Skocz do zawartości
IGNORED

HI-FI Choice wersja PL ?

Gustaw

Rekomendowane odpowiedzi

"Gdzie jest najbliższe seminarium, może prowadzą jakieś studia zaoczne?"

Wstydź się, Józwa. Ledwo naczelnym zostałeś, a już Ci się kolejne zaszczyty marzą. Najpierw koloratka, a potem - kto wie - może nawet purpurowy płaszcz i biskupia tiara?

• Redaktorzy

Walery - hmmm..... nie wiem czy to dobrze wróży, chociaż jeśli polska edycja przez jakić czas ma być przedrukiem recenzji angielskich, to nasi redaktorzy (piszę to z przykrością) to zwykłe marionetki i figuranci ;(

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Ja myślałem, że ty Józwa nam coś podpowiesz :-) Twoja branża, twoje środowisko. Nie mów, że w branży wydawnictw audio nic o tym się nie mówiło. Zbierali przecież reklamodawców. A reklam całkiem sporo i to całostronicowe.

Ciekawy jest przegląd reklamodawców:

NEC, Onkyo, Tannoy - EIC

Sony -Sony

Dali, Denon - Horn

Loewe, Pioneer - DSV Trading

Sonus Faber - Hi Fi Sound Studio

Arcam, Naim, Radius - Decibel

Audio Physic, QED itd. - Audio System

Linn - Linn Polska

Usher - FAST

NAD - Trimex

Supra, Vifa - Best-Audio

McIntosh - Hi-Fi Club

Exposure, Spendor itd. - Elektryczna Pomarańcza

Różne - Maxaudio

Dragoneel - Neel

Jak widać powyżej brakuje Audio Klanu, a dla odmiany jest EIC.

Dla tych co nie kupili, w bieżącym numerze mamy:

RECENZJE SPRZĘTU

Odtwarzacz CD Arcam DiVA CD73T

Odtwarzacz CD Resolution Audio Opus21

Lampowy wzmacniacz zintegrowany McIntosh MA2275

Gramofon Clearaudio Ambient

Odtwarzacz Denon DVD A1-XV i wzmacniacz Denon AVC A1-XV

Kolumny Gamut L5

Odtwarzacz Naim CD5i i wzmacniacz zintegrowany Naim Nait 5i

Gramofon Nottingham Analogue Horizon

Wzmacniacz zintegrowany Gamut DI 150

Gramofon Goldring GR2

Odtwarzacz uniwersalny Meridian G98AH

Kolumny Audiovector Mi3 Super

Odtwarzacz uniwersalny Onkyo DV-SP503E

Kolumny Dali Ikon 6

Odtwarzacz uniwersalny Linn Unidisk SC

Głośniki 5.1 Tannoy Arena

Kolumny Focal-JMlab Profile 908

Test grupowy kolumn głośnikowych w cenie 4000-7000 złotych

ALR Jordan Classic 5

Dali Ikon 7

Epos M22

JBL Studio L880

KINO DOMOWE

Kino w piwnicy

Telewizor plazmowy Pioneer PDP-506XDE

Telewizor LCD Sony KDL-V32A12

Telewizor projekcyjny Toshiba 52WM48

Nagrywarka DVD Panasonic DMR-EH60D

Projektor Fujitsu LPF-D711

Test grupowy amplitunery kina domowego

Przewodnik po sprzęcie

Pozdr.

Ta, ja znam. Otworzylem pierwszy numer magazynu kupionego w empiku na pl. Wilsona, spojrzalem na zdjecie przy wstepniaku red.nacz. i sie bardzo zdziwilem. Bo na zdjeciu ujrzalem mojego wujka. Ale numer. Nic nie wiedzialem, ze ma wydawac polska edycje "hi-fi choice". Facet ma spore doswiadczenie, na rynku wydawniczym funkcjonuje od poczatku lat 90-tych.

Oferta EIC jest imponująca.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może już czas na zgodę z mediami ?

