Skocz do zawartości
IGNORED

Wyzwanie - odtwarzacz CD do 60 zł

eujot

Rekomendowane odpowiedzi

Tytułowe 60 zł, to cena za jaką chciałbym kupić sprawny odtwarzacz CD. Może być trochę więcej, ale góra to 100 zł. Dlaczego tyle, ponieważ przeglądając Allegro w poszukiwaniu CD playera znalazłem kilkaset ofert w podobnej, niskiej cenie. Na razie nie dysponuję żadnym tego typu urządzeniem. Docelowo ma ono grać z Radmorem 5100 i kolumnami ZG40, czyli z Polską klasyką.

Wygląd odtwarzacza jest mi obojętny, bo z Radmorem wszystko dobrze wygląda. Ma mieć dobry przetwornik D/A, cobym się nie irytował, że Radio mi lepiej gra ;]

Proszę o jakieś konkretne propozycje, do wyboru jest to co na Allegro, mogą być linki, to może od razu zalicytuję. Ew. Proszę o jakieś rady, czego szukać, a na co nie warto nawet zwracać uwagi? Jaka marka najlepsza Sony? Philips? Kenwood?

Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc w wyborze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/23796-wyzwanie-odtwarzacz-cd-do-60-z%C5%82/

Albo kup to ->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i pogadaj o małym tuningu z Piotrek608 ;-)

Ukryta Zawartość

Kolega dobrze radzi. Ja mam nieco wyższy i bardzo popularny model CEC'a 540CD. Kilkunastoletni i z wyglądu nawet mocno używany. Dwa lata będzie jak używam i nie sprawił mi nigdy żadnych problemów. Dość a nawet bardzo wolno wczytuje płytę ale nigdy się nie zaciął. Opis z pewnego rosyjskiego forum, że jest niezawodny jak traktor sprawdził się w zupełności. Nie do zdarcia. Teraz używam go z systemem mono i jest podłączony do polskiego lampiaka Melomana 25. To co zwraca też uwagę, to cichy a raczej bezgłośny napęd. I minimalistyczny wyświetlacz. Tylko numer ścieżki. Ja za swój mocno przepłaciłem ale potem kilkakrotnie widziałem na Allegro i w komisach w cenie 50-60 złotych. Pojawiający się tak na Allegro, jak w komisach RFT 9000 to wyrób tej samej japońskiej fabryki. Zwykle te CEC'e są czarne ale zdarzają się też srebrne. Poza tym forma zewnętrzna mimo różnej nuneracji jest identyczna (dotyczy to też RFT). Na forum znajdziesz o nich oczywiście więcej ale w dwóch sprawach opinie są zgodne. Niezawodności. I cichcej pracy napędu. W tej cenie nic lepszego (i pewniejszego) chyba nie znajdziesz.

O masz RFT 9000:

Ukryta Zawartość

Ładnie utrzymany egzemplarz.

Ukryta Zawartość

Aukcja tego CECa, kończy się za 9 dni, a ceny kup teraz nie ma, więc chyba w 100 zł, się nie zmieszczę, ale oczywiście będę obserwował, a nóż się uda. A poza nim nic godnego na Allegro nie ma w sugerowanej przeze mnie cenie?

Dodam jeszcze, że w tanim "altenatywnym" systemie mam poprzednika DCD-890, czyli Denona DCD-810 wraz ze diorowwskim wzmacniaczem Kleopatra po "odnowieniu" u Dreamer_1 (m.in. kondy Kendaila, zmienione okablowanie oraz gniazda głośnikowe i czinch) i gra to naprawdę nieźle (słuchalem na razie na Epsilonach 960 mk2 ;-), ale kupiłem właśnie ALR Jordan 2M do tego budżetowego systemu ;-) No, podoba mi się Denon z Kleopatrą, więc może i u Ciebie z Radmorem się sprawdzi ;-)

Ja nie doradze co kupic ale radze czatowac na okazje. Z 2 miesiace temu kupilem NAD 5355 za 50zł na allegro. Troche obdrapany ale czyta wszystko. Jakos wielkiej roznicy w dzwieku nie widze miedzy nim a NAD C522.

Philipsy mozna na pewno kupic do tej kwoty. Jakis czas temu mozna bylo wyrwac nawet z TDA1541 na pokladzie, ale forum podkreca ceny :)

Powodzenia.

