Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisałem , że jestem zwolennikiem rowerów elektrycznych, z różnych powodów. Sam mam jeden w garażu dla żony, bo w górach nie ma szans na pojeżdżeniu na analogu. Ale dorabiana tutaj przez was teoria jest straszna. Po prostu lenistwo, brak chęci większego wysiłku  i rozwoju fizycznego, ma być łatwo i przyjemnie.  Hipokryzja poziom 10. Taki schemat życia w XXIw.

e bike 

e sport

e życie

Do wszystkich tutaj jezdzacych na tych tzw Ebikach itp. Nie dorabiajcie ideologii tam gdzie jej nie ma. A szczegolnie o tym odchudzaniu bo to lekko smieszne sie staje...
Nie dorabiamy.

Ale jak ktoś pisze dyrdymały, że na ebiku nie można schudnąć to go poprawiam. Bo nie jest to prawda.

Ebike, jak każda inna aktywność fizyczna pozwala spalić nadmiernie spożywane kalorie.

Czyli nie ma tak naprawdę różnicy, czy kupisz ebika, zwykły rower, buty do biegania, czy strój kąpierowy. Wszystkie te w.w aktywności pomagają u3mać sylwetkę. Tylko trzeba je wykonywać.

Napisałem , że jestem zwolennikiem rowerów elektrycznych, z różnych powodów. Sam mam jeden w garażu dla żony, bo w górach nie ma szans na pojeżdżeniu na analogu. Ale dorabiana tutaj przez was teoria jest straszna. Po prostu lenistwo, brak chęci większego wysiłku  i rozwoju fizycznego, ma być łatwo i przyjemnie.  Hipokryzja poziom 10. Taki schemat życia w XXIw.
e bike 
e sport
e życie

Wydaje mi się, że teorię do ludzi posiadających ebiki dorabiasz Ty.

Nie każdy kto posiada ebika jest leniwy, ma brak chęci większego wysiłku i jest hipokrytą.

Ja mam ebika, lubię nim jeździć. Mam też 3 inne rowery analogowe. Poza tym chodzę również codziennie na basen i od czasu do czasu przebiegnę jakieś 10km.

Jaki poziom hipokryzji więc posiadam?

Nie lubię jak ktoś upraszcza i uogólnia wrzucając wszystkich i wszystko do jednego wora.

Mój znajomy w wieku 30 lat kupił e bike Treka za 20 tysi, często też łazi po górach. Zawsze był szczupły. Kupił bo wkręcił go do tego znajomy i sprawia mu to ogromną frajdę i może objechać daną trasę w ciężkim terenie a nie np pchając pod górę analoga. 

Często razem jeździliśmy w długie trasy. 

Cała ta wojenka trochę śmieszy, gdy ktoś wrzuci na fb relacje z trasy na e bike to zaczynają się wyzwiska, że to nieprawdziwy rower, że leniuchy na tym jeżdżą.

Ja raz spróbowałem e bike i wiem że to nie dla mnie. - raz z powodu ceny, dwa że lubię katować mocne strome podjazdy siłą własną nóg 

Edytowane przez Szkice
8 godzin temu, xajas napisał:

Czy przerabiamy tu temat odchudzanie czy rowery?
Niektorzy utozsamiaja jedno z drugim, tak jak by jedynym sensem jezdzenia rowerem bylo tracenie wagi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Aby stracic wage przez ruch, nie potrzebuje roweru, wystarcza Adidasowskie boosty za stowke i codzienne bieganie.
Wyjdzie taniej i efektywniej, niz te wszystkie karbonowe szosowki i alpenpasy bez ebika. Nie dorabiajcie do nich ideologii

Ukryta Zawartość

Jest różnica. Karbonowa szosówka i dobre depniecie jak już noga podaje , dostarcza wrażeń porównywalnych z  hm...orgazmem 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jest różnica. Karbonowa szosówka i dobre depniecie jak już noga podaje , dostarcza wrażeń porównywalnych z  hm...orgazmem 
Podczas skakania i zjazdów z drudnych odcinków odnosi się podobne odczucia.

To jest wszystko subjektywne. W miedzyczasie dla mnie szosa to nudy na pudy, zwykle polykanie kilometrow
10 minut temu, GB napisał:

Podczas skakania i zjazdów z drudnych odcinków odnosi się podobne odczucia.

👍Lub zjazd w dół kiedy szybkość przekracza 60 km/h😀

1 minutę temu, GB napisał:

To też lubię.

Ja polubiłem lasy. Wcześniej rzadko bardzo, głównie dłuższe trasy gdzie przeważał asfalt 70%. A mieszkam w raju Beskidów - Magurki, Szyndzielnie, Babia Góra, malinowa Skała itd. 

Ja polubiłem lasy. Wcześniej rzadko bardzo, głównie dłuższe trasy gdzie przeważał asfalt 70%. A mieszkam w raju Beskidów - Magurki, Szyndzielnie, Babia Góra, malinowa Skała itd. 
No powiem Ci raj mtb.

A jak o zabawkach mowa to takie coś sobie kupiłem za kilka złotych na ali - takie plastikowe małe "rożki". Mogą być zamontowane jako normalne rogi na końcach ale też zamienione miejscami w środku. I to całkiem fajnie działa, coś w rodzaju jechania "na łapach" na szosówce - wężej i dłonie bardziej pionowo. Na pewno dodatkowy chwyt na dłuższych trasach.

Ukryta Zawartość

r2.thumb.jpg.a076f4ed0ae8cab6f6c5a8f9066afcb2.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nagrywamy.com

21 minut temu, przemak napisał:

A jak o zabawkach mowa to takie coś sobie kupiłem za kilka złotych na ali - takie plastikowe małe "rożki". Mogą być zamontowane jako normalne rogi na końcach ale też zamienione miejscami w środku. I to całkiem fajnie działa, coś w rodzaju jechania "na łapach" na szosówce - wężej i dłonie bardziej pionowo. Na pewno dodatkowy chwyt na dłuższych trasach.

