Skocz do zawartości
IGNORED

Audionova-Powerstation

arekk17

Rekomendowane odpowiedzi

Radek,

Przesłuchiwałem komponenty po 10 kawałków/sztuka, w końcu pogoniłem calą elektronikę i buduję system prawie od nowa. I pomieszczenie.

Próbowałem także,zwłaszcza wzmacniaczy z około polskiego budżetu tj. +/- średniej krajowej. Stwierdziłem,że jednak istnieje poziom, poniżej którego nie zejdę chcąc odbierać emocje zawarte w muzyce. I właściwie to chciałem przekazać przywołując przykład z i/k VdH.

Z tym stwierdzeniem ,że poniżej pewnego poziomu juz się nie schodzi rozumiem doskonale...gdybym się nie wgłębiał i nie słuchał to pewnie zostałbym przy nadzie 320 bee kiedyś...ale nie zostałem i do niego nie wrócę - na tyle się osłuchałem, że czułbym przy nim niedosyt...

obecnie widzę u siebie zestaw vincenta sv-233 z cd - s3 ( ale tu jeszcze dużo słuchania) i b&w 704 (też dużo jeszcze słuchania) ale to później - cała ta zabawa,przy większej ilości czasu i gotówki.... obecnie mam 602,5 s3 i probując znaleźć inne kolumny do swojego obecnego wzmaka i preferencji zauważyłem,że moje wcale nie są takie złe i szkoła b&w wcale nie jest taka zła - kwestia doboru wzmaka ( po wpięciu vicka zamiast rotela ra góra przestała kłuć a dół wreszcie zagrał ) ....

ps. najbardziej mi się podoba ostatni wpis w opisie "o mnie" zildjian ;)))

radek862, 11 Wrz 2006, 14:10

>ps. najbardziej mi się podoba ostatni wpis w opisie "o mnie" zildjian ;)))

Tak skwitowałem dotychczasowe "poszukiwania" moje i nie tylko.... Wolę Jelenia na boisku (niż być "jeleniem").

• 4 tygodnie później...

Witam,zaczynam dopiero zabawe z listwami do audio jak narazie ciekaw jestem jak spisuje się Audionova Powerstation czy ktoś taką posiada czy coś ona daje prosiłbym o jakieś fotki inne niż na stronce.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Znalazłem takie coś

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ładnie wygląda. Ale biorąc pod uwagę badziewny kabelek - chyba zamontowany na stałe - to cudów bym się nie spodziewał. Podejrzewam, że dźwięk listwy Audionowa też w dużej mierze zależy od jakości sieciówki.

P.S.

A propos "sympatycznych chłopaków" z PAL-a można wprowadzić trzy kategorie cenowe:

zła cena - ceny poza naszym zasięgiem, które dyktują producenci hi-endu, na ogół zepsuci burżuje z USA i Europy Zachodniej

sympatyczna cena - jako efemistyczne określnenie złej ceny(cena jest zła, ale producent jest symaptyczny), jedynym przykładem tej kategorii są "sympatyczne chłopaki" z PAL-a

dobra cena -(producent może być niesympatyczny, ale klient - zadowolony z ceny - może ten fakt przeboleć, o ile uda mu się w ogóle nabyć dany produkt, który - ze względu na "dobrą cenę" - jest trudno dostępny. Patrz: 90% polskich producentów audio.

Macie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) chyba sobie zamówie.Napisałem do Pani i jak na razie nic mi nie odpisała czy tą listwe da się rozkręcić..

Ukryta Zawartość

MariuszJ i jakobs-żal wam pierdziel ściska dwa durnie co nie mają co robić i się nasmiewają z innych ludzi takich ludzi nie powinno tu być na tym forum pozdrowionka i cmoknijcie mnie w DUPE

Czy aby Twoja reakcja Szybciu, nie jest trochę nieadekwatna do naszych wystąpień? Na drugi raz przemyśl dobrze, zanim coś takiego napiszesz - wiesz, kiedyś możesz się takiego wpisu po prostu wstydzić.

zildjian, 28 Kwi 2006, 12:25

"...ale były kłopoty z barwą, namacalnością głosów i instrumentów."

- Wypróbuj z IC "węglowe zamulacze" (vdH). (Nie Orchida.)

Pozdr.

Hej

>SZYBA

są znów listwy

Ukryta Zawartość

I nie ma takiej rury której się nie da odetkać - czyli rozbiórka dla wymiany kabla pewnie jest możliwa.

Sam zaraz taka sobie nabędę.

Pozdr Bob

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.