Skocz do zawartości
IGNORED

Kupiłem Sony CDP-X505 ES POMOCY!!!!!!!!!

adamiak

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie tak jest. W bardzo wielu aukcjach sprzedający dodaje zdanie o możliwości wycofania z powodu wystawienia w innych mediach i jeszcze jakoś nie stwierdziłem znikania takich aukcji.

A swoją drogą, jeżeli to naprawdę "nasz adamiak", to rzeczywiście zagrywka poniżej pasa.

Witam !

A propo cd-rów i napędów Sony ES: mój 779 czyt doskonale CD-R ( ale nie CD-RW ), nagrywane z szybkością 16x.

Sprawdzę jeszcze w X555ES bo akurat mam taki do przeróbki, ale skoro 779 czyta to 559 też bo majątakie same lasery ( jak nie czyta to moze być raczej kwestia softu - moze były takie wersje bez tej opcji ??? ). W 555-ce jest laser 271A, niemal bliżniaczy do 272A z powyższych 9-tek....

Pozdr.

Wielkie podziekowania dla Piotrka608 , facet bezineresownie bez filozofowania i zbednych podtekstow doradzil co zrobic. Jest tu na forum paru zyczliwych osob i nalezy sie im wielkie dzieki a w szczegolnosci Piotrkowi608. Przeczyscilem soczewke od spodu i wszysko super chodzi .

lenam, 1 Maj 2006, 09:20

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>

>???

A czy to nie jest ten sam CD? Opis i zdjęcia te same, licytujący jako pierwszy ten sam, co teraz sprzedający. Link dla porównania

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ramirez -> Zadana cena minimalna 1399 PLN. to na dzien dzisiejszy to 367 euro lub 464 dolarow. Jedynie debil lub milosnik staroci moze zaplacic tyle za 14-letni odtwarzacz do ktorego nie mozna dostac czesc. Na eBay mozna tego staruszka dostac za duzo mniej.

Wyglada na to , ze pewien mieszkaniec Essen ma Polakow za idiotow.

"Tych co chca filozofowac prosze o to by poszli sobie lepiej konia szczelic do lazienki zanim cos glupiegi powiedza"

"Houek idz ty moze faktycznie do lazienki"

Takie teksty swiadcza tylko o Twoim poziomie.....bez komentarza

Houek , co ty pleciesz . Sam chwaliles sie ze to robisz kilka razy dziennie a teraz co wstydzisz sie to potwierdzic? Wiem ze to wstydliwe ale chlopcy na forum cie zrozumieja i nie czaj sie.Wszystko to ludzkie i rob to dalej tylko po cichu w kaciku. Natomiast Reszta Panow widac sie nudzi bo rotrzasa ile wart jest cd i czy warto go kupic. Mysle ze Panowie wasz problem jest jeden , nie macie tych pieniedzy i was drazni fakt ze taki rupiec jest tyle wart. Nie rozumiem czemu tyle halo o 300euro.Przeciez to tylko 1200zl czy to duzo??No fakt paru was moze tyle zarabia przez caly miesiac i wiec potrafie chlopcy zrozumiec wasze rozgoryczenie. Panowie dobry sprzet kosztuje , no niestety 300 euro to nie jest gotowka za dobry sprzet NOWY wiec o czym tu pisac.Mysle ze jeden z drugim chce sie popisac ale czym?? A jeszcze szczegol Ja nie sprzedaje Playera wiec wescie sobie Panowie na wstzymanie.

Czas na pointe

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

echhh za chwile temat kaze przeniesc na bocznice bo zbacza z temAtu adamiakowi doradziłem zdjecie pokrywki lasera (trzyma sie na dwoch srubkach) i wyczyszczenie drugiej soczewki tej pod ta ktora widzimy u gory lasrera..pomogło cd czyta wszystko jak to 9 letni sony..

OSTATNIO TRAFIA DO MNIE CORAZ WIECEJ DO NAPRAWY 1-2 LETNICH NIEKIEDY BARDZO DROGICH CD (3000ZŁ-5000ZŁA NAWET ZA 8000) I COZ OKAZUJE SIE ZE WIEKSZOSC Z NICH PRAKTYCZNIE NIE CZYTA NAWET ORGINAŁOW!!!!!!!!!! WIEC LUDZIE KTORZY CHCA BRAC PRZYKŁAD Z PARSECA I INNYCH MAMIONYCH SWIETNA RECENZJA W PISMACH AUDIO PLUS NIBY PSEUDO-GWARANCJA POLSKIEGO DYSTRYBUTORA PŁACZA I PŁACĄ.....O DZIWO NIE TRZEBA PŁACIC W PRZYPADKU 8-10 LETNICH CEDEKÓW...TO O CO TU DO CHOLERY CHODZI O CO ..CZEMU W CD LINN IKEMI ZA 8000ZŁ WSTAWIAJA LASEREK KTORY CHODZI GORA 4 LATA I KLĘKA...

WIEM ZE DLA NIEMCA CZY ANGOLA KTORY ZARABIA 3000EURO /MIES TAKIE PIENIADZE ZA CD TO NIC SZCZEGOLNEGO ALE DLA POLSKIEGO AUDIOFILA TO MAJATEK..

