Skocz do zawartości
IGNORED

TONSIL, TLC -NAJWIĘKSZY PRODUCENT AUDIO

Gość Szymon9

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Szymon9

(Konto usunięte)

witam

Chciałbym wystąpić w obronie największego polskiego producenta zespołów głośnikowych z Wrześni. Pokazać że jest tam wielu mądrych ludzi i uznanej w wielu kręgach specjalistów. Próbką ich możliwości są zespoły głośnikowe TLC. Ale prawdziwa rewolucja kryje się w głośnikach które opracowali obecnie. Są to rozwiązania rewolucyjne na skalę światową. Niestety nie mogę nic w tej kwestii zdradzić. Jeżeli ta firma upadnie razem z nią upadnie ostatni polski bastion producenta głośników, a nie podrzędnego składacza z obcych części.

Jeśli ktoś jest zainteresowany odsłuchem wyśmienitych kolumn TLC CLASSIC 1 lub 2, projektowanych przez brytyjskich specjalistów i uznanych w wielu krajach świata proszę o kontakt.

[email protected]

I Ty też dałeś się nabrać na tych brytyjskich "specjalistów" ? Tonsil ma swoich bardzo dobrtch, a ci obcy potrzebni byli tylko dla picu, żeby audiofile się radowali, bo oni są często przygłusi i bez dobrego nazwiska i kilku dobrych recenzji niczego nie kupią. Kiedyś samsung zrobił najlepszy wzmacniacz świata i podstawił jako autorów kilku Amerykanów, żeby było ok. Natomiast Sony chciało wykreować w Ameryce SACD samodzielnie i się nie udało. Wszystko.

Pozdrawiam i więcej odwagi.............

• Redaktorzy

Mozna by troche mniej reklamowym tonem? Ja takie kawalki mam na codzien w kolorowych gazetach, po angielsku. Zestawy Classic 1 i 2 maja ladnych pare latek, rozumiem wiec za ta kosmiczna rewelacja dotyczy czegos innego?

Nikt tutaj źle nie życzy fabryce we Wrzesni . Należę do ludzi wychowanych na glosnikach z Tonsila ale mimo calej sympatii do polskich producentow audio nie znajduję w ofercie Tonsila żadnych rewelacji o rewolucjach nie wspominajac. Niestety firma mimo ogromnego potencjalu nie zdolala zaistniec takze w swiadomosci nowego pokolenia sluchaczy mimo iz proponuje produkty w umiarkowanych cenach. Moze m.in. dlatego ze firma notowana na giełdzie powinna w nieco inny sposob rozwijać swoja siec sprzedaży . Wyjasnij wiec jak traktować ten post :

1) jako ogłoszenie oficjalnego dystrybutora ? - jesli tak to powinno to być zaznaczone na wstepie

2) jako ogłoszenie prywatne ? - jesli tak to nie ta zakładka

Tak wiec Szymonie powiedz o co Ci chodzi . Piszesz ,że chcesz pokazac mądrych ludzi z Tonsilu którzy opracowali rewolucyjna super tajna technologie . Ale co Ty masz z tym wspólnego ? I nie pisz bzdur o upadaniu ostatniego bastionu zanim nie wyjasnisz :

1 - czego broni ten bastion ?

2 - kto atakuje ?

• 1 rok później...

popieram Cie w 100% i szanuje, za obronę TONSILA. Wiem o tej firmie dużo i jak wiadomo jestem nią zainteresowany!!! Widzę, że jestesmy fanatykami polskiego producenta, bardzo mi miło z tego powodu. Pozdrawiam. Darek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zastanawia mnie czemu namnozylo sie az tyle watkow dot. firmy Tonsil i zastanawiam sie czym ona moze sie jeszcze obronic:). Nawet biorac pod uwage kryterium cena/jakosc wypada blado. Kiedys bylem posiadaczem cuda tej firmy o nazwie Scherzo 200 (jakies 10 lat temu) i po wymianie tego wspanialego zestawu na model JPW ML610 zaczalem slyszec muzyke. Nie wiem jaki cel maja te dywagacje dotyczace firmy Tonsil - gdyby miala sie obronic to by sie obronila ale niestety tak nie jest i raczej nie bedzie. Mysle ze hobby wiekszosci z nas na tym forum jest dobry dzwiek - uslyszec znaczy dowiedziec sie a to co slyszalem firmy Tonsil niestety mnie nie przekonalo. Za ta firma niestety ciagnie sie obraz mebloscianki z uwieszonymi na gorze Altusami podlaczonymi do Technicsa z Pewexu.

