Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Będę pisał wiersz rowerowy i będziecie jego bohaterami. Tylko poproszę o min. 5 serduszek i zaczynam!

😄

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Teraz, xajas napisał:

Przemak ma ta sama przypadlosc co moja szefowa, zna tylko „na prawo“ i „na to inne prawo“

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Po pierwsze logika po drugie praktyka po trzecie instrukcja - tak jest właśnie dobrze 😉 

Ukryta Zawartość

nagrywamy.com

słowa klucze: dosiąść rumaka, stal hut, dym fabryk, Żelazowa Wola, Chopin, łańcuch, szprycha, zęby na koronkach, patelnia, żylasta (łyda?)

Wrzuc te hasla do ChatHPT, to zobaczymy, co wyrzuci, Ebika czy szosowke
29 minutes ago, kangie said:

Zamawiasz u mnie wiersz? Ale warunek jest jeden - będziesz podmiotem lirycznym i nie będzie skarg do moderacji! 😄

Zgoda? 😉

- pamiętaj o sekcji elektrycznej

37 minutes ago, kangie said:

Zamawiasz u mnie wiersz? Ale warunek jest jeden - będziesz podmiotem lirycznym i nie będzie skarg do moderacji! 😄

Zgoda? 😉

- wiesz trochę się lękam bez autoryzacji mógłbyś np. umniejszyć mi prędkość albo kilometraż  i dym mijanych fabryk zamienić na capik ferm drobiowych 😉

• Redaktorzy

@audiostyk nie bój żaby, będziesz iskrzył jak silnik DFME 8650Nm. 🙂

Będziesz głównym bohaterem! 😄

P.S. Tylko gdzie te serduszka???

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

5 minutes ago, przemak said:

Ukryta Zawartość

Najlepiej sobie zapisz: lewą rękę trzymać na prawej rączce, prawą rękę trzymać na lewej rączce 😉

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, audiostyk napisał:

capik ferm drobiowych 😉

Na mojej stałej trasie jest fabryczka pierogów. Jak jadę w okolicy południa, to robią z serem. Jak wracam, to jest po prawej stronie blisko ulicy. Droga powrotna jest trudna 😉 

2 minuty temu, audiostyk napisał:

Najlepiej sobie zapisz: lewą rękę trzymać na prawej rączce, prawą rękę trzymać na lewej rączce 😉

Najlepiej obejrzyj zdjęcia.

nagrywamy.com

2 minutes ago, przemak said:

Na mojej stałej trasie jest fabryczka pierogów. Jak jadę w okolicy południa, to robią z serem. Jak wracam, to jest po prawej stronie blisko ulicy. Droga powrotna jest trudna 😉 

Szczęściarz! Ja mam na ulubionej trasie zakład przetwórstwa mączki kostnej (przynajmniej tak "pachnie") 😕

17 minutes ago, xajas said:

Wrzuc te hasla do ChatHPT, to zobaczymy, co wyrzuci, Ebika czy szosowke

Ukryta Zawartość

ale zdajesz sobie sprawę, że mogę nie znać perskiego? Ponoć angielski chatGPT nauczył się go w kilka dni i teraz szpanuje:

Ukryta Zawartość

14 minutes ago, kangie said:

@audiostyk nie bój żaby, będziesz iskrzył jak silnik DFME 8650Nm. 🙂

Będziesz głównym bohaterem! 😄

P.S. Tylko gdzie te serduszka???

- pamiętaj tylko żeby było dużo o szprychach i patelni 😄

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

29 minutes ago, przemak said:

Najlepiej obejrzyj zdjęcia.

- mam w szufladzie chińskiego pilota gdzie cyfry są ułożone w jednym rzędzie: 1,2,3,4 w drugim: 5,6,7,8 itd. nie da się tego pilota używać

1 hour ago, Szkice said:

Tacy są już Ci rowerowi poeci

Nawet pedały mogą nas podniecić 

Najgorsza jest zazdrość partnerki o nowy rower. Ja lubię nowy zakup trzymać w nocy za kółko takie nie używane jeszcze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

6 hours ago, il Dottore said:

na normalnym rowerze bym sobie nie poradził, natomiast na elektrycznym robię trasy po kilkadziesiąt kilometrów i nawet się nie spocę

I o to niespocenie ci chodzi? Poza tym skąd wiesz ze byś sobie nie poradził?

1 godzinę temu, jackk napisał:

I o to niespocenie ci chodzi? Poza tym skąd wiesz ze byś sobie nie poradził?

Bo jak wyłączę wspomaganie to się robi ciężko. Myślisz, że nie wyłączam?

