Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

24 minuty temu, EmilioE napisał:

Bardzo dobry wybór! Ale szukaj takiego, który ma też przerzutkę z przodu. Żadne tam 1x11! Musi być 2x11!

Ogólnie grx 2x10 teraz często montują w gravelach w wyższych modelach. Na jeden blat się nie zdecyduję. Póki co to giant revolt jest faworytem.

Każdemu co innego pasuje. Kilka lat jeździłem na 3x8 teraz mam 2x10 i wystarcza mi to by rozpędzić się bardzo mocno i wyjechać niemal pod każdą górę 

Edytowane przez Szkice
  • Redaktorzy
9 minut temu, Szkice napisał:

Na jeden blat się nie zdecyduję.

Szanuję Twój wybór, bo to Twój wybór.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Popatrz też na Scott Speedster Gravel na używki, tzn. starszy model, gdzie montowano 2 blaty z przodu. Bardzo dobry rower! Wiem, bo miałem 🙂 

"Tynk pożera dźwięk" 747

Pierwsza setka w tym roku 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
IMG_20230618_203157.thumb.jpg.d994dbcc879c5318ffd37c396ef3c32f.jpg
IMG_20230618_203420.thumb.jpg.148f052167b1a9d5f12b9cbca6b373b0.jpg
100 to jest co dygać.

A ja sprawdziłem swoje statystyki i przy 7dmiu skokach, najdłuższym na 3,3m mój air time wyniósł 3s. Oczywiście to mocno przybliżone jest - ale zawsze coś.

PS.
Na parslotni wisiało się w powietrzu godzinami.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, GB napisał:

100 to jest co dygać.

A ja sprawdziłem swoje statystyki i przy 7dmiu skokach, najdłuższym na 3,3m mój air time wyniósł 3s. Oczywiście to mocno przybliżone jest - ale zawsze coś.

PS.

Szczere nie kumam o czym mówisz 😛

4 godziny temu, GB napisał:

100 to jest co dygać.

PS.

Ja w powietrzu byłem tylko jak zaliczyłem glebę na polnej dróżce i rower poleciał wysoko w górę i kilka metrów dalej 

Spróbuj soku z samego selera naciowego,na czczo. Nic do niego nie dodajemy, jednak gdy komuś może nie smakować, wtedy dodajemy jabłko.
Potrzebna jest wyciskarka wolnoobrotowa.
Ile trzeba kg wrzucić do wyciskarki żeby wyszła jedna porcja? Tak się tu naczytałem że czas się zebrać i zrobić :)

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

32 minuty temu, rae0113 napisał:

Ile trzeba kg wrzucić do wyciskarki żeby wyszła jedna porcja? Tak się tu naczytałem że czas się zebrać i zrobić 🙂

Same łodygi dajesz. Ale ja daje z dodatkami bananw i jabłka i szklanką wody i na 4 osoby styka

Ile trzeba kg wrzucić do wyciskarki żeby wyszła jedna porcja? Tak się tu naczytałem że czas się zebrać i zrobić :)

Z jednej paczki selera naciowego wyciśniemy ok 300-400ml soku. Ikeowska szklanka.

c647dd52f31d6cc37b7c11e0d25ec4ee.jpg
1b9d043003115861df3641f3720c8383.jpg

Jeżeli chcesz na dobre wprowadzić to w życie po 30 min po selerze, lub później zrób sobie sok wielowarzywny. Tu skład na 1 osobę: 1 jabłko, 1 burak, 2-3 marchewki, 1/2 papryki, 2-3 cm imbiru, plaster( 2-3cm) białej lub czerwonej kapusty, garść jarmużu. Można dodać pietruszkę nać( kilka gałązek), brokuł 2-3 kwiaty, ogórek zielony kawałek lub cały mały, 2-3 rzodkiewki, ząbek czosnku( nie zawsze). Wyjdzie z tego ok. 600-800ml soku. Do tego soku warto też dodać 2 łyżki stołowe płatków drożdżowych nieaktywnych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki, gonię do warzywniaka :)

Ok 15 min przed posiłkiem ( sok wielowarzywny, inne pokarmy) wypij sobie łyżkę stołową octu jabłkowego na 1/2 szkl. wody. Octu nie pijemy przed sokiem z selera. Dobrze gdy jest to ocet z tzw. matką, lekko mętny. Jest taki w marketach.
16 minut temu, TomekL3 napisał:

Ok 15 min przed posiłkiem ( sok wielowarzywny, inne pokarmy) wypij sobie łyżkę stołową octu jabłkowego na 1/2 szkl. wody. Octu nie pijemy przed sokiem z selera. Dobrze gdy jest to ocet z tzw. matką, lekko mętny. Jest taki w marketach.

A ten ocet na co wpływa?

U mnie wleciał właśnie kiszony burak. Pycha choć kiedyś nie byłem w stanie pić tego specjału. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy
2 minuty temu, kghm napisał:

A jaką masz zębatkę z przodu?

32T standardowa u CUBE. Myślałem o 34T lub 36T żeby mieć czym dokręcić z góry.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

3 minuty temu, kangie napisał:

32T standardowa u CUBE. Myślałem o 34T lub 36T żeby mieć czym dokręcić z góry.

