Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel Audionova Moonwalk Bi-wire

DonVito

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono forumowiczów

Tak się zastanawiałem, czy zakup kabla głośnikowego Audionova Moonwalk bi-wire do mojego systemu (DENON AVR-1905 + Wharfedale Diamond 9.5) sprawi, że system zagra jaśniej?

Nie mam możliwości odsłuchu tego kabla i zastanawiam się czy zmiany pójdą w tym kierunku.

Obecnie używam Cordial-a bi-ww i jest dobrze, ale czasami brakuje tego blasku... (szczególnie w STEREO).

Czytałem testy tych kabli, śledziłem archiwum i tutaj i na zaprzyjaźnionym forum i nie do końca jestem przekonany.

Mariusz

https://www.audiostereo.pl/topic/23920-kabel-audionova-moonwalk-bi-wire/

ja słuchałem połaczonego tymi kablami HK z głośnikami JBL

grało poprawnie, ale bez rewelacji.

kable o połowę tańsze (nie bi-wire) grały identycznie. Ale ja nie jestem audiofilem i może czegoś poprostu nie słyszałem

Ja słuchałem i miałem je podłączone do Azura 540R i Kef Q5. I wzmak i Kefy grają dość jasno wiec nie byłem z tego zadowolony. Przyznaje kupiłem Moonwalk-a w ciemno. Przed Azurem miałem Denona 1604, co prawda nie używałem wtedy Moonwalka ale z Denonem mógłby zdecydowanie lepiej zagrać. Denony mulą, wiec jasny kabelek, bo za taki go uważam mógłby sie sprawdzić.

pozdr.

Mój Mooonwalk razem z Proteusem gra z Philipsem 9000s + CA Azur 540r i nie rozjaśnia. Podłączałem Cable Talk 3 Biwirew i nie zauważyłem znaczącej różnicy w brzmieniu a w każdym razie w równowadze tonalnej.

Ale kiedy w powyższym zestawie zmieniłem odtwarzacz na Pioneer PD-S802 to okazało się, że Moonwalk gra ostro, analitycznie i wręcz nieznośnie podczas gdy z Cable Talk było bardzo miło i "powietrznie" z lekko ciemnym tłem dla wydarzeń muzycznych.

Pozdrówka,

Robert

P.S

Głośniki to DALI 450

minidsp SHD Studio; Nordost Thor; DAC Musetec MH-DA005; Octave V80; Dynaudio C1; 2xREL.

No właśnie rozjaśnia poprzez swój stopień neutralności i elektryczne dopasowanie do źródła i odbiornika hehe, co się kolega czepia słówek...

Pozdrówka,

Robert

minidsp SHD Studio; Nordost Thor; DAC Musetec MH-DA005; Octave V80; Dynaudio C1; 2xREL.

A jednak...

Nabyłem drogą kupna i cóż się okazało.

Jak na razie, po tygodniu wygrzewania, kabel sprawdza się jak ta lala.

Dźwięk w moim zestawie nagle ożył. No może nie nagle, ale zdecydowana poprawa jest. Dźwięk stał się bardziej żywy, namacalny. Rozjaśnienie nie ma tutaj jakiegoś spektakularnego wymiaru (jak to niektórzy ujmują:" jak by ktoś zdjął koc z głośników), ale jakość i wykończenie góry dały niesamowity efekt (w tej cenie i kategorii sprzętu). Pojawiło się wiele szczegółów, których do tej pory W OGÓLE nie było słychać. Moja małżowinka stwierdziła nawet (choć sama twierdzi, że słoń jej na ucho nadepnął), że wszystko, co się wydobywa z głośników jest takie jakieś "dźwięczne". Właśnie te smaczki i najwyższe (zdecydowanie słyszalne, acz subtelne) składowe są tym, czego brakowało.

Podstawa basowa w pierwszym momencie wydała się nieco sucha i odchudzona w stosunku do wcześniejszej konfiguracji, ale obecnie stał się już taki jak powinien. Powiem więcej, jego kontrola i bogactwo barw jest jak dla mnie rewelacyjna. W konfiguracji z cordialami basu było stosunkowo dużo, był niezły, ale czasami dźwięki zlewały się w masę, choć nie przesadnie. Zanim zakupiłem Moonwalki taki układ mi pasował. Teraz jednak chyba ciężko byłoby się znów przyzwyczaić do starego układu.

Podsumowując - zakup Moonwalków bi-wire od Audionovy był trafnym wyborem i absolutnie nie żałuję. No i ten wygląd kabla i opakowanie. Ekstraklasa.

• 1 rok później...

Witam

Odświeżę temat

Czy ktoś słuchał tych kabelków z DENONEM 1500AE i JamoD570?

Bardzo mi zależy na waszej opinii, co o tym sądzicie?

Nie mam możliwości odsłuchu przed zakupem, posłuchać mogę jedynie kabli van den hul

Pozdrawiam

Z góry dziękuję za porady

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.