Skocz do zawartości
IGNORED

przyjemna miniwieża do ok 2000zł?

asiaidaniel

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie drodzy audiofile! napiszcie proszę a właściwie zaproponujcie jakieś zestawy mini wież z przyjemnym brzmieniem do ok 2000zł , może jakiś mały denon albo yamaha..ponieważ jestem praktycznie laikiem w tchh sprawach

za 2k skompletujesz jakiś prosty systemik z 2nd hand-u, na pewno będzie lepszy niz te wszystkie miniszczekaczki razem wzięte.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Moją przygodę z audio zacząłem od Denona UD-M31 (chwalony i nagradzany) z kolumnami Wharfedale 8.1. Połknąłem bakcyla i zaczęło się. Teraz leży spakowany w pudłach i czeka... aż córeczka podrośnie. Zestaw kosztował 2 lata temu 1900 zł. Stan idealny. Mógłbym zbyć niedrogo (wplus[malpka]go2.pl).

zwolennik łagodności

witaj OPTERON

wiem,że można coś fajnego złożyć, ale wolałbym mimo wszystko jakiś zestaw i nowy- mam małe dziecko w domu czasem może sie zdarzyć,że coś puknie-stuknie..

Ja proponowałbym Ci coś takiego:

AMPLI:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

CD:

Ukryta Zawartość

MONITORKI:

Ukryta Zawartość

No i masz świetnie grający zestaw. Do tego kable, więc przekroczy trochę sumkę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

opteron

o mnie | ignoruj

stat: 743 / 1421 / 6

3 Lut 2006, 14:19

za 2k skompletujesz jakiś prosty systemik z 2nd hand-u, na pewno będzie lepszy niz te wszystkie miniszczekaczki razem wzięte.

Swieta racja.Za to co widzisz na zdjęciu nie zapłaciłem 2000zł.Jeszcze duzo ci zostanie na płyty,lub na jakies kolumienki.Piano crafta sobie odpusc chyba że wzgledy estetyczne wchodza w grę.

TV nie wliczam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

asiaidaniel

o mnie | ignoruj

stat: 8 / 6 / 0

3 Lut 2006, 14:53

a który model?ostatnio wychodzą nowe co kilka tygodni

Najlepiej taki w którym napęd nie chałasuje i nie warczy.Bo mają niestety taka małą wadę.

Grundig High Fidelity

No to 400setke jak DVD niepotrzebne. Ponoć ma głosniki wieksze od tych z DVD, o np tu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wymądrzę się troche ,ale co tam.To co proponujesz np.(onkyo) nie jest warte tych pieniedzy.W sumie nawet ten Piano craft.Ja osobiście nie polecam takiego wyboru ,niestety.Chyba że trafisz na jakas kosmiczną wyprzedaz,albo masz sporo kasy i tylko pogratulować.Podobne Onkyo podziwiałem ostatnio w Saturnie i nie robi pozytywnego wrazenia ,szczególnie kolumienki to rozpacz.Te Onkyo jest w sam raz do kuchni.

Grundig High Fidelity

->asiaidaniel

Rozważ jeszcze to, co ja Ci zaproponowałem. Ewentulnie, jeśłi chcesz zaoszczędzić do nieco tańszy ampli, np. Pionek.

Ale panowie - co my robimy? Zaproponujmy jakąś Aiwe, bo jak się zauroczy dźwiękiem, to będzie na nas zganiał, że ją audiofilusem zaraziliśmy. I co wtedy? :)

Niedawno podczas wizyty w sklepie audio obserwowalem faceta o dosc wyrobionym guscie ktory przyszedl z zamiarem kupna PianoCrafta - a wyszedl z Denonem D-M33.Ten niepozorny zestawik robi wrazenie chyba glownie dzieki glosnikom Mission.Gdybym kupowal cos mini mialbym zgryz... Tak wiec czasem warto sie porozgladac - nie tylko Yamaha jest na swiecie(miniswiecie) :)

Simonello, 3 Lut 2006, 15:34

>->asiaidaniel

>

>Rozważ jeszcze to, co ja Ci zaproponowałem. Ewentulnie, jeśłi chcesz zaoszczędzić do nieco tańszy

>ampli, np. Pionek.

ja sie podpisuje pod klockami z 1 albo 2 reki, ale z zastrzezeniem: jezeli kupujesz "prawdziwe" cd to do tego wzmak stereo a nie HT - tanszy i lepszy. A jak kupujesz wzmak HT i ma byc budzetowo to bierz najtansze dvd (manta - nie zartuje) i lacz cyfrowo ze wzmakiem (wtedy jakosc odtwarzacza nie ma znaczenia bo dzwiek generuja przetworniki wzmaka i stac cie na lepsze kolumny lub lepszy wzmak) i masz opcje rozbudowy do kina domowego.

BTW ja mam wzmak HT i dvd yamahy, przez interkonekt analogowy gra gorzej niz przez cyfrowy. A samo dvd (520) ma glosny naped i kupe innych wad - zdecydowanie omijac duzym lukiem - manta jest lepsza pod kazdym wzgledem oprocz wygladu.

CO do używanego sprzętu - to za ok. tysiąc złotych kupisz np. Mission 701 + Denon DRA-385RD + Denon DCD ... - jak sie coś popsuje to masz jeszcze tysiąc - tamto wyrzucisz przez okno i kupisz jeszcze raz to samo - a jak sie nie zepsuje to masz tysiąc zl na coś innego ( a moim zdaniem sie nie zepsuje jeżeli będziesz normalnie tego używał ). Gabaryty ciut większe niż miniwieża - ale za to brzmienie chyba lepsze.

2 tysiące za miniwieże to chyba bym w życiu nie dał.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Pianocraft w cenach z allegro wart jest kazdej złotówki. Wspomnianego denona też bym rozważył i jeszcze to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -można posłuchać w MM w Katowicach, cena ok. 3200 zł na wyprzedaży. (w Niemczech - katalogowo - 1000 Euro)

post-54-100007220 1170284233_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak, gra bardzo dobrze, co nie można powiedzieć o mniejszych wieżyczkach JVC z jednym szerokopasmowym drewnianym głośniczkiem......poza tym ma bardzo wysoką ocenę w niemieckim "Stereo" ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.