7 godzin temu, Szkice napisał:

50 tysięcy nma jednym zdjęciu mają rozmach

Nieeeeeeeeeeee... Moja siostra sister ma za tyle ebajki - karbony, Foxy, Kashima... No ale ją stać bo jest chirurgiem szczękowym. Moje dużo tańsze. 18 tys za szt płaciłem. A teraz są nawet tańsze, bo Cube obniżyło ceny.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

6 minutes ago, il Dottore said:

Bo jak wyłączę wspomaganie to się robi ciężko. Myślisz, że nie wyłączam?

Jak byłem w wojsku w Bytomiu to był taki jeden trep totalny przyglup który mowil ‘miekczackie zachowanie’… (LOL)

No i tak zostałem miękiszonem. 🙂 A ja tylko chciałem pojeździć.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Nieeeeeeeeeeee... Moja siostra sister ma za tyle ebajki - karbony, Foxy, Kashima... No ale ją stać bo jest chirurgiem szczękowym. Moje dużo tańsze. 18 tys za szt płaciłem. A teraz są nawet tańsze, bo Cube obniżyło ceny.
Już kocham Twoją siostrę. Raz za rower, dwa za to, że w razie czego poskładałaby mi szczękę.

No i tak zostałem miękiszonem. A ja tylko chciałem pojeździć.
Wiesz, z rozmową o ebikach jest tak, jak z rozmową o sexie, najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy go nigdy nie uprawiali.

53 minuty temu, GB napisał:

Już kocham Twoją siostrę. Raz za rower, dwa za to, że w razie czego poskładałaby mi szczękę.

O, to ona we własnej przyciasnej. Najwyższy model elektrycznego Cube.

Ukryta Zawartość

Nawet jej krowy lepsze, bo nie moje przaśne wioskowe, tylko, Panie, alpejskie!

zep.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

23 godziny temu, Allmr napisał:

Ale dorabiana tutaj przez was teoria jest straszna.

Jeszcze raz. Nikt nie dorabia żadnej teorii. Kupiłem sobie rower elektryczny i nim jeżdżę. Gdybym kupił zwykły to pewno jeden-dwa wyjazdy i bym porzucił wycieczki rowerem bo to ma być przyjemność a nie pałowanie się. I rower by się kurzył.

23 godziny temu, Allmr napisał:

Po prostu lenistwo, brak chęci większego wysiłku  i rozwoju fizycznego, ma być łatwo i przyjemnie. 

DOKŁADNIE! To jest wolny kraj i nikt mi nie zabroni bycia leniwym grubasem. Wolę dostojny cruising po szutrach niż bycie rakiem drogowym w obcisłych ciuszkach na szosówce. Ja jestem hetero i kierowcom nie przeszkadzam. Jadę, robię 32 km w tym ZERO po drodze publicznej. I wszyscy zadowoleni. Gdzie tu ideologia?

Nie ma co się spinać, jak zwykle i jak w kablach, będą zagorzali przeciwnicy i entuzjaści sympatycy wynalazku jakim są ebiki.

Każdy znajdzie coś dla siebie, każdy ma własny rozum, swoje potrzeby i preferencje.

Wdaje mi się, iż nie ma sensu spierać się o to, że moje jest mojsze.

Przyciasne spodenki na rowerze to jak podstawki na kable

Ostatnio pozamawialem dla porownania wszelkie mozliwe spodenki z pampersem. Aby nie byly „przyciasne“, wybralem zawsze dla porownania XL i XXL. Przy Adidasowskich bylem bardzo dumny, bo nawet XL byly mi duzo za duze
Czyli, jesli ktos szuka „luzniejsze“ spodenki w rozmiarze dla „doroslych“, to polecam Adidasa, bo wypadaja bardzo duze i maja dobre pampersy
26 minut temu, xajas napisał:

Ostatnio pozamawialem dla porownania wszelkie mozliwe spodenki z pampersem. Aby nie byly „przyciasne“, wybralem zawsze dla porownania XL i XXL. Przy Adidasowskich bylem bardzo dumny, bo nawet XL byly mi duzo za duze

Ukryta Zawartość

Czyli, jesli ktos szuka „luzniejsze“ spodenki w rozmiarze dla „doroslych“, to polecam Adidasa, bo wypadaja bardzo duze i maja dobre pampersy

Oczywiście to porównanie takie z czapy. Sam szukam spodenek z szelkami przylegającymi do nóg i z pampersem. I wybrałem coś z firmy Quest (Maja Włoszczowska). Pampers to nie żelowa wkładka tylko pianka. Tzn mam je w zakładkach póki co. Od lat jeżdżę w spodenkach do biegania 4fsą trochę za luźne. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Szkice
Godzinę temu, il Dottore napisał:

Jeszcze raz. Nikt nie dorabia żadnej teorii. Kupiłem sobie rower elektryczny i nim jeżdżę. Gdybym kupił zwykły to pewno jeden-dwa wyjazdy i bym porzucił wycieczki rowerem bo to ma być przyjemność a nie pałowanie się. I rower by się kurzył.

