Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czasem widzę niektórych "zawodowców", przypiętych, zapiętych, wyzerowanych, owsianka na śniadanie policzona każde ziarenko, założone kilometry wypracowane, zęby zaciśnięte, plastikowe majtki zapięte ciasno. Można i tak...

Edytowane przez Piotr_1

A co do spd to polecam, choc sam malo jeszcze ze wzgledu na wygode

Że co...

Weź napisz po normalnemu, szczególnie w drugim zdaniu. To znaczy po przecinku. ( choc sam malo jeszcze ze wzgledu na wygode )... o_O ????

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

O mechanik, fajnie : )

Sylwek : ) fajny ?...

Ostatnio maraton zaliczyłem 30 kilometrów. Bardzo fajny rower ( lubię takie rowery )... szczególnie czarne.

Na żywca rower wygląda zajeb..... Ludzie o tak robią... Wow ( O_O )

Teraz składam nowy rowerek, tylko nie wiem w jakie koła jeszcze pójdę, i napęd. Amortyzator, i ramę już mam...

Rock Shox Pike ( 2017 )

Dartmoor Primal 27.5+ ( 2017 ) ( Troszku inna rama będzie )...malowanie. Może w tym miesiącu odbiorę.

Rama, i amor na nowy rozmiar...Boost ( 148 x 12 / 110 x 15 )

...nooo na ramce drtm 2014 zlozylem dla siebie taka 29" na marcochu i SLXach plus kola na NVT i obreczach TRX by Mach...fajnie to za***rdala...jak bedzie czas to moze na Smreka sie wypuszcze...

O mechanik, fajnie : )

Sylwek : ) fajny ?...

Ostatnio maraton zaliczyłem 30 kilometrów. Bardzo fajny rower ( lubię takie rowery )... szczególnie czarne.

Na żywca rower wygląda zajeb..... Ludzie o tak robią... Wow ( O_O )

Teraz składam nowy rowerek, tylko nie wiem w jakie koła jeszcze pójdę, i napęd. Amortyzator, i ramę już mam...

Rock Shox Pike ( 2017 )

Dartmoor Primal 27.5+ ( 2017 ) ( Troszku inna rama będzie )...malowanie. Może w tym miesiącu odbiorę.

Rama, i amor na nowy rozmiar...Boost ( 148 x 12 / 110 x 15 )

Bardzo Fajny...dla siebie poskladalem na DRTM Primalu z 2014 29" roku,jeszcze na mocniejszych podspawach przy trojce z tylu.....nie patrzalem na wage...bo sam jestem dick i mam na to wy..bane...a co do tej calej stajni rowerow z a Accenta i Dartmoor to przez ostatnie kilka lat poskladalem tego sporo i smiga to po Wroclawskich dzielniach...i dalej nawet ktorys DRTM smiga w Norway...Polecam...zdecydowanie

Czasem widzę niektórych "zawodowców", przypiętych, zapiętych, wyzerowanych, owsianka na śniadanie policzona każde ziarenko, założone kilometry wypracowane, zęby zaciśnięte, plastikowe majtki zapięte ciasno. Można i tak...

...

Hejka zebys zobaczyl jak w MV w Niemczech lataja na rowerach...calkowity luz...najlepsze sa te sandaly ze skarpeta ktorych my Polacy nie lubimy...wczoraj mlaiem Klienta w szarawarach,tak luznych ze mozna by ziemniaki pochowac, ktoremu nogawke klaistrowalem tasma klebabandt...bo mu keta wciaga...

wolalbym ze stali :)

tez chcialbym na stalowej ramce...(Ich möchte ...)

No co ja zrobię. Jestem inny : ) Jak to mówią ludziki rowerowe : ), są dwie szkoły. Ja wolę platformy.

Na maratonie jakoś nie zostawałem w tyle. Ba, nawet wyprzedzałem co niektórych pod górę, i na płaskiej drodze.

A w czasie maratonu miałem dużo zjazdów, to zastawali z tyłu. Większość jechała na Hardtailach XC

A wiadomo że Dartmoor Primal lubi techniczne ścieżki między drzewami... zjada te rowery XC.

