Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, kangie napisał:

To jak z tematem "fajnej fotki rowerowej" dotyczącej muzyki? Działamy?

U mnie za oknem jesień, w filiżance kawunia a na moim kosmicznym stereo z sześćdziesięcioletnią lampą - blues. 🙂

Ale o rowerach Sam nie śpiewa.

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Redaktorzy

Zdecydowałem się wkleić. Niechaj będzie to inspiracja do jazdy i słuchania muzyki.

Autor pierwszego zdjęcia najprawdopodobniej ten sam, co drugiego (drugie jest fachowo podpisane).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_20220927_161150361~2.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

5 godzin temu, GB napisał:

Nie ja robiłem a szkoda.

Ukryta Zawartość

Mógłbym tej Pani oddać swój rower😀

Ukryta Zawartość

A nowy silnik CX Race od Boscha widzieli?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A nowy silnik CX Race od Boscha widzieli?

Ciekawa technika „pedalowania“ na stromiznie malymi kroczkami bez przekrecania korby

Dobry tez natychmiastowy start bez opoznienia (problem przy startowaniu pod gore)

Ciekawa technika „pedalowania“ na stromiznie malymi kroczkami bez przekrecania korby

Dobry tez natychmiastowy start bez opoznienia (problem przy startowaniu pod gore)
To chyba chodzi to technikę podjazdu w trudnym terenie technicznym, gdzie obrócenie korby nie jest możliwe, ze względu na przeszkody: kamienie, korzenie, wąskie szczeliny, etc, w które mogłyś uderzyć korbą przy jej pełnym obrocie.

Z tego co mówią silnik, ten ma taką możliwość, że zachowuje kontynułuje napęd przez sekundę, dwie, kiedy przestejesz pedałować, a to pomaga przejechać taką przeszkodę.

Na filmie widać, że koleina, w której jadą jest dłuższa, dlatego wykonują ruchy korbą do tyłu i do przodu przez co silnik po każdym takim obrocie toczy się z napędem przez kolejne 2s i pozwala przejechać przeszkodę bez walenia korbą w tą właśnie przeszkodę, kiedy normalnie, aby podjechać pod taką górę musiałbyś obrócić korbą o 360st lub więcej stopni.

W dniu 27.09.2022 o 14:39, il Dottore napisał:

dej linka.

U nas dziś leje i wieje - nici z rowerów to chociaż sobie popatrzę. 😞

Zmajstrowałem nowe. Użyłem Finał Cut Pro. Trochę lepsza jakość (ponad 500MB), ale YouTube redukuje wszystko w trakcie uploadu.

Fajna jazda na 1:30 i 8:30 🙂

Brutalne są 3:40 (15-19%) to juz nie dla takich "emerytów" jak ja 😉

9 godzin temu, xajas napisał:

Trochę lepsza jakość (ponad 500MB)

Youtub homogenizuje trochę, ale filmik z quicka miał 1080, Twój ma 720...

Edytowane przez przemak

nagrywamy.com

czy pytasz powaznie?
juz widze jak zasuwasz 18% na dluzszym odcinku bez elektryka

Youtub homogenizuje trochę, ale filmik z quicka miał 1080, Twój ma 720...

sprobuje tez wersje 1080
3 minutes ago, xajas said:

juz widze jak zasuwasz 18% na dluzszym odcinku bez elektryka

Totalnie mi to zwisa ale mówienie ze było trudno jadąc na elektryku to są po prostu jaja.

To tylko "jedno klikniecie mysza" 🙂

Ciekawe, ze sceny w lesie z lisciami i "dyfuzyjnymi" objektami w tle sa o wiele bardziej nieostre i rozmyte, niz te z klarownymi, "geometrycznymi" objektami (np. ta drewniana kladka na poczatku) 

W oryginale z ciekawosci rozne sceny nagralem z rozna jakoscia (od 4K 200fps az do HD 25fps z roznymi codecami), ktore potem w trakcie eksportu sa znormalizowane do 1080 albo 720. Lokalnie wygladaja porownywalnie dobrze, ale najwieksze straty powoduje to "homogenizowanie" przez Youtube

53 minuty temu, jackk napisał:

Totalnie mi to zwisa ale mówienie ze było trudno jadąc na elektryku to są po prostu jaja.

Tak, zwisajace jaja 😉

Edytowane przez xajas
55 minut temu, xajas napisał:

Ciekawe, ze sceny w lesie z lisciami i "dyfuzyjnymi" objektami w tle sa o wiele bardziej nieostre i rozmyte, niz te z klarownymi, "geometrycznymi" objektami (np. ta drewniana kladka na poczatku) 

Liście czy trawa to idealny przykład "szumu", czyli czegoś co się nie kompresuje.

56 minut temu, xajas napisał:

W oryginale z ciekawosci rozne sceny nagralem z rozna jakoscia (od 4K 200fps az do HD 25fps z roznymi codecami), ktore potem w trakcie eksportu sa znormalizowane do 1080 albo 720.

Ale po co zmniejszać?

56 minut temu, xajas napisał:

Lokalnie wygladaja porownywalnie dobrze, ale najwieksze straty powoduje to "homogenizowanie" przez Youtube

To coś nie tak. Youtube aż tak nie psuje.

nagrywamy.com

Nie każdy musi mieć nogę jak Szurkowski i zwisające jaja po kolana.

U piekarza spotkalem kumpla z jego rowerkiem „na codzien“ (do powaznego jezdzenia ma szosowke).

Ukryta Zawartość

Jak spogladam na jego licznik przejechanych kilometrow, dostaje zawrotu glowy.

IMG_3499.thumb.jpg.fa001372ccf474bfa38b94e693833257.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.