Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

No to widzę , że po moim wyjściu dopiero impreza się rozkręciła :)

Ech żałujęniestety że nie mogłem zostać dłużej, bo zapowiadało się ciekawie, coraz ciekawiej - no ale może następnym razem się uda.

Słucham tylko muzyki.

Witam

Jako że miałem najdalej do domu, to i dotarłem najpóźniej, najpóźniej też wstałem.

Na początek wielkie podziękowania dla Gośki za udostępnienie lokalu (śliczne mieszkanko w bardzo fajnym miejscu), a nade wszystko za wytworzenie przemiłej atmosfery.

Na tematy sprzętowe nie będę się wypowiadał, niech to uczynią inni.

Mac

Wybaczcie wtrącenie zupełnie nie na temat, ale przedmiotowo związane z planowanymi odsłuchami u nas. Otóż zdaje się że 14.06 czyli w środę Polska gra z Niemcami. Idąc więc na przeciw osobom które z tej racji chciałyby przełozyć sobie odsłuch z przyjemnoscią udostepnimy system również 15.06 czyli w czwartek. Obydwa terminy zatem do wyboru do koloru dla potencjalnych chętnych. Pozdrawiamy !

Nie przedstawilem sie - przeporaszam jestem tu nowy. Mam na imie Tomasz. Rozmawialem telefonicznie z doscomaniac71 i przedstawil mi sprawe. Wybacz ze mowie po imieniu choc sie nie znamy. Akurat ten odsluch bardzo mnie interesuje. Mam jeszcze pytanie: czy mozna posluchac Lektora Prime w Ancient Audio?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

zgadza sie - rozmawialem z Baldem telefonicznie - calkiem mily gosc i mam nadzieje ze zadomowi sie na odsluchach:):):)

mysle ze wielu z nas chce zobaczyc mecz i wielu z nas wyjezdza na dlugi wekend dlatego apeluje jednak o przeniesienie odsluchu - byc moze wtorek to dobry termin... ale wtedy w poniedzialek musialbym udac sie do S&L i zaklepac sprawe... josef jedziesz ze mna?

Jakoś na razie nie ma wpisów po wczorajszym odsłuchu u Gosi - Gosiu, dzięki za zaproszenie, organizację spotkania i wspaniałe ugoszczenie!:) Trochę się wacham z tym wpisem, bo musiałem opuscić miłe towarzystwo wcześniej i nie byłem do końca. Na pewno było warto przyjść. Teraz już rozumiem dotychczasowe rozterki Gosi z poszukiwaniem wzmacniacza do jej kolumn:) Kolumny mają potencjał i to słychać, ale rzecywiście trudno je wysterować (jakbym nie usłyszał, to bym nie uwierzył;)

Btw.: Discomaniak - może namówiłbyś swojego kumpla, żeby do Gosi przyniósł Krela?:) To byłoby może wyzwanie dla Krela?

Sam, jako fan lamp, z żalem musiałem przyznać, że monobloki pana Maćka nie wystarczały żeby obudzić bas w Paradigmach. Ale słychać było ich klasę (i widać - bo też przyjemnie było popatrzeć)! Klasę dźwięku słychać było zwłaszcza, jak się dla porównania przełączało na Rotela - b.dobry przecież wzmak. Ciekawe były budżetowe podłogówki McGyvera, a zwłaszcza ich bas. Ciekawe było też jak McGyver (jak na prawdziwego McGyvera przystało) z jednego rękawa wyciągnął lutownicę, z drugiego wkrętarkę i w 3 minuty lepiej dopasował dźwięk kolumn do pomieszczenia - jak wiadomo, trudnego akustycznie. O ile pamiętam wprowadzona w zwrotnicy różnica była coś około 1 Ohma - na oko mała, na ucho zaskakująco duża. Najbardziej mi szkoda, że nie mogłem już doczekać rozgrzania się tranzystoroewej A-klasowej końcówki pana Waldemara. Ale może ktoś coś o tym jeszcze opowie, please?

Witamy wszystkich !

Oczywiscie może spotkanie odbyc się też we wtorek tj 13.06 Może tez odbyć się w środę 14.06 w czwartek 15.06

Oczywiscie namiary na nas są w "o mnie" - gdyby ktoś chciał również indywidualnie się zapoznać z kolumnami, systemem czy w spokoju porozmawiać. Dwie godzinki zawsze się uda wygospodarować. O tym nie musze chyba przypominac, bo to od dawien dawna jest wiadome.