: )

taki DRTM...cos dla Audiofili...te panele z apamy(ktore posluzyly w serwisie)...(kuzwa a ja w takie bzdury wierzylem dawno hem)...

Nabyłem ten. Ładny? :)

atlantisgts_xl.jpg

no ta kiera tak jak napisal przedmowca...tytaj w MV wymieniam takie na giete baaardzo szerokie podobne jak w krujserze...druga sprawa ze chcialbym nauczuc tych wszystkich producentow rowerowych w tym unibajka,ze mozna zrobic normalny naped w takich turystykach cos na wzor strarego poczciwego srama jedynka z przodu z tylu planetarna razy siedem lub z przodu 40 duza razy 8 maks z tylu...przy tych katach ram rowerow city zaobserwowalem jeden podstawowy problem...duza 48 jest niepotrzebna...bo jak ktos chce pczuc szybkosc i ma power w girze to kupi sobie szose z prosta kiera....(ale to tylko moje dywagacje na temat tego co widze i serwisuje)...

...nooo na ramce drtm 2014 zlozylem dla siebie taka 29" na marcochu i SLXach plus kola na NVT i obreczach TRX by Mach...fajnie to za***rdala...jak bedzie czas to moze na Smreka sie wypuszcze...

Bardzo Fajny...dla siebie poskladalem na DRTM Primalu z 2014 29" roku,jeszcze na mocniejszych podspawach przy trojce z tylu.....nie patrzalem na wage...bo sam jestem dick i mam na to wy..bane...a co do tej calej stajni rowerow z a Accenta i Dartmoor to przez ostatnie kilka lat poskladalem tego sporo i smiga to po Wroclawskich dzielniach...i dalej nawet ktorys DRTM smiga w Norway...Polecam...zdecydowanie

...

Hejka zebys zobaczyl jak w MV w Niemczech lataja na rowerach...calkowity luz...najlepsze sa te sandaly ze skarpeta ktorych my Polacy nie lubimy...wczoraj mlaiem Klienta w szarawarach,tak luznych ze mozna by ziemniaki pochowac, ktoremu nogawke klaistrowalem tasma klebabandt...bo mu keta wciaga...

tez chcialbym na stalowej ramce...(Ich möchte ...)

taki DRTM...cos dla Audiofili...te panele z apamy(ktore posluzyly w serwisie)...(kuzwa a ja w takie bzdury wierzylem dawno hem)...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

no ta kiera tak jak napisal przedmowca...tytaj w MV wymieniam takie na giete baaardzo szerokie podobne jak w krujserze...druga sprawa ze chcialbym nauczuc tych wszystkich producentow rowerowych w tym unibajka,ze mozna zrobic normalny naped w takich turystykach cos na wzor strarego poczciwego srama jedynka z przodu z tylu planetarna razy siedem lub z przodu 40 duza razy 8 maks z tylu...przy tych katach ram rowerow city zaobserwowalem jeden podstawowy problem...duza 48 jest niepotrzebna...bo jak ktos chce pczuc szybkosc i ma power w girze to kupi sobie szose z prosta kiera....(ale to tylko moje dywagacje na temat tego co widze i serwisuje)...

kiedys dawno temu skladalem i handlowalem unibajkami...nie jest zle ...pamietam jak w tanich rowerach montowane byly szprychy od deteka...jeszcze pare lat temu dla zaprzyjaznionej f-my rowerowej (czyt duzego slepu rowerowego montowalem ta marke)(czytaj-wyciagalem z pudla i jeszcze raz to skaldalem) abylo tego ze sto sztuk rozne mtb,city,dzieciaki,650,29...jakoscowo bylo dobrze(linki nie byly poskrecane na sto 20 nm w procesie produkcji na kowala,hehei nie urywaly sie prowadnice pancerzy )...nawet teraz mam to na zamowienie...

Ukryta Zawartość

...

Hihihi, co to? Gąbkowe panele? Pewnie faktycznie tam ich miejsce :)

W Niemczech nie byłem, ale wierzę na słowo. Pewnie mieszkają tam szczęśliwsi ludzie.