Ja mam 34T w Meridzie 500 i to jest na styk, nawet z górki trochę brakuje. Sam się zastanawiam nad 36T, tylko że ja mam 2x10. 

Zależy od nogi i terenu, mi napęd jednorzędowy z przodu bardzo pasuje. Z tym, że nie muszę trzymać prędkości ani kadencji, tylko se jeżdżę 😉 W domu zakładam z przodu 38 jako zewnętrzną i kasetę tanią chińską, w góry z przodu 34na środek i kasetę 11-50. Ostatnio w Bieszczadach te 50 włączyłem raz i to dla sprawdzenia, więc może teraz będzie 46 max. Lepiej większa z przodu, tylko że nie wchodzi, albo nowe koła i 10 z tyłu najmniejsza. Niestety albo na szczęście z rowerem jak z gitarą, sprawdza się powiedzenie gitarzysty i konstruktora Johna Suhra - "Practice cures most tone issues" 😉  

nagrywamy.com

12 minut temu, Szkice napisał:

u mnie w góralu mam 36/22 na przodzie i czasem brakuje by dokręcić z górki ale jak to mówią prosy - z górki się nie pedałuje tylko pod  

To fajny szeroki zakres, takie coś by mi pasowało. Mam u siebie 34/24T. Ktoś się orientuje czy mogę u siebie założyć samą zębatkę 36T, czy muszę wymienić całą korbę? Model dokładnie to Deore FC-M6000.

5 godzin temu, Szkice napisał:

A ten ocet na co wpływa?

Obniża i reguluje poziom cukru we krwi . Jest zabójczy dla grzybów , wirusów i innych patogenów. Są filmy na youtube.

Ja kupuję swój ocet od pewnej Pani na OLX. Jest mętny z osadem z domowej produkcji.  

Ukryta Zawartość

Podrożało. Parę miesięcy temu kupiłem 10 butelek po chyba 9 zł. 

Ukryta Zawartość

8 minut temu, Tyrion.L napisał:

Obniża i reguluje poziom cukru we krwi . Jest zabójczy dla grzybów , wirusów i innych patogenów. Są filmy na youtube.

Ja kupuję swój ocet od pewnej Pani na OLX. Jest mętny z osadem z domowej produkcji.  

Ukryta Zawartość

Dzięki napewno kupię w międzyczasie 

A tu ciekawostka

Widziałem taki napęd w rowerach tworzonych przez Polskę markę Hultaj. 

Jeśli mosz kasę to możesz zaprojektować swój rower od podstaw od geometri ramy, malowanie po każdą część osprzętu 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z octem jabłkowym ostrożnie. Jak ktoś ma problemy żołądkowe to może sobie zaszkodzić.

Ukryta Zawartość

15 godzin temu, kghm napisał:

To fajny szeroki zakres, takie coś by mi pasowało. Mam u siebie 34/24T. Ktoś się orientuje czy mogę u siebie założyć samą zębatkę 36T, czy muszę wymienić całą korbę? Model dokładnie to Deore FC-M6000.

Możesz założyć samą zębatkę, jeśli wejdzie taka i nie będzie ocierać o ramę. Teraz masz 10T różnicę ilości zębów z przodu między zębatkami - dasz 36T to zwiększysz ją do 12T i może być problem z przednią zmieniarką. Przednie przerzutki są dla 10T albo 14T - najczęściej.

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Wczoraj nowe siadełko było montowane. 🙂 Myślałem, że dziś wypróbuję ale oczywiście pada. 😞

FzA-voJXwAUhQ6K?format=jpg&name=900x900

FzBbzL9XoAcv2SI?format=jpg&name=large

FzBbza4WwAEUvah?format=jpg&name=large

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

9 minut temu, il Dottore napisał:

Wczoraj nowe siadełko było montowane. 🙂 Myślałem, że dziś wypróbuję ale oczywiście pada. 😞

Ukryta Zawartość

FzBbzL9XoAcv2SI?format=jpg&name=large

FzBbza4WwAEUvah?format=jpg&name=large

Kurcze nie wiedziałem że potrzeba tyle kluczy by zmienić siodełko 😁

Ale dobrze, że pada bo w całej Polsce susza. U nas jutro ma padać 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 minut temu, Szkice napisał:

Kurcze nie wiedziałem że potrzeba tyle kluczy

Potrzeba było 2 - jeden do montażu a drugi do minimalnego obniżenia sztycy.

Ale lubię porządek i narzędzia mam w ładnej chińskiej walizce. Kiedyś kupiłem za psi grosz w Woodies DIY i bardzo się przydają w różnych sytuacjach życiowych.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Teraz, il Dottore napisał:

Potrzeba było 2 - jeden do montażu a drugi do minimalnego obniżenia sztycy.

Ale lubię porządek i narzędzia mam w ładnej chińskiej walizce. Kiedyś kupiłem za psi grosz w Woodies DIY i bardzo się przydają w różnych sytuacjach życiowych.

Wiem żartuję tylko. 

U mnie niestety bałagan straszny. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.