Skocz do zawartości
IGNORED

Audiomatus - odsłuch w Warszawie

Teo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jak wynika z rozmów i treści wpisów na forum, zainteresowanie odsłuchem cyfrowych monobloków opartych na modułach IcePower jest spore. Dzięki uprzejmości firmy Audiomatus możliwe będzie urządzenie sesji odsłuchowej w W-wie. Termin: przyszła niedziela, czyli 05.02, godziny do ustalenia (raczej popołudniowo-wieczorne); miejsce: gościnny Klub Audiofila i Melomana.

Wiadomo, że audiofilska pasja to jedno, a możliwość "urwania się" w konkretnym terminie to drugie - proponuję więc, by osoby zainteresowane zgłaszały swój akces w tym wątku. "Komu, komu?" ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/24111-audiomatus-ods%C5%82uch-w-warszawie/

Teo --> myślę, że szczegóły wypadało by najpierw ustalić z SAPR'em... oraz klubowiczami :)

Klub ma troszkę ograniczone możliwości lokalowe (metraż, ilość krzeseł) i odsłuch w grupie powyżej 15 osób jest troszkę utrudniony :(

zdezintegrowany_3PO

profes:

>Ja tez chetnie bym posluchal ale... nie jestem czlonkiem klubu.

To w niczym nie przeszkadza - zaproszenie ma charakter ogólny. Kurczę, czy ja muszę pisać takie oczywistości? ;)

>Czy trzeba dopelnic jakis formalnosci aby mozna bylo przyjechac?

Coś się wymyśli, jesli bardzo ci zależy ;)

>Czytalem, ze mile widziane sa ciastka ;)

Mile to są widziane, ale to tylko taka retoryka wyborcza była:-) Tylko żarty.

Natomiast będziemy musieli sie zastanowić czy nie zrobić pewne ogrzaniczenia czasowe odsłuchów i zrobic je 'na tury' w zależności od ilości chętnych. Dlatego dobrze, żeby chetni sie tu zadeklarowali.

Teo, 28 Sty 2006, 21:19

>3PO: spokojna głowa, wszystko już ustalone - nie sądzisz chyba, że zapraszałbym kogoś do Klubu bez

>wcześniejszego porozumienia się z gospodarzem ;)

... tyle, że Klub to inicjatywa "społeczna" w której partycypują wszyscy klubowicze :) ... zapewne pisząc "gospodarz" miałeś na myśli Andrzeja ;) ... a nie wszystkich Klubowiczów.

zdezintegrowany_3PO

jar1: zakładając wątek taki właśnie miałem chitri plan, by z grubsza oszacować liczbę chętnych. Z ustalaniem godzin i ewentualnych tur poczekajmy jeszcze kilka dni - póki co, nie ma chyba takiej potrzeby.

3PO: Doskonale wiem, jak działa KAiM. W kwestii odsłuchów porozumiewałem się z Andrzejem, on zaś ustalał wszystko z pozostałymi. Jeśli nic o tym nie wiesz, widocznie nie jesteś na lliście emailowej - poproś Andrzeja, by cię dopisał. Wybacz, ale temat "kto jest kim w KAiM" uważam za zamknięty - w przypadku dakszych wątpliwości zapraszam na email.

Teo --> co Ty taki nerwowy jesteś... spokojnie :) ...

na liście mailowej oczywiście jestem :) ... tyle, że podczas czwartkowego spotkania w KAIM SAPR zasygnalizował jedynie, że taki odsłuch jest planowany i wypytywał o uczestnictwo Klubowiczów :)

Bo niedziela to raczej dziwny termin ... jak na odsłuchy w KAIM :)

Ja jednak planuję się zjawić ... bo ciekaw jestem tego AUDIOMATUSA :)

pozdrawiam,

zdezintegorwany_3PO

pp, 30 Sty 2006, 11:26

>Czy nieklubowicz (czyli ja) tez moze wziac udział w tej niedzielnej prezentacji?

Będziemy się starać, aby chetni mieli taką mozliwość. Dlatego potrzebne są tu deklarcje osób pragnących wziąć udział.