No właśnie, też nie wiem po co 48T w turystyku. Jak miałem górala na kołach 26'' i 44T to z sakwami w górach udało mi się wykręcić 67kmh, nie wiem czy to nie starcza już na rower z sakwami??? Myśl techniczna konstruktorów tych rowerów chyba zatrzymała się dawno temu. Jakby nie chcą iść z duchem czasu. Jest jedna zaleta tych 48t. Jak się jeździ na dużych patelniach, to dłużej wytrzymuje napęd. Duża z przodu, duża z tyłu i można smarować i jeździć długo.

Pamiętam początki Unibajku :) Jeździło się, oglądało części których w innych sklepach nie było, trochę taniej tam były:) Np. korbę FSA tanią sobie kupiłem i przy podjeżdżaniu ucinały mi się zęby w małej zębatce. Finalnie i tak lepiej było kupić Śimano i mieć święty spokój w miarę. A ramy pure Taiwan no name - nigdy się nie odważyłem tam kupić, choć były cenowo bardzo dobre.

Edytowane przez Piotr_1

Hihihi, co to? Gąbkowe panele? Pewnie faktycznie tam ich miejsce :)

W Niemczech nie byłem, ale wierzę na słowo. Pewnie mieszkają tam szczęśliwsi ludzie.

No właśnie, też nie wiem po co 48T w turystyku. Jak miałem górala na kołach 26'' i 44T to z sakwami w górach udało mi się wykręcić 67kmh, nie wiem czy to nie starcza już na rower z sakwami??? Myśl techniczna konstruktorów tych rowerów chyba zatrzymała się dawno temu. Jakby nie chcą iść z duchem czasu. Jest jedna zaleta tych 48t. Jak się jeździ na dużych patelniach, to dłużej wytrzymuje napęd. Duża z przodu, duża z tyłu i można smarować i jeździć długo.

Pamiętam początki Unibajku :) Jeździło się, oglądało części których w innych sklepach nie było, trochę taniej tam były:) Np. korbę FSA tanią sobie kupiłem i przy podjeżdżaniu ucinały mi się zęby w małej zębatce. Finalnie i tak lepiej było kupić Śimano i mieć święty spokój w miarę. A ramy pure Taiwan no name - nigdy się nie odważyłem tam kupić, choć były cenowo bardzo dobre.

Problem jest o wiele bardziej zlozony...tak jak w stereo...latasz, latasz za sprzetem...a potem olsnienie...lampa...glosniki ktore maja swoje lata...

Teraz mam tak fajna rame -z roweru Merida 29 "(model z 2012 roku jak jeszcze sprzedawalem Meride)(sama rama koszt.1500zl) 19"(przejechane na ramie okolo 800km)...zrobilem nowy kolor szary polblyszczacy mat...sygnowane MilitaryBikeBoy_serwisylwekrowerowy.eu...Rower bedzie zlozony do wyboru na napedzie Aliwio Kompletnym,lub na Alfine .A to wszystkona sztywnym widelcu od Force Components i na equipment's od ForceComponent's...Dowod zakupu i gwarancja...Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

Dla mnie szaleństwo to 42 z przodu, nawet mojej pani wstawiłem 44 ( co prawda 44x12) .

Do jazdy po równym asfalcie albo z górki 44 to minimum, a do dużych kół 48 jak najbardziej tak.

Oczywiście są turystyki i turystyki, zależy od roweru i opon, ale na lekkich oponach, 30/32 mm można utrzymywać całkiem sensowną prędkość przejazdową.

A co do blatów z przodu to wstawiłem Pani zmodyfikowaną(tarcze) deorkę 590 na przód, ma zębatki 44/36/26 , takie przełożenia zaserwowałem obserwując jak jeździła wcześniej, dopiero na takich używa najczęsciej środka wolnobiegu i ma do dyspozycji więcej użytecznych przełożeń. Na równe drogi bezwzględnie 44, a mała 26 pozwala normalnie korzystać z tarczy zamiast bezsensownego młynka. Tył ma sram 12-25,

lepiej w ta strone niz w druga :)

A co do spd to polecam, choc sam malo jeszcze ze wzgledu na wygode

Też używam SPD , choć zajęło mi z 5 lat by dobrze zestawić szerokość SPD i kąty w butach, inaczej przy mocniejszym kręceniu po 80 km pojawiały się bóle kolan.

