Skocz do zawartości
IGNORED

Audionova-Powerstation

arekk17

Rekomendowane odpowiedzi

Mac, jeszcze jej nie mam. Ale potrzebuję (Ty zdaje się też) schuko do chassis a te betoniarkowe z Castoramy są zbyt paskudne w tej swojej niebieskości... Mam projekt zrobienia sobie sieciówki, ale takiej z tych cięższych, tak pod 10kg ;-) omawiam właśnie szczegóły z Mr Lachowskim ksywa Toroidy, wkrótce na forum będzie odpowiedni wątek.

MariuszJ masz już tą listwe potrzebuje obudowe z wyłącznikiem i bocznymi plastikami oczywiście nie uszkodzone i nie połamane i podrapane chętnie odkupie tez od innych może być cała listwa.

Ja listwy dostałem jest bajerancka łatwa do rozkręcenia tylko mam mały problem dwa gniazda miałem uszkodzone,połamane nie wierze że to wina Poczty Polskie paczka była tak zapakowana że nie dało by się tego złamać.

• 2 tygodnie później...

No i przysłali mi dzisiaj Powerstation i kabel sieciowy Starburst ( 2m.) Jak coś usłyszę to napiszę . W sumie wrażenia organoleptyczne listwy dość przeciętne, ale cena przystępna.

No właśnie,zamówiłem listwe Powerstation gdy ją dostałem oblał mnie pot ze złości normalnie nie spodziewałem się takiego badziewia za 380 złotych.

Listwa była podrapana,źle oczyszczona do malowania pod lakierem były farfocle a co najważniejsze brak poprawy w dzwięku.

Wygląd z daleka bardzo ładny.

Na drugi dzień listwa została odesłana spowrotem.

Sądziliśmy że nie trzeba będzie się udzielać na forum, ale jak ktoś przesadzi trzeba zacytować pewien fragment:

...nawet nie wiem jak ona wyglada jaka jest cena i

czy ma oryginalne pudełko nic nie macie na tej waszej stronie.Teraz jestem

zakrecony i aż się boje co dostane od was za listwe i zaczyna mi się to

wszystko nie podobać.Jak Pan chce może Pan do mnie zadzwonic dogadamy się

to numer xxxxxxxxxx firmowej kom nie moge do Pana zadzwonić bo

mam ograniczone numery ale Pan może wieć czekam.

Nie chce być dosłownie wyjebany na xxx złotych.

Po takim mailu zaczynamy się zastanawiać czy klient w ogóle odbierze paczke...no nic przeczucie nas nie oszukało.

Oczywiście, zwróciliśmy niezadowolemu klientowi pieniążki, i efekt naszych starań można przeczytać na forum.

Obecnie listwę używa inny klient i jest z niej bardzo zadowolony.

Do Pana o nicku SZYBA: Proszę sobie kupić na allegro listwe za 28zł i się cieszyć wysublimowanym brzieniem :-)

Zainteresowanych zapraszamy na wystwę Audioshow, sami ocenicie jak nasza listwa jest wykonana.

Z pewnością warto się przyjrzeć naszej nowej serii zespołów głośnikowych.

Pozdrawiam Serdecznie

Marek Sołtysiak

Odpisze jutro bo dziś nie mam czasu ale po moim wcześniejszym wpisie przynajmniej będą się teraz starać.

Zacytuje co Pan Audionova napisał w meilach do mnie sam wiedział że listwa była nie poprawnie wykonana nawet mi proponował rabat w wysokości 80 złotych wiec wyszło by 300 za listwe.

Panie Audionova proszę nam napisać po co jest forum.

Widze w Pana oczach złość po moim wcześniejszym wpisie.

Dziękujemy za szybką reakcje na nasz wpis!

Teraz może Pan wypisywać cokolwiek Panu przyjdzie do głowy.

Wystarczy przeczytać kilka opinii na temat naszych produktów.

Za produkt Powerstation otrzymaliśmy nagrodę roku 2006.

Publikacja niebawem w internecie.

Sądze że o czymś to świadczy.

W dalszą dyskusję z Panem zadawać się nie będziemy, chyba że zajrzy Pan do nas na wystawie i powie mi prosto w oczy że gniazda były połamane.

Miłego Dnia.

Marek Sołtysiak

Panie Marku,

Obecnie robimy już listwy na rynek holenderski które w takowe gniazda są wyposażone.

Wystarczy przy zamówieniu tylko podać jakie mają być zamontowane.

Dodatkowo mamy w ofercie już gniazda w kolorze czarnym - Z feedbacków wynika iż niebieski nie każdemu się podobał, podobno słaby WAF:-)

Ceny listwy Powerstation to pisał do mnie Pan Audionova.

-----Na stronie jest wersja standardowa i kosztuje 399zł.

Jeżeli Pana interesuje wersja MKII to jej cena jest wyższa - 499zł.