Teo, czy mógłbyć uzgodnić z Audiomatusem, w jakich godzinach wzmacniacz moze byc w klubie?

jasna cholercia też chciałbym to posłuchać ale niestety muszę wracać w piątek

ale zdezintegrowany_3PO ma być to mi streści co i jak grało ;-))

> zdezintegrowany_3PO zawierzam twoim uszom :)) he he he

pozdrawiam jodel

Witam,

ze wstępnych uzgodnień z Teo, który pilotuje klubowego gościa wynika, że na odsłuchy Audiomatusa, jesteśmy umówieni w godz. 12 - 17. 05.02.

- Przyjdę do klubu na 11 i na tę godzinę zapraszam Teo z gościem, to ustawimy sprzęt, odpalimy i trochę podgrzejemy,

Aby utrzymać w miarę komfortowe warunki odsłuchów:

1. klubowiczów zapraszam w godzinach 12 - 14 (zrozumiałem z Waszych wypowiedzi, że tak Wam odpowiada),

2. 14-15 rozmowy kluarowe dla tych co już usłyszeli i dla tych co dopiero będą słuchachać,

3. 15-17 odsłuchy dla gości (niezrzeszonych w klubie).

Bardzo proszę o uwzględnienie na ile się da powyższego rozkładu jazdy.

Pozdrawiam

awas

Czy bedziecie sluchac jedynie wzmacniacza Audiomatus? Dobrze by bylo dla porownania uzyc takze innego wzmacniacza, jakiejs znanej firmy, by ustalic punkt odniesienia. Dzieki temu ci , ktorzy nie mogo posluchac wzmacniacza Audiomatus mieliby dokladnieszy obraz wrazen z odsluchow, ktore pewnie bedzie mozna przeczytac tutaj.

Witam,

Szczegóły zawarte we wpisie SAPRa mogę jedynie potwierdzić - słuchamy od południa, gości zapraszamy od 15:00, monobloki opuszczają Klub koło 17:00. Oczywiście, jeśli ktoś z klubowiczów woli wpaść po "godzinach klubowych", lub komuś niezrzeszonemu tragicznie nie pasują późniejsze godziny i może zawitać jedynie wczesniej, to tragedia się nie stanie - osoba taka nie zostanie wyprowadzona i rozstrzelana ;) W miarę możliwości prosimy jednak o trzymanie się turnusów ;)

Opis dojazdu: należy trafić na ulicę Modlińską (z europejskiej części Warszawy najlepiej przeprawić się mostem Grota, zjazd na Modlińską z pasa drugiego od prawej, lub Gdańskim i na rondzie Starzyńskiego w lewo w Jagiellońską). Modlińską jedziemy do momentu minięcia a) elektrociepłowni - z lewej, b) wyraźnego wzniesienia - pod kołami ;)

Po zjechaniu ze wzniesienia należy skręcić w lewo, na pierwszych światłach. Znaki charakterystyczne: duże skrzyżowanie, wydzielony pas dla skręcających w lewo, z lewej widoczna stacja benzynowa z McDonaldem. Szczegóły na rysunku. Jesteśmy już prawie na miejscu: za stacją i McDonaldem jest na skrzyżowanie w kształcie litery T - należy skręcić w prawo; za kolejne 200 metrów jest drugie - w lewo. Ulica Dorodna. Kilkaset metrów za skrętem w Dorodną wypatrywać należy przejścia dla

pieszych, bez sygnalizacji świetlnej. Tuż za nim, z lewej jest brama ze szlabanem, stróżówką i straznikiem - to tutaj. Panu strażnikowi należy się przedstawić, rzucając tajne hasło "do Klubu" - wpuści i powie, co dalej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A tak przy okazji się zapytam - preamp to jakiś macie ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth, 3 Lut 2006, 10:45

>A tak przy okazji się zapytam - preamp to jakiś macie ?

Tak, ten co zwykle - BLS Passa. W wersji zbalansowanej i nie zbalansowanej. I jak dotąd sprawował sie całkiem nieźle.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.