Skocz do zawartości
IGNORED

NEWS, CZYLI CO NOWEGO NA RYNKU ???

Pixeel

Rekomendowane odpowiedzi

11.2 można sobie wyobrazić w "średniej wielkości amerykańskim salonie". Zresztą kolesie miewają coś z głową (patrz te wypasione i wulgarne pomieszczenia do oglądania filmów). Rzeczywiście w moich 22 m2 to abstrakcja. Spodziewam się jednak sporego zapasu mocy. A to dobrze :)

Nagrody EISA to jedna wielka bzdura. To chyba plebiscyt która firma "da więcej"

Europejski wzmacniasz stereo - Cabrige Audio 840A. LOL.

A najlepszy samochód to chyba Trabant ?

Beznadziejne i tendencyjne te nagrody ,czemu ma służyć promowanie tych produktów .Oprócz Linna nie widzę tam nic wartościowego co by zasługiwało na nagrodę .przykład głośniki Yamaha .albo ten odtwarzacz Cd Pioneera .

Ludziska patrzą na znaczek i kupują te bardzo przeciętne produkty a potem wmawiają sobie że skoro dostało nagrodę to widocznie to jest ta najlepsza jakość , pełna żenada .

> Meloman,

> 2. Komu ma służyć system 11.2? To jawny debilizm...

I tu nie zgodzę się z Szanownym Kolegom :-)

Ja, wychodzę z założenia, że im większym dysponujemy pomieszczeniem tym większa ilość głośników ma sens. Powyższe rozwiązanie YAMAHY nie tyczy się zapewne powierzchni 25m2 :-). Niestety wbrew temu co od dawna czyta się i słyszy, że rzekomo dźwięk w naszych "domowych" zestawach KD dorównał, a nawet przewyższył dźwięk w kinie jest dla mnie kompletną bzdurą - i tu nie potrzeba wnikliwych badań ani testów, to się po prostu słyszy. Szczególną uwagę proszę zwrócić tu na dźwięk dookólny (surround) - moim skromnym zdaniem Multipex'y zdecydowanie lepiej na tym polu wypadają (np. Multipex "Korona" (sala nr 9) we Wrocławiu). Ten dźwięk naprawdę otacza, słyszy się suuround. To, że w swoich zestawach słyszymy zarejestrowaną aktywność w tylnych głośnikach, nie oznacza, że mamy do czynienia z dźwiękiem surround. W domowych zestawach tylnie głośniki starają się, lecz jeszcze sporo im brakuje. Jest kilka "fajnie" zarejestrowanych ścieżek "surround" wydanych na płytach DVD, na których aktywność głośników surround jest wzmożona, jednak według mnie to zaledwie namiastka. Słyszałem sporo zestawów, w lepszej i gorszej arnażacji akustycznej i niestety - choć były słyszalne różnice - to wciąż daleka droga.

Podsumowując:

Dla mnie większa ilość głośników surround z odpowiednią implementacją układów kodująco-dekodujących dedykowanych temu rozwiązaniu - w przypadku dużych pomieszczeń ma sens.

Na poniższym zdjęciu propozycja wspomnianej konfiguracji 11.2 wedle YAMAHY

Pozdrawiam

Pixeel

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>>Pixeel

Żenujący system, a rozdzielania subwooferó na dwa źródła to chyba testowanie - czy ludziom można wcisnąć wszelki kit.

Proponuję wprowadzić system oparty na obwiedni koła - 2xPixR.

Zakładając np. szerokośc jednego głośnika na 50 cm przy promieniu R=3 m potrzeba 2x3,14x3/0.5=ok. 38 głośników!

To jest dopiero zestaw, a nie tam jakieś badziewne 11.2...

Pixeel, 20 Sie 2007, 09:27

A jak zaproponowany układ Yamahy ma się do standardu THX ? Nie widzę tam dipoli. Jeżeli chodzi o porównanie dźwięku z kina i z kina domowego to się zgodzę ale to co proponuje Yamaha to dorabianie ideologii do produktu. Pełno głośników z tyłu i z przodu. Zwróć proszę uwagę, że w kinach sporo głośników jest właśnie po bokach.