Pozdrawiam

Piekne haslo , tylko dlaczego kierujacy sie sluchem omijaja Tonsil . Jozwa opisal to bardzo celnie w swoim ostatnim felietonie . Tez z checia kupowalbym produkty tej firmy , tylko dlaczego za porzadna baza produkcyjna i niezlymi badaniami nie ida w parze produkty i mamy FSO bis . Altus i bracia jak Polonez niestety juz sie wyczerpali .

Znowu się zaczyna...

Jeszcze tylko Polika tu brakuje ze swoimi teoriami.

Szkoda oczu na to bla bla bla. Nara.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

zyzio, 22 Kwi 2005, 18:19

>Tonsil to takie samo zło...<

Apage Tonsil! Apage!

Przypomina mi się stwierdzenie Mila Minderbindera z „Paragrafu 22”. Mniej więcej tak „będziemy owijać bawełną wykałaczki i sprzedawać jako waciki dezynfekcyjne”.

Właśnie tak, Tonsil przepadnie. Ktoś weźmie jego sprzęt za grosze.

A swoje g... owinie w znaną markę i już będzie audiofilsko.

Qubric.

Pewnie i tak, ale ileż można bić piany po próżnicy. Już tyle tego było, że rzygać się chcę. Zaraz się tu odezwą "specjaliści" od marketingu i zarządzania i się zacznie temat rzeka. A wystarczy wrzucić w wyszukiwarkę nick Polik i tam wszystko już było na ten temat powiedziane i to w kółko to samo do znudzenia.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

zyzio, 22 Kwi 2005, 19:51

Demagnetyzacja i kabelek Veluma za parę tysięcy złotych załatwi sprawę jakości brzmienia.

Przecież wszyscy wiedzą, że kable mają ogromny wpływ.

Taki jakiś muzykalny kabel żeby potrafił zagrać i Tonsil by sie wtedy obronił na rynku :)))

Prawda jest taka, że tak poważna firma nie pada z dnia na dzień. Ostatnio ten sam los spotkał angielskiego Rovera. Jak ktoś nie potrafi sprostać wymaganiom rynku to prędzej czy później z tego rynku wypada. To proste jak sikanie. I biadolenie czy przerzucanie się złotymi środkami (przeważnie ludzi bez pojęcia o wielkim czy jakimkolwiek biznesie) na uratowanie plajtującego przedsiębiorstwa jest żałosne. Tym bardziej, że na tym forum było już na ten temat chyba wszystko. Umarł król ... i niech mu ziemia lekką będzie.

zyzio, 22 Kwi 2005, 19:47

>Tonsil miał szansę, nie wykorzystał jej - to niech i płonie w spokoju :D

>THE END

Niedawno w Tonsilu miał miejsce mały pożar.

Zyzio ! Masz alibi ??

Qubric, 23 Kwi 2005, 09:48

>ahfc, 22 Kwi 2005, 21:20

>> Niedawno w Tonsilu miał miejsce mały pożar. Zyzio ! Masz alibi ?? <

>

>Parntulla też jest podejrzany ;)

Ja? Ja wbijam w ten Tonsil i mało mnie obchodzi jego los. Miejsce nieudaczników jest na śmietniku historii. Ale jak czytam wpisy wychwalające pod niebiosa płody polskiej myśli technicznej to mnie krew zalewa. Przez lata handlowałem tym gównem i przestałem. Nie dlatego, że umarał we mnie patriotyzm, tylko dlatego, że klienci omijali szerokim łukiem regały z tymi cudami techniki. Nie mówie tylko o Tonsilu, ale też o innych, którzy nie zauważyli, że niewidzialna ręka rynku ma większą siłe oddziaływania niż głupawe slogany "dobre bo polskie" czy medale kupowane pod stołem "teraz Polska" itp. Rzecz dotyczy m.in. takich firm jak Polar, Zelmer, Diora, Unimor, Elemis czy ten nieszczęsny Tonsil.

parantulla, 23 Kwi 2005, 10:25

Godło „Teraz Polska” (inicjatywa pewnego biznesmena który okazał się zwykłym blagierem i zbił fortunę na takich pomysłach jak „Teraz Polska” czy „BFB”), dźwignęło kilka marek. Choćby Pollenę Eva. Zelmer jest na rynku i bardzo dobrze sobie radzi. Inne marki, o których piszesz padły na rzecz większego kapitału.

Niewidzialna ręka rynku nie istnieje. Jest widzialna reklama manipulująca konsumentami na rzecz kapitału który jego właściciele musza „uruchamiać” żeby na siebie zarabiał. Nie masz wielkiego kapitału, to znikasz z rynku bez względu na to co produkujesz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.