Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie płyty

mzawek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

przyuważyłem w promocji w Gigancie (www.gigant.pl) dwa boxy Savalla w ciekawych cenach:

1. Spanish Baroque (8CD) - 62,99 pln

2. Music In Europe 1550-1650 (5CD) - 46,99 pln

Nie mam jeszcze żadnych wydawnictw tego artysty, a chcę to zmienić. Czy jest to dobra propozycja (pod względem zawartości oraz jakości nagrania)?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-6929-100001698 1170306812_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dzień dobry

Podłączam się do pytania Olo78, choć jak dużą/bolesną dla portfela pomyłką może być wydatek rzędu 40pln na płyty Savalla?

Chciałbym także korzystając z okazji zapytać 'Savallowców' jaka/czy jest różnica pomiędzy wydaniami płyt Savalla dla naive? Np. na allegro dużo jest niedrogich (pomiędzy 15 a 25pln) wydawnictw w skromnych białych digipackach jak i droższych w barwnych digipackach (pomiędzy 45 a 55pln). Przepraszam za ten 'barwny' lamerski opis ale fachowcy na pewno wiedzą o co chodzi. Widzę często, że powtarza się materiał np. 'musical humours'. Czy to jest na nowo nagrany materiał czy może po prostu wznowienie z remasterem i droższą szatą graficzną? Proszę dajcie znać bo mam dylemat! Co kupować i czy warto dopłacać do tych nowych droższych wydawnictw.

pozdrawiam

jak dużą/bolesną dla portfela pomyłką może być wydatek rzędu 40pln na płyty Savalla?

Tak dużą, że jeśli np. jakościowo jest do bani, to box będzie tylko leżał na półce i kurz zbierał, a chyba nie o to chodzi - lepiej kupić za tę kwotę jedną płytę do słuchania niż pięć czy osiem do leżakowania ;-)

... albo taka pozycja, brac?

Itzhak Perlman Edition Box Set 15CD

Koszyk 99,99 PLN

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Snajper, 5 Gru 2006, 12:17

> "Wygląda na to, że przesyłka zaginęła w czasie transporty. Co pan w tej sytuacji

> woli, zwrot kasy, czy powtórną wysyłkę?"... :-)))

Właśnie przyszła. Bez cła. :)

Polecam Caimana. :)

The Third Eye Foundation "Collected Works"wydane przez Domino Recording. Trzy albumy (Ghost, You Guys Kill Me i Little Lost Soul + bonusy) za marne 16 euro. Okładka niestety mocno digipack, ale za ta cenę nie ma co nosem kręcic.

Zamówiłem na Gigant takie cudeńko, cena jest hmmm śmieszna

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

Na stronie www.zweitausendeins.de jest trochę płyt wydawnictwa hATOlogy w cenie 4,99 EUR, między innymi Myra Melford "Even the Sounds Shine", Joe McPhee "Oleo", Matthew Shipp, Ellery Eskelin. Ceny przesyłki nienajkorzystniejsze, ale przy większych zakupach wychodzi OK. Polecam przejrzenie i pozdrawiam.

• 7 miesięcy później...

już wspominałem w innym wątku, ale tam być może nie wszyscy zaglądają.

dla miłośników klasyki: ciekawe promocje i świetny wybór w dwóch sklepach sieciowych w UK:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

w Presto aktualnie m.in. 40% przecena boksów Decca, DG, Philips, EMI, Virgin.

w MDT całe mnóstwo special offers, m.in. Universal, Warner, EMI, Archiv, Channel, Chandos, BBC Legends, AliaVox, RCA, Alpha, Music & Arts, Hyperion... również labele audiofilskie typu Telarc czy Linn.

ceny normalne wychodziłyby drogo, ale w tych promocjach naprawdę warto poszperać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 miesiące później...

Dla forumowiczów z Wrocławia: w empiku w rynku na antresoli aktualnie setki płyt w wyprzedaży po 10 zł (wszystkie gatunki, chyba szykują się do dalszego ograniczenia działu fonograficznego). Nie tylko chłam. Ja wczoraj wyszedłem z 12-toma krążkami. :)

W miarę opróżniania półek uzupełniają nowymi płytami z zaplecza, więc warto chyba przez parę dni zaglądać.