P.S. Zabawny jest ten centralny, na poziomie kostek :-)))

a ja od dawna czekam na dobrej klasy amlituner 2.1 kanałowy.... > porzadny system autokalibracji i mozna sie bawić w tzw. kino domowe

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Po pierwsze...

Nikt nie nakazuje stosowania powyższego rozwiązania - można pozostać przy standardowym 5.1, lub tradycyjnym 2.0/2.1. Zapewne i przy tych opcjach, powyższy flagowiec YAMAHY zadowoli niejednego entuzjastę „dźwięku kinowego” . Jednakże, Ja bardzo sobie cenie wysiłek owych Japończyków. Yamaha w swoich produktach od dawna implementuje bardzo dużo własnych rozwiązań, w oparciu o długoletnie badania zwłaszcza przy DSP. W tym momencie Japońscy inżynierowie wychodzą na przeciw potencjalnym odbiorcom, z własną koncepcją tworząc tym samym alternatywę dla norm THX, które notabene zmieniają punkt widzenia pól akustycznych DSP Yamahy. Nie wszystkim podoba się "okrojone" pasmo Dipoli itp. proponowane przez THX. Cierpią na tym wydania pełnozakresowe np. koncerty itp. YAMAHA od dawna w oparciu o własne badania proponuje (w wyższych modelach) "zainstalowanie" dodatkowych kanałów wychodząc poza standard, które w/g producenta mają zwiększyć wrażenia odsłuchu (np. poszerzyć scenę) - czy tak jest, czy nie, czy jest bełkot marketingowy? - rzecz gustu. Znam zarówno zwolenników, jak i przeciwników takowego rozwiązania. Ważne, że takowa opcja jest (a stosowne końcówki mocy zainstalowane) - jednym słowem DUżY plus na tle konkurencji. Z resztą nie bez powodu Yamaha długo, uparcie i konsekwentnie broniła (broni) swoich własnych doświadczeń próbując nie pozostawać w cieniu logo THX (nawet przy flagowych produktach), bowiem te dwie szkoły „kłóciły” się wręcz ze sobą. Nadszedł jednak czas, kiedy klient uznał iż każdy szanujący się receiver posiadać powinien Logo THX, a czego nie robi się dla klienta  - ale to jest moje własne zdanie 

Po drugie…

W raz z nadejściem ery "High Definition" producenci wykorzystują owe zamieszanie na rynku proponując różnego rodzaju konfiguracje. np. "nowy" standard 7.1 (następca 5.1), który w/g propozycji np. DTS Inc. przy niedawno narodzonym dziecku DTS-HD może wystąpić w 7 konfiguracjach – do tego też nie trzeba dostosowywać, ale można :-) Podobnież jak do koncepcji YAMAHY.

P.s. Przyznam się szczerze, że wiąże nadzieję z nowym standardem DTS-HD Master

Wracając do sedna tematu:

Osobiście nie miałbym nic przeciwko by na mojej lewej bocznej ścianie: zagościły 4 głośniki surround, tylnej: 4 głośniki surround, prawej bocznej: 4 głośniki surround, 2 subwoofery (przy przedniej i tylnej ścianie), 1 głośnikiem nad głową, oraz tradycyjne 3 na przedniej. A wszystko to zamykając w skromnych 100m2 :-) Czego sie nie robi, by uzyskać oczekiwany efekt :-)

Na poniższych zdjęciach widnieją wspomniane propozycje DTS Inc. konfiguracji głośników w „standardzie” DTS-HD 7.1 :

1. 7.1 Speaker Layout: Traditional

2. 7.1 Speaker Layout: Full Rear Surround

3. 7.1 Speaker Layout: Side High

Pozdrawiam

Pixeel

Ukryta Zawartość

post-5989-100006486 1187623585_thumb.jpg

post-5989-100006487 1187623585_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4. 7.1 Speaker Layout: Front Wide

5. 7.1 Speaker Layout: Front High

6. 7.1 Speaker Layout: Center Over-Head

Ukryta Zawartość

post-5989-100006483 1187623699_thumb.jpg

post-5989-100006484 1187623699_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7. 7.1 Speaker Layout: Center High

c.d.n. zmykam do domu :-)

Pozdrawiam

Pixeel

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>Pixeel

Radzę posłuchać co potrafi zdziałać dobre stereo.

