Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacze lampowe Delta Studio

Reaper

Rekomendowane odpowiedzi

Nadal nie widzę tutaj powodu do obarczania choćby częścią odpowiedzialności za zaistniały stan rzeczy kogokolwiek spośród forumowiczów. Nie udzielasz się na forum, to i ludzie nie wiedzą kim jesteś.

Marek? -->

W tej rezenzji do której Electro dał linka jesteś wymieniony. Więc chyba przesadzasz...

Czy jest tu jakaś osoba która usłyszała od W. J. że to on skonstruował te wzmaki a nie ktos inny ?

->JFSebastain

Więc Pal55 nie powinien być zdziwiony. Tylko jeżeli uwaznie czytasz - znał inną wersję. Czyli głupio się wychylił niech ma pretensje to tego kto mu ja przedstawił.

Więc dla tego napisałem, że byc może jest to grzech zaniechania.

Nexus6

Oj, a to się narobiło.

Mam zdecydowaną przyjemność znać zarówno Pala i pana Witka jak i miałem przyjemność gościć pana Marka gdy przyjechał do mnie stroić w moim systemie świeżo wygrzewanego KT88. Delta gra pięknie z czego ciesze sie codziennie, mieliśmy też ciekawe porównanie jej z Amplifonem Teo w KAiM.

Tym bardziej mi przykro obserwować tę wymianę zdań - panie Marku i panie Witku życzę kolejnych długich lat współpracy bo konstrukcja udana, teraz gdy wypłynęła na szersze wody po recenzjach w Stanach tym bardziej warto całą sprawę kontynuować. Panie Marku jeśli uwiera Pana pozostawanie w cieniu to pewnie to jest temat na męską rozmowę firmie, jestem pewien że zarówno uczestnicy Waszych słynnych spotkań we Wrocławiu jak i forumowicze chętnie skorzystają z Pana doświadczeń. Na Pana miejscu przeprosiłbym Pala bo to człowiek poważny i kulturalny i niepotrzebnie mu się dostało - a jak Pan pewnie wie wszystkie badania pokazują że wiadomość zła/niekorzystna/psująca opinię rozchodzi się 7 - 9 razy szybciej niż pozytywna - i negatywne emocje nie są do niczego potrzebne, a poza tym uważam że przeprosiny się należą.

Zapraszam wszystkich - zarówno Pala jak i OBYDWU Panów z Delty Studio do mnie do domu na piwko i odsłuch gdy tylko będziecie w Warszawie.

->poirot

Jeżeli Pal66 jest jak napisałeś człowiekiem powaznym i kulturalnym, to ktoś powazny i kulturalny pewnie by napisał "jeżeli tak, to również gratuluję" a on jak spora czesć forumowiczów zabiera głos o recenzji której nie czytał bo kto ja przeczytał to wie co i jak. Więc nie bardzo rozumiem dlaczego to ja mam wszystkich przepraszać, za to, że się Pal66 urodził.

A po za tym pewnie zna Pan powiedzenie - nie ważne jak mówia skoro mówią, a przecież nie mogę wymagać żeby cała Polska mnie znała i dlatego napisałem, że nie rozpaczam z braku tej znajomości, a "spadaj" dostału mu się za "Mareka ze znakiem zapytania" - Pal66 to złośliwie nadęty dowcipniś.

Pozdrawiam serdecznie.

Zawsze do usług

Marek Kochanski

Oj, Marku, widać że nie tylko nie piszesz na foreum, ale również go nie czytujesz. Ktoś kto czytuje forum, w tym również wpisy Pala55 nie nawałby go nadętym dowcipnisiem, bo Pal55 NIGDY nie dał do tego powodu. Cofnij się na początek tego wątku, a zobaczysz w jakim tonie był utrzymany pierwszy Twój wpis, to może zrozumiesz wreszcie, że sam sprowokowałeś taką a nie inną reakcję.

Panowie - proponuje dac sobie spokoj z cala sprawa - powiem wiecej - skoro moja transkrypcja Marka? tak bardzo urazila nosiciela tegoz nicka - to ja nawet chetnie przeprosze.

Niniejszym przepraszam Marka? za transkrypcje jego nicka!

To oczywiscie nie zmienia ani o jote mojego stosunku do osoby, ktora stosuje takie odzywki. pozdrawiam

sfrustrowani , wrażliwi i czuli na swoim punkcie Panowie Audiofile :

- zapełniacie to forum swoją " bryndzą " całkiem niepotrzebmie , dla kogoś , kto pierwszy raz wejdzie na to forum może to wygladać na chaotyczną wymianę poglądów nie na temat (niestety)

- szkodzi to poruszanym tematom - poniewaz brak konkretów , tylko pyskówki i nic nieznaczące dla tematu wymiany zdań

- proponuję swoją emocjonalność trzymać na wodzy - inaczej bedziemy się szarpać jak gówniarze ( obciach jak ...)

