Skocz do zawartości
IGNORED

Media Markt - Ne dla Polaków?

a_men

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/25480-media-markt-ne-dla-polak%C3%B3w/

Jedyna odpowiedź na tego typu wybryki to bojkot - dokładnie to samo co zrobili Arabowie z produktami duńskimi po opublikowaniu niesławnych karykatur. Jedyną rzeczą jaka się dla tych matołów liczy (MM, nie Arabów) jest mamona - odebrać im mamonę to natychmiast spokornieją.

Ja nie wykluczyłbym jednak celowego działania. Podobna sprawa jest z powtarzanymi bez końca oszczerczymi zwrotami typu "polskie obozy koncentracyjne" w zachodnich mediach. Na uwagę zwróconą przez polski konsulat w NY, Żydowska gazeta New York Times, wielokrotny recydywista w tej sprawie odpowiedziała, że nie zamierza nic z tym zrobić.

__

Orate, fratres: "Purist audio design dominus na monosach". Amen.

(Lukar, temat 24732)

Ja tam sie nie natezam. Wszystkie kraje maja jakies przylepione stereotypy, ze ktorych inni sie smieja. W sumie jak przychodzi co do czego to okazuje sie, ze Polak jest tak samo szanowany jak kazda inna nacja - patrz niedawne wyniki badan w UK, gdzie pracownicy z Polski dostali lepsza note niz tubylcy.

Mysle, ze nie nalezy z tej reklamy robic wielkich afer. Jak ktos chce bojkotowac - jego sprawa. W sumie jednak lepiej byc ponad i robic swoje zamiast sie obrazac. Kompleksy?

Inna sprawa to 'polskie obozy koncentracyjne' czy Mahomet z bomba w turbanie - tu jestem przeciew choc z roznych powodow.

pzdrw

soso

PS

Pamietacie angielski serial 'Allo, allo!'? Niemcy debile, Francuzi debile i angielscy lotnicy debile - bylo sie z czego posmiac, czyz nie?

Zdaje sie abasada Wielkiej III Rzeszy takze ostro protestowala ;-)

mie tam, ta reklama nie rusza. Lata pracy Panowie, lata pracy. Tak nas wszedzie widzą. Nasze dowcipy o milicjantach i blondynkach to na całym świecie dowcipy o polakach, co widac, słychac i czuć

Reklama obraźliwa, a nie śmieszna moim zdaniem. Chcę jednak dodać, że widziałem reklamy z tej kampanii ośmieszające targujących się Arabów czy rozwiązłych seksualnie Holendrów. Tak więc MM rozpętało kolejną burzę wokół siebie, co chyba już nikogo, nie tylko w Niemczech, nie dziwi.

Czy został także nakręcony i wyemitowany odcinek z Żydami, w pełnym rynsztunku - kapelusze, chałaty dyndające pejsy i cicit, w którym za pomocą spisku przejmują wszystkie telewizory w sklepie ?

__

Orate, fratres: "Purist audio design dominus na monosach". Amen.

(Lukar, temat 24732)

Nie, żedów by nawet nie wpuścili. Niemcy nie byli nigdy tolernacyjni, no ale to już przesada. Choć jest bardzo dobry "Chłyt materkindowy", wiedzą, że Niemcy nie przepadają za Polakami, a każdy wie, że wspólne poglądy łączą i budzą zaufanie. A na takie miano Polacy sami sobie kiedyś zasłużyli, co zrobić.

• Redaktorzy

"Czy został także nakręcony i wyemitowany odcinek z Żydami, w pełnym rynsztunku - kapelusze, chałaty dyndające pejsy i cicit, w którym za pomocą spisku przejmują wszystkie telewizory w sklepie ?"

Mam nadzieję że taki powstanie. W końcu to - "nie dla idiotów!". Widziałbym to tak, że wchodzą starozakonni, coś tam do siebie szwargocą, obsługa w lansadach przynosi telewizor, jednocześnie na trzecim planie widać jednego z przybyszów, jak rozmawia szeptem z wymuskanym mężczyzną w garniturze i okularach, z wyrazem rozwiązłości na pulchnej twarzy, typowy menedżer. W pewnym momencie ściskają sobie dłonie, przy czym w dłoni pulchnego pozostaje banknot. Gdy partner transakcji się odwraca, Żyd szybko odkaża rękę przy użyciu wody kolońskiej Dolce & Gabbana (product placement plus reklama pro-gejowska). Potem obaj znikają na zapleczu. W międzyczasie targi o telewizor dobiegają końca, widać że strony nie doszły do porozumienia, obsługa idąc tyłem (wciąż w ukłonie) wynosi telewizor, Żydzi sapią. Następnie wszyscy spoglądają na zegarki (Jaeger LeCoultre, product placement), patrzą na siebie porozumiewawczo i wychodzą. Ale - cóż to za zmiana! Na budynku widnieje napis Media Markt alfabetem hebrajskim - zbliżenie. Koniec reklamy.

A tak wogóle, to czy hasło "Nie dla idiotów" też nie jest lekkim przegięciem? Ja kupiłem kiedyś komputer w Media Markt i raczej ze swojego doświadczenia to właśnie wtedy byłem idiotą, bo to co ten komputer miał w środku to krótko mówiąc zebrany największy badziew na rynku.

