Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

- Hello! -

Niestety Łowca Debili za sprawą uprzedzonej Moderacji odszedł do Krainy Wiecznych Łowów.

Z wielkim uznaniem pragnę stwierdzić, że w/w stwierdzenie nie jest zgodne z prawdą.

Łowco_debili gdzie jesteś?!!!

Jak to gdzie? W krainie bezdennej głupoty, czyli internecie.

Nie wiem na ile spodoba Ci się próba przeniesienia dźwięku na żywo w domowe progi ale jak obiecałem tak przywiozę;-)

Przywieź więcej, w wiaderku.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panowie, nawet nie wiecie jak ciężko jest mi odmówić ojcu. Monitory, standy, czterech facetów i piąty z kulami już się nie zmieści. Szkoda. Do zobaczenia !

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Bardzo dziękuję Szanownemu Gospodarzowi za gościnę. Było naprawdę miło. Szczególnie cenię sobie możliwość odsłuchu porównawczego kilku par kolumn w różnych konfiguracjach. Tatę udało się zabrać dzięki temu że w końcu przyjechaliśmy dwoma autami. W jego imieniu także chciałbym złożyć serdeczne podziękowania za niezwykle miłą atmosferę (jak zwykle;-)).

Gość rochu

(Konto usunięte)

Ja z kolei dziękuję wszystkim Gościom.

Dzięki za to że byliście : )

Merytorycznie.

Monitory Roberta (RK) - jak dla mnie - dźwięk w połączeniu z lampą 845 to coś z czym można żyć przez długie lata.

Wysmakowane, kulturalne, bardzo akuratne granie.

Jak dla mnie - rewelacja wieczoru.

Dynaudio Craft przywiezione przez Jarka.

Pomimo studyjnego przeznaczenia - pozbawione wad znanych mi monitorów studyjnych.

Ciepłe, wciągające brzmienie. Przewaga syntezy nad analizą.

Kto wie czy nie złamię się i nie kupie sobie w końcu jakichś Dynaudio?

Aaa.

Jeszcze jedno. Szarlotka przywieziona przez Jarka.

To dopiero była rewelacja!

Kto nie był i nie załapał się - niech żałuje.

post-48-0-24640400-1346578881_thumb.jpg

Bardzo dziękuję gospodarzowi za miłe spotkanie, z dość obszerną gamą ciekawostek. jak dla mnie najfajniejszy dźwięk i duże zaskoczenie to konstrukcja na szerokopasmowcu, lampa 845 należy do moich ulubionych więc nikogo nie zdziwi pewnie jak powiem, że mi się bardzo podobało jej brzmienie. Monitorów z pierścieniowcem długo nie słuchałem, wysokie tony z tego głośnika nie przekonują mnie i chyba już tak zostanie.

A tu więcej na temat rzeczonych kolumn:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Słucham tylko muzyki.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Do mnie z kolei głośniki Roberta kompletnie nie przemówiły ale pewnie za mało ich słuchałem. Podobała mi się za to gładkość i spójność monitorów Dynaudio.

Podziękowania dla gospodarza za kolejne ciekawe spotkanie.

T330d w dynkach po raz kolejny pokazał na co go stać.

----------------------------------------------------

Muzyka i audio łączą, pozdrawiam uczestników spotkania a gospodarzom ślicznie dziękuję za gościnę :)

p.s. przyznać się kto zjadł sernik, podobno był wyborny!

Cześc Rafael,

Znowu się nie załapałeś na audiofilskie słodkości. Niestety sam sobie jesteś winien!

Podziękownie dla Gospodarza za zorganizowanie spotkania dla Wymagających Ludzi.

Pozdrawiam,

Jarek

Cześc Rafael,

Znowu się nie załapałeś na audiofilskie słodkości.

No cóż nie zawsze musi być kawior, myślę że Rochu jeszcze coś fajnego zorganizuje :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Rochu ! Pokaż na co cię stać, ale nie jeden raz ...;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• 2 miesiące później...

Dzisiaj udało nam sie zebrać i posłuchać nowych kolumn Piotrka - Father_PiO. Pierwszy raz też słyszałem u siebie moje kolumny w wersji monitor.

Ukryta Zawartość

Fajne są szczególnie te wolnostojące w ciemnej okleinie na etonie o większej średnicy (chyba).

Możesz coś więcej napisać na temat tych kolumn ?

Ukryta Zawartość

Dzięki Gospodarzu za miłe spotkanie - było wybornie!!!

Gm'ka to konstrukcja firmowa Abraxasa - granie jak to z Gm-70, ciepłe, z dobrą dynamiką, jednak Rochowy Master Sound na 845 był bezsprzecznie lepszy.

Arku fajne nowe kolumienki, zostają na stałe, czy to takie spotkanie zapoznawcze? Napisz proszę coś więcej o tych konstrukcjach i jak grają w porównaniu do twoich paczek (tamte słuchałem i podobał mi się dźwięk z nich wydobywający).

Słucham tylko muzyki.

Dziękuję gospodarzowi za miłe przyjęcie!!!