Ukryta Zawartość

pierwszy kontakt: słabo i mdło, jednak jak próbuję czytać po angielsku od czasu do czasu to jest to fajniesze; krótkie ogólnikowe opisy, zupełnie anonimowe, bez podania repertuaru i sprzetu towarzyszącego, na test grupowy 4 głośników 3 wyróżnione; cieżkostrawne to jakieś

zyzio 24 Sty 2006, 19:59

=> kyuss3

Ta sprawa ma głębsze podłoże ;-) Poszukaj infomacji - na forum też o tym pisano, sprawa zagmatwana ;-)

jozwa maryn 24 Sty 2006, 20:04

Przeszukaj forum.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Koledz to jakoś całkiem tajemniczy są :-)

Napiszcie ze trzy zdania, dlaczego periodyki audio nie chcą kaski od EIC? W archiwum forum to jest o konkurencyjnej do Audio Show wystawie. Krótko i treściwie, o co chodzi?

Pozdr.

to jest - jak mi sie wydaje - najglebiej strzezona tajemnica polskich periodykow audio. dlaczego? dobre pytanie. a moze to nie jest dobre pytanie? dobre jest to, ze hi-fi choice wersja pl jest swieze pismo na rynku i swieze ma spojrzenie, bo spojrzenie brytyjskich redaktorow.

-> maka

To chyba tak w tej bajce było:

Audioklan nie kocha EIC.

EIC nie kocha Audioklan.

Audioklan jest duży.

EIC jest mniejszy od Audioklan.

Prasa kocha Audioklan.

Prasa nie kocha EIC.

:-)

P.S. Audioklan nie kocha nikogo ;-)

mam u siebie. czesc z tych tekstów już czytałem. dogłębnych analiz to tam nie ma, ale przecież nie o audiofilską poezję tutaj chodzi tylko o informację o aktualnym rynku. fajnie, że opinie o sprzecie są rózne od polskich redaktorów (np o cd opus21 ). ładnie podane. fajny sprzet w recenzjach (tzn taki, ktory mnei osobiscie inetersuje). pisemko, jak pisemko - będę raczej kupować. spis treści lepszy (tzn bardziej trafia w mój gust) niż u polskiej konkurencji.

• Redaktorzy

Gustaw, jesteś w błędzie. Mi jednak nie wypada pisać o posunięciach jakiegoś dystrybutora, więc nie będę rozwijał. Jak poszukać więcej na forum, to tam o ile wiem dość dokładnie opisano całą historię, jednak forum jest głębokie i szerokie i rozumiem, że trudno do wszystkiego się dokopać. To w sumie lepiej, niech już to ulegnie zapomnieniu. A HiFi Choice życzę powodzenia.

-> jozwa maryn

Jozwa. Chyba lepiej będzie jak przypomnisz trochę sytuację. Przyznam, że tak sprawę zapamiętałem. Czyżby jakaś nie płacona kasa za reklamy ?

Może i jedno (moja bajka) i drugie ?

Chcieliscie, macie. Pewnie o ten watek chodzi:

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Dzięki Slav za linka.

Trochę przeczytałem i jakoś ciągle mam mieszane uczucia.

OK. Tematu dalej nie ciągnę ale, ......

Jozwa. No napisz, kto wygrał proces ? - Bez rozpisywania: "MY" lub "ONI"

Jako filolog zgłaszam wobec Hi-Fi Choice votum separatum: kalki z angielskiego i zwyczajne "bełty językowe" aż w oczy kłują.

Ilu z Was "pozycjonuje" swoje kolumny? Bo ja je tylko ustawiam. Czy ktoś wie, co kryje się za określeniem "oficjalnie usankcjonowana płyta CD"? Mnie też podoba się angielski frazeologizm "striking solution", ale nie przyszłoby mi do głowy, żeby przetłumaczyć go dosłownie. Podobnie jak określenie "imagining", które oznacza po prostu zdolność do odtwarzania wrażeń przestrzennych przez kolumny, ale na litość boską - nie "obrazowanie"!

Na deser semantyczny potworek: "Niuanse odnajdowane przez odtwarzacz [...] rozkwitały ogromnym wyczuciem i determinacją."

A co tam, niech się profesor Miodek martwi. Ja idę pozycjonować swoje płyty na półce. Oczywiście tylko te usankcjonowane, których niuasne rozwitają wyczuciem i determinacją.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.