Ukryta Zawartość

Wydają się troszkę małe ale ważne żeby były wygodne. 

Odkąd kupiłem rogi jeżdżę częściej na nich niż trzymając ręce na gripach i lepiej się podjeżdża oraz przyspiesza. Też mogę je założyć w środku kierownicy. Koszt 35 zł w sklepie to rowerowym 

Screenshot_2023-06-22-17-40-25-62_965bbf4d18d205f782c6b8409c5773a4.jpg

IMG_20230622_174911.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Szkice
1 minutę temu, Szkice napisał:

Wydają się troszkę małe ale ważne żeby były wygodne. 

Są akurat. Trochę bym profil zmienił, ale jest nieźle. Szosowcy wiedzą 😉

nagrywamy.com

3 hours ago, przemak said:

Ukryta Zawartość

ma być odwrotnie 🙂  to prawa łapka jest

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

21 godzin temu, jackk napisał:

Do wszystkich tutaj jezdzacych na tych tzw Ebikach itp. Nie dorabiajcie ideologii tam gdzie jej nie ma. A szczegolnie o tym odchudzaniu bo to lekko smieszne sie staje...

Ja nie dorabiam żadnej ideologii. Wsiadam i jadę. I wiem, że na normalnym rowerze bym sobie nie poradził, natomiast na elektrycznym robię trasy po kilkadziesiąt kilometrów i nawet się nie spocę. 🙂 Po co dorabiać ideologię do sprzętu inwalidzkiego? 🙂

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, Tyrion.L napisał:

dobre depniecie jak już noga podaje , dostarcza wrażeń porównywalnych z  hm...orgazmem 

Ja ludziom mówiącym, że latanie samolotem, szybowcem, skoki spadochronowe czy cokolwiek innego jest 'lepsze niż seks" zawsze oświadczam z politowaniem, że muszą mieć bardzo ubogie życie seksualne. 🙂

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

6 minut temu, il Dottore napisał:

Ja nie dorabiam żadnej ideologii. Wsiadam i jadę. I wiem, że na normalnym rowerze bym sobie nie poradził, natomiast na elektrycznym robię trasy po kilkadziesiąt kilometrów i nawet się nie spocę. 🙂 Po co dorabiać ideologię do sprzętu inwalidzkiego? 🙂

Ukryta Zawartość

Ja ludziom mówiącym, że latanie samolotem, szybowcem, skoki spadochronowe czy cokolwiek innego jest 'lepsze niż seks" zawsze oświadczam z politowaniem, że muszą mieć bardzo ubogie życie seksualne. 🙂

50 tysięcy nma jednym zdjęciu mają rozmach 🙂

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, il Dottore napisał:

Ukryta Zawartość

Po pierwsze porównywalne nie oznacza lepsze, więc nie przekrecaj wypowiedzi. Po drugie niektórzy oprócz seksu niewiele w życiu doświadczyli. Wreszcie na koniec , jeśli to osobisty przytyk do mnie to daj Boże aby w seksie trafiło Ci się tyle co mnie, bez fałszywej skromności. 

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, Szkice napisał:

50 tysięcy nma jednym zdjęciu mają rozmach 🙂

Co do orgazmu na rowerze to nie każdy ma odwagęmasturbować się na rowerze w czsie jazdy

• Redaktorzy
4 minuty temu, Szkice napisał:

Co do orgazmu na rowerze to nie każdy ma odwagęmasturbować się na rowerze w czsie jazdy

Rowerowy męski orgazm nie musi pochodzić od masturbacji. Wystarczy dosiąść rasowego rumaka i swą zajebiście muskularną, wręcz żylastą łydą napiąć łańcuch do granicy plastyczniści stali, wygiąć zęby na koronkach patelni i kasety, zdzierać porządnie oponę i obserwować jak świat bokiem sp***dala.

@Szkice trudno to wytłumaczyć...

😉

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

4 minuty temu, kangie napisał:

Rowerowy męski orgazm nie musi pochodzić od masturbacji. Wystarczy dosiąść rasowego rumaka i swą zajebiście muskularną, wręcz żylastą łydą napiąć łańcuch do granicy plastyczniści stali, wygiąć zęby na koronkach patelni i kasety, zdzierać porządnie oponę i obserwować jak świat bokiem sp***dala.

@Szkice trudno to wytłumaczyć...

😉

Ja gdybym dopadł szosy, to bym cofnął się w czasie. Już na mtb mijam samochody 

Pięęękne!

trzeba będzie stworzyć nową zakładkę chyba ...

narodowa poezja cyklistyczna w ujęciu erotycznym

słowa klucze: dosiąść rumaka, stal hut, dym fabryk, Żelazowa Wola, Chopin, łańcuch, szprycha, zęby na koronkach, patelnia, żylasta (łyda?); Majakowski z zazdrości drugi raz palnie sobie w łeb 🙂

• Redaktorzy
39 minut temu, audiostyk napisał:

Pięęękne!

trzeba będzie stworzyć nową zakładkę chyba ...

narodowa poezja cyklistyczna w ujęciu erotycznym

słowa klucze: dosiąść rumaka, stal hut, dym fabryk, Żelazowa Wola, Chopin, łańcuch, szprycha, zęby na koronkach, patelnia, żylasta (łyda?); Majakowski z zazdrości drugi raz palnie sobie w łeb 🙂

Zamawiasz u mnie wiersz? Ale warunek jest jeden - będziesz podmiotem lirycznym i nie będzie skarg do moderacji! 😄

Zgoda? 😉

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.