Skocz do zawartości
IGNORED

plazma 37pa60 czy 37pv60

blokier41

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,przed kilkoma dniami sprzedałem telewizor lcd panasonic 32lx50,byłem z niego bardzo zadowolony.

Obraz z kablowki był super,lecz zapragnałem większego ekranu,wybór padł na plazmę 37PV60,lecz po zagłębieniu się w fachową prasę oraz wypowiedzi prezentowane przez zwykłych posiadaczy plazm,doszedlem do

wniosku że do odbioru zwyklej kablówki lepiej nadaje się model 37PA60 z mniejszą rozdzielczością.

Z wypowiedzi wielu osob wynikało że plazmy o mniejszej rozdzielczości mają lepszy kontrast przy odbiorze sygnału Pal z kablówki.Mam jeszcze pytanie,gdzie najtaniej a zarazem z polską gwarancją zakupię tą plazmę i

czy model 37PA60 jest sprzedawany razem z podstawą.Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/26164-plazma-37pa60-czy-37pv60/

www.hdtv.com.pl

tam uzyskasz wszelkie informacje od uzytkownikow pv60

kupno pa60,to cofanie sie do tylu,tak jak i sluchanie wielu osob.

do 2 dni jestem uzytkownikiem 42pv60,pierwsza rzecza jak zrobilem to podlaczylem go do kablowki,oczekiwalem totalnej kleski,tak jak moglem sadzic po wypowiedzial niektorych osob z tego forum(jak widze sluchanie belkotu 90% uczestnikow tego forum jest dosc ryzykowne),

i tu calkowite zaskoczenie,jest SUPER.

natomiast sygnal z dvd i cyfrowego tunera satelitarnego jest totalna porazka,ten panas wymaga najwyzszej jakosci zrodel sygnalu,i okablowania.

abys sie nie przerazil dodam ze jest roznica na korzysc dvd i sat+,lecz oczekiwalem czegos duzo lepszego.

wiec w najblizszym czasie czekaja mnie znowu wydatki cyfrowy tuner HDTV,i HD DVD.

no i oczywiscie kosztowne okablowanie.

Dziękuję za odpowiedż,teraz to zupelnie niewiem co sądzić o modelu 37pv60,poczekam i jak pokażą się w

Bydgoszczy to sam przetestuję a co do bełkotu uczestnikow tego forum to,mam inne zdanie,jestem wdzięczny

ludziom którzy,bezinteresownie wypowiadają swoje opinie.To forum po to powstało.Czekam na dalsze opinie

odnośnie tych plazm.A co do zarzutu że kupno modelu 37PA60 jest "cofaniem się do tyłu''to mnie osobiście nie

rusza,przez ostatnie dziesięć lat kupowałem najnowsze egzemplarze tv i co,wydana kasa a nadawany sygnał

coraz gorszy zwłaszcza cyfra+ itp. Pozdrawiam

witam

różnice między plazmami są

ale ich selekcja to kwestia wrażliwości ogladającego.

Dlatego zdecydowanie najlepszą mozliwością jest prezentacja we własnym domu kilku egzemplarzy

sprawdzenie z własnego sygnału , we własnym oświetleniu pokoju.

W przypadku tych plazm to pewne różnice zanikają wraz z odległością , ponieważ percepcja oka jest ograniczona.

Różnica ceny wbrew pozorom nie jest szokujaca.

Plazmy będą dostepne 24.05.w Panasonic Polska /37 Pa 60 będzie w cenie 5169 , PV 60 za 5899/- na dziś - brak.

Są dostępne jeszcze 37 Pa 50 - za 4799 zł

pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Ponownie chcę poruszyć temat wyboru plazm panasonic model 37pa60 lub 37pv60,czy ktoś porównywał już te

modele,szczególnie przy odbiorze ze zwyklej anteny.A może zdecydować się na lcd sharp 37p55,znawcy twierdzą

że już nie będzie tak dobranych paneli lcd do odbioru sygnalu pal jak w tym modelu,lecz moim zdaniem lcd do

odbioru zwykłej kablowki ustepuje plazmie,pozatym panel w tv 37p55 to już nie nowość-czas odświezania 12ms,

średnia czerń,sam nie wiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.