Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacze lampowe Delta Studio

Reaper

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o lampowych wzmacniaczach wrocławskiej firmy Delta Studio?

www.wzmacniacze.pl

Jezcze nigdy nie mialem do czynienia z lampowymi, wiec mam kilka pytan odnośnie takiego sprzętu:

Czy lampy mają długą żywotność, czy może trzeba je co jakiś czas wymieniać?

Czy w dżwięku jest duża różnica w porównaniu ze zwykłymi segmentowymi wzmacniaczami?

Jakie kolumny podłącza się pod takie wzmacniacze?

Czy te wzmacniacze mają tylko regulację głośności?

Ile urządzen można podpiąć pod taki wzmacniacz?

Czy jest wyjście phono na gramofon, a może trzeba dokupiś osobny przedwzmacniacz?

https://www.audiostereo.pl/topic/24671-wzmacniacze-lampowe-delta-studio/

Wpisz w wyszukiwarke "delta studio" i wyskoczy Ci 15 tematow z nazwa lampowca w tytule oraz ponad 170 wpisow na rok 2005. Zwroc szczegolnie uwage na wpisy forumowicza o nicku grzebak. :)

Pozdrawiam.

->Piotrek608

jak zwykle nie rozumiesz tego co piszesz i nie potrafisz przewidzieć skutków swojego postępowania. A nawet gdybyś baaaaaaaardzo chciał to nie wiedziałbyś jak zrobić to co obiecałeś.

wiem co piszę i rozumiem to choc nie przecze ze moja logika niekiedy jest pokrętna dowodem jest to, ze grzebaka mogę smiało zaprosic do wrocka na odsłuch i smiało stoczyc z nim spór merytoryczny...

..rozwiazania siłowe rzeczywiscie nie sa moja najmocniejsza stroną fakt ze chłop jestem spory ale raczej dobroduszny:)

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Napisałaem o tej wadze, ponieważ przypomniałem sobie jak moja druga połowa chciała wytrzeć kurz ze stolika i pod wzmakiem. :-))))) Dodam że mój jest nieco cięższy od typowego DS.

McGyver

takim wzmacniaczem w łapskach.>

Może z 50m zaliczy jak kawał chłopa :-)) Dalej nie da rady.

McGyver:

>Wzmacniacze Delta Studio mają dwie wady. I tylko dwie.

>1. Nie każdego stać na DS.

>2. Żrą prądu jak dzikie.

3. Brak im mozliwości wyboru źródła. Przynajmniej tym, które miałem okazję macać. Jedno źródło to trochę mało.

>Ale grają bajecznie.

Ano, nie wypada się nie zgodzić - wciąż pamiętam męczenie poirotowej Delty KT88 w KAiM, fajnie grała. Miała swój charakter: zrównoważenie, dynamika i wykop, przy ograniczonym "powietrzu" i blasku wysokich tonów. Co ciekawe, podobny charakter brzmienia zaprezentowały niedawno urządzenia zaprojektowane w krańcowo wręcz odmiennej technologii, czyli cyfrowe Audiomatusy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.