Po właściwym ustawieniu jak ręką odjął.

U na sami doradcy mądrusie, dopiero na jakiejś niemieckiej stronie była rozpiska co i jak w zależności od pojawiającego się miejsca bólu.

Edytowane przez stench

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Też używam SPD , choć zajęło mi z 5 lat by dobrze zestawić szerokość SPD i kąty w butach, inaczej przy mocniejszym kręceniu po 80 km pojawiały się bóle kolan.

Po właściwym ustawieniu jak ręką odjął.

U na sami doradcy mądrusie, dopiero na jakiejś niemieckiej stronie była rozpiska co i jak w zależności od pojawiającego się miejsca bólu.

Jeszcze nie slyszalem aby ktos tak 'ustawial' bloki (chocby spd). Nawet 5 tygodni jest niedopuszczalne. Zazwyczaj kilka jazd wystarcza bez problemu a jak sie nie ma doswiadczenia to sie idzie do dobrego sklepu gdzie moga ustawic bardzo dokladnie praktycznie za pierwszym razem. Dziekuj Bogu zes kolan nie rozwalil albo zapalenia sciegna nie dostales.

Dla mnie szaleństwo to 42 z przodu, nawet mojej pani wstawiłem 44 ( co prawda 44x12) .

Do jazdy po równym asfalcie albo z górki 44 to minimum, a do dużych kół 48 jak najbardziej tak.

Oczywiście są turystyki i turystyki, zależy od roweru i opon, ale na lekkich oponach, 30/32 mm można utrzymywać całkiem sensowną prędkość przejazdową.

Ja nie wiem co jest z wami (tzn tymi co jezdza na MTB) myslac ze jak zmienia tarcze na wieksze czy koronki to of razu bedzie lepiej? 44x19 przy kadencji 90 (co i tak jest za nisko) daje 31.1km/h. Czy twoja zona jest w stanie pojechac na goralu tam i z powrotem tak nawet z godzinke? Bo jesli tak to powinna w kadrze jezdzic. Po co to mowie? Zerknij na ta tabelke (trzeba wprowadzic troche danych) i co z tego wynika.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

Jeszcze nie slyszalem aby ktos tak 'ustawial' bloki (chocby spd). Nawet 5 tygodni jest niedopuszczalne. Zazwyczaj kilka jazd wystarcza bez problemu a jak sie nie ma doswiadczenia to sie idzie do dobrego sklepu gdzie moga ustawic bardzo dokladnie praktycznie za pierwszym razem. Dziekuj Bogu zes kolan nie rozwalil albo zapalenia sciegna nie dostales.

Ustawienie siły wypięcia, czy punktu podparcia śródstopia śródstopia to banał.

Ustawienia szerokości, czy modyfikacji kąta mocowania buta (jeśli standard się nie sprawdza) nie potrafił nikt.

Tu info z polskiej strony , ale nie jest to najbardziej czytelna wersja :

Ukryta Zawartość

Pięknie było to rozpisane na stronie zagranicznej, jak ją znajdę to wkleję.

generalnie (to pamiętam bo to mój przypadek) jeśli ból po zewnętrznej stronie kolana to bloki przy butach ustawiamy nie prostopadle do osi podłużnej buta tylko tak, by pięty były skierowane bardziej do wewnątrz( kolana na zewnątrz) , a rozstaw bloków tak by zwęzić bazę.

Ukryta Zawartość

Ustawienie siły wypięcia, czy punktu podparcia śródstopia śródstopia to banał.

Ustawienia szerokości, czy modyfikacji kąta mocowania buta (jeśli standard się nie sprawdza) nie potrafił nikt.

