Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Zasadniczo tak, dla czystości nauczania.

Jednak ... wyczerpujące opracowanie na temat wpływu koloru/rodzaju okładziny na brzmienie kolumn ... mogłoby tu zamieszać

chociaż, mój guru dobierał c a ł y sprzęt pod kolor mebli i ścian: myślę, że teoria na temat wpływu koloru sieciówki (i jego zgodności z kolorem ścian) na jej brzmienie ma bardzie fundamentalne znaczenie dla mojej drogi ku .....

Na początku musisz się oczyścić. Twoje dotychczasowe doświadczenia i nawyki Cię ograniczają. Twoja wyobraźnia niestety jest bardzo płytka, ale popracujemy nad tym (o ile nie jest to wrodzone, lecz tylko nabyte).

P.S. też jestem fanem Gagacka.

Słucham tylko muzyki.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Tomkly, z całym szacunkiem, ale poznaj może najpierw trochę historii, posłuchaj może, jak będziesz miał okazję paru modeli Japońskich firm i wtedy się wypowiadaj. To mnie właśnie denerwuje na tym forum. Wszyscy się wypowiadają, ale mało kto zna cokolwiek na temat Japońskiego przemysłu audio i jego patentów. Nie mówię, rzecz jasna, że to jedyne słuszne, ale trochę pokory...

Marcin, generalnie masz rację, tym niemniej diabeł tkwi w szczegółach;-) Dla mnie odkryciem był vintagowy odtwarzacz Revox. No ale o Revoxie słyszałem od wielu lat, natomiast Sansui mimo szczerych chęci nigdy nie było tak poważaną jak Revox czy np Restek firmą... Nie wiem skąd się wziął problem Sansui na krakowskich odsłuchach, ale zrobiło się koło tego straszne bydło... I powiem szczerze, mimo wszystko nie wydaje mi się że to Sansui warte było aż takiego rozgłosu;-) Gdyby to był choćby sprzęt Nakamichi to już byłbym w stanie zrozumieć. Pozdrawiam.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Marcin, generalnie masz rację, tym niemniej diabeł tkwi w szczegółach;-) Dla mnie odkryciem był vintagowy odtwarzacz Revox. No ale o Revoxie słyszałem od wielu lat, natomiast Sansui mimo szczerych chęci nigdy nie było tak poważaną jak Revox czy np Restek firmą... Nie wiem skąd się wziął problem Sansui na krakowskich odsłuchach, ale zrobiło się koło tego straszne bydło... I powiem szczerze, mimo wszystko nie wydaje mi się że to Sansui warte było aż takiego rozgłosu;-) Gdyby to był choćby sprzęt Nakamichi to już byłbym w stanie zrozumieć. Pozdrawiam.

Zgadzam się z Tobą ale można przeczytać w Klubie Sansui o tym co działo się u żukżukżuka. Nakamichi jest podobno dużo gorsze ;-)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

A w ogóle to są jakieś niezdrowe jaja, żeby grozić oponentowi z tego powodu, że nie podziela zachwytu nad jakąś marką... To tak jakbym ja groził przykładowo Sly30, bo on nie lubi np ARC czy VTL;-) Panowie nie dajmy się zwariować, nie można się utożsamiać z jakimkolwiek sprzętem jak z własną żoną czy dziećmi...

Nakamichi jest podobno dużo gorsze ;-)

No cóż... Widocznie ja się faktycznie nie znam na starych japońskich sprzętach, niech i tak będzie;-) Musimy się spotkać i to przedyskutować. A w zasadzie opić, bo na trzeźwo to się nie da;-)

A w ogóle to są jakieś niezdrowe jaja, żeby grozić oponentowi z tego powodu, że nie podziela zachwytu nad jakąś marką... To tak jakbym ja groził przykładowo Sly30, bo on nie lubi np ARC czy VTL;-) Panowie nie dajmy się zwariować, nie można się utożsamiać z jakimkolwiek sprzętem jak z własną żoną czy dziećmi...

Pełna zgoda.

Dlatego od paru lat, nawet jak swój klocek przywożę, by sobie ludkowie posłuchali, to przede wszystkim siadam i sam obiektywnie oceniam, czy to akurat gra :) I nie ma się co oszukiwać, bardzo często nie gra - tak to jest jak się oczekuje czegoś od przypadkowych konfiguracji lub systemu, który gra inaczej - mimo sporych chęci :) Ale z tego opisu wynikało, że trzeba też umieć słuchać :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

