Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny Danish Physics Point Zero 2

emesze2

Rekomendowane odpowiedzi

trochę nie na temat: słuchałem raz jakieś dwie godziny monitorów za ok. 8 (też miały w nazwi point coś tam) - były naprawdę fajne, dokładne, niestety tych dużych nie;

a moje pytanie: co Cię uwiera w usherach, że myślisz o zmianie; ja właśnie myślę nad usherami podłogowymi

audiphilia nervosa :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Wist

Nic mnie nie uwiera w 6311!!!

Po wymianie cd mój system nabrał blasku, bas jest zupełnie inny niż wcześniej a to mi trochę przeszkadzało

( tzn. pewien brak kontroli w najniższych rejestrach i pewna powolność, ale krell ten problem rozwiązał) ot po prostu nuda się zrobiła... Mimo, że słucha mi się cudnie!!!

Widać zresztą, że przestałem pisać na forum, bo SŁUCHAM A NIE PISZĘ O SŁUCHANIU. ;-)

Chyba Elb. ma rację... ;--)))

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Miałem te kolumny w swoim systemie przez 2 tygodnie. Podobały mi się dosyć, ale wybrałem Totemy Hawk. DP grają przyjemnym, trochę ocieplonym dżwiękiem, podają bogatą średnicę, pełną detali i takiej jakby tajemniczości. Dżwięk podobny w charakterze do Dynaudio Contour. Do tego kolumny są pięknie wykonane. Mi ewidentnie zabrakło otwartości, swobody i czystości dźwięku, śpiewnych wysokich tonów. Bas jest na dobrym poziomie, bardzo naturalny, ale tylko w roli towarzyszącej do średnich tonów. Za ile możesz kupić te kolumny ?

Danish Physics to pochodna Dali. Miałem okazję b. krótko słuchać .02 w salonie w Warszawie, kiedy kosztowały 200% obecnej ceny. Ktoś sobie zamówił i panowie rozgrzewali je w ramach rozrywki :-)

System towarzyszacy to elektronika Classe. Uważam, że za 7000 zł to całkiem udane i przede wszystkim ładnie wykonane zestawy. Raczej nie do małych pomieszczeń.

Pozdrawiam

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Już słyszałem kilkakrotnie o cenie 7,5 kzł, ale dzwoniłem do Trimexu i do Ministerstwa, kolumny kosztują normalnie - 15 kzł. Był jedynie używany egzemplarz do kupienia w HiFi Clubie za bodajże właśnie 7 kzł. Więc nie wiem o co tu chodzi ?

BlueMax>>>

Sami tak napisali, więc o co IM chodzi ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Powiedzieli mi, że te 7 kzł to cena za SZTUKĘ ! :) A informacja o promocji, to zwykły błąd na stronie. Dwa razy zetknąłem się z info o cenie 7 kzł za nowe 0.2 raz w sierpniu zeszłego roku, drugi raz jakiś miesiąc temu. W obu przypadkach dzwoniłem do Ministerstwa i Trimexu i odpowiedź zawsze była taka sama :( Nówki za 7 kzł od razu bym kupił.

BlueMax >>>

Tak, u nas przeważnie kupuje się kolumny na sztuki ;-)

Podobne zwyczaje widziałem w Media Markt.

Dobrze że nie ma tam numerów z IKEA:

Danish Physics .02 kolumny hi - end

2899 zł*^ ( głośniki ) *spytaj sprzedawcę o opcje ^ cena za sztukę

dokup obudowy - różne kolory 3359zł

dokup kable 149zł

dokup zwrotnice 489 zł

dokup gniazda 99 zł

dokup śrubki 5 zł

kolce znajdziesz w dziale kolców/promocja - kolce gratis/pokaż sprzedawcy paragon

cena przykładowego zestawu zestawu 14000 zł :-)

Gwoli wyjasnienia:

1. W Danii 90% cen kolumn jest podawana 'za sztuke' :- ))

2. Firma Danish Physics robila kiedys i sprzedawala (moze i do dzis) kity DIY do samodzielnego skladania przy czym mozna bylo sobie ustalic, co sie chce robic samemu a co ma zostac doslane w komplecie jako 'ready to use'. Kiedys byly to proste pudla z dobrymi glosnikami. Probowali wmawiac ludzim, ze liczy dzwiek i wprawdzie ich kolumny nie wygladaja ale graja. Prawda taka, ze wydaje mi sie, ze to interes na mala skale rozkrecony przez dunskiego mcgivera czy innego DIY a oferta nie lepsza od podobnych firmowych zestawow. Firma w sumie chyba splajtowala (przestali mi dosylac reklamowki) ale teraz widze, ze probuje sie wciasnac na 'wschodzace rynki'. Takze maja jakies modele hi-end udajace troche sonus faber - jakas skora i kosci ;-) Te nie sa do skladania a na sprzedaz.

pzdrw

soso

Gwoli wyjaśnienia: Danish Physics założył konstruktor który pracował kiedyś w Dali, i jest odpowiedzialny za najlepsze kolumny tej firmy, takie jak 350, 450, 850, czy też serię Grand, z takimi modelami jak słynne monitory Grand Coupe, czy podłogówki Grand Diva (nawiasem mówiąc bardzo podobne do DP .02). Losy tej firmy niestety potwierdzają smutny fakt, że powodzenie na rynku nie zależy od jakości wyrobów, tylko głównie od skutecznego marketingu. Dziś zarabia się głównie na masówce z dorobioną ideologią, rzetelne produkty nalezą do rzadkości, i coraz częściej te rzetelne wyroby pochodzą z Chin, Tajwanu, czy innej Korei.

Właśnie kurde nigdzie nie ma wyraźnych zdjęć DP .02. Jeżeli dysponujesz takimi to mi podeślij, rozpoznam ten głośnik. W każdym razie w dali Grand Diva była modyfikowana wersja D2905/9700.

Głosniki w tych kolumnach to D2905/9500 i węglowe 18W8535.Tak wyglądają i mam je na sprzedaż

Ukryta Zawartość

post-1560-100005529 1170286816_thumb.jpg

post-1560-100005530 1170286814_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.