Skocz do zawartości
IGNORED

muzyka filmowa

krzysiek

Rekomendowane odpowiedzi

Przesledzilem dosc dokladnie watek i zdecydowanie zabraklo mi dwoch soundtrackow Johna Barrego:

Out of Africa (Pozegnanie z Afryka)

Dances with Wolves (Tanczacy z wilkami)

oba score genialne, piekna nastrojowa muzyka, w ktora mozna sie zanurzyc bez reszty. POLECAM!!!

• 2 miesiące później...

Mam ogromną prosbę i mam nadzieje że bedziesz w stanie mi pomóc:)Od jakiegoś czasu poszukuję tej ścieżki dźwiękowej ale niestety z marnym rezultatem.Jeśli wiesz gdzie mogę znaleźć tą melodie (najlepiej w internecie) to bedę wdzięczna za pomoc!:)

• 9 miesięcy później...

Witam

Odswiezam watek .Powodem jest plyta z muzyka do filmu "House of flying daggers" autorstwa Shigeru Umebayashi

Muzyka dosc mocno osadzona w klimatach orientalnych chwilami kojarzy sie z starym dobrym Kitaro i jego "Silk Road", niemniej slucha sie tego swietnie Milosnikom basu z pewnoscia przypadnie do gustu utwor The Echo game czy Battle in the forest - robia wrazenie!! Jako ciekawostka - w ostatnim utworze glosu uzyczyla Katheleen Battle. Warto dodac ze plyta jest nawet niezle zrealizowana Wydana prze Sony Classical.Polecam.

Snape

• 2 tygodnie później...

Kolejna plytka..."Hotel Rwanda"- muzyka Rupert Gregson-Williams , rezyseria-Terry George , obsada m in Nick Nolte ,Joaquin Phoenix

Mysle ze plyta powinna sie spodobac amatorom brzmien etno i world-music choc obok artystow afrykanskich pojawia sie np Afro Celt Sound System czy Wyclef Jean . Muzyka jest ciekawa , chwilami pobrzmiewaja dalekie echa Zimmera czy Lisy Gerrard z "Black Hawk Dawn" - utw Interhamwe Attack, ale perelkami sa afrykanskie wokalizy -Mwari Sigaramahoro i Million Voices czy Icyibo - afrykanski chor dziciecy (dalekie echo z "Friedy")

Warto posluchac i i film wart polecenia...

• 3 tygodnie później...

Ostatni moj zakup to Piraci z Karaibów 2 - muzyka nie kogo innego jak Hansa Zimmer'a. Z uwagi na zacny dorobek tej osobowości oraz fakt, że zdecydowana większość to naprawde wysokiej klasy wykonania warto i ta pozycje posiadać...

Mag

• 3 miesiące później...
  • 7 miesięcy później...

Szukam kogoś z Warszawy kto ma muzykę z filmu "Rocky", ale pierwsze wydanie, nie obecnie sprzedawane "30th Anniversary Edition", bo parę dni temu kupiłem takową i brzmi jak plastikowy keyobard (żeby nie było, wygląda na oryginalną, tłoczona, ma ksiązkę i holo naklejki). Jest mi smutno niezmiernie, bo to taka fajna muza. Ta zakupiona przeze mnie płyta ma napis "digitally remastered" i mam podejrzenie, że ta figura "digitally . . ." mogła tak namieszać.

Dlatego też jeżeli ktoś w Wawie dysponuje takową muzyką to prosiłbym o kontakt i możliwość skonfornotowania, abym wiedział czy warto polować na starsze wydanie.

Chruper

• 2 lata później...

Hmm, taki ciekawy temat a taki zakurzony... Czyżby wyczerpany???

Twin Peaks

Lost Highway

Urodzeni Mordercy

Leaving Las Vegas

Time Code

Łowca Androidów

Pulp Fiction

Kill Bill

Grizzly Man

Broken Flowers

Dzikość Serca

• 5 tygodni później...

No to będzie kolejna próba reaktywacji wątku. Trafił mi w ręce ostatnio film "The Wraith" (aka Interceptor czy Widmo) W sumie nic specjalnego, typowa produkcja ery video 80/90 do obejrzenia chyba jedynie ze względów sentymentalnych, ale muzyczka mnie aż poderwała z fotela. Niby nic, trochę amerykańskiego rocka, trochę ckliwych melodyjek pod sceny "reumatyczne" ale fajne to jakoś i optymistyczne. Podobnie kiedyś odbierałam OST z TOP GUNa czy The Wind i pierwszego ROCKY'ego. Macie może jakieś inne pomysły na tego typu soundtracki?

• 2 lata później...

Moje najlepsze tytuły to:

Twin Peaks

Slamdog

Helikopter w ogniu

Mr Brooks

Miasto aniołów

Ptasiek - Peter Gabriel

Pasja - ostatnie kuszenie Chrystusa

Robin of Sherwood - Clannad

Long Walk Home - Peter Gabriel

Piąty element

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.