Skocz do zawartości
IGNORED

TYPUJEMY NAJLEPSZE POLSKIE WZMACNICZE...

Polik

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Tak jak Andrea napisał rzeczywiście zapomniałem o Nuda Veritas - szkoda, że ostatnio nigdzie w Wawie nie można ich posłuchać ;(

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Fr@ntz nie martw się nie długo będzie premiera a w zasadzie już WI-4mk2 Nuda Veritas .Ten wzmacniacz sparliżuje rynek audio w Polsce.Te wszystkie chwalone wynalazki krajowych innych producentów to żadna klasa przy ich wzmacniaczu.Gadać każdy może nawet ja,ale niedługo będziecie mogli go sami ocenić publicznie.Resztę informacji przekażę już wkrótce.

• Redaktorzy

robtango - podaj przynajmniej jakiś przedział kwotowy, boobawiam się, że pewnie bez 8kzł się nie obejdzie

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Seba78,

cos kiedys czytalem, ze zostales, jak to powiedziec, skrzywdzony nieslusznie przez strusia? kazdy ma swoje racje ale zeby od razu wiezienie i brak inetu? to juz chyba przesadzasz.

Elberoth:

Podejrzewam, że masz rację. Problem tylko w tym, że olbrzymia większość nie słyszała tego wzmacniacza w przyzwoitych choćby warunkach (bo audio show raczej się do takowych zaliczyć nie da) za to znają jego cenę i opinie pewnych wszystkowiedząych tego forum, którzy też nie słyszeli ale "wiedzą" jak gra :)

Poza tym nawet gdybyśmy pominęli GSM to moim zdaniem wśród propzycji powinien znaleźc się też Silver 300 - umówmy się, że to też nie jest zły wzmacniacz :)

discomaniac71, 6 Kwi 2006, 15:31

>Ej Panowie Polik mial nadzieje ze wymienicie smieciowe WSy z lat 80-tych ale zawiodl sie...

...bo zle zatytulowanym topikiem pozostawil zbyt duze pole manewru dla anty-patriotycznego elementu wywrotowego... ale nic straconego - zapewnie w analogicznym temacie kolumnowym, ktory niechybnie wkrotce sie za sprawa kolegi Polika pojawi juz tego bledu nie popelni. tytul bowiem bedzie brzmiec: "typujemy najlepsze polskie kolumny - dlaczego wlasnie tonsil" i dyskusja potoczy sie juz we wlasciwym (przynajmniej teoretycznie)kierunku... ;P

Elberoth, 6 Kwi 2006, 14:14

>A co to, bojkot Ancient Audio ?

>

>Osobiście jestem w stanie załozyć się o dobry trunek, że nic lepszego jak AA GSM nigdy dotąd nie

>wyprodukowano.

Mysle, ze CSR mogloby powalczyc, gdyby bylo zainteresowane amatorami.

Amplifon WT40 - jedyny polski wzmacniacz który kupiłem - dobry dźwięk, solidne wykonanie, niezawodność (przez 18 miesięcy u mnie bez awarii), ładny wygląd (szczególnie wieczorem, kiedy żarzą się lampy), miła obsługa i dotrzymywanie zobowiązań ze strony p. Andrzeja Piwowarczyka. W cenie znacznie poniżej 10k zł wydaje mi się pozycją godną polecenia.

• Redaktorzy

Faktycznie, zapomniałem o monoblokach AA, których słuchałem w klubie. Duża rzecz. O monoblokach p. Maćka nie piszę, bo to dzieło jednostkowe na użytek własny.

jozwa maryn zgadzam się z Tobą w zupełnosći ,że monobloki p.Maćka to chyba najlepszy wzmak wogóle jaki powstał w Polsce .Użyte częśći ,trafa i koncepcja to: "non compromise".Nuda Veritas i CSR to właśnie ta sama liga jeśli mowa o urzdzęniach tranzystorowych .Monobloki p.Maćka to szcztyt jednostkowy,a jeśli chodzi o szczyt masowy to to dla mnie liczą się te dwie firmy czyli NV i CSR.Przepraszam jeśli kogoś urażę ale elektronika AA to dorabianie ideologi jak nie zer do ceny, ktore nie mają nic wspólnego z prawdą

robtango

moje ex. Mackowe bloki super solidne i ladne (drewno palisander) na upgradowanych kondensatorach Audio Note Copper, srebrnym okablowaniu wliczajac odcinek na oryginalnym Purist Audio Colossus maja jeszcze w Audio Lazurze mimo ze minelo juz sporo czasu od momentu kiedy sprzedalem je im za cash. Mialem z nich wiele radochy zwlaszcza, ze koszt byl mniejszy jak Lamm ML2.1 a brzmienie klasa ;) Brak marki to jednak przeszkoda, nawet jak jest marka Xing-Pong-Chang to jest lepiej jak jej brak... Mnie to natomiast nie przeszkadzalo, zawsze mozna sobie zamowic i jubilera srebrna tabliczke z wygrawerowanym napisem np. "xyz silver reference 1.1se" ;)))

Amplifon.

Od lat bardzo cenię konstrukcje Amplifona. Jedne wzmacniacze bardziej mi się podobają brzmieniowo, inne nieco mniej, ale wszystkie konstrukcje są bardzo dobre i solidne. Nie mogę złego słowa powiedzieć, bo nawet te wzmacniacze, które mniej mi się podobają, grają bardzo dobrze a moje preferencje są kwestią gustu a nie wad lub niedostatków.

PS. Konstrukcje p. Maćka to jednostkowe produkty i każdy projekt jest inny. Poza tym nie są konstruowane w celu późniejszej sprzedaży a wyłącznie z zamiłowania i pasji tworzenia.

• 7 lat później...

dobry dźwięk, solidne wykonanie, niezawodność (przez 18 miesięcy u mnie bez awarii), ładny wygląd

To faktycznie tak długi okres eksploatacji, że można śmiało określić wysoki stopień niezawodności. Mój Amplifikator działa bezawaryjnie prawie 14 lat.

Jeśli chodzi o wygląd Amplifona WT40, to wygląda jak przebajerowana tandeta, ale o gustach się nie dyskutuje.

Diora WS503 - wychowalem sie na nim i byl to pierwszy wzmacniacz jaki kupilem za swoje pieniadze:) i do niego Altusy 150!!!, a przesiadlem sie z kolumn 15W Diora- zasilal je kasprzak o ile pametam (taki radio-magnetofon).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.