Już wielki nauczyciel ludzkości J.W.Stalin powiedział że II Wojna Światowa to wina IIRP bo gdyby nie ona to CCCP w 1939 poszłoby ratować Czechosłowację a wszędzie zaprowadzono by pokój i sprawiedliwość ludową :-))))

Na ulicach prawdopodobnie zamiast żandarmów w skórzanych płaszczach stałby bosy Azjata z karabinem na sznurku...

Wczoraj gdzieś w TV leciał wywiad z Lemem który wspominał jaka była deprecha i poczucie beznajdzieii gdy do Lwowa wmaszerował pułk mongolski. Jakby świat runął. I jakoś Rosjanie do dzisiaj nie lubią się godzić z myślą że aż do Barbarossy Stalin aktywnie współpracował z IIIRzeszą i jej przemysłem zbrojeniowym. Na szczęście dostali w dupę i jedni i drudzy. Może nie ci co powinni bo Rosjanie sami sobie dali karę ale dla nich to był dobrobyt i rozwój. I bądź tu mądry. Może i nas kiedyś oskarżą o komunizm w Rosji? Chyba nie bo Dzierżyńskiego prawie że ostatnio beatyfikowali w nowych podręcznikach gdzie stał się bohaterem tworzącym nowe kadry Kraju Rad :-)

>dudivan

Dudi, mieszasz klamstwa i prawde !

Hitlerowskie obozy koncentracyjne nie byly polskie !

Natomiast Polacy sa zlodziejami (lub przynajmniej bywaja czesciej, niz inne nacje !).

Gdybysmy czesciej, glosniej i zupelnie otwarcie o tym mowili, cenieni bylibysmy

na calym Swiecie za za zdrowe podejscie do samych Siebie i SAMOKRYTYCYZM !!!

A tak jestesmy tylko malostkowymi, zakompleksionymi polaczkami-zlodziejaszkami !

Chcesz ukarac MM, odebrac im mamone, zeby spokornieli ?

Odbierzesz mamone samemu Sobie kupujac np. wydania DG po 73 zl. w Trafficu,

zamiast po 56 zl. w MM ! Ostatnio widzialem Box EMI za 39.90 w MM i za 114.99 u konkurencji !

Pozdrawiam

Pompatyczna Heleno,

Nie żadne "hitlerowskie obozy" ani "nazistowskie obozy" bo niby czemu to Polacy nie mieliby być zwolennikami Hitlera, czy nazistami ? Z takich właśnie manipulacji językowych, takich neologizmów łatwo przejść do jeszcze fajniejszych form.

"Niemieckie obozy koncentracyjne". Niemieckie ! Tak naley pisać. konkretnie i zgodnie z prawdą.

Na fenomen owych "nazistów" i "hitlerowców" w polszczyźnie zwraca uwagę pokolenie, które przeżyło wojnę. Wtedy nikt nie operował takimi słowami ! Mówiło się zwyczajnie "Niemcy", "Niemcy napadli", "Niemcy zabili", "Niemcy przyszli".

Ta reklama nie wzięła się z niczego, może warto się zastanowić nad tym.

Oszem lubimy słuchac jacy to jesteśmy wspaniali i mądrzy, Rzeczywistość skrzeczy. Kto kradnie samochody najlepiej w Europie? To my , i może jeszcze Rosjanie.

Panowie i Panie , nic samokrytyki:-)

To niestety smutna prawda, taki jest stereotyp Polaka w Niemczech. I co gorsza, zasluzenie. Mieszkam w Niemczech juz 17 lat, i nieraz bylo mi wstyd za Polakow gdy widzialem ich zachowanie. A na moje uwagi typu "ladnie reklamujecie Polske swoim zachowaniem " reakcja w najlepszym razie byla typu: "to co, przeciez tu mnie i tak nikt nie zna"...

Niemieckość obozów koncentracyjnych w IIIRzeszy zauważy każdy architekt lub urbanista. Były one doskonałym przykładem funkcjonalizmu szkoły Gropiusa który zwiał do USA na początku lat trzydziestych. Nie jego wina ale rozplanowanie i logika założeń są świetne. To po co i czemu służyły - cóż... doskonała realizacja funkcji nie świadczy o etyczności rozwiązań, rosyjskie szturmy w II WŚ też były koszmarne ale dały rezultat. Obozy także - niemieccy projektanci kontynuowali zresztą swą "twórczość" w Ameryce Łacińskiej budując obozy w Argentynie oraz dla Pinocheta. A Sowieci docenili ich doskonałość ładując ponad 40 obozów z terenów Niemiec na kolej i składając je za Uralem. Gułag Mk II :-(

• 2 tygodnie później...

polacy to złodzieje, jeżdżą kraść do niemiec,

nie ma się co oburzać, że prawdę pokazali,

ja nie kradnę i do niemiec nie jeżdżę, mnie to nie dotyczy,

jeśli ktoś jeździ do niemiec to złodziej, albo kombinator, bo po co by jeździł?

zamiast siedzieć w domu?

7 Kwi 2006, 21:47

polacy to złodzieje, jeżdżą kraść do niemiec,

nie ma się co oburzać, że prawdę pokazali,

ja nie kradnę i do niemiec nie jeżdżę, mnie to nie dotyczy,

jeśli ktoś jeździ do niemiec to złodziej, albo kombinator, bo po co by jeździł?

zamiast siedzieć w domu?

Jebac w dupe szwabskich synów.Obrońcy sie znalezli hitlerowców...

Grundig High Fidelity

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.