Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Szkice napisał:

A to co w dublinie nie ma sklepów rowerowych z większymi rozmiarami?

Zabij mnie ale nie ma! Oczywiście nie zwiedziłem wszystkich ale byłem w największych i kicha. Kupiłem zajebiste spodnie Endury XXXL ale kurtki nie uświadczysz! 😞

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

1 minutę temu, il Dottore napisał:

Zabij mnie ale nie ma! Oczywiście nie zwiedziłem wszystkich ale byłem w największych i kicha. Kupiłem zajebiste spodnie Endury XXXL ale kurtki nie uświadczysz! 😞

No bo rowerzyści to stricte chudziaki jak skoczkowie 🙂 

21 minut temu, Szkice napisał:

Święta prawda.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

4 godziny temu, Szkice napisał:

Szosowi górale, lub ogólnie specjaliści od wielkich tourów to tak, pozostali kolarze różnych dyscyplin (MTB, CX, szosowi specjaliści od klasyków) są raczej normalnej budowy, ale zwykle z bardzo niskim wskaźnikiem tkanki tłuszczowej, przez co nie mają "brzuszków", fałdów itp. i mogą wydawać się drobniejsi. Szosowcy specjalizujący się w sprincie są zwykle dosyć dobrze zbudowani (może nie klasyczni kulturyści, ale coś w stylu fitness plażowego), a sprinterzy torowi to często prawie kafary.

Edytowane przez barmanekm

System gra dobrze, albo nie....

10 minut temu, barmanekm napisał:

Szosowi górale, lub ogólnie specjaliści od wielkich tourów to tak, pozostali kolarze różnych dyscyplin (MTB, CX, szosowi specjaliści od klasyków) są raczej normalnej budowy, ale zwykle z bardzo niskim wskaźnikiem tkanki tłuszczowej, przez co nie mają "brzuszków", fałdów itp. i mogą wydawać się drobniejsi. Szosowcy specjalizujący się w sprincie są zwykle dosyć dobrze zbudowani (może nie klasyczni kulturyści, ale coś w stylu fitness plażowego), a sprinterzy torowi to często prawie kafary.

bo może porównanie do skoczków nie było trafne 😉

28 minut temu, jarekb napisał:

Ale Ty XXXL  to raczej poszedłeś w sylwetkę opływową a wiadomo z natury najbardziej opływowym kształtem jest kula 🙂

Jestem XXL. Tylko Endura ma zawyżoną numerację! 😄

2 hours ago, il Dottore said:

Jestem XXL. Tylko Endura ma zawyżoną numerację! 😄

Mam kolekcję sprzętów od M do XL, które używam. Różnica jest taka, że amerykańska M to europejska L-ka, a azjatycka XL albo XXL.

19 godzin temu, Szkice napisał:

w dublinie nie ma sklepów rowerowych z większymi rozmiarami?

Tu masz największy sklep rowerowy w Dublinie. Naprawdę wielki jak stodoła - byłem. Żona kupiła sobie wszystko co chciała.

Była fajna męska kurtka Endury - ale normalnych rozmiarów nie uświadczysz. 😞 Przymierzałem XXL i za mała. 😞

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, il Dottore napisał:

Tu masz największy sklep rowerowy w Dublinie. Naprawdę wielki jak stodoła - byłem. Żona kupiła sobie wszystko co chciała.

Była fajna męska kurtka Endury - ale normalnych rozmiarów nie uświadczysz. 😞 Przymierzałem XXL i za mała. 😞

Ukryta Zawartość

Za mała ale na długość, szerokość?

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy
2 godziny temu, Szkice napisał:

Za mała ale na długość, szerokość?

Głębokość.

@il Dottore żartowałem. 😉

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

3 minuty temu, kangie napisał:

Głębokość.

@il Dottore żartowałem. 😉

Pewnie bass się nie mieści.

Ja na szczęście kupując przez internet biorę L i pasuje zawsze 🙂

Godzinę temu, Szkice napisał:

Pewnie bass się nie mieści.

