Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Przypominam, że jeśli ktokolwiek, ma kasety, które by chciał sobie skasować w profesjonalny sposób to niech zabierze ze sobą. Ja przywiozę urządzenie do przewijania i kasowania taśm magnetofonowych Sony BE-100. Kasuje wszystkie typy taśm, głowica to pełny ślad, a więc kasuje na całej szerokości. To tak w ramach przypomnienia :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

No to nie przyjeżdżam :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Moderatorzy

Mówiłem Ci jedź za mną jutro pendolino, te trzy dni akurat do spotkania połowa kaset powinna być już skasowana - licząc, że Rochu nie ma za dużo 90tek oraz, że 3 godziny snu na dobę wystarczy :D

-----------------

Przepraszam wszystkich, chyba jednak nikt z Warszawy nie wpadnie na spotkanie. Sprawy się trochę skomlikowały, przynajmniej u mnie, co do reszty to nie wiem. Co do mojej osoby to jeszcze dam znać.

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Gdyby było jeszcze jedno miejsce - to bardzo poproszę o namiary...

- byłbym pierwszy raz... więc z taką dozą nieśmiałości się wpraszam...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

>>rochu

Nie, powodem jest inna sprawa, która mnie niestety odciąga od hobby. Czasem tak bywa.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Gdyby było jeszcze jedno miejsce - to bardzo poproszę o namiary...

- byłbym pierwszy raz... więc z taką dozą nieśmiałości się wpraszam...

Zapraszam pięknie : )

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Szykuje się silna grupa pod wezwaniem ;-) Przyjedziemy na dwa auta. W sumie pięciu chłopa. Przywieziemy kolumny, standy i wzmacniacz. Będzie też dwóch debiutantów spoza forum.

Witam,

Czytałem sobie właśnie archiwalne recenzje moich aktualnych kolumn, bodaj na stronie 19, a tu widzę że spotkanie w Krakowie.

Czy mógłbym i ja otrzymać informacje o lokalizacji na [email protected] ? Także jestem z Krakowa, od niedawna ale zawsze.

pozdrawiam,

Tomek

I jak tam Rochu, Palton uzdrowił FORUM?

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wielkie podziękowania dla Gospodarza i całej ekipy. Spotkanie wniosło kilka nowych, ciekawych opinii na temat nieznanego dotąd sprzętu a o to przecież chodzi. Kolumny Resonus Studio akurat już znam. Cieszę się że wreszcie zostały przedstawione szerszej publice. O ich brzmieniu nie będę się wypowiadał - zostawię to innym kolegom.

Bardzo pozytywnie zaskoczyło mnie Sansui Darka. Ma w sobie w zasadzie wszystko to co lubią miłośnicy marki. Jest subtelne a jednocześnie bardzo szczegółowe. Szeroka scena i niezłej jakości bas. Tak zagrało w małym pokoju na górze ze znakomitym moim zdaniem odtwarzaczem Luxman D-500 oraz dwiema parami kolumn: wspomnianymi wyżej Resonusami oraz autorską konstrukcją Studio 16 Hertz na bazie kolumn Proac. Resonusy były bardziej prawdziwe a Studio 16 Hertz czarowały i brzmiały bardzo kulturalnie. Jako że mam wielką sympatię do obydwóch marek nie będę ich porównywał. Pozytywne wrażenie zrobił na mnie wzmacniacz Michała. Muszę napisać kilka ciepłych słów także o Luxmanie modyfikowanym przez gagacka. Bardzo kulturalne i szczegółowe brzmienie choć nie jest to D-500. Biorąc jednak pod uwagę różnicę klas w cenie obu urządzeń należą się wielkie brawa. Dzielnie walczył z uznanym Protagonistem.

To tyle moich refleksji

pozdrawiam serdecznie wszystkich

disco71

• Moderatorzy

Wielkie dzięki dla gospodarza, za spotkanie! Co tu dużo pisać - zupa maestro była świetna, pączki zresztą też - z tym chyba zgodzi się każdy! Co do rzeczy z których już nie każdy się zgodzi, to trzeba przyznać że Sansui był najpiękniejszym klockiem spotkania i świetnie prezentował się luxmanem rocha - ale to tylko moja subiektywna ocena ;-). Pozdrawiam wszystkich i do następnego spotkania.