Jak zwykle w rozmowach twarzą w twarz więcej treści i konkretów niż tutaj na forum :)

Master Sound na 845 grał w porównaniu z pozostałą zastaną elektroniką najlepiej. Moim zdaniem jego przewaga to klarowny obraz, duża gęstość dźwięku,niezła dynamika i w zespół z MCD-500 McIntosha gładkość pozbawiona cyfrowego nalotu.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ja również dziekuję za zaproszenie właścicielowi audio posesji.

Trochę gratów było :GM70 Abraxasa, przetwornik McGyvera ,przetwornik lampowy Stelmacha ,transport EAD ,preamp lampowy na ecc88 McGyvera ,oraz monitory Aurum III przywiezione przeze mnie ,wszystko skonfrontowane ze sprzętem właściciela :lampa Mastersound 845 ,CD McIntosh ,kolumny Aries Plus. Dodam ze słuchanie muzyki było tylko skromnym dodatkiem :-) spotkanie u Rocha to sympatyczna impreza towarzyska jakich niewiele!

Tylko po niej sprzątać przyjdzie włascicielowi.

Co do brzmienia przerzucilismy wszystko po kolei i w kazdej konfiguracji ,łacznie z kablami przywiezionymi przez co drugiego użytkownika spotkania .

Było troche brzmien ,lecz nie tylko moim skromnym zdaniem sprzęt Rocha zagrał zdecydowanie najlepiej i nie tylko chodzi o fakt tego iż Mastersound brzmial klarownie i czytelnie ,bo to juz słyszałem ,ale w tym systemie odtwarzacz Cd McIntosh był nie do pokonania ,poległy oba daci lampowe które mimo oderwanych dzwieków tworzyły realistyczny dzwiek ,to jednak Mc Intosh zagrał najrówniej nie eksponując któregokolwiek zakresu stając się nieobecnym zródłem w tym systemie.Przez ten fakt zyskała muzyka popowa słabszych realizacji.

Dziekuję jeszcze raz za gościnę i za spedzony czas z Wami .

Oto sprawcy spotkania :

Ukryta Zawartość

post-15230-0-01214800-1353851697_thumb.jpg

post-15230-0-64702500-1353851708_thumb.jpg

post-15230-0-41610800-1353851724_thumb.jpg

post-15230-0-45262800-1353851736_thumb.jpg

post-15230-0-42022800-1353851750_thumb.jpg

post-15230-0-45071600-1353851772_thumb.jpg

post-15230-0-38969700-1353851790_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość rochu

(Konto usunięte)

Dzięki Wszystkim za to że byliście.

Bardzo żałuje, że w całym zamieszaniu nie spięliśmy monitorów Studio16Hz z zestawem NAIM-a.

Ale i tak bardzo mi się te monitory podobały. Są takie jak trzeba.

Bardzo wyważone, akuratne i bardzo równe.

GM70 też według mnie zasługuje na uznanie.

Dla mnie dźwięk tego ABRAXAS-a był bardziej barwny niż z 845.

Ten GM70 to dla mnie dowód, że da się zbudować dobrze grający wzmacniacz na tej lampie, który nie ma gabarytów telewizora Rubin i nie wymaga wózka widłowego do jego przemieszczania.

A na temat waszych sympatii, antypatii i uprzedzeń nie mam zamiaru dyskutować.

Mam grzeczną prośbę.

Przenieś swój wątek do innego wątku.

Proszę.

Dla mnie dźwięk tego ABRAXAS-a był bardziej barwny niż z 845.

To dlatego,ze Vadim jest po prostu geniuszem w budowaniu urzadzeń lampowych-mam akurat u siebie cały tor Abraxasa-coś

więc wiem-czyli,300B,daczek,pre phono,słuchawkowiec,a nawet konekty i głosnikowe dedykowane do lamy 300B.

Przypuszczam,ze barwa tego wzmaka i klimat wytworzony jest nieosiągalna dla innych wzmaków.

Wierzcie mi na słowo.Chetnie bym porównał takze jak barwowo moje GM-70 maja się względem tych Abraxasa.

Gm-ki ktore posiadam sa któreś z kolei wykonane przez Waldka,natomiast Vadima jest to debiut-czytam,ze grają

dobrze więc chetnie bym porównał barwę z obu urzadzeń.

Krakowiacy i górale mnie znają i dobrze orientują sie ,że nie chodzi o zadne napinanie się-bo za stary juz na to

jestem,a nader wielką przyjemnością byłoby spotkanie sie z ludzmi-których lubię i akceptuję....choć pewnie tak

sobie myślę niektórym zaszłem za skórę ale co tam raz sie zyje!!

pozdrawiam wszystkich co mnie akceptuja i również tych co mnie nie znoszą))

Gość rochu

(Konto usunięte)

Krakowiacy i górale mnie znają i dobrze orientują sie ,że nie chodzi o zadne napinanie się-bo za stary juz na to

jestem,a nader wielką przyjemnością byłoby spotkanie sie z ludzmi-których lubię i akceptuję....choć pewnie tak

sobie myślę niektórym zaszłem za skórę ale co tam raz sie zyje!!

Stary Audiofilu, wiesz dobrze, że zawsze u mnie jesteś mile widziany : )

Mam nadzieję, że kiedyś uda się powtórzyć niegdysiejszy odsłuch.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.