- w szanującym się gronie wypowiada się ten , kto ma coś do powiedzenia , a szczególnie na temat , inaczej wszystko idzie w las

pozdrowienia i wyrazy szacunku dla wszystkich uczestników forum

Cieszę się, że wyczerpaliśmy temt.

Na forum rzadko zagladam bo nie lubię krypto reklamy i jałowych duskusji (a trudno nie dać się w nie wciągnąć), ale jeżeli ktoś ma jakieś konkretne pytania technicze, to chetnie w miarę moich mozliwosci odpowiem, zaznaczam, że nie będę prowadził dysput na temat "wyższości Świąt Wielkanocnych nad Świętami Bożego Narodzenia". Mój email [email protected]

Pozdrawiam wszystkich

Marek

->Pal55

Jeszcze tylko raz zaprzątne twoja uwagę.

Chyba masz rację niepotrzbnie się na Ciebie uniosłem, po kimś kto stosuje frazeologię w stylu "nosiciel nika" (a może syfilisa, Aids czy bomby atomowej) można się spodziewać wielu innych określeń. Pewnie bez złych zamiarów a tylko z chęci zaimponowania innym wyszukanym słownictwem. Wyluzuj!!!

Pozdrawiam

Marek

• Redaktorzy

Przecież "nosiciel nicka" nie ma zabarwienia pejoratywnego, chyba że błednie odczytuję semantykę ww określenia?

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Tak sobie czytam ten wątek i widzę, że nie potrzeba grzebak'a, aby większość z was, z własnej nieprzymuszonej woli taplała się w szambku, które sami tworzylicie a g(ł)ównym bełtaczem w nim jest Marek?

Witaj grzebaku!!

Jak tak długo wytrzymałes beze mnie?

Chyba dzisiaj z radosci Ci w końcu stanie.

Przyjemnego wieczoru!!

Marek

PS

Zajrzę tu znowu za pól roku.

Ale jak Ci potrzebna będzie stymulacja to napisz na mail'a - obpiszę

zacytuje kawalek recenzji :

"Delta Studio's office is located in Wroclaw, the biggest city in the southwest part of Poland. The company is owned by Witold Jaskulowski (pronounced Vi-told Ias-koo-lov-ski), who designed the amplifiers semi-circle shape. The amplifiers electronics are designed by Marek Kochanski (pronounced Mark Ko-han-ski).

Jaskulowski is a big music fan with a large vinyl collection. He was always looking for perfection in music. For years he was buying, testing and collecting audio equipment around Europe. During his search, he met Kochanski, great amps and transformers constructor also a music fan. Kochanski knows perfectly power tubes construction.

They joined together in 1999. After 2 years of search for the best components, such as German capacitors and hand made output transformers, in 2002, the 6s33se was produced. This is the most powerful integrated amplifier in the Delta Studio family."

ciagle sie zastanawiam skad ta rocznica 15-lat ;)

Marek? - mozesz zdradzic jak jest naprawde ?

z przyjemnoscia poznal bym kawalek polskiej historii audio, jesli to nie tajemnica ...

Właśnie tak się rodzą legendy nie mające wiele wspólnego z rzeczywistością. Po takiej "laurce" nikt nie jest zainteresowany powiedzieć jak było naprawdę. Każdy na tym forum powie, że jest "big music fan" i " is always looking for perfection in music". W dziale o gajnklonie każdy powie, że jest "great amps constructor also a music fan". Byle producent transformatorów powie o sobie "great transformers constructor".

Jedyną pewną daną w cytowanym fragmencie recenzji jest data 1999 r.

a więc "...skąd ta rocznica 15-lat..." ? Bajer. Po prostu bajer.

A grzebak powie o sobie:

"Zajmuję się profesjonalnie zmiennością zjawisk mieszczącą się zasadniczo w przedziale 20-20000 Hz (a tak naprawdę 1-100000 Hz). Zmienność obserwuję zarówno w postaci fali akustycznej jak i ruchu elektronów (w próżni i połprzewodnikach). Ze szczególnym upodobaniem badam zjawisko tzw audiofilizmu."

Bajer. Po prostu bajer.

• 4 tygodnie później...

Właśnie przeczytałem fantastyczną recenzję wzmacniacza lampowego Delta Studio autorstwa P.Aprila zamieszczoną w najnowszym numerze Vintage Audio Glass & Incurable Audiofile. Autor w bardzo przejrzysty i sugestywny sposób opisuje cały proces przygotowania systemu do sesji odsłuchowej, wstępny dobór kolumn i materiału dźwiękowego a nastepnie doznania dźwiękowe. W konkluzji umiejscawia ten wzmacniacz niemalże na szczycie przesłuchanych produktów konkurencji z całego świata. Niestety nie doczytałem się, który model wzmacniacza jest opisywany.

Czy któryś z szanownych forumowiczów czytał już może tę recenzję i wie co to za sprzęt?

pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.