Tu info z polskiej strony , ale nie jest to najbardziej czytelna wersja :

Ukryta Zawartość

Pięknie było to rozpisane na stronie zagranicznej, jak ją znajdę to wkleję.

generalnie (to pamiętam bo to mój przypadek) jeśli ból po zewnętrznej stronie kolana to bloki przy butach ustawiamy nie prostopadle do osi podłużnej buta tylko tak, by pięty były skierowane bardziej do wewnątrz( kolana na zewnątrz) , a rozstaw bloków tak by zwęzić bazę.

Co to znaczy nie potrafi nikt? Kazdy naprawde dobry sklep powinien miec jednego faceta i dobry soft z wideo do ustawow (nie tylko blokow). Bardzo ciekawe rozwiazanie stosuje Specialized w swoich butach (nie chodzi tutaj o bloki). Jestem juz na 3-ciej parze S-works i nie ma lepszych butow. Warto poczytac i moze sprobowac? Moze tutaj tkwi problem? Dla ludzi ktorzy maja problem z tzw. 'float' poleca sie pedaly Speedplaya ale cena nie jest zbyt niska i niekazdy lubi pedaly 'bez oporow po zapieciu'. Od lat uzywam Looka oczywiscie na szosie ale 20 lat temu tez zaczynalem od Shimano i to byl duzy skok na plus po przejsciu na Look a potem na Keo. Przeczytalem pobieznie co w tych linkach jest i to sa cenne informacje ale w jednym facet sie myli o 'fazie podciagania pedalu do gory'. To jest 'stara' szkola. Udowodniono to wielel razy i wiele lat temu ze tak sie nie powinno pedalowac bo jest to nie efektywne. Acha i na koniec bol kolan szczegolnie po np 2- godz jazdy niekoniecznie moze wynikac ze zlego ustawienia blokow.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jackk
  • Moderatorzy

Co to znaczy nie potrafi nikt? Kazdy naprawde dobry sklep powinien miec jednego faceta i dobry soft z wideo do ustawow (nie tylko blokow). Bardzo ciekawe rozwiazanie stosuje Specialized w swoich butach (nie chodzi tutaj o bloki). Jestem juz na 3-ciej parze S-works i nie ma lepszych butow. Warto poczytac i moze sprobowac? Moze tutaj tkwi problem? Dla ludzi ktorzy maja problem z tzw. 'float' poleca sie pedaly Speedplaya ale cena nie jest zbyt niska i niekazdy lubi pedaly 'bez oporow po zapieciu'. Od lat uzywam Looka oczywiscie na szosie ale 20 lat temu tez zaczynalem od Shimano i to byl duzy skok na plus po przejsciu na Look a potem na Keo. Przeczytalem pobieznie co w tych linkach jest i to sa cenne informacje ale w jednym facet sie myli o 'fazie podciagania pedalu do gory'. To jest 'stara' szkola. Udowodniono to wielel razy i wiele lat temu ze tak sie nie powinno pedalowac bo jest to nie efektywne. Acha i na koniec bol kolan szczegolnie po np 2- godz jazdy niekoniecznie moze wynikac ze zlego ustawienia blokow.

Jeśli masz rzetelne informacje i rozpiski dotyczące ustawiania SPD i bloków to je zamieść.

Wielu osobom będzie łatwiej na przyszłość.

• 2 miesiące później...

Dziś jakiś gnój w kapturze ukradł mojemu siostrzeńcowi rower .To dość rzadki rower rocznik 2006. MBK Warty około 4500-5500zł .Rower był przypięty i pod monitoringiem przy uczelni we Wrocławiu.Przylazł z sekatorem i up***dolił linę 1,5cm. Zdjęcie jedyne jakie mam.Rower przeszedł różne mody np amortyzator Fox air (biały), inne hamulce ,tarcza z przodu 180mm,inne opony. Jakby ktoś z Wrocławia widział to może dać znać.