Niestety na ten produkt dużego rabatu udzielić nie możemy (wysoki koszt

produkcji) - 10%.-----

-----Dzisiaj kończymy następną serie listw sieciowych więc załapie się Pan na

absolutnie nowy egzemplarz wraz z gwarancją.

Paczka rusza jutro.-----

A to juz jak listwe miałem w domu.

-----Według mnie nie jest aż tak źle jak Pan pisze.

Proponuje dodatkowy rabat (80zł) albo odesłanie i zwrot kasy-allegro i

przesyłka ok. 15zł.Czyli przelejemy Panu 365zł.-----

Fajnie rabat ale po co mi odrapana listwa i źle pomalowana.

Teraz wiecie ile przepłacacie za listwe ja dostałem nawet absolutnie nowy egzemplarz.

I bardzo proszę Panie Audionova nie oskarżać mnie na forum że pisałem na temat połamanych gniazd bo tak naprawde nie dotyczyło to listwy Powerstation tylko pomarańczowej listwy która jest lepiej pomalowana nie odrapana a co ciekawe dużo,dużo tańsza.

Ma już wyłącznik swieconcy ma już bezpiecznik no i gniazdo do kabla sieciowego,jest metalowa i teraz moge ją sprzedać za 499 złotych jako absolutnie nowy egzemplarz i jeszcze zrobić rabat 80 złotych jak coś będzie nie tak.

I licze że napisze nam Pan po co jest forum.

Pozdrawiam

>audionowa, sie nie tłumaczcie... w zasadzie nie istotne jest chyba w jaki sposób i w jakiej formie komunikuje sie klient.

Klient to kilent, zapominacie że On zawsze ma racje, takich brudów się nie pierze na forach.

Szyba ---> czy ja dobrze Cię zrozumiałem, czy chciałeś przetestować listę zasilającą? Ok dostałeś ją, posłuchałeś i odesłałeś bo Ci nie odpowiadała.

Zapłaciłeś za prowizję Allegro i koszty przesyłki, bo zamiast jak normalnie się czyni poprosić o przesłanie listwy na testy, kupiłeś ją przez Allegro.

Więc w czym masz problem? Nie wiem jak Twój konkretny egzemplarz ale widziałem wiele produktów tej firmy (w domu mam kilka własnych) i jakoś nigdy nie miałem problemu z jakością wykonania czy wykończenia.

To, że Ci nie podpasowała Ci to trudno, odesłałeś i po problemie.

Sam miałem wiele kabli w domu i były często przesyłane mi "na twarz" przez wielu producentów. Większość z nich oddałem bo mi nie pasowały - normalny tryb testów.

Szyba wybacz ale ja myślę, że w czym innym był problem. Wydałeś na listwę ok 400 zł, kupiłeś ją na Allegro, nie podpasowała Ci. Nie widziałeś jak tego wybrnąć to oddałeś pod pozorem złego wykonania a w to miejsce kupiłeś listę 10 razy tańszą. Twoim zdanie efekt ten sam więc po co przepłacać a ponad 350 zł zostało w kieszeni. Tylko po co ta cała zadyma?

Jeśli pomieszałem fakty, źle coś zinterpretowałem, obraziłem niechcący kogoś to z góry przepraszam ale tak widzę tą sytuację jak opisałem.

Pozdrawiam

Ken Ishiwata ----> ku przestrodze owszem, ale przed taką drogą tego załatwiania.

Do produktów bym się nie czepiał, a czy wnoszą one poprawę do zestawu czy nie to już całkiem inna sprawa. Ze swojego doświadczenia wiem, że w cenie w jakiej są proponowane wnoszą całkiem uczciwą jakość. Choć nie wypada mi się więcej wypowiadać w tym wątku, ponieważ mam dobry kontakt z tą firmą i moje oceny mogą zostać poczytane jako nieobiektywne.

Ale jak do tej pory to więcej osób ma wyroby Audionovy i każdy inny posiadacz ich wyrobów może sam wyrazić obiektywną opinie.

Pozdrawiam i wszystkim radzę najpierw odsłuchać później kupić. Nie ma wówczas niedomówień i zaskoczenia...

Ciekawa sprawa. Przestraszyłem się troche. Od kilku dni mam Powerstation i zaraz poleciałem sprawdzić czy coś nie odlatuje. Obejrzałem dokładnie i odetchnąłem z ulgą. Moim zdaniem bardzo przyzwoite wykonanie. Co do brzmienia to jeszcze nie wiem co myśleć o tej listwie. Na razie nie zauważam wielkiej róznicy. Zauważalna jest jedynie minimalna poprawa stereofonii. A tak na marginesie to nie miałem tyle szczęścia bo rabatu nie chcieli mi udzielić. Mimo to listwa chyba u mnie zostanie.

Nie chciałbym bić tu piany ale:

1.Zasady testowania produktów Audionovy są dostępne na ich stronie (plik textowy z którego wynika chyba wszystko,nadmienię że zasady te są raczej korzystne dla kupujących).

2.Na pewno nie kupiłbym produktów pana Marka przez allegro (po co płacić prowizję w przypadku zwrotu??)

