Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

>Disco

Potwierdzam swoje przybycie.Postaram się być ok.18-19.Wezmę trochę płyt,tylko please nie śmiej się z tego

co zabiorę.Nie jestem zamożnym człowiekiem ale kocham dobre audio i wiem o co chodzi w wiernej reprodukcji

dzwięku.Jak nic nie nawali(komunikacja)będę.Pozdrawiam.

Sam bym się przejechał do Krakowa...Jak skończy sie zima pozwole sobie wtedy wystapic o możliwość zaproszenia:-) Może bedę miał zmodyfikowany juz tani zestaw Conrad.

Mam niestety opony letnie w moim aucie, ryzyko jazdy jest więc zbyt duże.W Warszawie nic ciekawego się nie dzieje a kluby jakies takie elitarne...

Grundig High Fidelity

>Disco

Wielkie dzięki!Jestem przewrażliwiony bo ludzie wokół mnie przeważnie puszą się byle g....

Struss-ok! McGyver chyba wiezie jakąś lampę.A będzie jakiś GC?Pozdr.

mzawek, 1 Lut 2006, 14:55

>Sam bym się przejechał do Krakowa...Jak skończy sie zima pozwole sobie wtedy wystapic o możliwość

>zaproszenia:-) Może bedę miał zmodyfikowany juz tani zestaw Conrad.

>Mam niestety opony letnie w moim aucie, ryzyko jazdy jest więc zbyt duże.W Warszawie nic ciekawego

>się nie dzieje a kluby jakies takie elitarne...

mzawek -- >

faktycznie z perspektywy kogoś siędzącego w kapcich przed TV to w Warszawie w kwestiach audio nic się nie dzieje ;)

... elitarność KAIM niewiele kosztuje ;) hahaha ... no chyba, że masz na myśli Klub w siedzibie Sound Artu ;)

zdezintegrowany_3PO

discomaniac71, 1 Lut 2006, 14:50

>Jako zrodlo mamy AT adamhiend'a wzmak to bedzie na pewno Struss - co jeszcze? Bo juz sie

>pogubilem:(:(:(

Hmm, mowisz o moim strussie? Mialem go nie brac bo mialy byc marantze... No chyba ze cos pomylilem :)

PS: Ja raczej sie nie wyrobie, mam wieczorem troche rzeczy do zalatwienia :(

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

Tzn jeśli potrzeba to ja mógłbym jeszcze po niego skoczyć do domu i wpaść, tyle że bym był nie wcześniej niż na 20:00, może 20:30... Myślisz że jest sens? Nie wiem do której to trwa bo nie byłem ostatnio :)

zdezintegrowany_3PO

TV to ja ogladam bardzo mało.Do klubu KAiM mam blisko.Znam tą okolice doskonale.Ale ze jestem warszawiakiem od urodzenia to Warszawy po prostu nie lubię.Nie ludzi oczywiście..I z chęcia ruszyłbym cztery litery do innego miasta .I to nie sam.

Grundig High Fidelity

Ty się przyjacielu nie zasłaniaj oponą :-). Całą zimę na letnich zasuwam - eksperyment, sprawadzam ile prawdy w tej histerii z zimówkami. To jest tak trochę jak z wpływem kabli na brzmienie zestawu - ogólnie kontrowesyjny problem.

Zresztą, intercity byłoby szybciej i wygodniej. Zapraszamy.

zwolennik łagodności

Szkoda że dzisiaj do Was nie dotrę, byłby drugi wzmak, przyroda... :-(

Nie pierwsze i nie ostatnie to spotkanie więc nie ma co płakać.

Miłego wieczorku Panowie, mam nadzieję że recenzje i jakieś fotki będą?

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

lenam

To nie sa nawet letnie oponki.Tylko niestety Intermediaty Dębicy...Zamiast kupić nowe ,to ja kupuje jakies Pioneery,onkyo itd...-).Czyli audiofilizm zagraza memu zdrowiu i życiu.

Grundig High Fidelity

Witam,

sprawy przedstawiają sie następująco ;) :

Na spotkaniu za 2-3 tygodnie chciałbym zaprezentować 2 pary kolumn ,z czego jedne ciekawe monitorki na Seasie i Vifie XT,oraz drugie kolumienki na Etonie i vifie XT również . Prosiłbym jedynie o zapewnienie standów do monitorków. Do porównania mogą być jakiekolwiek kolumny ,niemam specjalnych wymagań itp ;) . Tak więc jeśli bedzie spotkanie za 2 -3 tyg to jeśli pozwolicie to się zjawie :) .

Łukasz

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Lukasz mamy wiec temat do spotkania za 2 tygodnie... Bardzo mnie to cieszy.