POZDRAWIAM PIOTREK

Piotrek608 -> W moich zakupach kieruje sie dzwiekiem i nie naleze do tych jak krzyczysz "MAMIONYCH SWIETNA RECENZJA W PISMACH AUDIO PLUS NIBY PSEUDO-GWARANCJA POLSKIEGO DYSTRYBUTORA "

W Twoim interesie jest namawienie ludzi do kupna staroci, bo i naprawiesz im je i ztuningujesz. Za darmo pewnie tego nie robisz.

Parsec, 5 Maj 2006, 14:27

>Piotrek608 -> W Twoim interesie jest namawienie ludzi do kupna staroci, bo i naprawiesz im je i ztuningujesz. Za darmo pewnie tego nie robisz.

Jako klient Piotrka mogę powiedzieć że za darmo tego nie robi, ale prawie (tylko niech się chłopina nie rozzuchwali), poza tym cięzko się wciśnąć do niego - zawsze tłumaczy się ostatnim egzemplarzem Forum608 który musi skończyć. Argument mocno nie trafiony;-)

Do Piotrek608

Czy wymiana silnika lub całego napedu w Sony XA30ES ma sens (finansowo)

W moim sony padł prawdopodobie mechanizm lub jak mówia fachowcy ;-( "drivery"

Nie znam się - czy można poznać Twoją opinię na tylę ile to możliwe.

Objawy: aby wczytał sie "toc" muszę płytę sam palcem zakrecić i zamknąc szufladę, dalej po kilku ścieżkach zawiesza się lub zniekształca dźwięk.

Laser jest wymieniony, mechanizm przeczyszczony i nic.

pozdrowienia

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

chcialem sie przylaczyc do watku a to z tej racji ze ja jestem tym sprzedajacym z Essen ( zajezierze ) ktory jako pierwszy sprzedawal 505ke z tym ze jej nie sprzedalem dzieki bogu bo za to co bym dostal nie kupil bym nic porownywalnie dobrego...Pan adamiak za moja zgoda skopiowal aukcje bo osobiscie nie mialem nic przeciwko z tym ze zapomnial zmienic lokalizacji, ot tyle. DO pana Parseca to bym rzekl tylko tyle ze ja z nikogo z moich rodakow nie robie idioty (wielu z nich robi to sama), to ze mamy wolny rynek pozwala nam sprzedawac (lub probowac) co sie chce i za ile. Swoja droga zainteresowanie takim toim zdaniem "starym" sprzetem bylo niesamowite, dostalem okolo 120 maili, propozycja 1400 pln byla najwyzsza. Parsec zanim zaczniesz filozofowac na temat moich lub kogokolwiek intencji, zastanow sie jaka jest cena tego klocka na ebay.de i dostepnosc go na allegro.pl. Nie oczekujesz chyba ze ci ktokolwiek odda sprzet w dokonalym stanie na pol ceny za twoje piekne oczy. Poki co mam 2 bardzo pozytywne komentarze od kupujacych z Polski, nic dziwnego bo na ogol sprzedaje dosyc rzadki sprzet na polskim rynku, i do tego w takim stanie ze trudno porownywac z tym co na allegro.pl oferuja inni handlarze typu hifiaudio etc...pozdrawiam

Xinwax jasne wymien silnik ale mozliwe ze lezy układ scalony ktory jest driverem tego silnika a i po drodze lubia bys dwa nisko omowe reztstorkinp 2R2 0,5W niekiedy lutowane na druku w smd i jeden z nich moze byc wyygrzany wtedy silnik tez dziwnie sie zachowuje ale najprawdopodobniej to jednak driver.

Parsec ...Przepraszam poniosło mnie nie jestem zwolennikiem ostrych "jazd" na forum...wbrew pozorom nie wietrze w tym interesu..szkoda zdrowia sa w zyciu ciekwsze zajecia niz siedzenie przy uszkodzonych cedekach ..

Parsec ---->

"W Twoim interesie jest namawienie ludzi do kupna staroci, bo i naprawiesz im je i ztuningujesz. Za darmo pewnie tego nie robisz."

No owszem za darmo nie ale wiedząc ile kosztują same materiały na taki tuning zastanawiam się jak Piotrkowi608 chciało się robić mojego Soniacza 930QS. Jest praktycznie nowy, choć model sprzed paru lat, bo przeleżał w magazynach Sony Polanad dłuższy czas. Efekt, uwierz mi Parsec, wart zdecydowanie tych paru nędznych złotych. Kiedyś była rozmowa o tych, którzy żerują na forum, żyją z niego i takie tam. Ja uważam, że Piotrek robi to bardziej z zapału niż z zysku, bo pieniądze są naprawdę śmieszne.

Taka jest moja subiektywna opinia. Pozdrawiam!

Do Piotrek608 : Czy mógłbyś wyjaśnić w sposób naukowy, dlaczego płyty CD-R szybciej uśmiercają laser? Czy, idąc tym tropem, płyty CD-RW niszczą go jeszcze bardziej? Czy Twoja wiedza na ten temat sprowadza się tylko do zaobserwowanych przypadków? POZDRAWIAM:)

RAF moge zrobic tak "poszukaj w wyszukiwarce" bo juz naukowo na ten temat kiedys pisałem ale poniewaz nawet nie pamietam w jakim poscie to postaram sie napisac za jakis czas fachowo dlaczego tak uwazam i dla czego tak sie dzieje sprawa nie jest jakas skomplikowana.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.