Skocz do zawartości
IGNORED

Na pohybel antykablarzom-kable Tara Labs

Mart2M

Rekomendowane odpowiedzi

jar1, 30 Sty 2006, 19:54

>A jesli mamy problemy z elektroniką, to ustroje tez nic nie dadzą.<

Znaczy jaki "problem z elektroniką" ??? jak się zapsuje chyba ;)

Problem z elektronika polega na problemie z akustyką. Jeśli masz niadaptowany pokój to gadanie o tym jaki klocek do jakiego dobrać żeby ładnie grało to takie pieprzenie o szopenie. A czym dopiero jest w takiej sytuacji gadanie o kabelkach - zwłaszcza zasilających ?

Tak więc ów "głupi kilim" nadal jest mądrzejszy od kazdego kabelka.

To kwestia priorytetu.

Gość

(Konto usunięte)

henrykpiatek

Nie zrozumiałeś mnie.

Ja nie neguje tego co pisze ten gośc , mogę sie z tym zgadzać lub nie .

Chodzi o to że to co napisał te pan, nie jest argumentem rozstrzygającym w tej sprawie , można przytoczyć 10 innych/różnych opini na ten temat.

Qubric, 30 Sty 2006, 19:58

Łoj Qubric, przeczytaj to, co napisałeś i poszukaj gdzie indziej tej mądrości - kilim zostaw w spokoku:-)

Jak chcesz to sobie zawieszaj kilim jak Ci sie bezpiecznik spali...

• Redaktorzy

"Czy bardzo drogie kable poprawią akustykę oraz całą "resztę" w adekwatnym stopniu co wydana suma na te

kable?"

1. co to znaczy "bardzo drogie"?

2. co to znaczy "poprawią akustykę"?

3. co to zwłaszcza znaczy "całą resztę"?

4. no i problem od którego powinno się zacząć: co jest dla ciebie ADEKWATNYM stopniem??

Bez wyjaśnienie tych trzech punktów nie ruszysz z miejsca. Tak samo można by zadać pytanie: "Czy bardzo drogi wzmaczniacz poprawi akustykę oraz całą "resztę" w stopniu adekwatnym do wydanej sumy" - i nie znaleźć odpowiedzi, gdyż na tak sformułowane pytanie odpowiedź nie istnieje.

Jak to odpowiedź nie istnieje ? Istnieje a brzmi ona - "Nie !". Żaden wzmacniacz, żaden kabel nie jest w stanie poprawić akustyki pokoju !

Czy oprawienie Harlequina w sztywną okładkę pokrytą skórą wpłynie na wartość literacką tej ksiązki ?

BRODA , 30 Sty 2006, 19:33

Akustyka TAK , kable RÓWNIEŻ ! :)

jozwa maryn, odpowiadałem tylko na powyższy wpis i nigdy i nigdzie nie odważył bym się na stwierdzenie że to jakiekolwiek kable poprawiają akustykę, nawet gdybym był ich producentem .

>1. co to znaczy "bardzo drogie"?

-np. kiedy cena takiego kabla intuicyjnie każe nam się zastanawiać nad jej wysokością i wartością materiałową itp

• Redaktorzy

"Jak to odpowiedź nie istnieje ? Istnieje a brzmi ona - "Nie !". Żaden wzmacniacz, żaden kabel nie jest w stanie

poprawić akustyki pokoju !"

Ale tam było napisane "akustykę", nie: pokoju. Akustyka to taka dziedzina nauki, nie wiem, może kabel jest w stanie poprawić akustykę, np. zastosowany jako zgodny z naturalnym porządkiem rzeczy przyspieszacz uczenia się jakiegoś nieszczęsnego dziecięcia, które w wyniku brutalnej akcji "Velum" zwalczy lenistwo, rozwiąże jedno zadanie więcej i w ostatecznym rezultacie zostanie specjalistą-akustykiem. Z czego później niezliczone korzyści, itd.

Misfit, 26 Sty 2006, 10:51

>Tylko co gdy przyjdzie do

>nas kumpel i zamiast docieplonej diany krall ktora mu zaserwujemy bedzie chcial puścić Pantere i ona

>w ogóle nie zagra...?

Morven, 24 Sty 2006, 18:49 /inny wątek!/

>Dzisiaj wlaczylem muzyczke z

>wiekszym fundamentem basowym i...... rozczarowanie :-( Bas jest wyciety, a ten ktory jest,

>jest wprawdzie przyjemny, ale mieciutki i zupelnie bez uderzenia, energii, drive'u, pulsacji :-(

Czyżbym był prorokiem? ;-)

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

• 4 lata później...

arek67, 15 Maj 2010, 18:28

>Miałem przez miesiąc w odsłuchu głośnikowe ISM 0,8.

