Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Warszawie

RGB

Rekomendowane odpowiedzi

Jest taki klub w Warszawie,tutaj masz namiar:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

KAiM to jedno, ale mozna tez czasem posluchac inne klocki na swoim sprzecie w domu zapraszajac innych, a to juz co innego! Mozna zrobic sobie przeciez i jakies "prywatki" audiofilskie. Ja jestem jak najbardziej za!

Ale Panowie, spokojnie, spokojnie...

Funkcjonowanie KAiM jest OK i na pewno nie jest oznaką snobizmu - tak myślę, mimo, że do klubu nie należę ;-). Ale przecież działalność KAiM nie musi ograniczać tzw. "inicjatyw oddolnych", czyli np. prywtanych spotkań forumowiczów ;-D Więc proszę nikogo nie oczerniać i się nie kłócić, jak w każdym wątku na tym forum ;-) Jesli zbierze się grono chętne na słuchanie po domach, to będzie miło, a przecież wiadomo, że "dobrze jest łączyć przyjemne z pożytecznym" ;-D

norwidos, 7 Maj 2006, 22:17

>nie chcę nikogo urażać ale kaim pachnie elitarnym snobizmem...więc idea alternatywna mile

>widziana:)

ojej, a skąd ci to przyszło do głowy?!?!?!

przyjdź kiedyś, pogadaj z nami... później napisz coś takiego bo to BZDURA jakiej dawno nie słyszałem....

elitarnym? snobizmem? czyli ludzie słchający muzyki to elita a w dodatku jeśli nie robią tego na walkmanach to już snoby?

czyli ty się nie zaliczasz? - to taka mała uszczypliwość, bo poczułem się dotknięty takim.... tekstem.

peperoni.

O cholera!

Zacznę od tego, że przepraszam najmocniej za moją nieprzemyślaną wypowiedź!

Wogóle nie miałem zamiaru żebyście odebrali mnie złowrogo!

Wykazałem sporą niezręczność językową oraz przyznaje się bez bicia że moja ocena była pobieżna i podyktowana kliknięciem na link który był chyba 2 postem w tym temaci. Przejrzałem pobieżnie co się dzieje na tamtej stronce i stąd moja niesłuszna ocena...

Sypię głowę popiołem i jeszcze raz przepraszam za całą nieprzyjemność...

40 zł miesięcznie to nie jest majątek ale ja osobiście bym nie chciał ponosić takich kosztów...

Jeśli będzie taka możliwość to chętnie odwiedzę kaim i będę przynajmniej w stanie wyrobić sobie prawdziwą opinię oraz mam nadzieję przekonam Was że nie jest ze mnie aż taki ignorant:)

Skojarzyłem chyba szatę graficzną tej stronki z takim specyficznym pismem audio które zdażyło mi się kiedyś przejrzeć ( chyba HI-END) i tam na prawdę pachniało snobizmem.

Nie miałem nigdy zapału żeby się wczytać na forum w sprawy i klimat KAIM więc utrwalił mi się pogląd który zaczerpnąłem z lektury wątku spotkania w KRAKOWIE...to tytułem ekskulpacji:)

Zadam Wam dwa pytania na które mam nadzieję otrzymam odpowiedź:

1. Czy na spotkaniach odsłuchowych zdaża Wam się słuchać muzyki rockowej?

2. Czy testujecie także kolumny z zakresu cenowego 2-4kzł?

Pozdrawiam

no tak, ale to było takie wiesz...

to tak jakby powiedzieć, że każdy co nie jeździ komunikacją to elitarny snob. to nie te czasy!

przecież u nas jest dobra zabawa, czasem ciekawe klocki których ciężko gdzie indziej posłuchać, dużo dobrej muzyki... po prostu tak samo trudno się doszukać elitarności i snobizmu jak i w przypadku posiadania auta.

jeden ma lepsze, drugi gorsze, ale nie o to chodzi ;))

z resztą norwidos wyraźnie nie miał tego na myśli tylko jakoś tak mu się zdanie poskładało niefortunnie.

>1. Czy na spotkaniach odsłuchowych zdaża Wam się słuchać muzyki rockowej?

>2. Czy testujecie także kolumny z zakresu cenowego 2-4kzł?

1. słuchamy baaardzo szerokiego spectrum muzyki: od klasyki bo ciężkie brzmienia. rock to czasem pikuś...

2. w zasadzie prawie nigdy nie rozpatrywaliśmy cen tego co słuchamy. przynajmniej ja nie pamiętam. nieważne czy za 100 czy wiecej złotych - ma grać i w dodatku dobrze

tylko słuchamy, nie dajemy gwiazdek jak w pisemkach....

Ja nie mam jakiejś obsesji dzielenia ludzi na elitę i plebs oraz nie czuję zażenowania faktem że nie jestem posiadaczem B&W Nautilius, tylko chciałem w jaskrawy sposób wyrazić moje obawy i zyskałem tyle że przynajmniej dosyć szybko zostałem wyprowadzony z błędu:)

Jestem za wszelkimi inicjatywami spotkaniowymi na których oceniane będzie brzmienie a nie wartość sprzętu...o tyle mi tylko chodziło. To że Panowie testowaliby przewody warte tyle co mój Denon PMA 1500AE mi nie przeszkadza, tylko chciałbym wiedzieć czy jest także miejsce dla takich urządzeń na Waszych spotkaniach?:)

norwidos:

>1. Czy na spotkaniach odsłuchowych zdaża Wam się słuchać muzyki rockowej?

Zeppelini, Dire Straits, Zappa, Jethro Tull, Tool - wybierz coś sobie. Metalica też się przewija... Ale rock? Boże broń! ;)

>2. Czy testujecie także kolumny z zakresu cenowego 2-4kzł?

Póki co, chyba się nie zdarzyło(?) - prawdopodobnie nikomu jak dotąd nie chciało się przytachać do KAiM niczego odpowiadającego tej definicji. Grało za to całkiem sporo elektroniki z tego (i niższego) przedziału cenowego.

greg100:

>przedstawiłem propozycję - i co ? dalej , dalej , dalej , czekam

Mógłbyś wskazać, gdzie coś przedstawiłeś? W tym wątku widzę tylko jakąś niejasną, nie wiadomo czego dotyczącą deklarację "zorganizowania czegoś, z czym się identyfikujesz" ;-p

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.