Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz Lavardin-Francja

qman

Rekomendowane odpowiedzi

nie jestem w stanie porównać nie słuchałem. choć skoro ja mam ten najsłabszy model to jednak powinna być znacząca różnica. (bo różnica w cenie też jest znacząca);]

ale jak ktoś ma wątpliwosci to zapraszam do siebie na odsłuch:)

broy, 14 Cze 2010, 21:56

>Skoro mamy coming out właścicieli/użytkowników/słuch aczy modelu podstawowego IS, czy byłby ktoś w

>stanie porównać go do modelu IS reference? Cwieku?

Dźwięk z mniejszego modelu jest na tyle interesujący, że jutro będe miał w domu większego Lavardina, chyba model IT (jeśli się nie mylę). Napisze coś wiecej, jak posłucham.

tak byla gorsza. pomimo ze stingray jest piekny i jest to bardzo dobry wzmacniacz to lavardin wygral z nim bez zadnego zawahania.

nawet nie wiesz jak cierpialem ze nie bede mial stingraya.

• Redaktorzy

po wczorajszej dostawie kabelków (głośnikowce: model CHR 317; IC analogowe: CLR 83; sieciówka: CMR) mogę powiedzieć jedno - Lavardin powinien sprzedawać swoją elektronikę z kompletnym dedykowanym okablowaniem.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Jak pojawia sie cos ciekawego ,uznanego na swiecie to u nas nalezy to zmieszac z blotem...bez komentarza.

Ps. Ilu z Was piszacych w tym watku widziala ten wzmacniacz nie tylko w gazetkach ? :)

Ps.2 Jak widac jestem,zyje i mam sie dobrze - zaskoczeni?

robix

....oj Robert, bo ty jesteś po prostu nie do zajechania....i tak trzymaj.....:-))...odnośnie piecyka (mogę się wypowiadać bo słuchałem całej oferty) to jest to zjawiskowy wzmacniacz (barwa, przestrzeń i wybrzmnienia.....bajeczka).....tylko, że ja osobiście wolę więcej dynamitu....ale, do stanu spoczynku coraz bliżej i wtedy...kto wie (witaj a-klaso lub lavardin)....:-))

robix - pisz o sobie to Ci dobrze idzie

ja piszę o tym co słyszę i dla mnie towar, który musi mieć specyjały wokół by dźwięk wydał z siebie to nieporozumienie

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Użytkownicy+

cwieku34

>tak byla gorsza. pomimo ze stingray jest piekny i jest to bardzo dobry wzmacniacz to lavardin

>wygral z nim bez zadnego zawahania.

>nawet nie wiesz jak cierpialem ze nie bede mial stingraya.

Więżę w to co napisałeś, chodzi mi jedynie o to że wzmacniacz lampowy wymaga odpowiednich lamp żeby pokazać na co go stać. Być może nie dobrałeś ich optymalnie, niestety dobre lampy często kosztują. Pozostaje jeszcze kwestia systemu, może tran wpisał się w niego lepiej. Próbowałeś z różnymi kolumnami, lub w innym systemie niż Twój ?

robix, 15 Cze 2010, 22:42

>mamel>>> Klocki z najwyzszej poleczki niestety wymagaja od nas nieco wiecej uwagi niz li tylko podlaczenie ich do pradu jesli tego nie wiesz to juz nie moja sprawa:)<

jeśli biżuteria ma decydować o klasie sprzętu (dźwięku) to coś tu jest mocno pogięte

robix,cwieku,bejnik

Jestescie z tego samego rejonu-to dobrze,bo podszkolcie tego mamela,bo jest na poczatku drogi,

a widze,ze sie znacie na lavardinie-moze tak cos o budowie poprosze,bo 6kg to jest masa.

na stronie dystrybutora jest kilka testów z polskiej prasy dotyczących lavardin modelu IS oraz IS Referance. Ale ja polcam poszukać również w literaturze anglojęzycznej, informacji jest w bród. Na temat budowy wypowiadają się ludzie mądrzejsi ode mnie;]

Faktem jest ze podstawowy Lavardine wazy zaledwie 6 kg i przypomina nieco ,,Creeka,,:) ale coz z tego skoro potrafi zagrac znakomicie a dlaczego to juz nie moja dzialka.