Ukryta Zawartość

Tak się szczęśliwie złożyło,że złapali 2 miesiące temu gnoja który ukradł ten i 5 innych rowerów.Przyznał się się że sprzedał rower który kosztował 5400zł za 400zł ,bo potrzebował na rachunki.Koleś pochodzi z Wrocławia i mieszka 2 ulice obok uczelni.Rzeczoznawca sądowy wycenił rower po 10 letnim użytkowaniu i modowaniu na 1580zł. Siostrzeniec kombinuje co może kupić?Na ramę i koła może wystarczy.Rozprawa pod koniec stycznia.

post-23451-0-81928500-1484395584_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Nikonman

Siostrzeniec kombinuje co może kupić?Na ramę i koła może wystarczy.

Jaki rower chce złożyć ... Typ roweru... Trekingowy / górski. Czy jeszcze jakiś inny. Dzisiaj jest tyle " kategorii " rowerów, że nie wiadomo zazwyczaj (dla początkującego rowerzysty ) na co ma się zdecydować.

Na jakich kołach ten rower ma być / zamierza zbudować ( rozmiar kół ) ... że tak się wyrażę : )

Gnojowi potrzebne lecznicze okłady .

Ciekawe czy Nikonman wrzuci na forum ( zdjęcie ) pacjenta, po tych leczniczych okładach.

Ja bym nie wytrzymał jakbym zobaczył gościa, który człapie do sądu ( W DNIU ROZPRAWY ) który ukradł rower za prawie 6.000 zł, i sprzedał za 400 zł.

Rower prawdopodobnie KTM goral tylko dylemat czy kola 26" czy moze 27,5".On ogarniety jest w temacie tylko chodzi o to,że rower tez bedzie docelowo powyzej 5tys.I chodzi o strate kasy.Ja widzialem pozew i namiary goscia.Ja jestem z Rybnika a ten zlodziej z Wrocka.A tam studiuje moj siostrzeniec.Na forum nie dam namiarow bo mozna miec wieksze problemy niz on sam.Nie jest poczatkujacy.Przez 10 lat wystartowalismy w kilkunastu maratonach mtb.

Edytowane przez Nikonman

Rower prawdopodobnie KTM goral tylko dylemat czy kola 26" czy moze 27,5".

W takim razie polecam ( 27.5" ) Bardzo fajne koła. Znakomicie się prowadzą ( zwrotność ) Miałem też 29" Nie powiem, fajnie wybierały nierówności. Lepiej od ( 27.5 ) Dlatego większość woli większe koła... wygoda.

Takie coś innego... 29" Jak ktoś ganiał całe życie na 26" i przesiądzie się od razu na 29" zrobi takie coś... wow : ) ale fajne. Oczywiście koła 27.5" też fajnie wybierają nierówności, ale już w mniejszym stopniu, od kół 29"

Do kół 26" już nie wracam. Trzęsie okrutnie, gdy porównamy bezpośrednio nowe koła 27.5" / 29" (Szczególnie gdy mamy tylko amortyzator z przodu). Full jeszcze przejdzie, jak ktoś chce zostać przy kołach 26"

Nie wiem jak my żeśmy : ) ganiali na takich kołach... 26" : )

Pod względem szybkości (zwrotność na zakrętach) na technicznych ścieżkach ( dla mnie ) 27.5" są lepsze. Koła 29" też są szybkie... tylko trzeba inaczej podchodzić do zakrętu na takich kołach.

Trzeba się nauczyć. Nie lubię ganiać na wprost...za długo. Lubię takie... "pokręcone trasy" : ) ... dlatego wybrałem koła 27.5"

Ogólnie, mocniejsze są koła 27.5" W przypadku kół ( 27.5" ) na proste szprychy. Dlatego zrobili rozmiar piast BOOST dla kół...( 29" ) Koła (27.5" ) też mają rozmiar Boost.

Ja praktycznie nic nie robię w kołach ( oczywiście co jakiś czas sprawdzam jak się mają koła )

Ja " chyba "...będę miał na sprzedaż, ( rozmiar 27.5" ) jeszcze nie wiem, bo miałem sobie złożyć taki " tańszy rower awaryjny " : ) Bo te " troszku lepsze " boję się zostawiać pod sklepem...jak po bułki jadę : )

Amortyzator... Rock Shox

Koła na proste szprychy... DT SWISS

Nowy amor, i koła. Kupiłem, i jakoś mi się nie chce składać. To znaczy... rower miał być składany w profesjonalnym serwisie rowerowym.