A w zasadzie opić, bo na trzeźwo to się nie da

Ja też chcę się opić

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Dla mnie to dramat; brak podstawowych zachowań w społeczeństwie, w rzeczywistych sytuacjach i jazdaaaaaaaaaaaaaa na całego później w internecie; taki fajny pomysł, fajne opowieści po, jak i co było, po każdym spotkaniu, a tu nagle kompletny brak szacunku dla Gospodarza, który poświęca swój czas, pieniądze, udostępnia swoja prywatna przestrzeń i musi znosić coś takiego!; liczę, że spotkania tytułowe będa miały miejsce, nigdy nie byłem, troche daleko mi ze Szczecina, znam z forum kilka osób z tych spotkań, ale zmiana formuły, nad którą, daj Panie Boże jedynie, zastanawia sie Rochu jest konieczna! i to pomylenie pojęć: to nie są Mistrzostwa Świata w dziedzinie audio; Macie możliwość posłuchania fajnych sprzętów i wymienienia sie i doświadczeniem i wiedzą; byłbym wdzięczny, gdyby na takim spotkaniu, ktos mi powiedział, żebym poszukał czegoś innego, co mam w tej chwili; przynajmniej bym sie zastanowił, ale nie skakał, jak kogut do adwersarza; liczę, że ten wątek i spotkania będa kontynuowane; tyle ode mnie; pozdrawiam wszystkich uczestników

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

W najbliższym czasie powróci administrowany przez moderację klub miłośników Sansui. Już bez mojego udziału i z zakazem ataków personalnych na kogokolwiek z nas.

• Użytkownicy+

W najbliższym czasie powróci administrowany przez moderację klub miłośników Sansui. Już bez mojego udziału i z zakazem ataków personalnych na kogokolwiek z nas.

Drugiej strony to również dotyczy, proszę więc zakończyć ten temat. Strony wystarczająco już się "wypowiedziały". Szczerze mówiąc, jestem, zniesmaczony tą sytuacją. Publiczna reakcja obu stron, była całkowicie nieadekwatna do zaistniałej sytuacji.

Proszę o wpisy w temacie wątku.

Gość jt211

(Konto usunięte)

Drugiej strony to również dotyczy, proszę więc zakończyć ten temat. Strony wystarczająco już się "wypowiedziały". Szczerze mówiąc, jestem, zniesmaczony tą sytuacją. Publiczna reakcja obu stron, była całkowicie nieadekwatna do zaistniałej sytuacji.

Proszę o wpisy w temacie wątku.

Jesteś zniesmaczony ? Jak to pięknie brzmi :>)

To może nam wytłumacz z punktu widzenia moderacji dlaczego ktoś taki jak 747 może pisać gdziekolwiek po za bocznica ???

No dawaj pogadajmy o merytoryczności waszego nadzoru Panie Zniesmaczony :>)

Pan Zniesmaczony usuwa posty krytykujące 747.

Głupie to wszystko razem :(

Swoją drogą zawierucha przyciągnęła stado trolli, nie rozumiem dlaczego w pień tego tutaj nie wycięto? Ochronkę mają?

_________

Moderatorze zrozum, że tacy ludzie jak jt211, mający dużo ciekawego do napisania merytorycznie, na forum to niemal ewenement, tak są wkurzeni sytuacją, że całą parę upuszczają na tępienie pajaców. Dramat!

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Tak chodzi mi po głowie.

Skoro tyle się u nas dzieje.

Może wprowadzić bilety na spotkania?

Jak jest potrzeba to zawsze jakiś cyrk się odstawi dla publiczności a jak nie cyrk to zawsze jakiegoś dzika z łączki się zagoni aby gościom nieco podnieść ciśnienie.

Gość jt211

(Konto usunięte)

Tak chodzi mi po głowie.

Skoro tyle się u nas dzieje.

Jak jest potrzeba to zawsze jakiś cyrk się odstawi dla publiczności a jak nie cyrk to zawsze jakiegoś dzika z łączki się zagoni aby gościom nieco podnieść ciśnienie.

Jakby było bliżej i zdrowie inne to ja mogę za ... klauna :)))

i o dzika tu panie łatwo ...

• Moderatorzy

Będą zniżki studenckie?

----------

Rochu, wątek o spotkaniach Krakowskich to od kilku lat defacto wątek o spotkaniach u Ciebie. Myślę że można by zamknąć ten wątek (lub zostawić na inne spotkania) i otworzyć nowy (ale już przez Ciebie) tak byś miał możliwość banować w nim ludzi pokroju 747 etc.

-----------------

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Będą zniżki studenckie?

----------

Rochu, wątek o spotkaniach Krakowskich to od kilku lat defacto wątek o spotkaniach u Ciebie. Myślę że można by zamknąć ten wątek (lub zostawić na inne spotkania) i otworzyć nowy (ale już przez Ciebie) tak byś miał możliwość banować w nim ludzi pokroju 747 etc.

O ile się nie mylę dołączyłeś do nas niedawno. Spotkania zapoczątkowałem ja w listopadzie 2005 roku. Nie ma potrzeby aby tworzyć nowy wątek. Do tego wszyscy zdążyli się przyzwyczaić i odpowiada on wszelkim potrzebom.

Dalej nie posprzątane, ale posty o tym usunięte - dramat. No cóż, tutejsza załamująca klasyka.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• 1 miesiąc później...
  • 3 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.