Bardzo ciekawe spotkanie szykuje się w S&L, pytanie czy musi się to odbywać koniecznie w tygodniu? Ja mam bardzo daleko i w tygodniu raczej jest to niemożliwe abym dotarł. Zwłaszcza że prace kończę 18-19...

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

mci:

To ja chciałam wszystkim przybylym podziekwac. Bardzo się ciesze że moge poznac tyle przemilych osob z forum! Opis mci oddaje moje odczucia, fakt lampy nie polubiły Paradigmów:-) , Rotelki radzą sobie nieźle z nimi ale Soundcrac ...musze tu powiedzieć czemu nie zagrał jak grał u mnie już kiedyś.. Pan Waldemar zmieniał klocka pod klienta u którego byl wczesniej..a że inne kolumny i o wiele mniejsza przestrzen do naglosnienia to po przerobce zagral słabiej u mnie jak ostatnio. Nie mial mocy aby obudzic Paradigmy 11:-( a szkoda ...

Disco jezeli masz taką moliwosc aby ściągnąc do mnie Krella to bede niezmiernia wdzieczna!! W przyszlym tygodniu powinien byc u mnie na 2 di soundcrac ale juz zmieniony pod moje kolumienki:-)..zapraszam jezeli ktos ma ochote posluchac i zobaczyc jak Paradigmy Monitory 11 v.4 są uparte i trudne do napedzenia:-)

Kolumny Mcgyvera pieknie zagraly!! Wspanialy bas i te lampy...Cudne jezeli chodzi o wygląd ( w tym wypadku moge się przyznać ze te lampy zrobily wrazenie na mnie nie tylko tym jak zagraly z kolumnami Mcgyvera ale tez jak wyglądaly! )

Jeszcze słowo o souncracu Pana Waldemara, na sam koniec jak juz sie pogrzal, potem postal i znowu zagral...zagral jeszce inaczej....prawie jak kiedys:-)...

Bardzo dziekuje nowo przybyłym, bylo mi bardzo miło poznać i żaluje że niektórzy uciekli tak szybko..Ale ja podtrzymuje moje zaproszenie i jezeli tylko beda chętni na odsuch to zapraszam!

UWAGA !!

Przepraszamy za zamieszanie, ale dowiedziałem się własnie że we wtorek tj 13.06 spotkanie się nie bedzie mogło jednak odbyć z powodu pilnego wyjazdu o ktorym dowiedziałem się 15 min temu.

Nasza propzycja zatem brzmi: na spotkanie grupowe w związku z wykluczeniem wtorku 13.06 zapraszamy: w dwie środy do wyboru tj 14.06 oraz 21.06 w godz od 16 do nawet późnych godzin nocnych. Mozliwe spotkanie też dla osób które nie wyjezdzaja na długi weekend lub nie pasuje im ze względu na macz środa 14.06, w czwartek tj 15.06 od godz. 16 ... W celu dogrania szczegółów Discomaniaka oczywiscie zapraszam w poniedziałek,jak coś wspomniał.

do --> opteron:

Wystarczy napisać, zadzwonic skontaktowac się z nami i możemy się umówic także w weekned, oczywiscie że nie musi to być w tygodniu ... dla tych którym w tygodniu nie pasuje.

To tyle z czysto organizacyjno informacyjnych wiadomości.

Czasem wymaga sie pilnie dowiedziec o watkach sponsorowanych.... Ale coz... Juz jednemu konstruktorowi Lukar odmowil :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Bald:

Jeżeli interesuje cię odsłuch Lektora Prime, to najlepiej skontaktować się z p. Waszczyszynem i umówić na odsłuch. Numer znajdziesz na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

muls>

już raz próbowałem odpowiedzieć ale gdzieś to zniknęło?

McGyver nie mierzył - chyba, że może miał gdzieś w trzecim rękawie albo długopisie jakiś mikro-miernik ala Bond, James Bond?;) ale nie widziałem

Nie zalewam (się staram przynajmniej)

Znowu zrobić rozpierduchę? - a już zdążyłem gdzieś zrobić??:o

Nalot dywanowy nickowy -bez faz ,dipoli,strzałek i zer? - nie za bardzo łapię? Ale pewnie m.in. chodzi ci o to, że myślisz, że ja to nie ja?!? hihi...

no to parę fotek ze spotkania

system główny w dużym pokoju....

Ukryta Zawartość

post-29-100000316 1170294605_thumb.jpg

post-29-100000317 1170294603_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wzmacniaczyki DIY...

Ukryta Zawartość

post-29-100000313 1170294610_thumb.jpg

post-29-100000314 1170294608_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

sypialnia....

i tuning na żywo :-)

Ukryta Zawartość

post-29-100000311 1170294613_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.