-----------------

świetnie prezentował się luxmanem rocha

Jeżeli piszesz o Luxmanie CD Rocha ... to ja do dzisiaj jestem pod wrażeniem tego cudeńka ... pięknie gra jak na swoje lata a jaki wygląda ... cukiereczek :)

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

• Użytkownicy+

Rochu, dzięki za spotkanie, miło było znów zagościć w Twoich progach. Nasze dyskusje uważam za niezwykle cenne, choć obowiązki gospodarza nie pozwoliły Ci na dłuższe rozmowy. Dzięki też za miskę gorącej i smaczneju zupy meksykańskiej. Nie wiem, jak Adam mógł ją jeszcze dodatkowo popieprzyć, widać to on jest zionącym ogniem, smokiem wawelskim :)

Plastik, dzięki za burzę mózgów, zawsze jest dobrze pogadać. Kobal, McGyver, Janczo, dobrze przebić z Wami piątkę. Gagacek... hm, prawdziwy gagacek :) Jak zwykle, pełno Ciebie było wszędzie, energia jak u pięciu innych razem wzięta :)

Wszystkim pozostałym również dziękuję za spotkanie, miło było Was poznać. Disco, kawał z Ciebie chłopa i serdeczny gość. Dobrze, że posłuchałem w pokoju u góry, tam Sansui Darka i cd Luxmana rocha, zagrały nieźle z kolumnami Resonus Studio. Wyższy środek i niższa góra pasma trochę "krzyczały", ale reszta wypadła bardzo fajnie. Jak na przypadkową konfiguracje, całkiem nieźle, szczególnie basik zaskakiwał jakością. Na dole grały kolumny 16Hz Grześka, rochu słucha ich z Naimem. Dla mnie brzmienie trochę zbyt ciemne i wolne. W mojej opinii, wzmacniacze Darka i Witka, były pod tym względem lepsze. Z Sansui grało mocno dociążone na dole, jako zwolennik sprężystości, wolałem więc wzmacniacz Vittoria. Ten był też znacznie czystszy i barwniejszy na średnicy i wysokich. Nigdy nie ukrywałem, że lubię wzmacniacze Witka, po prostu trafiają do mnie swoim przekazem. Trzeba tu też dodać, że sama końcówka oczywiście nie grała, trzeba było wykorzystać pasywkę lub daca z regulacją. Tak więc porównania nie były prowadzone jeden do jednego.

CD Gagacka, to kultura i spokój. W tym systemie za ciemno, ale jeszcze kondy nie wygrzane. Jak widać, warto grzebać w starszych rzeczach.

Mam za sobą wiele takich spotkań jak u Pawła. Powiem szczerze, że zawsze posiadacze danego sprzętu, bardzo się z nim utożsamiają (szczególnie DiY, co jest zrozumiałe). Niezwykłą rzadkością jest sytuacja, gdy jeden konstruktor, docenia pracę innego. Tak się stało tym razem, co chciałbym szczególnie podkreślić. Kolega który przyniósł przetwornik na 1704 (przepraszam, nie pamiętam nicku), w tej danej konfiguracji, przyznał wyższość daca Witka. Brawo za normalność, dzisiaj to szczególnie cenne...

Wraz z Piotrkiem i Witkiem, nocowaliśmy u Jurka z Harpii. Wypada więc też podziękować za gościnę gospodarzom domu, co czynię. Było bardzo miło i smacznie, słuchaliśmy do późna w nocy. Dźwięk całkowicie odmienny niż wcześniej opisane, po zdecydowanie jaśniejszej i szybszej stronie. Wiecie, że zawsze podobały mi się Harpie, więc nie napiszę tutaj nic nowego. Wraz ze wzmacniaczem Witka, brzmiały fantastycznie. Oczywiście, to nie dźwięk dla wszystkich, ale myślę, że każdy doceniłby jego klasę.

Uważam moją eskapadę po Galicji, za niezwykle udaną. Szkoda, że nie udało się porozmawiać w szerszym gronie, o niektórych nurtujących mnie sprawach. Bardzo przykro, że Warszawa nie mogła dotrzeć na miejsce. Wiem, że przyczyną były komplikacje, które to uniemożliwiły. Czasem tak bywa, że los nie sprzyja. Nie można mieć tu żadnego żalu.

Pozdrawiam wszystkich jeszcze raz,

Robert

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.