Skocz do zawartości
IGNORED

przyzwoity wzmacniacz do ~1000zł

serpenz

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, 1000zł to bardzo mało jak na moje oczekiwania ale spróbuje. Oczekuję aby grał gładko ale detalicznie, czytelna i plastyczna średnica z solidnym szybkim dołem, więc raczej słabeuszem w granicach 30W być nie może?. Sprzęcik oczywiście używany, pilot byłby jakimś tam atutem ale nie jest niezbędny. Muzyka to różnie, dość trudno sprecyzować, ale raczej z nastawieniem na muzykę instrumentalną chodź czasem i elektronika może zagrać. Pomieszczenie to jakieś 13-14m kw, napędzać ma na razie tannyoe M5. Za wszelkie propozycje z góry dzięki.

https://www.audiostereo.pl/topic/23719-przyzwoity-wzmacniacz-do-~1000z%C5%82/
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

PMA 1560 i MF E 11 to dwa inne brzmieniowe swiaty - jasny naturalny Denon i cieplutki mily dla ucha MF

musisz sie zdecydowac czego oczekujesz...

Denona sprzedalem za 1300zl w stanie idealnym niedawno... teraz znajomy sprzedaje Akai AM 67 - jesli masz ochote moge Cie skontaktowac

disco, alez stales sie strasznie wstrzemiezliwy... ;-)

Co trzeba kupic wiem ja, wiesz Ty... moze ktos to w koncu napisze (a moze lepiej nie prowokowac zyzia, bo ostatni "pokoj w Rapallo" szlag trafi...) ;-)

Pozdrawiam,

Lete

>Np Musical Fidelity E 11 cos z Yamaszki np AX 900 od New Acoustic Dimension w tej cenie trzymalbym

>sie z daleka...

hm ... mialem dawno temu kupic E11, sluchalem go w sklepie na jakis drogasnych Dynaudio. Wszystko byloby pieknie (i pewnie go wzialbym i wszystko potoczyloby sie inaczej ;-)) ) gdybym uprzednio nie posluchal na jakims drogim piecu Audio Research czy cos takiego. Ale nie chodzi o roznice w klasie dzwieku, bo to oczywiste. Ten E11 w bezposrednim porownaniu dawal sobie rade nadspodziewanie dobrze az do wiekszego lupniecia basiku ... wtedy stwierdzilem ze to tylko budzetowka ;-((

A dlaczego NAD jest be???

Reeloop HA200 to ok 750zł za nowy, bez pilota, 2x130W.

Neutralny, o każdego rodzaju muzyki, dynamizny, ze sporym basem. Nie jest ciepły, jest neutrlany, nie jest plastyczny, jest neutralny i w tym względzie, góra obiektywna - czyli przekazuje jak dostaje, niczego nie łagodzi.

Kiedyśsłyszałem je chwilęz jakimiśmonitorami Tannoya i CD nie pamietam DEnona czy Reelopa ,a le to było dziwne cudo dla discdżokeii (nie wiem jak to się pisze). W efekcie wyszedł wielgachny, niekontorolowany bas, nie wiem czy winne były tannoye czy to dziwne źródło. U mnie gra z JBL`ami TLX 510, DVD Bentley lub Sony (takim za 300-400zł :) ) i kolumnowymi VdH Wind mkII. Zdało by sie jakiekolwiek przyzwoit CD i było by bardzo fajnie, ale i z tym DVD ujdzie (córka ogląda na tym bajki lub słucha swoich płyt, fasolki, Budziki itp. czasem puszczęcos swojego z ciekawości ujdzie jak na źródło z DVD).

może warto zainteresować sie również marantzem, o którym piszą w styczniowym AV, zdaje sie PM4001 - 1200zł nowy.

A tak na poważnie PM 8000 - ok. 4 letni za 1000 zł to byłaby bardzo dobra propozycja - słabeuszem nie jest, całkiem przyzwoicie gra, zawsze można poddać dodatkowo tuningowi, oczywiście gdy wiadomy model okaże się jednak za stary dla kupującego ;-)))

McGyver, taka Koda KD261 będzie lepiej grała niż dajmy taki PM8000?

Kraken APD6 też trudno zdobyć kurde!!! I faktycznie nie w tej cenie.

NAD320BEE (fuj odpada)

Nie wiem jak PM4001 ale PM4000 to kpina.

disco a ten Akai, cos wiecej możesz powiedzieć bo nie miałem przyjemności.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

hm... PM 8000 to chyba rzeczywiscie bedzie najlepsze rozwiazanie... Akai AM 67 to najwyzsza integra z przetwornikiem na pokladzie. Abstrahujac od przetwornika gra (moim zdaniem) bardzo przyzwoicie. Produkowana w polowie lat 90-tych. Mysle ze tez moglbys byc zadowolony. Plusem jest na pewno cena. Jest nie tak duzo drozsza od Kody - ok 500-600zl max.

Sam kiedyś napędzałem M5 właśnie PM8000 (78 dokładnie ale to wsjo ryba) dobrze to grało, dobrze! Trochę przegiąłem z tym 1000zł za PM8000, ale 7000 kupisz na pewno, jeszcze nawet zostanie, teraz jakoś poszedł z allegro za 950zł. Warto tego też poddać tuningowi, nie wiem jak koda od McGyvera gra, ale przypuszczam ze odpadnie przy przerobionym 7000.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

>>serpenz

poszukaj z drugiej ręki CREEK-a 4330 lub 4330mk2. bardzo dobry moim zdaniem i powinieneś się zmieścić w 1000. opinie ma bardzo dobre (w większości). słuchałem go i z czystym sumieniem polecam w tej cenie.

pozdrawiam,

peperoni.

Chciałbym wydać całą dostępną kwotę na wzmacniacz kupując możliwie jak najlepszy. Ale też nie chciałbym przepłacić, tam stówę czy dwie jak trzeba to dorzucę, ale też bez szaleństw.

P.S. ma ktoś na zbyciu PM7000 ? :)

a tak na marginesie - słuchałeś tego Marantza 7000 i wiesz, że to jest właśnie to czego chcesz?

nie to żebym odradzał - po prostu nie bądź pochopny. też kiedyś zaczynałem z 1000 zł i bardzo chciałem go dobrze wydać...

Zwróć uwagę na STRUSS 140-2, jest na allegro za 1200, moze cos stargujesz. Dobrze by było przetestować przed zakupem bo ze starszymi wzmakami tak już jest że elektrolity padają. NADa raczej unikaj, zadna rewelacja.

PS: Jak poczekasz pare dni to moze bede mial do sprzedania swojego Creeka 4330.

Wiecej modeli wybitnych w tej cenie nie znam co nie znaczy że takich nie ma :)

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.