^daGambus

pan z obsługi przy mnie wynosił nowe płyty z klasyką z zaplecza i wrzucał na regał... może dzięki temu parę rzeczy trafiłem (a takich jak ja sępów było kilku... :)

tego, co wybrałem, w pełnej cenie pewnie bym nie kupił (bo najczęściej z drogich labeli), ale za 10 zł to tylko kwestia selekcji i szybkiej decyzji (trochę interesujących jeszcze zostawiłem).

ciekawe, że do wyprzedaży trafiły nie tylko pozycje przykurzone, ale nawet niektóre nowości z roku 2007 (np. zakupiony przeze mnie Schumann w wykonaniu Angeli Hewitt).

byłem wczoraj i byłem dzisiaj :) oj, oj .... ale się okupiłem. Dzisiaj wyrwałem Roberta Stolz-a (wiener musik 12cd) za chyba 20zł. Wczoraj special edytion (czyli: cd+sacd+dvd) Audioslave i "chaos and creation in the backyard" McCartney-a, Republique Grzegorz Ciechowski w wykonaniu kwartetu śląskiego ... i wiele, wiele innych. Czułem się jak w innym leprzym świecie. Żeby tak zawsze płyty kosztowały ..... :)) Pozdrawiam

Info na gorąco (dopiwero wróciłem z zakupów;))

Empik Lublin ul. Lipowa

Promocja, przy zakupie 2 płyt to trzecia o nie większej wartości niż któraś z dwóch pozostałych wybranych za 1 grosz, czyli praktycznie 3 gratis. Promocja trwa 2 dni. Nie wiem czy to tylko ten Empik, czy to akcja ogólnopolska. Warto się przejść o ile ktoś tam coś kupuje (bo niektórzy biorą tylko z internetu).

potwierdzam we wszystkich empikach w polsce w weekend jest akcja 3 za 2 czyli najtańsza płyta za grosz.

ja kupiłem eels - beautiful freak, adorate deum z naxosa i erykah badu - baduizm za całe 39.99zł :)

• 1 miesiąc później...

a to kolejna zdobycz, kupione tuż przed świętami. Oczywiście z wyprzedaży wrocławskiego empiku 9,99 :)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kurde, wybaczcie że wymądrzam się , NIE MA tanich płyt , ponieważ jeżeli "coś" kochamy to szukamy wydawnictwa idealnego, doskonałego, pięknego ,itd. a tego na pewno nie znajdziemy w koszu tanie w "kołchozie", powtarzam jeszcze raz miłość nie ma żadnej ceny ani przeceny , jest bezcenna .AD

• 1 miesiąc później...

też odradzam ale nie ze względu na kolejki. Niedawno w gazeta.pl było ciekawe doniesienie o praktykach media markt w Polsce. Dzień przed wyprzedażą "bez podatku VAT" ceny dziwnie rosną tak, że de facto kupujemy po tej samej cenie co przed akcją "bez Vatu". Dlatego wybaczcie ale wolę już iść do empiku ;) Pozdrawiam

oj z tym znacznie niższe to nie jestem przekonany. Czasem zaglądam do empiku w rynku i to właściwie tylko dlatego, że mam blisko pracy ale całkiem niedawno podkusiło mnie by wejść do MM. Co prawda znalazłem tam dwie ciekawe płyty ale ceny były na poziomie empiku ... Generalnie ani MM ani Em to nie jest najlepsze źródło płyt ...

Prawie zawsze kupuję płytki w MM, ostatnio Blue Cafe - Four Seasons za coś koło 27-28zł , cena w Empiku o prawie 10 zł wyższa!! Celine Dion – The Colour of my Love za 19,90, Sade – The Best of Sade za coś koło 34 zł (wszystkie ceny z vatem ;))

Nie ma więc co psioczyć na MM ;)

>Nie ma więc co psioczyć na MM ;)

no niestety trochę muszę ;)

Moje ostatnie doświadczenia z tanimi płytami z MM skończyły się na tym, że płyty wylądowały w aucie, w domu nie można było ich słuchać ... szumiały gorzej od najbardziej wytartej płyty LP jaką mam ;)

Płyty o których wspomniałem są to dokładnie te same wydania które można kupić w Empiku czy innych sklepach... a nie jak produkty innej kategorii z napisem typu "wyprodukowano dla Biedronki" ;)

Są w MM też płyty produkowane głównie na "potrzeby" hipermarketów i takie staram się omijać...

Na Gigancie jest cała masa płyt z klasyką DG za 16,99. np

Ukryta Zawartość

Tylko czy ktoś zna tą serię tej wytwórni ?

Warto zamawiać ?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.