Skocz do zawartości
IGNORED

Guttena komnata odsłuchowa

gutten

Rekomendowane odpowiedzi

bono29, zapewniam Cię, że całkowicie zdaję sobie sprawę z mizerności warunków odsłuchowych, jakimi dysponuję, oraz z tego, że mój sprzęt niczym jest w porównaniu do zaawansowanych zabawek audiofilskich. Nawet nie próbuję niczego porównywać.

Zapewniam również, że z przyjemnością zastanawiałabym się nad tym, jak zagospodarować stumetrowy apartament, mam jednak zaledwie 29-metrowe mieszkanie, w którym śpię, jem, słucham muzyki, pracuję i wykonuję setki innych czynności. Kompromisy są zatem nieuniknione.

A zdjęcie moich czterech kątów zamieściłam z czystej przekory, dla równowagi wobec Guttenowych gąbek i innych wyszukanych ustrojów. :-)

Jazz, proponowane przez Ciebie rozwiązanie nie będzie współgrać kolorystycznie z wystrojem pokoju Guttena. Już wolę biegać z lusterkiem... :-)))

-> Darcy

W ogole sie nie przejmuj. Calkiem przyjemnie wyglada Twoje mieszkanie. Nie jest za bardzo przeladowane i chyba calkiem z glowa urzadzone. Ja bym dolozyl kwiatki do ozywienia wnetrza, ale to wynika z mojej szajby na punkcie zieleni.

Lempicka z czasem mozesz zamienic na Chagal'a albo Miro, z zalem stwierdzam ze np. Witkiewicz czy Magritte by nie pasowali ;-)

Kazdego stymuluje cos innego, ot chocby to co ujawnil Jazz mnie jakos srednio. Ale moze przesadna stymulacja jednego zmyslu zabierze cos innemu? U mnie nad sprzetem wisi artystyczne foto pod roboczym tytulem "Mordy", przedstawiajace moja najblizsza rodzine. Jak brom powiadam. Swietnie mnie za to stymuluje El Greco, ale do odpowiedniej muzyki i w znacznie mniej ostrym środowisku. Tu jak piesc do nosa, obawiam sie. Wlasciwie to nie czuje sie zeby cos wytypowac. Moze i Jazz ma racje (latex rules!)?

A ja zachęcam do zaufania sobie i przejścia się po galeriach. Nie żeby od razu kupować obrazy najbardziej uznanych polskich malarzy (czasami mocno przereklamowanych), ale własnie tych stawiających pierwsze kroki. Czasami można "wyczaić" fanastyczne obrazy za śmieszne pieniądze (jak na prawdziwą sztukę ofkors).

Póki mozna się pogapić tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (ale nie kupować bo snobistycznie i drogo)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ło matko, 3 gracje a zero w nich wdzięku, a już myślałem, że mi się karta GFX zepsuła!! Toć to 3 cellulity przed liposukcją chyba są, dużo lepsza ta chudzinka na fotce niżej ;-) cera zdrowa a i dieta pewnie mniej hardcorowa.

ABs, trafiłeś w dziesiątkę. Bosch to kolejna miłość Guttena. :-)

Oldbeat, aby powrócić do wątku, (który cały czas oscyluje wokół tematów designersko-audiofilskich) mam pytanie. Ktoś radził Guttenowi zawieszenie płótna z jakimś nadrukiem, sama widziałam zresztą coś takiego w magazynach dekoratorskich. Na ile jednak takie wynalazki rzeczywiście służą jako ustroje akustyczne?

Darcy>>>

Płótno jako takie chyba nic akustycznie nie zmienia, chyba żeby nim owinąć kolumny lub zapchać otwory bass reflex :-) Zresztą było już parę wątków na temat wygłuszania, rozpraszania i pochłaniania, w jednym z nich kolega Elberoth prezentuje pokój wybudowany specjalnie do słuchania muzyki, a zastosował tam chyba wszystko co możliwe. Ja osobiscie słucham w normalnym, średnio umeblowanym pokoju i uważam, że nie należy przeginać, bo pokój do mieszkania, w którym da sie słuchać, zmienia sie w pokój do słuchania, w którym sie nie da mieszkać :-) Więc albo dedykowany pokój odsłuchowy albo takie kombinowanie fakturami ścian, meblami i ustawieniem kolumn we wnętrzu, żeby wyeliminować przynajmniej te podstawowe błędy pomieszczenia. Dlatego też wole Twój malutki pokoik, w którym przy odrobinie dobrej woli można sobie posłuchać średnio-głośno pianinka, niż pokój Guttena ( sorry Kolego ;-) ), wywalony gąbką, która moim zdaniem niewiele poprawia, chyba że samopoczucie.

Pozdrawiam :-)

>Arek

"tylko KTÓREGO miejsca bazy - którego punktu (środek? głośnik? inny?) - to dotyczy?"

Baza jest płaszczyzną, przechodzącą przez membranę głośnika i prostopadłą zarówno do ściany od której następuje odbicie jak i do płaszczyzny utworzonej przez tor rozchodzenia się fali dźwiękowej.

Public, ta pani tylem przed lustrem wisi w jednej z kazimierskich (krk kazimierz oczywiscie) knajp w toalecie (i tu konkurs dla krakusow - w ktorej?!). bywam tam czesto, zawsze sie smieje i zastanawiam czy dla polepszenia samopoczucia nie sprawic sobie takiego plakatu do lazienki ;-)

gutten, dla polepszenie Twojego samopoczucia powiem, ze masz fajnie, kanapa czerwona szczegolnie zachecajaca

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.