W domu na codzień używam Arcama z topowej serii FMJ. Nie jest to żaden high-end, ale na pewno już zestaw średniej klasy. W każdym razie - to pierwszy zestaw, który użytkuję tak długo (będzie ładnych lat) i o którym nie myślę - trzeba zmieniać. Wiem, że można zawsze lepiej, ale ten Arcam zaspokaja moje potrzeby, w tym przede wszystkim dotyczące jakości dzwięku.

I bez skromności powiem, że znajomi wielokanałowcy (pochwalcy Yamah i Pionieerów) są wprost zaskoczeni jak dwa niepozorne głośniki (AE-1) z elektroniką Arcama potrafią zbudować tak przestrzenną i namacalną scenę.

Dodam - że, niektórzy dodają opinie, którą pozostawiam bez komentarza - "Jak to możliwe, że bez centralnego da się odseparować wokal?".

I dygresja odnośnie subwooferów. Czy wiesz, że ucho ludzkie nie potrafi tak łatwo zlokalizować źródła niskich tonów. Więc stawianie dwóch takich głośników to marketingowa ściema.

Meloman, a czy słuchałes tych przytoczonych konfiguracji ?

Oczywiście można oglądać kino korzystając z tradycyjnego stereo i czerpać z tego satysfakcję ale obecne standardy audio w kinie domowym oferują trochę więcej i skoro się przyjęły to znaczy, że są godne uwagi.

> Meloman

Z całym szacunkiem, ale "dzisiejsze" kino kojarzy mi się z przestrzennym dźwiękiem. Surround stał się już synonimem nowoczesnej ścieżki filmowej. Postawię tu za przykład (może banalny, ale dobrze znany) sagę STAR WARS, czy TERMINATOR (efekciarskie kino). Pierwsze (i najlepsze moim zdaniem części) miałem przyjemność podziwiać w DOLBY STEREO. Przyznam, że na tamte czasy otrzymałem maximum satysfakcji. Jednakże w dzisiejszy czasach, mając do dyspozycji zdecydowanie ciekawszy arsenał systemów dźwiękowych (jak chociażby DD, DTS czy DTS-HD) owe STEREO (w przypadku ścieżek/efektów filmowych) wypada zdecydowanie słabiej. Wystarczy spojrzeć na nowsze części przytoczonych filmów. Tu dźwięk, aż się prosi, aby owinąć sobie odbiorce wokół własnej osi. Przyznam się szczerze, że nowe efekty przestrzenne wniosły bardzo dużo do filmu (abstrahując od faktu, że straciły na fabule :-). Zgodzę się natomiast, że ciekawszym doznaniem może być oglądanie filmów przy wsparciu dobrego zestawu stereo (patrz: Twój ACRAM), aniżeli "plastikowego" (nie wiedząc dlaczego kojarzącego się z Kinem Domowym) zestawu 5.1 ze sklepu X.

Podsumowując:

Dla mnie na dzień dzisiejszy sytuacja wygląda następująco:

Do muzyki: Dobre STEREO - Koniec, kropka :-)

Niestety tu zarówno SACD, jak i DVDA rozczarowało. Jak wcześniej wspominałem, wiąże duże nadzieję z DTS-HD Master - drzemie tam olbrzymi potencjał. Przyznam się szczerze, że bardzo często słucham muzyki w Quadro (po prostu lubię).

Natomiast w kwestii ścieżki i efektów dźwiękowych w filmach: dźwięk przestrzenny-dookólny jest wręcz wskazany.

Dla mnie dźwięk przestrzenny w kinie przyćmił na dobre tradycyjną ścieżkę filmową zapisaną w stereo.

P.s. żeby nie było nieporozumień: Proponowany przez dzisiejsze systemy dźwięk, nie jest jakąś rewelacją, jest po prostu lepszy niż był i daje mi więcej przyjemności podczas seansu. Wciąż będziemy wyczekiwać kolejnych modernizacji, pomysłów, koncepcji, wdrożonych w nasze receiver'y. Osobiście uważam, że w przyszłości era mnożenia się kolejnej ilości głośników zakończy się. Powstanie jakiś system, z bogatą bazą algorytmów, który będzie w stanie z jednego źródła wypuścić wiązkę dźwięku, który w mgnieniu ucha :-) rozleje sie po całej sali przeszywając nas na wszystkie strony, czego Wam i sobie życzę :-)

Pozdrawiam

Pixeel

Nie uważam, że stereo jest dobre do kina.