DOKŁADNIE! To jest wolny kraj i nikt mi nie zabroni bycia leniwym grubasem. Wolę dostojny cruising po szutrach niż bycie rakiem drogowym w obcisłych ciuszkach na szosówce. Ja jestem hetero i kierowcom nie przeszkadzam. Jadę, robię 32 km w tym ZERO po drodze publicznej. I wszyscy zadowoleni. Gdzie tu ideologia?

Ależ Panie Doktorze, nie cytujemy wybiórczo, przecież ja wyraźnie również napisałem:

To prawda, ale ja to rozumiem i popieram (rowery elektryczne) - dla wielu ludzi jest to jedyna możliwość odbycia przejażdżki w malowniczych okolicznościach przyrody. Napisałem , że jestem zwolennikiem rowerów elektrycznych, z różnych powodów. Sam mam jeden w garażu dla żony, bo w górach nie ma szans na pojeżdżeniu na analogu. 

Nie widzę żadnej sprzeczności w tym co piszesz.
Natomiast mam wewnętrzny opór w zaakceptowaniu stwierdzeń typu: to taki sam rower, tak samo można się zmęczyć, a nawet bardziej, itp.  Na takim rowerze jest po prostu łatwiej jeździć, nie ma co dorabiać innej ideologii. 

5 minut temu, Szkice napisał:

szukam spodenek z szelkami przylegającymi do nóg. 

Muszę to zobaczyć na żywo.

Oczywiście to porównanie takie z czapy.

Dlaczego z czapy?
Nie z czapy, tylku z dupy

BTW.
Nie rozumiem o jakich zelowych wkladkach piszesz.

Wszystkie mialy solidne wielowarstwowe pianki o roznie dobranych gestosciach

Sugoi

Ukryta Zawartość

Assos (najlepsze)

IMG_6405.thumb.jpg.8f4931242efe22dd76e3f529abeb0157.jpg

Gore (super)
IMG_6406.thumb.jpg.035017d265e2111288c80daec808340c.jpg

Adidas damskie(szefowej)
IMG_6407.thumb.jpg.8ab8585b2a1ce4d6f9e12356fcad7bf9.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, Allmr napisał:

Ależ Panie Doktorze, nie cytujemy wybiórczo, przecież ja wyraźnie również napisałem:

To prawda, ale ja to rozumiem i popieram (rowery elektryczne) - dla wielu ludzi jest to jedyna możliwość odbycia przejażdżki w malowniczych okolicznościach przyrody. Napisałem , że jestem zwolennikiem rowerów elektrycznych, z różnych powodów. Sam mam jeden w garażu dla żony, bo w górach nie ma szans na pojeżdżeniu na analogu. 

Nie widzę żadnej sprzeczności w tym co piszesz.
Natomiast mam wewnętrzny opór w zaakceptowaniu stwierdzeń typu: to taki sam rower, tak samo można się zmęczyć, a nawet bardziej, itp.  Na takim rowerze jest po prostu łatwiej jeździć, nie ma co dorabiać innej ideologii. 

Muszę to zobaczyć na żywo.

Lepiej nie. Na krzywych nogach to będzie dość osobliwy widok

4 minuty temu, xajas napisał:

Dlaczego z czapy?
Nie z czapy, tylku z dupy

Ukryta Zawartość

Ciasne spodenki rowerowe są jak podstawki pod kolumny sprawiają większy komfort podczas odsłuchu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dla porownania przejedz sie na „analogu“ a potem na „elektryku“, nawet na stopniu TURBO, na asfalcie, na prostej drodze, ale luzne 30km/h (wazne by to bylo >25km/h)

Mozesz tez jechac wolniej, <25km/h, ale wylaczyc elektryke.

Wtedy sie dowiesz, na ktorym sie bardziej „zmeczysz“

Ukryta Zawartość

15 minut temu, xajas napisał:

Ukryta Zawartość

Dla porownania przejedz sie na „analogu“ a potem na „elektryku“, nawet na stopniu TURBO, na asfalcie, na prostej drodze, ale luzne 30km/h (wazne by to bylo >25km/h)

Mozesz tez jechac wolniej, <25km/h, ale wylaczyc elektryke.

Wtedy sie dowiesz, na ktorym sie bardziej „zmeczysz“ emoji6.png

No to wywal tego elektryka, skoro tak się na nim męczysz i kup normalny rower.

I daj już spokój z tymi bzdurami.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.