej stronie Rod Elliott pisze, że niekoniecznie brzydkie napisy muszą świadczyć o podróbce. Jako przyklad podaje tranz Sankena, gdzie oryginalny ma brzydsze napisy niż podróbka (fake).

Dalej gdzieś w tekście podaje, że z podróbek bardzo często można zmyć napisy, np: acetonem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 lata później...

Proponuję wpisywać tu także kiepskie firmy zajmujące się sprzedażą elektroniki i dodaję firmę North z Koszalina zwaną także Aswo.

Kupiłem układ scalony, który kiedyś produkowała tylko firma Sanyo. Mam oryginał i jest na nim logo Sanyo. Jest to LC7815. Cena była najwyższą w Polsce i spodziewałem się na bank oryginału. Dostałem za to jakąś podróbkę bez loga firmy i do tego nie działającą. Liczyłem, że właściciel firmy chociaż mi podziękuje za wskazanie bubla, bo nie żądałem nawet bezwzględnie zwrotu pieniędzy, chyba że sam uzna że jestem poszkodowany i jest to ok żeby zwrócić kasę za sprzedaż "przekręta". Zostałem potraktowany jako intruz, na zasadzie " nic ode mnie nie dostaniesz" i skończyłem z tobą rozmowę. Nie polecam firmy, bo to już któryś raz z rzędu dostaję chińczyka i właściciel ma stałego klienta za nic.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Czasami mają jako jedyni pewne podzespoły i dlatego nie twierdzę żeby u nich nie kupować w ogóle, ale dzięki takim wpisom jak ten, następna osoba, chcąca coś kupić spyta już czy dana rzecz jest firmy x lub y i jeśli nie wiedzą, to wtedy nie należy u nich kupować. Poprzednio zamawiałem dwa razy tranzystory i nie wiedzieli jakiej są firmy, niestety okazało się że chińczyki, no ale była to chociaż "firmowa" chińska manufaktura, która domyślam się,że bardziej profesjonalnie kopiuje półprzewodniki Toshiby niż manufaktura "no name".

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

nie wiedziałem ze są lepsze chińskie podróbki i gorsze po czym to poznać ?

to te skróty w necie.... Lepsze chińskie rzeczy to te produkowane przez oficjalne firmy i oznaczające je swoim logo (jeszcze to egzotyka ale coraz więcej pojawia się takich produktów) a te gorsze to różne "garażowe" z dostępem do "zmiotek", które później malują na pseudo wyrobach loga znanych firm lub tylko symbol jakiegoś IC, który później nawet nie działa :)..

no to i ja dorzucę swoje 3 grosze...

ostatnio moim zdaniem TME schodzi na psy...

kilka przykładów:

-chińskie Ledy w cenie renomowanych producentów;

-zamówiłem warystory firmy EPCOS po prawie 10 PLN za sztukę - dostałem chińskie zamienniki (nawet kolor nie ten...); mogłem kupić koreańskie, IMHO lepsze po 1 PLN za sztukę;

-tranzystory opisane jako oryginał Toshiba - chińskie podróby w cenie oryginału;

myślę, że jest więcej takich przykładów - kupuję u nich części od 1992 roku i ostatnio jakość zdecydowanie się popsuła - może to są wyjątki, ale proponuję dokładnie sprawdzać opisy

no to i ja dorzucę swoje 3 grosze...

ostatnio moim zdaniem TME schodzi na psy...

kilka przykładów:

-chińskie Ledy w cenie renomowanych producentów;

-zamówiłem warystory firmy EPCOS po prawie 10 PLN za sztukę - dostałem chińskie zamienniki (nawet kolor nie ten...); mogłem kupić koreańskie, IMHO lepsze po 1 PLN za sztukę;

-tranzystory opisane jako oryginał Toshiba - chińskie podróby w cenie oryginału;

myślę, że jest więcej takich przykładów - kupuję u nich części od 1992 roku i ostatnio jakość zdecydowanie się popsuła - może to są wyjątki, ale proponuję dokładnie sprawdzać opisy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.