Ja na szczęście kupując przez internet biorę L i pasuje zawsze 🙂

Pewnie jesteś foremny ?, niektórzy mają nadmiernie ''wypracowane'' pewne partie ciała :) 

7 minut temu, jarekb napisał:

Pewnie jesteś foremny ?, niektórzy mają nadmiernie ''wypracowane'' pewne partie ciała 🙂

zawsze byłem chuderlakiem,  ostatnie lata przybyło ponad 10 kilo ze względu na leki. Ale i tak dobrze przy 182 cm ważę 86. Oczywiśćie różni producenci mają swoją rozmiarówkę ale wszystkie rozmiary w cm są na stronie więc zawsze coś można pomierzyć ale ostantio kupuję głownie Polską odzież.

Parę ciuchów mega dopasowanych kiedyś przy 72 kilo i 182 cm tak jak marynarka na wesela dziś już za mała np

Edytowane przez Szkice
6 minut temu, Szkice napisał:

ale ostantio kupuję głownie Polską odzież.

ja do łażenia mam sporo Polskich ubrań , himountain , campus ,wolfgang ,  są dość wytrzymałe i w miarę wygodne 

4 minuty temu, jarekb napisał:

ja do łażenia mam sporo Polskich ubrań , himountain , campus ,wolfgang ,  są dość wytrzymałe i w miarę wygodne 

ja mam z power canvas mega ciuchy sportowe na lato. Genialna grafika np Bieszczad, Gór , Morza - nic się nie spiera i testowane w największe upały na rowerze.  Mam 2 koszulki i mega fajną bluzę z psem na jesienne wypady lub nocne wiosenne

W tym roku planuję kupić spodenki z szlekami Questa  

1 minutę temu, Szkice napisał:

ja mam z power canvas mega ciuchy sportowe na lato. Genialna grafika np Bieszczad, Gór , Morza - nic się nie spiera i testowane w największe upały na rowerze.  Mam 2 koszulki i mega fajną bluzę z psem na jesienne wypady lub nocne wiosenne

W tym roku planuję kupić spodenki z szlekami Questa  

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Szkice
8 godzin temu, kangie napisał:

Głębokość.

To, to! 🙂

Taka sytuacja...

Fwee4osX0AAajrv?format=jpg&name=900x900

Wczoraj po kilku dniach ulewy niebo zamknęło potoki wody , wiec wiedziony impulsem  chęcią nie do opanowania pojechałem do lasu. Fajna jazda , 35 km, średni puls 142  świeżość powietrza i piękno buchającej zieleni . Uczucia estetyczne nie do kupienia za żadne pieniądze. Z początku zważałem na błoto i kałuże, a potem było mi to obojętne. Wróciłem ubłocony jak nieboskie stworzenie , aż ludzie się za mną na ulicy oglądali , ale ...........jakże szczęśliwy 😃 i o to w tym chodzi. Rower po szlauch , siebie pod prysznic a ubrania właśnie się piorą.

Ja testuję pistoleta do masażu 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziś ładna pogoda wiec za ciosem szosa i 55 km. Nareszcie ciepło bez ocieplaczy pod spodem . Podziwiania przyrody nie było, tylko opona z przodu, ale średnia piękna 31.4 km/h w pętli. Zastanawiam się czy to wpływ tej wyższej temperatury czy też inaczej podawanego jedzenia po obejrzeniu  filmu na youtube. Jadłem tyle samo ale częściej. Pierwszy po 15 km a potem co 10 km ( małe kanapki z nutellą i banan) , tak , że coś bez przerwy było na żołądku do strawienia. Jutro krajoznawczo z żoną😉

Ja wczoraj sobie pojechałem traskę 80 km, ale tak żeby szybciej podkręcić podjazdy. W sumie nie jakoś dużo, ale 900 w pionie. Dzisiaj pojechałem na ustawkę 90 km / 1200 w pionie i mnie wyjaśnili jak nowicjusza. Raz, że po wczoraj miałem beton w butach, to jeszcze jestem na redukcji i mam ograniczone kalorie... Jakoś udało mi się dowlec ale to już bardziej siłą woli. Niemniej dodając do tego jeszcze kilka kilometrów po mieście na gravelu, udało mi się w weekend zrobić 200 km i 2000 m górę. Pogoda w końcu znakomita, a nawet się nieco spiekłem dzisiaj na rękach 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

System gra dobrze, albo nie....