Za dzisiejsze chcialbym bardzo podziekowac jak zwykle gospodarzowi - Marcinowi. Znow przyszlo bardzo duzo ludzi co pewnie zobaczycie na zdjeciach McGyvera.

Oto moje wrazenia.

Spotkanie sluzylo poznaniu McGyvera i poznaniu jego konstrukcji na Morelu MDT 29. Ogolnie kolumny zrobily na mnie dobre wrazenie zwlaszcza na monoblokach ukrainskich i preampie Kody. Brakowalo jednak basu i sceny. Podobala mi sie srednica i wysokie tony. Rozczarowal Marantz PM 84 micmara - moze to i lepiej bo juz dawno mam o nim swoje zdanie. Sluchalismy takze wzmaka Strussa a ten zaskoczyl basem i glebia - scena znow marna ale i do wysokich tonow mozna miec duze zastrzezenia. Modyfikowany Sony CDP 227 ESD odlecial w sina dal przy cdeku Audio Technica adamhiend'a - moim zdecydowanym faworycie na kolejny odsluch.

Co do najtanszych glosnikow gypsy2 ktore byly jako alternatywa - wierzcie lub nie - ale u Lenama w domu graja milion razy lepiej. Slyszalem glos szefa firmy Harpia Acoustics ze w pewnych aspektach dzwieku zagraly lepiej od kolumn McGyvera. Byc moze. Ja wcale nie uwazam zeby byly gorsze - sa na pewno inne. Aczkolwiek bardzo podoba mi sie brzmienie Morela MDT 29.

I tu pytanie do pana Jurka z Harpii - jesli czyta nasze forum - czy zdecyduje sie Pan na odsluch swoich kolumn? Moze za 4 tygodnie? Bo program na odsluch za 2 tygodnie jak widze juz mamy - kolumny gypsy2. Pozdrawiam wszystkich.

drugie spotkanie....drugie koty za płoty, na koniec Struss troche uratował sytuacje (a mialem o nim takie zle zdanie, ale to po konfrontacji z monoblokami Aleph-0) na nastepnym spotkaniu nalezy zwrócić uwage na czym sprzet leży, to tez gra, mam wrazenie ze te dudniace buczenie na basach, to skutek rezonansu dużego blatu stołu ma którym stal sprzęt (poprzednio były dwa małe stoliki, mniejsza strzałka ugiecia mniejszy i wyższy rezonans),trzeba cos wymyślic co zrobic z tym fantem!

To ja też wrzuce kilka moich obserwacji "na gorąco" :)

Mam generalnie podobne odczucia jak Discomaniac. Niestety jak dotarłem to monobloki kończyły juz swój show, więc nie zdążyłem się im dobrze przysłuchać. Zwóciłem tylko uwagę że bas (raczej trochę rozmiękczony) mocno dominował nad resztą pasma, a góra była raczej wycofana.

Ogólnie lepiej grały te mniejsze kolumny (gipsy), ale to tylko dlatego że akurat w tym pomieszczeniu dawały mniej basu, który generalnie niestety był dzisiaj problemem jak się okazało.... A jak wiadomo równowaga tonalna to podstawa ;-) W innym pomieszczeniu mogłoby być zupełnie inaczej.

Sceny niestety nie stwierdziłem :( Jak puściłem Patricie Barber, czyli płytę którą znam, kontrabas był rozlany po całym pomieszczeniu... Prawdopodobnie wina akustyki.

Zauważyłem też problem z najwyższymi tonami, co by nie podpiąć, to były troszkę zniekształcone. Może to wina CD? Ciężko mi powiedzieć. Nie wiem tez co to były za kable, ale wyglądały na jakieś przekombinowane (może ze srebrem?) ;-)

Zaznaczam że nie mam dużego doświadczenia w odsłuchu sprzętu, ale mam w głowie jakiś tam swój ideał brzmienia :)

Właściciel restauracji mówił, że następnym razem będzie już dywan, moim zdaniem znacznie to poprawi akustykę.

Pozdrawiam i dzięki za spotkanie! Było bardzo sympatycznie, mam nadzieje że ta idea nie upadnie :)

Mam zbyt osobisty stosunek do kolumn Gipsy2 (jako ich właściciel), więc szczegółowe oceny brzmienia pozostawiam Kolegom. Powiem tylko, że nic mnie tego wieczora nie urzekło, no może poza warstwą stricte muzyczną paru prezentowanych kawałków.

Dwie natomiast uwagi natury okołoaudiofilskiej. Po pierwsze, prowadzone były ożywione dyskusje, co moim zdaniem jest najlepszym potwierdzeniem sensu takich spotkań. Oby nam wszystkim wystarczyło pary, aby je kontynuować.