3.Nie podoba mi sie produkt.......oddaję i tyle.

szkoda tego nieporozumienia

ps.używam listwy za 25 pln (tej z allegro),4 gniazda schuko,solidna obudowa.jak brzmi?nie wiem bo nie słyszę róznicy(w stosunku do ruskiej "złodziejki") ale przynajmniej kable się nie plączą,no i ładny pomarańczowy kolor:-))))

Jak już wspomniałem wcześniej mam ww. listwę .

Kupiłem w Firmie Audionova w okresie "przejściowym" tn. przy zmianie modelu ,po zapłaceniu za "stary"

model skontaktował się ze mną Pan Marek i poinformował mnie,że jak poczekam 2-3 dni dłuzej na dostawę

to dostanę nowy model mkII w cenie starego /bez dopłaty dodatkowych 100 zł./

I dostałem z czego jestem zadowolony a listwa jest wykonana b.dobrze.

Pozdrawiam :tadeo

Panowie ja nie szukam zwady jestem pedantem lubie jak coś jest porządnie wykonane.

Pan z Audionovy obiecał mi że będzie lux wykonana jak by tak było na bank została by umnie.

Nie chce mieszać tu innych ludzi ale nawet mój kolega co się sprzętem nie interesuje z ciekawości przyszedł zobaczyć tą listwe powiedział mi że mam sory za wyrażenie nasrane w głowie wydając tyle pieniędzy na listwe sam widział że jest odrapana i źle pomalowana.

Genaeralnie chodzi tu o mój wpis z dnia (4 Lis 2006, 19:26) wydaje mi się że forum jest zródłem informacji jak ma się jakiś problem to się pisze na temat danego produktu ja wyraziłem swoje zdanie.

Drogi kolego.

Jak jesteś pedantem to zamów sobie listwę ansae i nie będziesz mógł się do niczego dowalić.

Przepraszam, prawie do niczego - około 10 x drożej.

Niektórzy pastwili się nad palem, że nie spełnia oczekiwań brzmieniowych, teraz trafił się nowy wątek.

Przecież można wypożyczyć sprzęt do odsłuchu, a jak nie spełnia oczekiwań to oddać.

Ja jestem upierdliwy i kitu sobie nie dam popchnąć, bez obrażania sprzedawcy oddaję towar, biorę kasę i wychodzę.

W zasadzie nie powinno się zamieszczać komentarzy na temat zestawów innych forumowiczów, ale w tym wypadku nie chodzi mi jakieś złośliwości,, czy o wzajemne licytowanie się, ale o możliwość weryfikacji opisanych wrażeń odsłuchowych, a raczej ich braku. Tak więc jeśli spojrzymy do "O mnie" Szyby, w pewnym stopniu wyjaśni się sprawa braku wpływu na brzmienie listwy Audionovy. Ciekawe, czy wszystkie klocki wchodzące w skład systemu posiadają (odłączany?) kabel z uziemieniem. Pytanie o erlemntarną transparentność tego systemu należy raczej traktować retorycznie. Podejrzewam, iż listwa za kilkadziesiąt zetów jest w tym wypadku po prostu optymalnym wyborem.

Maielm wiele produktow audionovy, i jakos nigdy mi sie nie zdazylo zeby bylo cos nie tak..a wykonanie czesto przewyzsza sprzet duzo duzo drozszy!!! Co do kupowania to chyba duzo lepiej ze strony audionovej kupic niz allegro..tam nie trzeba placic za przesylke, a zawsze tez mozna sie dogadac i poprosci albo o wymiane, albo o zwrot kasy, albo podmienic na cos jeszcze lepszego!!

dzarro-masz racje z tym uziemienie hihihihi właśnie zauważyłem że jak podłączyłem mikrowele do gniazdka pradowego bez bolca jest jakaś zmulona nie działa jak powinna normalnie potrzebuje wiecej czasu by zagrzać jedzenie tak samo jest z moim sprzetem hihihihi dzwięk jest gorszy z braku uzniemienia na ampli gdybym je miał to listwa Powerstation na pewno by poprawiła dzwięk.

Pozdrawiam

>adamgdansk

>Nie sądzę aby była jakaś róznica - ja chyba w ogóle głuchy jestem bo "nie czuję" dźwięku sieciówek.

Generalnie to prawie się posikałem ze śmiechu. ;) Nie piszę tego złośliwie.

>Pytam z samej ciekawości o Wasze opinie ;-)

Dla mnie odpowiedź A. Kable zasilające mają sens w droższych systemach. Poza tym w pewnym momencie warto zastopować, chyba że na nagrobku ma się pojawić napis: Całe życie szukał wiernego brzmienia. Cześć Jego pamięci.

p. deep

Pracuje z gostkiem co troszke siedzi w sprzecie ale jak mu opowiedziałem o tym uziemieniu wczoraj wieczorem musiał się zatrzymać bo w tym czasie jechaliśmy w samochodzie walnoł smiechem nie możliwie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.