Ale w zupełności wystarczą dwa dobre głośniki z przodu, dwa z tyłu. Do tego można dołączyć subwoofer jak ktoś lubi łomot.

Z drugiej strony mnie osobiście irytuje fakt, że np. strzał z pisteletu słyszę z tytłu, kiedy pistolet wyraźnie widzę z przodu na ekranie.

Mogę zrozumieć zachowując odpowiednie proporcje, że projektor łączy się z zestawem wielokanałowym, ale wybaczcie mi - nie potrafię zrozumieć łączenia telewizorów 32 calowych z takim zestawem i szumnie nazywanie tego KD.

Całkowicie zachwiane proporcje - z jednej strony morze dźwięku, z drugiej - mikroskopoijny jak na kino obraz...

A takie zestawy ma 95% ludzi... Nie wiem czy się śmiać czy płakać...

Uważam - że w moim przypadku wybrałem złoty środek - niezły sprzęt do muzyki i chyba niezły do KD, nie licząc oczywiście Logitecha :-)

> Meloman

> (...) > ale wybaczcie mi - nie potrafię zrozumieć łączenia telewizorów 32 calowych z takim zestawem i

> szumnie nazywanie tego KD.

I tu się z tobą zgodzą.

Z powodzeniem dźwięk wielokanałowy, można nazwać dźwiękiem DUżEGO formatu. Kino zawsze kojarzyło (kojarzy) się z obrazem DUżEGO formatu. Zatem wskazane jest, aby zachować proporcje obu formatów, bowiem jedno i drugie nierozłącznie, nieustannie współpracują ze sobą przez cały seans. I choć sam posiadam TV 32" w swoim zestawie, jestem świadomy owej sytuacji :-), bacznie obserwuję, by w końcu zdobyć się na odpowiedni model i kupić upragniony projektor, bowiem ani TV LCD, ani TV plazma na dzień dzisiejszy nie spełnia moich oczekiwań.

Pozdrawiam

Pixeel

Na pl.rec. film w wątku o filmie "300" są arcyciekawe wypowiedzi na temat preferencji obraz-dźwiek w KD.

Przepraszam za słowa, ale ludzie najprawdę mają posrane w główkach...

• 2 tygodnie później...

----------------------

TEST: ONKYO 875

----------------------

Na sąsiednim portalu hdtv.com.pl (w domowych warunkach) przetestowany został w/w amplituner.

I choć autor testu nie miał pełnych możliwości (sprzętowych), aby przetestować zaimplemntowane w/w receiver najnowsze układy kodująco-dekodujące (DTS-HD, DD Plus, DTrueHD), tekst wart jest uwagi, bowiem poruszone zostały inne ważne aspekty dotyczące amplitunera, np. bardzo zachwalany przez ONKYO procesor Reon-VX, który rzekomo "pozwala upskalować i upkonwertować z niespotykaną dotąd jakością".

Osobiście bardzo sobie cenie "domowe" testy, bowiem istnieje szansa, że marketingowy bełkot, oraz często spotykany tzw. "sponsorowany" test, zamieszczany w różnych czasopismach (i nie tylko) pozwoli dojrzeć choć troszkę światła prawdy. I choć trzeba brać pod uwagę, iż są to opinie subiektywne, to jednak często wolę je aniżeli wykresy laboratoryjne.

link:

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Pixeel

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

-------------------------------

PANASONIC PT-AE2000U

-------------------------------

PANASONIC przedstawił następce projektora PT-AE1000U (dedykowanego do Kina Domowego).

"Firma Panasonic przedstawiła nowy projektor LCD o oznaczeniu PT-AE2000U. Urządzenie, które przeznaczone jest dla osób planujących stworzyć kino domowe, oferuje im do dyspozycji obraz w rozdzielczości 1920 x 1080 pikseli.