Skrobnij cos więcej o wplywie na dzwięk, bardzo jestem ciekaw tego kabla.

pozdr

slvn

slvn>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tu jest mój wpis na temat 0.8,również moim zdaniem jest to kabel znakomity :).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Jeśli Twoje "o mnie" jest aktualne to różnica w porównaniu z Cardasami będzie duża. Więcej detalu, powietrza, przestrzeni, wybrzmień ale i "światła". Nie wiem czy tego oczekujesz skoro masz Cardasy Neutrale, które moim zdaniem są u Ciebie nie z tej "bajki" co pozostałe elementy.

>Stefek

Widzę, że już masz Golda i Finite. Cerabase też wziąłes w komplecie do Pagode? Zestaw zacny i maksymalnie "wypasiony":) ale mam jeszcze ze dwie sztuczki upgradowe, które Tobie sprzedam jak wreszcie dasz mi spróbować Acrolinka:)

Mi "wystarczył" Cerapuc do Signature :).Jak zmienię na Master Reference,to i kupię Cerabase!Co do Acrolinka,to narazie dużo słucham,ale niedługo okres letni,więc i mniej czasu będę w domu,wtedy Ci wypożyczę :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość chml

(Konto usunięte)

>Jak to odpowiedź nie istnieje ? Istnieje a brzmi ona - "Nie !". Żaden wzmacniacz, żaden kabel nie

>jest w stanie poprawić akustyki pokoju !

Jest to absolutnie nieuprawnione stwierdzenie. Potrafie wyobrazic sobie wzmacniacz o wymiarach 2x3 m^2 o budowie wykonanej z grubej sklejki, obity pluszowym materialem. Taki wzmacniacz niewatpliwie wplynie na akustyke pomieszczenia.

stefek,

dzieki za linka do Twojego opisu, bede musial posluchac, no moze nie 0.8, ale ISM THE 1 na pewno :)

arek67,

dzieki za krótkie porównanie. Co do Cardasa ze nie z tej "bajki", to nie do konca taka prawda.

Mialem juz u siebie takie kable jak Mit Magnum M3, Mit Shotgun M1, Mit CVT Terminator1, wysoki Harmonix (ok.12kzl), Cardas Golden Cross, Cardas Golden Ref., Transparent Ultra, Kondo KSL-SPC... i szczerze mowiac zaden z nich nie zagral na tyle lepiej, zebym od razu zlapal za portfel ;)

Cardas ma w sobie to cos z czym trudno sie rozstac, dosc dobrze sprawuje sie w polaczeniu koncowki (klasa AB jak by nie bylo) z Thielami. A np tak chwalony Harmonix mi sie nie do konca spodobal, gral jakby przeswietlona srednica, ostra i troche poszarpana. Lepiej wypadl Golden Cross.

Cardas Neutral Ref to nie ostatnie slowo w dziedzinie glosnikowych i pewnie przyjdzie na jego zmiane hehe. Na celowniku Tara the 1, Fadel Coherence, Kondo LP, moze transparent Reference :>

pozdr

slvn

>slvn

Kable, które próbowałeś prawie wszystkie testowałem. Tak jak opisujesz swoje doświadczenia to wskazują one na inny problem niż głośnikowce. Próbowałem też Isoteka. To jest problem, który daje o sobie znać dalej w systemie. To on daje tą ponad przeciętną "świetlistość". Poza tym ten sam problem potęguje Transparent. Zamiast Isoteka wstaw np. Hydrę, Transparenta inny IC (Harmonix, Tara, Siltech) do tego głośnikowce z tych które testowałeś i zobaczysz jak będzie.

Tara Labs gra najlepiej w pełnym secie od sieciówek aż po głośnikowce.

Głośnikowce 0,8 nie mają żadnej "świetlistości", to świetne druty.

Tak jak napisał arek67 to wina systemu, którą maskuje Cardas.

arek67,

Co do isoteka, to nie wykluczam, ze moze dawac troche swiatla, ale Transparent Ref. w zadnej mierze nie rozjasnia. To bardzo gladki, swietnie ulozony przewod, bez podbijania zadnego pasma. Predzej bym o to podejrzewal Fadela Coherence-a ;)

pozdr

Nie wdajac sie w dyskusje i nie odnoszac sie do komentazy ktore NIJAK sie maja do tematu watku, dla tych (o ile jeszcze tu tacy zagladaja) ktorzy czytaja zeby sie czegos dowiedziec a nie powylewac swoje madrosci:

Wlasnie skonczylem test TaraLabs Helix 6 oraz Atlas Hyper 3.0 - oba biwire.

Zmian w moim systemie, na moich uszach (i uszach wykorzystanych do slepego testu) nie ma zadnych.

Zostaja kable Prolink za 16.90/mb 4mm srednicy.

Nie twierdze ze w innych systemach wymiana kabli glosnikowych niczego nie zmienia - w moim nie zmienila.

Czekam na Nordost Blue Heaven - kupilem do uzywki do przetestowania, jezeli okaze sie ze zmian zadnych na plus nie wniosa to ida do sprzedania a kasa w plyty.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.