Ja dzisiaj 40 km w dość ekstremalnych warunkach podjazdy w lesie dochodziły do 32% więc było sporo wypychu. 

Wstałem dziś dopiero po 13 ale udało się zrobić super trasę, udało się mi zgubić i zaliczyć przysłowiową bombę, bo wziąłem za mało żarcia i picia a po drodze zbyt dużo sklepów nie było. Zaliczyłem też od bardzo dawna lekki upadek czyli było wszystko. Widoczki zacne. Jakieś 40 km. 

Ukryta Zawartość

IMG_20230521_211041.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fajnie , że się odezwaliście. Byłem trochę zdziwiony. słoneczna niedziela i nic w wątku. Ja dziś luzacka przejażdżka z żoną, ale 50 km pękło . Prędkość o 1/3 wolniejsza niż wczoraj  , ale ładne widoki i buchająca zielenią wiosna w rozkwicie. Uwielbiam ten czas. Swoich zdjęć. swoich zdjęć nie mam, ale pochwalę się moją żoną i zamieszczam 2 zdjęcia. Daje rade na podjazdach i staje na pedałach naśladując mnie,  na prostej stara się trzymać koło, a w przyszłym roku 50 urodziny

Ukryta Zawartość

IMG_20230521_140456.jpg

44 minuty temu, Szkice napisał:

Ja dzisiaj 40 km w dość ekstremalnych warunkach podjazdy w lesie dochodziły do 32% więc było sporo wypychu. 

Wstałem dziś dopiero po 13 ale udało się zrobić super trasę, udało się mi zgubić i zaliczyć przysłowiową bombę, bo wziąłem za mało żarcia i picia a po drodze zbyt dużo sklepów nie było. Zaliczyłem też od bardzo dawna lekki upadek czyli było wszystko. Widoczki zacne. Jakieś 40 km. 

IMG_20230521_210435.jpg

IMG_20230521_211041.jpg

Piękne widoki i trasa. Patrząc na jedno ze zdjęć przypomniał mi się piątek. Byłem ubłocony od góry do dołu łącznie z okularami , choć bez tak stromych podjazdów

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

42 minuty temu, Tyrion.L napisał:

Fajnie , że się odezwaliście. Byłem trochę zdziwiony. słoneczna niedziela i nic w wątku. Ja dziś luzacka przejażdżka z żoną, ale 50 km pękło . Prędkość o 1/3 wolniejsza niż wczoraj  , ale ładne widoki i buchająca zielenią wiosna w rozkwicie. Uwielbiam ten czas. Swoich zdjęć. swoich zdjęć nie mam, ale pochwalę się moją żoną i zamieszczam 2 zdjęcia. Daje rade na podjazdach i staje na pedałach naśladując mnie,  na prostej stara się trzymać koło, a w przyszłym roku 50 urodziny

Ukryta Zawartość

IMG_20230521_140456.jpg

Piękne widoki i trasa. Patrząc na jedno ze zdjęć przypomniał mi się piątek. Byłem ubłocony od góry do dołu łącznie z okularami , choć bez tak stromych podjazdów

Łańcuch smarowany olejem do piły się spisał. Nawet nie zebrał brudu 

IMG_20230521_223602.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przepraszam, że cokolwiek nie na temat, ale kogo zapytać, jak nie fachowców.

Dziś przeczytałem, że Lewandowski będzie reklamował jakąś polska firmę od rowerów.

Słyszałem o firmach Romet (nawet dla nich pracowałem) i Kross, ale o tej nic.

W tym samym dniu przeczytałem, że Lewandowski rozmienia się na drobne reklamując taka firmę.

Kto to jest, ten "Storm"???

Znacie takie rowery? Przebrandowana chińszczyzna?

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.