Panasonic PT-AE2000U powinien zainteresować klientów planujących stworzyć w domu wysokiej jakości kino domowe. Urządzenie zbudowane zostało w oparciu o technologię LCD (panele C2Fine D7) i jest zdolne do prezentowania obrazu w rozdzielczości full HD, czyli 1920 x 1080 pikseli. Producent deklaruje, że oferowana jasność oraz współczynnik kontrastu wynoszą, odpowiednio, 1500 ANSI Lumenów i 10000:1.

Nad jakością obrazu czuwają:

- Technologia Smooth Screen, która - jak można przeczytać na stronie producenta - "wykorzystuje zjawisko podwójnego załamania światła w krysztale (Crystal Double Refraction), aby ułożyć piksele na ekranie bez żadnych przerw. Pozwala to na uzyskanie "gładkich" obrazów, jakie możemy oglądać w kinie. Technologia Smooth Screen przyczynia się również do uzyskania większej głębi obrazu, wzbogacając efekt jego trójwymiarowości."

- System Dynamic Iris, który "60 razy na sekundę ustawia przysłonę, siłę świecenia lampy oraz krzywą gamma. Dynamic Iris poprawia również odwzorowanie szczegółów w jasnych i ciemnych scenach i pomaga w uzyskaniu niezwykle wyrazistych i ostrych obrazów."

- Technologia Cinema Color Management, która "zapewnia indywidualną korekcję nawet dla 1,07 mld. kolorów. Użytkownik może dostosować poszczególny kolor, bez wpływu na kolory sąsiednie - można więc uzyskać żądane zrównoważenie barw w trzech aspektach - odcienia, luminancji i nasycenia."

Projektor oddaje do dyspozycji użytkownika trzy wejścia HDMI (1.3 z xvYCC), możliwość przesuwanie obiektywu w pionie (w górę i w dół) i w poziomie (w lewo i w prawo) oraz tryb Split Adjust (obraz dzielony jest na dwie części, na jednej z nich możemy obserwować wprowadzane przez nas zmiany ustawień).

Nowość trafi do sprzedaży w październiku. Niestety jej cena nie została podana."

źródło:

kinodomowe.idg.pl

Pozdrawiam

Pixeel

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

---------------------------------------------

PANASONIC PT-AX200 nadchodzi !!!

---------------------------------------------

Panie i Panowie,

Pragnę poinformować, iż bardzo udany projektor PT-AX100 (Panasonic), doczekał się następcy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Pixeel

post-5989-100004681 1189959861_thumb.jpg

post-5989-100004682 1189959861_thumb.jpg

post-5989-100004683 1189959861_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-------------------------

THX Loudness PLUS

-------------------------

"THX Loudness Plus to nowa technologia regulacji poziomu głośności, która stosowana będzie w najnowszych wersjach dekoderów THX Ultra2 i THX Select2. Jak łatwo się domyślić, będziemy mogli ją odnaleźć w certyfikowanych urządzeniach, w których występuje regulacja głośności takich jak: przedwzmacniacze, amplitunery A/V i wzmacniacze A/V.

THX Loundness Plus zapewnia doskonałe odtwarzanie efektów dźwiękowych bez względu na poziom głośności jakiego używamy.

Dlaczego jest to tak ważne?

Wszystkie przestrzenne realizacje dźwiękowe takie jak filmy, gry komputerowcy czy koncerty muzyczne, miksowane są w studio na referencyjnym poziomie głośności ( Reference Level ). By uzyskać w warunkach domowych dokładnie ten efekt brzmieniowy, który wymyślił sobie realizator dźwięku w studio, konieczne jest odtwarzanie tak zmiksowanego materiału z takim samym referencyjnym poziomem głośności, oznaczonym we wszystkich urządzeniach wzmacniających, certyfikowanych THX jako poziom „0”. Znając zdolności mocowe wzmacniaczy z certyfikatem THX możemy łatwo wyobrazić sobie sytuację, w której referencyjny poziom głośności może być zdecydowanie zbyt wysoki do domowego odsłuchu (np. późną nocą). I właśnie by zachować perfekcyjnie zmiksowane efekty dźwiękowe i ustrzec się przed głębszą deformacją brzmienia, przy oglądaniu filmu z poziomami niższymi od referencyjnego, firma THX wprowadziła do swoich procesorów technologię THX Loudness Plus.