Tam taki rower, ( ten awaryjny, który mam zamiar złożyć ? ) to polonez w takim serwisie : )

Ukryta Zawartość

post-51219-0-83285100-1484428079_thumb.jpg

post-51219-0-63943800-1484428094_thumb.jpg

post-51219-0-79516900-1484428117_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Myszator

• 2 tygodnie później...

Sie mi podoba...jak nigdy kupie gotowca

No fajnie że Tobie się podoba : ) Masz zamiar go doposażyć.

Jakis koslawy z wygladu

Bo to jest Panie : ) rower do innych zastosowań. Dlatego według Ciebie jest taki... " jakiś koślawy z wyglądu " Widać że nie czaisz tematu he he : ) No ale cóż, nie każdy się musi znać... ; )

To nie Twój klimat roweru. Ja również wolę inne rowery. Każdy lubi coś " innego " : )

Jak będziesz miał okazję to spróbuj się takim rowerem przejechać.

To jest rower " wyprawowy ". Tutaj w tej wersji na filmiku bardziej " uteronowiony " Tutaj możesz zamontować bagażniki, i inne takie pierdoły. Ram jest cienka, ale bardzo mocna.

Edytowane przez Myszator

Jakis koslawy z wygladu nie szalu w specyfikacje nie wnikam

Jako Mechaik patrze na forme i po temacie...a z osprztetem jak z choinka...rama zostaje reszte mozna wymienic...fajna zabawka i tyle (:

Jak juz go bede posiadal - napisze wrazenia z jazdy na moim profilu Firmowym .Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

(jak zalaczyc fotki ?)

No fajnie że Tobie się podoba : ) Masz zamiar go doposażyć.

Bo to jest Panie : ) rower do innych zastosowań. Dlatego według Ciebie jest taki... " jakiś koślawy z wyglądu " Widać że nie czaisz tematu he he : ) No ale cóż, nie każdy się musi znać... ; )

To nie Twój klimat roweru. Ja również wolę inne rowery. Każdy lubi coś " innego " : )

Jak będziesz miał okazję to spróbuj się takim rowerem przejechać.

To jest rower " wyprawowy ". Tutaj w tej wersji na filmiku bardziej " uteronowiony " Tutaj możesz zamontować bagażniki, i inne takie pierdoły. Ram jest cienka, ale bardzo mocna.

No fajnie że Tobie się podoba : ) Masz zamiar go doposażyć.Tak jego wezme do serwisu jako ciekawostke ,moze od czasu do zcasu jakis wypad za Wroclaw zrobie ,wiesz w sezonie siedze caly dzien i noc w serwisie .Juz wczesniej patzrylem na ta salse ale to trzeba duuzo hajsu

Ukryta Zawartość

w rozmiarze L koste ponad szesc stow plus sztywniak to ponad trzy gnoje ( :

Czolg dla goscia co lubi podjesci rzuca zelastwem ( :

Ukryta Zawartość

Jest film pogladowy ( :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sylwek36

Tak jego wezme do serwisu jako ciekawostke ,moze od czasu do zcasu jakis wypad za Wroclaw zrobie ,wiesz w sezonie siedze caly dzien i noc w serwisie .

Sylwek : ) " wrzuciłeś link " No, i troszku pogrzebałem, tak na szybko... : )

No i to mi się spodobało : ) ...

Ukryta Zawartość

I Rowery... Do wyboru trzy konfiguracje...

Ukryta Zawartość

Nawet z pełnym zawieszeniem też są...

Ukryta Zawartość

Jak widzę tak na szybko, ( bo interesuje mnie ten typ rowerów ) to rowery 27.5 + " ( Tylko nie wiem czy wszystkie modele, bo wszystkich jeszcze nie obczaiłem )

Widziałem też na kołach 29"

Ale mnie interesuje wyłącznie !!! ... 27.5 + Czyli... Opony 27.5 x 2.6 / 27.5 x 2.8 / 27.5 3.0 Jeszcze nie wiem które kupić : )

Jak patrzyłem to tylną piastę ten rowerek / rama jest już w standardzie Boost... 148x12 Przód wiadomo 110 x15 ( Mam Rock Shock Pike 27.5 Boost )

Chce na nim ( Rock Shox Pike ) złożyć nowy rowerek. Albo kupić gotowy rower, się zobaczy...