PS. Jak znal kogos, kto chce sprzedac Marantz CD-60 w uczciwej cenie, to daj mi znac. Oddam Ci NAD 5355 w prezencie :)

Ten CEC 450CD jest wyceniony za wysoko. Pójdzie za tą cenę lub nie pójdzie wcale. RFT pójdzie jak mi sie wydaje za 30-40 złotych góra. Możesz też przejść się po komisach. To bardzo popularne odtwarzacze.

da sie cos kupic jesli jestes cierpliwy. Mnie sie udalo np. UHERa CD-200 (dziala ok a brzmi wrecz oblednie dobrze - nie moglem uwierzyc) za wlasnie 60zl (+9 wysylka). Moze udac sie sie trafic jakas starsza Yamahe, moze Denona, CECa, Philipsa (tego w sumie najmniej polecam - na Allegro maja za wysokie ceny)

Ale podstawa sukcesu jest cierpliwosc!!!

Dziękuje za podpowiedzi.

A co lepsze ten Usher:

Ukryta Zawartość

ten C.E.C.

Ukryta Zawartość

czy ten RFT

Ukryta Zawartość

A moze polecany w tym wątu Denon:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Ja na Allegro kupiłem Philipsa CD-360 (CDM 2 + TDA1541) za 85zł. (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) i wart jest każdej wydanej złotówki.

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Polecam starszego CEC. U mnie CEC CD640 gra z 5100 na stałe:) Kupiłem na allego za 49,50 + koszty transportu. Kłopotów z nim żadnych, dzwiękowo jak na tę klasę i wiek odtwarzacza, to niewiele się może równać. Niebawem pewnie go będę zmieniał, co niekoniecznie oznacza sprzedaż, ae i taka opcja jest do rozważenia...

I kupilem - RFT CD 9000, którego polecaliście. Zobaczymy jak będzie grał :-) Zapłacilem za niego 40 zł, może nie okazja, ale w 60 zł się zmieściłem. Dziękuję wszystkim za pomoc w wyborze.

Za 60 zł to kupisz już chyba praktycznie każdy odtwarzacz, ale spiesz się bo w komisach juz nie skupują, a i na Allegro pewnie za kilka tygodni się skończą. Za 100-200 zł kupisz już DVD firmowe i nowe z pilotem (jakość dźwięku ta sama), a także podstawowe modele SACD a to już przecież inna bajka. Może więc nadeszły już czasy że za dobrego CD-ka i 60zł to za dużo ?

Jesli jestes zainteresowany, mam na sprzedaz SONY CDP 690 100% sprawny (czyta wszystkie CD i CDR). Dobry cedek pod tunning (mozna wsadzic np DAC Stelmacha)

Jesli Ciebie interesuje zapraszam na GG lub mailem (kontakt w o mnie)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Denon DCD 920 - kiedyś się takim posiłkowałem i mile go wspominam. Myślę, że nie powinien więcej kosztować niż 60-80 zł. No i ma "bory brałna" :))))

Ukryta Zawartość

To ja kontynuuję wątek, mam wymóg identczny, ale uwaga! szukam playera w kolorze srebrnym.

Mam wzmacniacz harmana w tym wlasnie kolorze, nie planuje zmieniac, wiec takie dopasowanie

kolorystyczne byloby mile widziane :) co polecicie?

Widziałem kiedys srebrnego CEC'a 540CD ;-)

Chyba jednak przyjdzie wybierać z polskich Diorek lub wykazać dużo, bardzo dużo cierpliwości:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Za 120 złotych kupiłem parę miesięcy temu na Allegro odtwarzacz Siemensa RA-400. W kolorze tytanowym, a panel wykonany był z grubego na 3 milimetry aluminium :D Może aluminium nie gra ale jakoś porządniej to wygląda ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie nie, za diory podziekuje, ale zastanawia mnie ten sprzet, juz niekoniecznie srebrny:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

co mozna o nich powiedziec dobrego? ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to może takie coś? Denon dcd 210 fajnie wygląda, przedni panel - grube aluminium, główne przyciski na wierzchu, reszta pod uchylną klapką u dołu, podświetlany na zielono wyświetlacz, bardzo cichy i precyzyjny napęd, oraz "bory brauna " 2x PCM56P. ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Phi... proszę bardzo - GRUNDIG 8200 - "CDM 2" + "TDA1541" - wystarczy ??? - tyle że czarny, to pewnie odpada ? :-P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.