Opracowanie nowej technologii poparte było badaniami w których udział brali eksperci akustycy. Technologia THX Loudness Plus potrafi wyrównać wszelkie zafałszowania tonalne występujące podczas słuchania ścieżki dźwiękowej z poziomem niższym od referencyjnego. Technologia, wykorzystując automatyczną regulację różnicy poziomu odtwarzania między kanałami przednimi i efektowymi – w zależności od faktycznego poziomu odsłuchu – doprowadza do sytuacji, w której bez względu na głośność, słuchający doświadcza niezapomnianych, spektakularnych efektów przestrzennych i może cieszyć pełną dynamiką odtwarzanej ścieżki dźwiękowej.

THX Loudness Plus wykorzystuje dwojaką, bardzo zaawansowaną obróbkę sygnału. Jeśli użytkownik ściszy nieco swój system, natychmiast uruchamiają się: THX Multi-channel Spectral Balancing™ i THX Dynamic Ambience Preservation™, zapewniając niezniekształconą reprodukcję ścieżki dźwiękowej.

THX Multi-channel Spectral Balancing™ : poszerza zakres słyszalnych częstotliwości, który zawęża się w momencie zmniejszenia głośności odtwarzania. Dokonywane jest to poprzez wzmocnienie sygnałów znajdujących na skraju reprodukowanego pasma dla wszystkich kanałów.

THX Dynamic Ambience Preservation™ : automatycznie wzmacnia reprodukcję kanałów tylnych, w stosunku do kanałów przednich, tak, by nie utracić żadnych, kreujących bogatą scenę akustyczną, detali."

źródło: nowetrendy.pl

Pozdrawiam

Pixeel

• 4 tygodnie później...

Yamaha wraca do korzeni i prezentuje swoje nowe klocki stereo klasy High-End w stylu lat 70 :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 miesiące później...

Firma JVC - przedstawiła w Pradze nową linie produktów na nadchodzący sezon 2008

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pixeel

odczucie przestrzennosci dzwieku nie zalezy od liczby glosnikow , tylko od ich jakosci, z 5.1 mozesz wyciagnac lepszy dzwiek niz z 11.2 bez wiekszego wysilku, ze w kinie dobrze graja wieloglosnikowe zestawy nie ma nic do rzeczy , inna przestrzen , pomieszczenie, ktore jest dedykowane i przygotowane akustycznie itd., abecadlo hi-fi: na jakosc obrazu dzwiekowego wplywa jesli chodzi o sprzet1.jakosc glosnikow2jakosc wzmocnienia3jakosc zrodla, na dvd mamy jakosc warstwy dzwiekowej pokroju mp3, nie zbliza sie to nawet do przeplywnosci cd audio wiec zadne cudowne sztuczki i algorytmy nie zrobia z gowna ciastka, jedyna mozliwosc to jak najlepsze przekazanie tego ulomnego sygnalu przez dobry wzmacniacz na 5 solidnych glosnikow i z odczuciem realnosci zdarzen dzwiekowych i przestrzenia nie bedzie problemow, wiekszosc tych zestawow kina domowego teraz lansowanych nie ma szans zagrac ze wzgledu na bardzo slabe glosniki i dychawiczne koncowki mocy w amplitunerach, fizyki sie nie oszuka:)))) dvd player mozna kupic za 200 pln i bedzie wymiatal, ale za dobrywzmacniacz i glosniki trzeba zaplacic, a wiekszosc klientow nie chce placic i ma namiastke kina, namiastke hifi

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• 6 miesięcy później...

Pojawił się nowy model amplitunera firmy Panasonic ,który wyposażony jest w najnowsze dekodery Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio ,posiada także przydatną funkcję Bi Amp :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nowy dzielony Marantz pretuner/procesor AV8003 + 8-mio kanałowa końcówka mocy MM8003

Ukryta Zawartość

sam mam na to chrapkę ale zobaczę jak zagra to z moimi dyniami

post-17990-100007612 1219328541_thumb.gif

post-17990-100007613 1219328541_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do kompletu blu-ray Marantz BD8002

Ukryta Zawartość

post-17990-100007611 1219328813_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niebawem pojawią się też nowe modele ampli Onkyo TX-NA906X i TX-SA806X

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

post-17990-100007591 1219390040_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poniżej więcej o nowościach ONKYO

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.