Miałem w tym roku ( w sezonie ) kupować rower Kona, na kołach 27.5 + Ale jak zobaczyłem te furki, dodatkowo jeszcze czarne ( mój uwielbiany kolor w rowerach ) ... : )

Te rowery / ramy, są może dostępne w Polsce... Liteville. Jest jakiś sklep w Polsce który sprzedaje te rowerki / ramy.

Odpisz...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Myszator

Sylwek : ) " wrzuciłeś link " No, i troszku pogrzebałem, tak na szybko... : )

No i to mi się spodobało : ) ...

Ukryta Zawartość

I Rowery... Do wyboru trzy konfiguracje...

Ukryta Zawartość

Nawet z pełnym zawieszeniem też są...

Ukryta Zawartość

Jak widzę tak na szybko, ( bo interesuje mnie ten typ rowerów ) to rowery 27.5 + " ( Tylko nie wiem czy wszystkie modele, bo wszystkich jeszcze nie obczaiłem )

Widziałem też na kołach 29"

Ale mnie interesuje wyłącznie !!! ... 27.5 + Czyli... Opony 27.5 x 2.6 / 27.5 x 2.8 / 27.5 3.0 Jeszcze nie wiem które kupić : )

Jak patrzyłem to tylną piastę ten rowerek / rama jest już w standardzie Boost... 148x12 Przód wiadomo 110 x15 ( Mam Rock Shock Pike 27.5 Boost )

Chce na nim ( Rock Shox Pike ) złożyć nowy rowerek. Albo kupić gotowy rower, się zobaczy...

Miałem w tym roku ( w sezonie ) kupować rower Kona, na kołach 27.5 + Ale jak zobaczyłem te furki, dodatkowo jeszcze czarne ( mój uwielbiany kolor w rowerach ) ... : )

Te rowery / ramy, są może dostępne w Polsce... Liteville. Jest jakiś sklep w Polsce który sprzedaje te rowerki / ramy.

Odpisz...Hejka .Jak widzisz to w swoim zywiole podchodze do tematu tak jak sie wyszkolilem ,musi byc top .Jak teraz patrze na to co produkuja to mnie smiech bierze .Czy to w tej czy innej branzy .Nie chce mi sie o tym dyskutowac .Pewne tematy przemilczam .Zadaje sobie pytanie - co mi potrzeba w zyciu ,co potem ?Takie kwestie filozoficzne.Nie mam cisnienia. A sztywniak to kwintesencja prostoty ,naped 1 x 10 lub 1 x 11 ,prosta forma ,.Jedyne do czego sie przyczepiam to do tego szajsu pt.jaskolka...taki syf teraz produkuja,ciekawi mnie te 2,9 " w tym rowerze .O oponach moglibysmy przegadac caly dzien ...Wyslij mi maila >Na mojej stronie jest to spytam ludzi z branzy .Pozdrawiam z Wroclawia

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

( sylwek36 ) ... Ok rozumiem : ) Zapisałem sobie, gdzie mam się kontaktować.

Jak przyjdzie czas ( sezon rowerowy ) będę się kontaktował. No chyba że mój przyjaciel wcześniej załatwi sprawę z tym rowerem. Bo też mu podam temat, w sprawie tego roweru.

Prowadzi profesjonalny serwis rowerowy, oraz współpracuje z branżą rowerową.

Adres podam także jemu. Być może będzie się z Tobą również kontaktował w sezonie rowerowym. : )

A co do rowerów Liteville , już sobie przypomniałem gdzie widziałem te rowery... hi hi : ) Za dużo tych rowerów do wyboru, i niektóre rowery się po prostu zapomina.

Pozdrawiam : )

Edytowane przez Myszator

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.