Powiadaja tez ze system gra jak najslabsze jego ogniwo co za tym idzie nalezy poswiecic troche czasu aby klocek z wysokiej polki zagral na 100% swoich mozliwosci.

robix

ROBIX

O CO tu chodzi z tym twoim wpisem o klocku z wysokiej polki,oraz ze nalezy poswiecic troche czasu,

aby gral na 100% swoich mozliwosci??

pisza ze lavardin gra od razu bez wygrzewania-wiec w czym rzecz,bo nie wiem??

Co masz na mysli klocek z wysokiej polki??-bo dla mnie to waga 6kilo,wiec go mozna na najwyzszej

polce postawic,wiecej powiem z tej wysokiej polki latwo go tez zdjac.

Sprobuj to zrobic z wspomnianymi wczesniej przeze mnie integrami-ktore dla mnie sa z wysokiej polki,

a stoja dosc nisko ze wzgledu na ciezar-zarowno ten faktyczny,jak i gatunkowy.

U mnie sprzet ze sredniej polki,bo slucham tak dla scislosci z komody.

Pietrek, czuje Twoje dylematy - mój Paravicini stoi w piwnicy, Eico na podłodze, lux430 na szafie a co na strychu ... nie powiem

Miałem przyjemnosc posluchac dużego Lavardina IT w systemie z polskimi kolumnami Avcon AVALANCHE i porównać z konstrukcjami lampowymi na poczciwej EL34 (RCM Bonusas i Air Tight ATM-1s - podobna sygnatura brzmienia obu - kapitalne wzmacniacze! ). Niestety ale zupełnie nie dał rady - całościowo lampy dla mnie zagraly duzo lepiej - to jest jednak zdecydowanie "bogatsze brzmienie", inna prezentacja i wgląd w muzyke.

Kompletne okablowanie Lavardina równiez sie nie sprawdzilo, wolalem okablowanie własciciela (Furutech). No ale jak to sie mówi, moze Lavi nie spasował z konfiguracja, może ja jestem w innym miejscu tej zabawy, napewno ma ogromny potencjał i uważam ze moze sie podobać, nawet bardzo, świetny tranzystor...

ABs, 16 Cze 2010, 18:51

<...No ale jak to sie mówi, moze Lavi nie spasował z konfiguracja, może ja jestem w innym

>miejscu tej zabawy, napewno ma ogromny potencjał i uważam ze moze sie podobać, nawet bardzo ...<

no i tak sobie kadzimy, żeby kogoś nie urazić, czegoś komuś nie spaskudzić a wychodzi na jedno - u Was Bonusas i Air Tight go zdeklasował, u Starego A. trafił szybko na podłogę przy Phascie i 50-cioletnim Eico a dywagować by można tylko czy Air Tight nie dał ciała przy sędziwym jubilacie

ale poza tym to Lavardin ma potencjał! -du.a nie potencjał - ma miekkie triodowe brzmienie, które może się podobać gdy nic lepszego nie ma pod ręką a o to nie jest tak trudno

Chodzi o to ze kolega mial Maca 6900 i teraz gra na Lavardine wiec waga chyba ma tu niewiele do powiedzenia.

Ja tez gram na lampie i nie zamienilem na Lavardina ale trzeba powiedziec ze jest to bardzo dobry wzmacniacz.

Z mojej strony juz nic nie dodam w tym temacie ,wole posluchac muzyki i napic sie piwa:)

robix

mamel

nikt przecież nie każe Ci na siłę kupować lavardina ,ale każdy ma prawo do swojego poglądu i upodobania dlatego jest tyle firm że można wybrać coś dla siebie albo samemu coś skonstruować ,Air Tight ATM-1s w porównaniu z jadisem też wypada blado!!!i tak można ciągnąć w nieskończoność ,dla mnie lavardin gra bardzo neutralnie i przezroczyście ,za to go cenie i wolałem go niż np Air Tight

"to ja poprosze o tansza alternatywe lavi"

z uzywanych jest teraz w ogloszeniach wybitna koncówka, stary Krell ksa-250, ktory zrobi brzmieniowo miazge na calym froncie z wiekszościa wspólczesnych tranzystorów - imo to jest prawdziwy high-end.

i jeszcze jedno porównanie do lampy(nie do każdej) można przedstawić to w taki sposób pijąc herbatę czy kawę nie którzy dodają cukier i nie wyobrażają sobie aby można było inaczej bo tak lepiej smakuje ,ale aby poznać prawdziwy aromat tych trunków niestety trzeba pić bez cukru wtedy można ocenić jakość kawy czy herbaty,ale w tedy nie każdemu może to smakowa,ja nie słodzę !

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.