Po drugie - cieszę się że mogłem poznać Adama alias McGyvera. Bardzo otwarty kontakt, zatem zupełnie nierozumiem, skąd jakieś niesnaski między nim a Łukaszem Gipsy2. Przy pierwszej nadarzającej się okazji zamierzam zostać fundatorem dobrze zmrożonej wódki, która zapewne zmieni wzajemne nastawienie obu panów. To są naprawdę świetni faceci, perły forum, i w najgorszym przypadku powinni się przynajmniej elegancko tolerować. Czego im i nam życzę.

Moje kolumny szczęśliwie wróciły na swoje miejsce (znów grają fajnie :-)), w czym duży udział Michała Micmara, któremu za pomoc dziękuję.

zwolennik łagodności

No tak rzeczywiście .. ta posadzka dala w du... jak czlowiek usiadl sobie na krzesle a wszystkie glosniki byly nieco nizej uszu slyszalne byly w wiekszosci czestotliwosci od 600Hz w dol . Ale...ale , scena pojawiala sie dopiero gdzies pomiedzy morelami a gorną vifą - takze do odpowiedniego odsluchu albo trzeba bylo siedziec dalej niz ja , lub znizyc sie do poziomu glosnikow ( niestety tak sie nie dalo dlugo wytrzymac). W przypadku kolumn gypsy2 bylo znacznie lepiej - juz pojawila sie jakas scena , a basu wcale nie bylo mniej ...

Ogolnie na temat kolumn -

McGyver- wycofany wyzszy srodek , podbity bas z okolic 90hz , wycofane wysokie (jak dla mnie :)- rownowage zaburzala rzeczywiscie akustyka pomieszczenia -poprzednim razem byl dywanik ... i tu usmiech do Pana Marcina.

Gypsy 2 - Lepiej kontrolowany bas , tu z kolei wycofany nizszy srodek, wysokie ..hmm -tak sobie , aczkolwiek lepsza rownowaga tonalna , i oporzadzenie sceny .

Co do elektroniki .. chyba za duzo gadalem bo monoblokow tam zadnych nie widzialem :)))

W kazdym razie : Kolumny Mcgyvera powalily mnie jak lecial jakis dixiland ok godz 19 , potem bylo tylko gorzej , nie wiem czemu ale czarna seria zaczela sie od Vivaldiego ..

Gdyby nie ten dixiland napisalbym ,ze moim faworytem jest Struss, aczkolwiek ten jeden kawalek budzi we mnie pewne watpliwosc, ze jednak tamte owe ukrainskie cos moze zagrac calkiem calkiem ..

Sony -nie ma o czym pisac

Na samym prawie koncu -gdy wiekszosc sie zmyla , wlaczylem sobie pare kawalkow .... ani jeden nie zabrzmial z taka energia jak u mnie w domu ...

AMEN

>bechler

Najbardziej podobała mi się muzyka, którą Ty zaproponowałeś. To naprawdę budujące, chciałbym słuchać takiej muzyki jak chłopak, który mógłby być moim synem :-)

Proszę, napisz, co to było (autor - tytuł).

zwolennik łagodności

o kurcze ... wzruszylem się

Lenam to co najprawdopodobniej ci sie najbardziej podobalo ( z sekcja z kosmosu ) to byl francuski saxophonista Michael Portal ze wspanialym gitarzysta Vernonem Reid'em album "mineapolis" ...

Pierwsza pozycja jaka zalaczylem to byl Marcus Miller "Sun dont lie" , a ostatnia to Henryk Miskiewicz "Full drive"

disco powiedzial:

Brakowalo jednak basu i sceny.

co do sceny fakt niebylo dobrze w jednym miejscu bylo wmiare w drugim nie bylo ok ,generalnie w takiej sali ciezko dobrze siasc tak aby sacena byla dobra wiec nie rozpatruje tego aspektu.

brakowalo basu??

dla mnie go bylo za duzo i byl podbity w wiekszosci wypadkow,szrednica troche dzwonilia wiec napewno przydal by sie dywan ale i tak nie bylo zle .Bylem na innych odlsuchach i bywalo znacznie gozej ( np potworny problem z bassem w firmie delta studio we wroclawiu) .

Co do kolumn nie bede wypowiadac bo mi nie zrecznie.

Co do sprzetu jaki byl -jestem pod wraznieniem cedeka ( nie soniaka) zagral naprawde dobrze ,monobloki Adama cuz znam je juz i jak zwylke nie rzucaja mnie na kolana ale maja swoja klase.Bardzo rozczarowal mnie starszy marantz takiej klapy sie nie spodziewalem,struss gral bardzo pozadnie choc na dluzsze jego sluchanie zabralko troche checi i czasu (prowadzilem zazarta dyskusje z Panem z Harpi-wielkie dzieki za rozmowe).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.